Ben kim, anne olmak kim?

Mvikdn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
4.645
6.844
108
39
Herkese merhaba ,35 yaşındayım 1 cocuk annesiyim.Ilk çocuğumun doğumundan sonra ölümden döndüm cok zorlu süreçler geçirdim, yavrum 8 yasinda ve neredeyse 8 yıldır antidepresan kullanıyorum.Gel gör ki 2.cocuk isteğimi bunca zaman bastırmaya çalışsamda beceremedim.Defalarca ilaci bırakmak istedim hep daha kötü oldum. En sonunda bir deli cesareti ile ilaci bıraktım ve bingo hamileyim.Terapistim terapi bile 9 ayi geçirebileceğimi söylemişti inandım, kendime inandım aslında Önce idare ettim,ilk 3 ayi da oyle böyle geçirdim ,terapi denedim.Ama su an cok kötüyüm, kadin dogumcu psikiyatriste gönderdi oda kâr zarar hesabi iyi değilim diye ilaca başlattı bugün 3 gün oldu deli gibi ağlıyorum, araştırıyorum, çoğu insan zarar görmeden süreci atlatmış ama benim icim içimi yiyor ,içmesem olmuyor içsem olmuyor.Kendimi cok kötü hissediyorum, yavrum beni affetsin ve Allah onu korusun

Son düzenleme:
Sen harika bir Annesin canim ve cocugun icin en iyi olabi yapiyorsun. Baska hicbirsey sokma aklina

Merhaba. Cok gecmis olsun. Hamilelikte kullanilabilecegin ilaclar var. Doktor ona göre yazmistir. Klişe bir laf olacak, ama ilk böyle durumda hamilelik geciren kadin degilsiniz. Korkularinizi anliyorum, ama tıp böyle durumlar icin de cözümler üretiyor. Lütfen kendinizi "ben cok kötü anneyim" diyerek daha fazla üzmeyin. Tedavinize devam edin. Allah tez vakit sifa versin insallah. Bebeginizi sag selim kucaga alin insallah

Çok teşekkür ederim, umarım öyle olur

Evlat sahibi olmadan önce maddi ve manevi olarak sağlıklı olmak işte bu yüzden önemli.

Psikolojiniz düzelmeden gebe kalmak için uğraşırsanız ne siz sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz ne de bebeğiniz…

Gebelerde kullanılabilen antidepresan ilaçlar var. Lütfen doktorunuza gitmeyi ihmal etmeyin. En önemlisi de kafanıza göre ilaç bırakmayın. Yapılan en büyük hata bu oluyor.

Bunu ben gayet iyi biliyorum her konuda hazırım ama hastayım

Bunu ben gayet iyi biliyorum her konuda hazırım ama hastayım
Psikiyatri hastasıyken hamile kaldım.Sizi çok iyi anlıyorum.Doktorlar gebeliğe uygun ilaçlar reçete ediolar.Risk gördükleri ilacı kullandirmazlar zaten.İciniz rahat ilaciniza devam edin.Zaten 15. Haftadaymissiniz.İlk 3 ayınız bitmiş.Saglikli anne sağlıklı bebek.İmkaniniz varsa terapiye de devam edin ve kendinize yüklenmeyin.Bizim gibi bı sürü kadın var yalnız değilsiniz

Terapistim süreci yonetebilecegimizi ,gebeliğin iyi gelebileceğini söyledi, biraz da bundan cesaret aldım ama olmadı

Cok teşekkür ederim siz de şu an kullanıyor musunuz?

Cok teşekkür ederim siz de şu an kullanıyor musunuz?
Gebeliğin başında devam ettim ilacıma.Sonra doktorumun da denemek isteyip istemediğimi sorması üzerine ilaçsız denemek istedim.Sukurler olsun bu ana kadar başardım ilaçsız.Arada dustugum zamanlar olmadı mı oldu tabi.En son geçen hafta oldu.Korktum.Ama şimdi iyiyim.Herkesin durumu kendine özel.Siz mutlaka doktorunuzu dinleyin.Bizleri en iyi onlar yönlendirebilir.

Az kalmış dogumunuza ,sağlıkla kucaklayin inşallah

Bende anksiyete kaynaklı ilaç kullanıyorum + terapi alıyorum. Tedavim tamamlanmak üzere, ilacı yavaş yavaş bırakacağım. Özel olmazsa sıkıntınız neydi?

Ben de kullandım canım bebeğim şimdi iki yaşa geliyor , sağlıklı bin şükür …
Dr una güven
Öyle mi ,desteğiniz için çok teşekkür ederim Kaçıncı haftalarda kullandınız acaba kac mg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…