• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben istiyorum diyorum ama...

Aynı beni anlattın hep aklımda soru işareti acaba bakabilirmiyim rahatıma düşkünüm bende çok uykuma düşkünüm ama benim 6 yıl oldu ama inan insan hamile olduğunu öğrenince hazır oluyor bir defa hamile kaldim kalbi durduğu için sonlandırmak zorunda kaldım ama insan benimsiyor olduğu anda aklında soru işareti kalmıyor hic o yüzden olursa diye tereddüt etmeden 4 yıl olmuş kısa bir süre degil

Benim bir oğlum var 1.5 yaşında. Hayatımın hiç çocuk istemediğim bir döneminde oldu. Eşimle de aramız şahane değil, olumsuzluklar dolu. Ama yine de her şeye rağmen her gün her dk diyorum ki oğlum iyi ki var... o benim yüzümü güldürenim...

Ben de erken yaşta anne olanlardanım üniv bitirdim 2 sene için de evlendim 4 ay sonra çocuğum olsun istedim rabbim de hemen verdi çok şükür.. 23 yaşın da anne oldum zorluğu var mı evet var ama artısı o kadar fazla ki... hem onula büyüdüm bende..şimdi 3 buçuk yaşın da kardeşi de yolda Allah'ın izniyle... bana sorarsan artık bekleme çünkü iler de onunla ilgilenecek enerjiyi bulamayabilirsin. Eğer ara da paslayacak babaanne anneanne hala vs varsa ara da kendin için zamanlar da yarata bilirsin. Eve kapanmana depresyona girmeye gerek yok. Ki biraz ayaklansın sana arkadaş yoldaş oluyor her yerde. Ben oğluma kendi doğurduğum kankam diyorum :) Yani velhasıl kelam evlat iyi birşey bir sene daha bu tatdan mahrum kalma. bak nasıl memnunsam 2. Yolda :))

Kendini hazır hissetmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İsteyerek olmuştu iyi ki olmuş diyorum . Ama ruhen hazır olunca herşey katlanabilir oluyor. Yazılarınızdan sizin hazır hissetmediğinizi düşündüm bir sene daha normal yolla hamilelik deneyebilirsiniz bence.

Iyi aksamlar kizlar. Size bi konuda hem danisip hemde dusuncelerimi paylasmak istiyorum. 4 senelik evliyim normalde asla cocuk istemem ama esimin duygu dusunceleri sayesinde birden istemeye olmayinca delirmeye basladim. Cevremdeki herkesin cocugu var.. Çok anaç ama sabirsiz biriyim. Aciktan da universite okuyorum ilk senem. Esim hicbiseyime karişmaz. Kendi capimda mutluyum. Neyse 4 senedir bilen bilir cocuk istiyoruz olmadi. Ocakta da tup bebek yaptirmaya karar verdik. Verdik ama benim hala tereddutlerim var. Sonradan keske 1 sene daha yapmasaydim olmasaydi derim diye cok korkuyorum. Simdi bulmus bunuyorsun diceksiniz. Ama cevremin cok etkisi var bu konuda cocugu olan herkesi dikkatle inceliyorum cok yoruluyor cok bitkin kaliyor bazisi depresyona bile girmis o cok isteyen kadinlar bile dert yaniyor. Bu tabiki beni acaba ya surukluyor. Acaba hazirmiyim degilmiyim diye kendimi sorguluyorum. Dogal yoldan hamile kalsam boyle dusunurmuydum bilmiyorum birde beni tup bebek sureci cok korkutuyor acaba bu yuzden bu dusuncelerdeyim cok karisik ruh hali icindeyim suan. Evet 4 senedir istiyorum ama bunu icten isteyip istemedigimi ve hazir olup olmadigimi nasil anlarim ? Yoksa anne rahmine bebek dustugunde mi kendini hazir hissedersin ?

