Allah razi olsun iyi bir anne değilim galiba ama iyi bir anne olmak için çok çabaladım, çabalıyorum, inşallah ,bana rağmen rabbim evladımı korur.Cok teşekkür ederimYediklerimiz, içtiklerimizden çok hissettiklerimiz etkilermiş bebeğimizi… Arkadaşların yazdığı gibi kaygılanmayın, gerilmeyin, pozitif olmaya çalışın..
Anne karnındaki bebekler çok güçlü oluyorlar, bol bol yüksek sesle kitap okuyun bebeğinize…
Nedenini bilmiyorum ama ben sizin çok iyi bir anne olduğunuzu düşündüm.
Ilaci içtiğim müddetçe bir şekilde idare ediyorum.Sadece vicdanim onu da dualarla rabbime bıraktımDoktorunuza terapistinize en önemlisi de kendinize güvenin. Arada gelip yoklayacak ataklar sizi ama geçecek. Sonsuza kadar hamilede olmayacaksınız Mayısta bebeğiniz doğacak. Bu sorunları sadece siz yaşamıyorsunuz çok geçmiş olsun gelirsiniz umarım üstesinden.
Yanlış anlamayın ama başlığınızı okuduğumda yukarıdaki paylaşımı yapan kadının ruh halini görmedim ve ben de içimden "zaten bir çocuğu varmış ..anne olmuş ..neden şartları ve sağlığını bu denli zorlamış ki "diye düşündüm.Siz yukarıda paylaşımını yaptığınız şekilde düşünüyor ..hissediyorsanız tam olarak sorun nedir?hamilelik döneminde bırakın psikiyatrik ilaç kullanmayı çok ağır hastalıklara yakalanan -ağır ilaçlar kullanan anneler ve çok iyi /sağlıklı doğan bebekleri varNeden bu kadar acımasız bir şekilde beni yargılıyorsunuz ben bunu anlamadım.Egitimsiz cahil biri değilim,bencil asla değilim bunu kabul etmiyorum.Sağlıkla bebeğimi kucağıma almamı rabbim nasip ederse en iyi şekilde annelik edebileceğime eminim.Bu süreçten önce bir çok doktorla görüştüm bana cocuk yapma diyen olmadı. Lutfen bu konu hakkında bilginiz ya da desteğiniz yoksa beni üzmeyi bırakın, zira yeteri kadar üzgünüm
Şöyle ki bu bebeği çok istedim ,terapistim ilaçsız atlatabiliriz dedi,ailem,arkadaşlarım yakın çevrem hep destek verdi.Ama planladığım gibi gitmedi.Çok üzgünüm iki türlü de çok kötüyüm, vicdanım sızlıyor.Kendime kızıyorum.Bilmiyorum ne istiyorum paylaşmak istedim ,destek istedim galiba ,örnek yaşantılar varsa belki de paylaşan olur dedim ,bilmiyorum işte çaresizlikYanlış anlamayın ama başlığınızı okuduğumda yukarıdaki paylaşımı yapan kadının ruh halini görmedim ve ben de içimden "zaten bir çocuğu varmış ..anne olmuş ..neden şartları ve sağlığını bu denli zorlamış ki "diye düşündüm.Siz yukarıda paylaşımını yaptığınız şekilde düşünüyor ..hissediyorsanız tam olarak sorun nedir?hamilelik döneminde bırakın psikiyatrik ilaç kullanmayı çok ağır hastalıklara yakalanan -ağır ilaçlar kullanan anneler ve çok iyi /sağlıklı doğan bebekleri var
..bu tür örnekleri mi duymak istiyorsunuz?
Hamilelikte herşeyin riski var herşey belirsizlik yani bunun için ilaç kullanmak risk diye kendinizi üzmeyin. Siz çok iyi bir annesiniz hem büyük hem yeni doğacak çocuğunuzu sağlıklı ruh haliyle büyütmek için bu ilaca başlamanız kötü bir anne değil iyi anne yapar sizi. İnternette bakıp evham yapmayın lütfen sadece bir sivilce ile kanser teşhisi koyuyor internet. Doktor vermişse riski düşük demekki. Sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınızaHerkese merhaba ,35 yaşındayım 1 cocuk annesiyim.Ilk çocuğumun doğumundan sonra ölümden döndüm cok zorlu süreçler geçirdim, yavrum 8 yasinda ve neredeyse 8 yıldır antidepresan kullanıyorum.Gel gör ki 2.cocuk isteğimi bunca zaman bastırmaya çalışsamda beceremedim.Defalarca ilaci bırakmak istedim hep daha kötü oldum. En sonunda bir deli cesareti ile ilaci bıraktım ve bingo hamileyim.Terapistim terapi bile 9 ayi geçirebileceğimi söylemişti inandım, kendime inandım aslında Önce idare ettim,ilk 3 ayi da oyle böyle geçirdim ,terapi denedim.Ama su an cok kötüyüm, kadin dogumcu psikiyatriste gönderdi oda kâr zarar hesabi iyi değilim diye ilaca başlattı bugün 3 gün oldu deli gibi ağlıyorum, araştırıyorum, çoğu insan zarar görmeden süreci atlatmış ama benim icim içimi yiyor ,içmesem olmuyor içsem olmuyor.Kendimi cok kötü hissediyorum, yavrum beni affetsin ve Allah onu korusun
İnşallah teşekkür ederimHamilelikte herşeyin riski var herşey belirsizlik yani bunun için ilaç kullanmak risk diye kendinizi üzmeyin. Siz çok iyi bir annesiniz hem büyük hem yeni doğacak çocuğunuzu sağlıklı ruh haliyle büyütmek için bu ilaca başlamanız kötü bir anne değil iyi anne yapar sizi. İnternette bakıp evham yapmayın lütfen sadece bir sivilce ile kanser teşhisi koyuyor internet. Doktor vermişse riski düşük demekki. Sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza
AnksiyetePsikolojik rahatsızlığınız tam olarak nedir?
