• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben işin içinden çıkamadım ...

Eşimin ailesi bir süre evin içinde oturun birikim yapınca çıkarsınız deyip evin içine aldılar bizi ama hiç birikim yapamadığımız gibi eşya da almadılar
Yani uzun uzun yazıp konuyu karmaşık bir hale getirmek istemiyorum
Eşim ailesine de çevresine de çok paralar yedirdi ben aylarca sadece makarna yediğimi bilirim eşimi hiç bir koşulda tek bırakmadım yeri geldi 2yıl tek minderle oturdum

Bastan boyle deseydiniz burda herkes asgari ucret aldigi icin ayri yattiniz zannetti ve ailenize bu kadar tepki verdi bence esiniz para yedirmemeliydi sonucta milyonlari kazanmiyo ama olan olmus o da akillanmistir

Çok fazla şey var yazıp konuyu dağıtmak istemiyorum
Yazarsaniz esinizin eksiği varsa bizde ona göre yorum yaparız.. Sizi haksız görmeyüz en azından. .. ama tek kişinin çalışmasıyla asgari ücretle ölene kadar da çalışan ev alamazsin... Çünkü asgari ücret kura elektrik şu yeme içme giyim bunlara anca yeter hatta yetmez bile... Geriye bırak ev için için para biriktirmeyi dışarda bir bardak çay içmeye bile paran kalmaz...

Eşimin ailesi bir süre evin içinde oturun birikim yapınca çıkarsınız deyip evin içine aldılar bizi ama hiç birikim yapamadığımız gibi eşya da almadılar
Eşim ailesine de çevresine de çok paralar yedirdi ben aylarca sadece makarna yediğimi bilirim eşimi hiç bir koşulda tek bırakmadım yeri geldi 2yıl tek minderle oturdum
İlk yazını güncelle madem anlat her şeyi de ona göre yardımcı oldu insanlar

Bu konuda eşiniz haksız yanlış yapmış onun öncelikle gecindirmrsi gereken sizsiniz... Çünkü evli bir erkek ve önce kendi evini gecindirmek zorunda.. umarım hatasını anlamıştır aynı şeyleri yapmaz zira tekrar ederse haklı olarak boşanma hakki doğuyor size... dersini aldıysa bir daha yapmaması koşuluyla sizde affedip hayatiniza devam edin... ailenize de "evet eşim hata yaptı ama ben affettim ve lütfen sizde artık bu konuyu bir daha gündeme getirmeyin" dersiniz

Asgari maasla ev alamiyor diye doldurusa gelip ese trip atmak? Bence annenle arana biraz mesafe koy. Mantiginla degil gazla hareket ediyorsun cunku

Asgari maasla ev alamiyor diye doldurusa gelip ese trip atmak? Bence annenle arana biraz mesafe koy. Mantiginla degil gazla hareket ediyorsun cunku
Bunu defalarca yazdım ama mesele ev alamaması değil bakın sorun eşimin ailemin ağzına laf vermesi ve bir kaç gün önce yaşadığımız özel bir konu ile ilğili tartışma

Hayırlı geceler 5 yıllık evliyiz eşim asgari ücretle çalışıyor benimle aynı zamanda iki kuzenimde evlenmişti
Babam ve annem sagolsun her fırsatta eşimi bana karşı kötüler ilk yıllar çok dolduruşlara gelip eşime hayatı zindan etmişligim vardır
Konu şu ki benimle aynı yıl evlenen kuzenlerim evlerini aldılar arabalarını da ama birinin maaşı 2500 digerinin ise 3000 civarında benim eşimse asgari ücretle çalışan bi işçi evet kuzenlerimde işçi ama onların işleri daha iyi ve mesaileri primleri falan var
Annem geçen gün kocan adam olsa sana işe gir demez dedi kaç yıl oldu daha bir dikili taşı yok diye başlayan ve keşke kuzenlerinden biriyle evlenseydin diye biten cümleler kurdu kuzenlerim in ikisi de benimle evlenmek istemişti zamanında bizim kasaba akrabalık evliliği normal karşılanıyor malesef