Sizde nasil oldu durumlar. Hic keske biraz daha yapmasaydim evet cok guzel bir duygu ama cok zor dediginiz oldumu
Şahsen ben evliliğimden bir sene sonra hamile kaldım. Planlı değildi biraz kazara diyebilirim. En başta çok anaç hissetmedim aklımda hep acabalar vardı. Yapabilir miyim bakabilir miyim. Ya da borçlar vardı onu maddi sıkıntı çekerken doğurmak haksızlık değil mi ya da böyle acımasız bir dünyaya çocuk getirmek ona kötülük değil mi diye çok düşündüm günlerce :) sonra düşük tehlikesi geçirdim ve ona bişey olmaması için 10 gün sadece yattım. Sadece lavabo ve yemek yemek için ayağa kalktım. Dua ettim kaybetmemek için.
İlk zamanlar 4 aylık doğum izninden sonra hemen işe dönerim bakıcı tutarım diyordum ama şimdi asla bırakamam kıyamam diye ücretsiz izin almaya karar verdim.
Doğmasına sayılı günler kaldı. Her gün onunla konuşuyorum, görmek için sabırsızlanıyorum ve yüzünü görmediğim birini aşırı özlüyorum :)
Demem o ki bu duygular birdenbire olmuyor ama hamilelik sizi anneliğe çok güzel bir şekilde hazırlıyor ve pişman olmuyorsunuz merak etmeyin. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Allah nasip ederse 6 hafta sonra oğluma kavuşacağım. Hâlâ acaba bakabilecekmiyim, iyi anne olabilecekmiyim diye düşüncelerim var. Sanırım bu her kadında vardır. Yine de sabırsızlıkla evladımı kucağıma alacağım günü bekliyorum.
Eğer kendini hazır hissetmiyorsa veya kafanda soru işaretleri varsa bence tüpbebek tedavisine hemen başlama, akışına bırak.

Eger hazir hissetmiyorsaniz bekleyin.. ben sekiz yillik evliyim cocugum yok.. Ben evlendim ilk bes yil hic cocuk istemedim maddi manevi sorunlar vardi bide hazir degildim hic istemedim..sonra sonra bu dusunceye alismaya basladim ve son bir yildir bisey oldu deli gibi cocuk istiyorum hatta tum hayatimi ona sartladim diyebilirim cunku artik hazirim zamani geldi ama Allah ne zaman nasip eder onu bilmiyorum.. bende cok rahatina duskun biriyim biliyorum zor olacak ama insan hazir hissedince bunlarin ustesinden gelir diye dusunuyorum.. bence acele etmeyin dogru zamani bekleyin..

İnsan yaşamadığı bişeye hazır olmaz hiç...Bence deneyin dünyanın sonu değil 1 tane cocugunuz olacak...Baktınız gercekten zor geldi bakmak buyutmek 2.yi yapmazsınız

Tesekkur ederim kizlar içim rahatladi sanki biraz :) 4 sene uzun bir sure artik olmasi gerek dogal yollardan da olmuyor. Sonra aklimda keske olsun istemiyorum. Ama soyle bir durumda var 5 sene sonra kendimi saci basi daginik hayattan bezmis depresyonda gormek istemiyorum...

Aksine calisiyorum bakimliyim neşem hala yerinde falan goruyorum :) insalllahta oyle olur...

Çocuk istenmez mi yaa ilk evlenirken bende 2 sene istemiyorum dedim rahattim istedigim gibi cıkıp gezip tozuyordum ama nereye kadar 5 ay sonra hamile kaldım oglum dogup yüzüme gülmeye basladıgında keske daha önce evlenip daha önce evlenseydim dedim suan 1 kızım 1de oglum var evimizin neşeleri,onlar yokken biz ne yapıyormuşuz diyoruz simdi sana şunun garantisini vereyim ki neden bunca sene beklemişim diyeceksin her güzel seyin zor yanı var elbette ama onlarda tadı tuzu cevreniz gözünüzü cok korkutmus belli anlamıyorum cocugundan dert yanan anneleride evlat yaa evlat her baktıgımda rabbime surekli sükür ediyorum bence gec kalma benden tavsiye...