Doğum yapmanız ölüm korkunuzu mu tetikliyor?Anksiyete
Su an ne sebeple tetikledi bilmiyorum ama ilk 3 ayım cok zor gecti halen de öyle, su bile içsem kusuyorum .Sanırım bu durum tetiklediDoğum yapmanız ölüm korkunuzu mu tetikliyor?
Uzmanı değilim ama yeni anksiyeteyi yendim. Bana travmanız varmış ve tetiklenmiş gibi geldi.Su an ne sebeple tetikledi bilmiyorum ama ilk 3 ayım cok zor gecti halen de öyle, su bile içsem kusuyorum .Sanırım bu durum tetikledi
Travma birden fazla ,terapist ile çalışıyoruz ancak çok uzun suredir antidepresan kullandığım için su an terapi yetmiyor maalesefUzmanı değilim ama yeni anksiyeteyi yendim. Bana travmanız varmış ve tetiklenmiş gibi geldi.
theta healing yaptırmanız da ıyı olur ısım onerebılırım ozeldenTravma birden fazla ,terapist ile çalışıyoruz ancak çok uzun suredir antidepresan kullandığım için su an terapi yetmiyor maalesef
Bunun ne olduğunu hiç bilmiyorum ilk defa duydumtheta healing yaptırmanız da ıyı olur ısım onerebılırım ozelden
Bilinçaltındaki olumsuz kayıtların olumluya çevrilmesi olarak da özetlenebilecek olan bu teknikte beynin theta frekansına yönelik olarak bir meditasyon gerçekleştirilmesi sayesinde kişinin algısal ve sezgisel düşünce sisteminin de değiştirilmesine yardımcı olan alternatif tedavi yöntemlerinden birisi.Bunun ne olduğunu hiç bilmiyorum ilk defa duydum
Benzer çok şey denedim ama hic başaramadımBilinçaltındaki olumsuz kayıtların olumluya çevrilmesi olarak da özetlenebilecek olan bu teknikte beynin theta frekansına yönelik olarak bir meditasyon gerçekleştirilmesi sayesinde kişinin algısal ve sezgisel düşünce sisteminin de değiştirilmesine yardımcı olan alternatif tedavi yöntemlerinden birisi.
İlaçtan çok çekiniyorsanız elektro şok tedavisi alın, bebeğe zararı olmuyor. Ayrıca depresyonunuz tedaviye dirençli gibi duruyor, psikiyatriye danışınHerkese merhaba ,35 yaşındayım 1 cocuk annesiyim.Ilk çocuğumun doğumundan sonra ölümden döndüm cok zorlu süreçler geçirdim, yavrum 8 yasinda ve neredeyse 8 yıldır antidepresan kullanıyorum.Gel gör ki 2.cocuk isteğimi bunca zaman bastırmaya çalışsamda beceremedim.Defalarca ilaci bırakmak istedim hep daha kötü oldum. En sonunda bir deli cesareti ile ilaci bıraktım ve bingo hamileyim.Terapistim terapi bile 9 ayi geçirebileceğimi söylemişti inandım, kendime inandım aslında Önce idare ettim,ilk 3 ayi da oyle böyle geçirdim ,terapi denedim.Ama su an cok kötüyüm, kadin dogumcu psikiyatriste gönderdi oda kâr zarar hesabi iyi değilim diye ilaca başlattı bugün 3 gün oldu deli gibi ağlıyorum, araştırıyorum, çoğu insan zarar görmeden süreci atlatmış ama benim icim içimi yiyor ,içmesem olmuyor içsem olmuyor.Kendimi cok kötü hissediyorum, yavrum beni affetsin ve Allah onu korusun
Sanırım tam okumadınız, ben zaten terapi alıyorum, ilac tedavisi bitmiyor ,bitmeyecek ,zira bitecek olsa 8 yıldır biterdiİlaç olayını çözmeden dusünmeseydiniz çocuk keske. Bir de psikoloğa gidin. Antidepresan yerine travmanizı atlatmanız daha iyi olur ilaca da gerek kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?