ben de eşimle evlendim amcasıgile gelip gittikçe görüyordum o da beni görüp beğenmiş ailesini yolladı evlendik yani
Şimdi anlamadığım bu zamanda çoluk çocukla hayat bu kadar pahalıyken bu insanlar nasıl ev araba alıp eşya taksidi ödüyor
Ve annem nasıl durumumuzu bildiği halde hala eşimle beni eleştiriyor
Neymiş küçük kuzenimde asgari ücretle çalışıyor Muş ama eve yazılmış hem kira hem ev aidatı ödüyormuş ev geçindiriyormuş
Ben çok salak mışım iki göz odaya tıkılıp kalmışım eşime karşı o kadar doluyum ki annemlerin ağzına bu lafları verdiği için kaç gündür ayrı yatıyorum
Benim eşim mi beceriksiz yoksa diğerleri destek vs mi alıyor

Düzenleme :
Eşimle ayrı yatmamın nedeni tamamen özel bir neden karı koca arasında olan bir neden

Konuya ek
Bence önce aklınızı başınıza alın yani bilemedim ne diyeceğimi girin bi işe çalışın ve hemen ayrı bi eve çıkın (yazdığınızdan anladığım kadarıyla kvnizle birlikte oturuyorsunuz) bu şekilde asla birikim olmaz istesenizde çalışıp kazanın allah çalışan kullarını sever ve nasipse avde arabada verir o adam işçi ücretiyle ne evi ne arabası alsın yahu ben öğretmenim eşim babasınin dükkanında çalışıyor oda iyi bi ücret almasına rağmen kirada oturuyoruz sadece 10 bin tllik bi arabamız var ve bi birikintimizde yok lütfen biz akkılllı kadınlarız üretmeliyiz evde arabada olmasın ama çalış elbet olur

Ben mi

ev almıyor diye değil annemlere bu fırsatı verdiği için zamanında çok yanlış harcamalar yaptı
Arkadaşım benim eşim 25 yaşında 500 bin liralık dükkanını batırdı kapatalı 2ay oldu gitti paşa paşa babasının yanında çalışıyor ama ben kimseye senin kocan okadar parayı batırdı dedirtmiyorum benim kocam.. bizim paramız ..yaşımız 70-80 değil daha çok yolumuz var çalışır kazanırız çalışın kazanın bukadar beklenti içinde olma lütfen yanlış harcamada yapar batar çıkar insanız biz neticede

Hayırlı geceler 5 yıllık evliyiz eşim asgari ücretle çalışıyor benimle aynı zamanda iki kuzenimde evlenmişti
Babam ve annem sagolsun her fırsatta eşimi bana karşı kötüler ilk yıllar çok dolduruşlara gelip eşime hayatı zindan etmişligim vardır
Konu şu ki benimle aynı yıl evlenen kuzenlerim evlerini aldılar arabalarını da ama birinin maaşı 2500 digerinin ise 3000 civarında benim eşimse asgari ücretle çalışan bi işçi evet kuzenlerimde işçi ama onların işleri daha iyi ve mesaileri primleri falan var
Annem geçen gün kocan adam olsa sana işe gir demez dedi kaç yıl oldu daha bir dikili taşı yok diye başlayan ve keşke kuzenlerinden biriyle evlenseydin diye biten cümleler kurdu kuzenlerim in ikisi de benimle evlenmek istemişti zamanında bizim kasaba akrabalık evliliği normal karşılanıyor malesef

ben de eşimle evlendim amcasıgile gelip gittikçe görüyordum o da beni görüp beğenmiş ailesini yolladı evlendik yani
Şimdi anlamadığım bu zamanda çoluk çocukla hayat bu kadar pahalıyken bu insanlar nasıl ev araba alıp eşya taksidi ödüyor
Ve annem nasıl durumumuzu bildiği halde hala eşimle beni eleştiriyor
Neymiş küçük kuzenimde asgari ücretle çalışıyor Muş ama eve yazılmış hem kira hem ev aidatı ödüyormuş ev geçindiriyormuş
Ben çok salak mışım iki göz odaya tıkılıp kalmışım eşime karşı o kadar doluyum ki annemlerin ağzına bu lafları verdiği için kaç gündür ayrı yatıyorum
Benim eşim mi beceriksiz yoksa diğerleri destek vs mi alıyor