Belliki çok fazla araştırmamışsın internette soğan kürü gibi bir çok bilgi var bunlardan bir kacini deneyin ondan sonra tüpe başvurun derim! Sorun yok dediniz soğan kürlerinden hamile kalanlar çok fazla ( ben dahil)

Çocuk istenmez mi yaa ilk evlenirken bende 2 sene istemiyorum dedim rahattim istedigim gibi cıkıp gezip tozuyordum ama nereye kadar 5 ay sonra hamile kaldım oglum dogup yüzüme gülmeye basladıgında keske daha önce evlenip daha önce evlenseydim dedim suan 1 kızım 1de oglum var evimizin neşeleri,onlar yokken biz ne yapıyormuşuz diyoruz simdi sana şunun garantisini vereyim ki neden bunca sene beklemişim diyeceksin her güzel seyin zor yanı var elbette ama onlarda tadı tuzu cevreniz gözünüzü cok korkutmus belli anlamıyorum cocugundan dert yanan anneleride evlat yaa evlat her baktıgımda rabbime surekli sükür ediyorum bence gec kalma benden tavsiye...

Allah mutlulugunuzu da etsin :)

Ilk hamileliğimi beklemiyordum.hamile oldugumdan haberim bile yoktu.agir ilaclarda kullanmıştım.5.ayda kalbi durdu.
Sonra bir gece ruyamda gordum hamileyim.reglime 10 gun kadar vardi ama test yaptim pozitif hemen kosup kan verdim pozitif. Muthis mutlu oldum.ki yine planlamamistim.
Ben anne olmaya hazirim yada evliligim super dedigim bir durumda olmadi yani.

Belliki çok fazla araştırmamışsın internette soğan kürü gibi bir çok bilgi var bunlardan bir kacini deneyin ondan sonra tüpe başvurun derim! Sorun yok dediniz soğan kürlerinden hamile kalanlar çok fazla ( ben dahil)

Tuplerim acik , yumurtlamam duzenli her ay adetimin 10.gunu... adetlerim cok duzenlidir. Enfeksiyon yok. Esimin sperm tahlilleri cok iyi...

Asilama oldum o da olmadi. Tabiki arastiriyorum...

Ilk hamileliğimi beklemiyordum.hamile oldugumdan haberim bile yoktu.agir ilaclarda kullanmıştım.5.ayda kalbi durdu.
Sonra bir gece ruyamda gordum hamileyim.reglime 10 gun kadar vardi ama test yaptim pozitif hemen kosup kan verdim pozitif. Muthis mutlu oldum.ki yine planlamamistim.
Ben anne olmaya hazirim yada evliligim super dedigim bir durumda olmadi yani.

Içimi rahatlatiyorsunuz. Sanirim beni kotu duygulara karamsarliga iten tup bebek sureci oldu. Yipratici zor bir surec aklimi o karistirmiş olabilir...

Tuplerim acik , yumurtlamam duzenli her ay adetimin 10.gunu... adetlerim cok duzenlidir. Enfeksiyon yok. Esimin sperm tahlilleri cok iyi...

Asilama oldum o da olmadi. Tabiki arastiriyorum...

Öyleyse neden kürleri denemeden tüp düşünüyorsunuz kürler çok etkili olabılıyor özellikle yumurtlama zamanına denk getırebılırseniz ..

Iyi aksamlar kizlar. Size bi konuda hem danisip hemde dusuncelerimi paylasmak istiyorum. 4 senelik evliyim normalde asla cocuk istemem ama esimin duygu dusunceleri sayesinde birden istemeye olmayinca delirmeye basladim. Cevremdeki herkesin cocugu var.. Çok anaç ama sabirsiz biriyim. Aciktan da universite okuyorum ilk senem. Esim hicbiseyime karişmaz. Kendi capimda mutluyum. Neyse 4 senedir bilen bilir cocuk istiyoruz olmadi. Ocakta da tup bebek yaptirmaya karar verdik. Verdik ama benim hala tereddutlerim var. Sonradan keske 1 sene daha yapmasaydim olmasaydi derim diye cok korkuyorum. Simdi bulmus bunuyorsun diceksiniz. Ama cevremin cok etkisi var bu konuda cocugu olan herkesi dikkatle inceliyorum cok yoruluyor cok bitkin kaliyor bazisi depresyona bile girmis o cok isteyen kadinlar bile dert yaniyor. Bu tabiki beni acaba ya surukluyor. Acaba hazirmiyim degilmiyim diye kendimi sorguluyorum. Dogal yoldan hamile kalsam boyle dusunurmuydum bilmiyorum birde beni tup bebek sureci cok korkutuyor acaba bu yuzden bu dusuncelerdeyim cok karisik ruh hali icindeyim suan. Evet 4 senedir istiyorum ama bunu icten isteyip istemedigimi ve hazir olup olmadigimi nasil anlarim ? Yoksa anne rahmine bebek dustugunde mi kendini hazir hissedersin ?

Sizde nasil oldu durumlar. Hic keske biraz daha yapmasaydim evet cok guzel bir duygu ama cok zor dediginiz oldumu
Bire bir aynı şeyleri yaşamış bir insan olarak yazayım dedim ; ben de 5 yıllık evliyim yaşınızı bilmiyorum ama ben 2 gün önce 26 oldum Ve 5 yıllık evliyim. Ben de ilk 8-9 ay kadar Doğum kontrol hapıyla korundum.Gerek yaşım gerek borçlardan dolayı istemedik.Hatta olursa olur şeklinde bırakıp bir dönem de dikkat ettik.Tabi bu süreçte ben çocuk aman aman istemediğimi sorumluluklar Ve sizin de saydığınız sebeplerden dolayı pek de sıcak değilim.
Yay burcuyum, bilen bilir rahatlığa Ve özgürlüğüne acayip düşkün bir burca sahibim ; bununla beraber yükselenim de yay:halay:
Gel zaman git zaman baktım yavaş yavaş arkadaşlarım evleniyor tatlış bebişleri oluyor. Ben evlendikten 1 ay Sonra ablam ikinci çocuğuna hamile kaldı ki ilkinde ben çocuktum daha.Yeğenimi çok sevdim, çocuk sevgisini o zaman tattım diyebilirim . Bir gün üstelik evlilik yıl dönümümüzde iş çıkışıyım Ve acayip yağmur yağıyor o küçücük çocuk mutlu olsun diye söz verdiğim oyuncak arabayı götürürken buldum kendimi. Allah ım dedim bir insan bir çocuğun küçücük gülümsemesi için neler yapıyor.Kendimi şaşkınlıkla izledim.
Biraz sanırım atlayarak yazıyorum ama uykum kaçtı anca toparlayabiliyorum kusura bakmayın. Bir kere prolaktinim yükselmişti ve bu sebeple Doğum kontrol hapını bırakmıştım. Eşim çok çocuk sever ama bana hiçbir zaman ısrarcı olmamıştır.Acelesi yok sorun olursa da ne yapalım herşeyi yapar en son evlatlık alırız diyen bir insan olmuştur. Gel gelelim ailesine bu durumu pek de anlatamadık.
Bir süre Sonra ilişkimiz çok düzenli olmasa da ama sık olmasına rağmen hiç gebelik de olmayınca yumurtlama takibine başladım. Bunlara başladım ama sizin şu anki ruh halinizdeydim. Bir kere çok düşük değerde pozitif aldığım gün eşimle çok çok sevindik görümcemlere falan söyledik.Ne kadar sevinsem de bir tedirginlik vardı ama mutluluğum ağır bastı. Ancak 2 gün içinde adet olmuştum. Sanırım bu durum çocuk isteğimi kamçıladı.
Bir daha da pozitif görmeyince geçtiğimi yıl tüp bebeğe karar verip klinik ismi veriliyor mu bilgim çok yok. Araştırdığım Ve içime çok sinen bir kliniğe gittik.Nedensiz infertilite ve aşılama önerildi . Ben çalışıyordum erteleyip durduk.Bunu seyreden 3.ayın sonunda işten çıktım ama bu yıla kadar erteleyip durduk. Şu an ilk denememi yaptım Ve içimdeki embriyonun varlığı hem beni huzurlu hem de ya tutunamazsa endişesi var. Tutunsun diye çok çok dua ediyorum Rabb ime :dua:

Edit: sizin dışınızda belki sizin bile okuyacağınız meçhul çok çok uzun olmuş.Sanki kendi konummuş gibi özür dilerim rahatsızlık verdiysem.

Back
X