Düzenleme :
Eşimle ayrı yatmamın nedeni tamamen özel bir neden karı koca arasında olan bir neden

Konuya ek
Kocan istemezmi sana ev almak araba almak evde oturtup seni rahat etmeni saglamak. Çok bencilsin ve dolduruslara geliyorsun

E madem evi parasi olan birini istiyodun oyle biriyle evlenseydin. Hem ailene seni doldurmaya calistigi icin kizip hem de doldurusa gelmen de ayri bi ironi. Sonradan yaptigin eklemeler de tamemen kendini aklamak icin. Allah askina asgari ucretle kira odeyip ev gecindiren adam nasil olur da yanlis harcamalar yapabilir? Hangi paraya guvenip borca girecek? Konunda doldurusa gelip ayri yatiyorum demissin sonra ozel bi sebepten diye duzeltmissin. Kabul et iste adam sana yeterli gelmiyor saygin bitmis. Olabilir hayattan beklentilerin farkli olabilir ama bunu evlenmeden once dusunecektin. Ya girip bi ise calisip esine destek olacaksin, ya yetinmeyi bileceksin, yada bosanip evi olan, maasi iyi olan biriyle evleneceksin.

Konumu kapattırmak istiyorum herkes hayata olan hırsını benden alır gibi saldırıya geçti

Eşinin günahı ne? Adı hıdır elinden gelen budur.annen yargilariyla hayatını yönetiyor resmen.
Kuru ekmek bile yiyor olsan senin hayatini sahiplenip koruman gerekli.
Birlikte çalismaniz en mantiklisi tabi ki.

Annen de çok konuşacağına madem biricik kızının çalışmasına bile evliyken müdahale ediyor çalışın, kazanın, harcayın eşine yüklenme demiyor. O zaman o muhteşem anne babalar gibi kızına damadına yardım etsin. Ben de niceeee anneler babalar biliyorum kızının market alışverişinden tut kışlık yiyeceğine kadar yardım eden. Annen çok konuşmasın, boş konuşmasın da o zaman yardımcı olsun.
Bir şey olsa kaçar gider gibi bir tipi var. Eşin olur yanında yine bence bunları da düşün.

Boşanıp baba evine gitsen annen çalış diye tutturur gör bak. Ya da ballı bir damat bulur seni umursamadan yararlanmaya çalışır. Yazık, çok yazık. Bir anneye yakıştıramadım.

Annemin sözlerinden dolayı değil öncesinde bir tartışma yaşadık özel eş arasında olduğu için yazmadım benim çabam ailemin eşimi kabullenmeleri nasıl sağlayabilirim
Konunuz ve dert yandiginiz seyler baska sizin yazdiginiz baska ..
Bence siz de gercek duygularınızı bastiriyor icten ice esinize kiziyorsunuz

Konumu kapattırmak istiyorum herkes hayata olan hırsını benden alır gibi saldırıya geçti
Kimsenin saldirdigi yok. Secenekleri yazdi herkes.
Bak seni kimse tanimiyor yani ne gibi bi hirsi olabilir insanların?
Hayattan beklentini belirle ama ailenin degil senin beklentilerin olsun.
Sonra bu adami seviyor muyum diye dusun
Evetse hayattan beklentilerini gerceklestirmek icin esine yardimci ol
Hayirsa bosan.

Ama mutlu ol lutfen...

Back
X