Ben kimim?!

Seni o kadar iyi anlıyorum ki neden ben de bir sağlıkçı adayıyım.
Ama ben ameliyathane kısmındayım. Hasta yakınlarından azar yemiyoruz ama biz de stajyer olmamızdan kaynaklı azarı işitiyoruz.
Bence hiç canınızı sıkmayın. Keşke saygı duyabilseler veyahut anlayış gösterebilseler. Ama ne yazıkki..

Cerrahi kısımda da bulundum kaç saat ameliyathanede kalan hasta yakınları tanıyorum ki bize dua ederler hep.. İşte bu işinde zor yanı bu olsun, napalım sağlık olsun bunlarda bize ders olsun :)

Bir de tavsiyem kendinizden emin olun.bu her meslekte böyledir. Öğretmenlik de böyledir. Veli güvenmek öğretmenden emin olmak ister. Ama öğretmen ih mih derse o veli daha da guvenmez öğretmene.

Yigenini çok rahatsizlandi .hastaneye götürdük. Ilgilenen doktor ameliyat dedi.ama bilmem sağ çıkar mı masada kalabilir dedi. Açınca gorucegiz ne olduğunu dedi.hooop aldık başka bir hastaneye.doktor muayene etti ve bu tip durumlarda üç olasılık olacağını söyledi ve o olasiliklarda nasıl bir yöntem izleyeceklerini anlattı. Masada kalma durumunun da herhangi bir ameliyattaki ihtimal kadar oldugunu anlatti.Nitekim yigenimi ameliyata gönül rahatlığıyla girdirdik. En iyi olasılık gerçekleşmiş ameliyatta gayet güzel geçti.

Yani demem o ki biraz kullanılan Dil ve insanlara yapılan tatmin edici açıklamalar hasta yakınlarını rahatlatır. Keşke orada olasılıkları sıralayın doktor gelince izlenecek yolu aciklasaydiniz anneye. Belki o da sakinleştirmek bu tatsizlik yasanmazdi. Ama bunlar hep tecrübe işte. Olacak zamanla

Bir de tavsiyem kendinizden emin olun.bu her meslekte böyledir. Öğretmenlik de böyledir. Veli güvenmek öğretmenden emin olmak ister. Ama öğretmen ih mih derse o veli daha da guvenmez öğretmene.

Yigenini çok rahatsizlandi .hastaneye götürdük. Ilgilenen doktor ameliyat dedi.ama bilmem sağ çıkar mı masada kalabilir dedi. Açınca gorucegiz ne olduğunu dedi.hooop aldık başka bir hastaneye.doktor muayene etti ve bu tip durumlarda üç olasılık olacağını söyledi ve o olasiliklarda nasıl bir yöntem izleyeceklerini anlattı. Masada kalma durumunun da herhangi bir ameliyattaki ihtimal kadar oldugunu anlatti.Nitekim yigenimi ameliyata gönül rahatlığıyla girdirdik. En iyi olasılık gerçekleşmiş ameliyatta gayet güzel geçti.

Yani demem o ki biraz kullanılan Dil ve insanlara yapılan tatmin edici açıklamalar hasta yakınlarını rahatlatır. Keşke orada olasılıkları sıralayın doktor gelince izlenecek yolu aciklasaydiniz anneye. Belki o da sakinleştirmek bu tatsizlik yasanmazdi. Ama bunlar hep tecrübe işte. Olacak zamanla

Aslında biraz niyette önemli, ben kırıksa atelleme (sabitleme) durumu olacağı için bakmak istedim. Atellemeyi her doktor yapmaz, biz bunlar için varız. Dediğim gibi niyet farklıydı, farklı şekilde karşılık aldım..

Ben olsam mahkemeye verirdim kolumu sıktığı yerin resimlerini çekip

İşte bize söylediğiniz gibi anneye de soyleseydiniz keşke. Belki bu kadar büyümezdi olaylar.
Aslında biraz niyette önemli, ben kırıksa atelleme (sabitleme) durumu olacağı için bakmak istedim. Atellemeyi her doktor yapmaz, biz bunlar için varız. Dediğim gibi niyet farklıydı, farklı şekilde karşılık aldım..

Ben olsam mahkemeye verirdim kolumu sıktığı yerin resimlerini çekip

Beş parmağınınında izi var şuan, beyaz tenli olduğum için moraracak biliyorum ama zaten hastalıkla uğraşan bi insana onun yaptığı gibi karşılık versem ne farkım kalır ondan? Sağolsun çocuğa bakan doktor ben baya laf ettim dedi. Kadında bişeyler söylemiş falan ilgilenmiyorum bir daha karşılaşmayalım bana yeter..

İşte bize söylediğiniz gibi anneye de soyleseydiniz keşke. Belki bu kadar büyümezdi olaylar.

Beni dinleyecek durumda değildi pis pis konuşmakla meşguldü.. Ben ona anlatsam da o ağızla o bişey anlamazdı. Tek duam bir daha karşılaşmamak..

Bize ağlayarak gelen her hastayı röntgene yollamıyoruz ki önce kırık veya çıkık olduğundan emin olmamız lazım. sadece düştüğünü ve ağladığını söyledi. Burkulmada olabilir o yaşta bi bebek bunu anlamayacaktır. Önce gözle müdahale edilmesi lazım dimi.. Ne olursa olsun o kadar hakaret edilmesi bana hiç adil gelmedi. Ayrıca çıkık ve kırık aslında aynı şeydir her iki durumda da yerine oturtulması gerekir. Çıkık eklemde, kırık kemiğin herhangi bir yerindede olabilir..
Evet doktor da ilk bi bakıp dokunuyor bnm ayağım acayip şişmişti doktorun biri acayip sıkmıştı ağladım acıdan. Kadın fazla tepki göstermiş üzülmeyin siz bnce hiç.

Beş parmağınınında izi var şuan, beyaz tenli olduğum için moraracak biliyorum ama zaten hastalıkla uğraşan bi insana onun yaptığı gibi karşılık versem ne farkım kalır ondan? Sağolsun çocuğa bakan doktor ben baya laf ettim dedi. Kadında bişeyler söylemiş falan ilgilenmiyorum bir daha karşılaşmayalım bana yeter..
Merak ettim ya neler söylemiş acaba

Evet doktor da ilk bi bakıp dokunuyor bnm ayağım acayip şişmişti doktorun biri acayip sıkmıştı ağladım acıdan. Kadın fazla tepki göstermiş üzülmeyin siz bnce hiç.

Direk filme göndermek yazık günah ya kırık değilse boşa radyason. İlk her zaman gözle bakmaktır. Ki film gerekliyse bile filme gidene kadar o an nasıl bir uygulama yapılmalıdır bunlar düşünülmelidir. İçim rahat en azından napayım buda ders oldu bana :)

Bence anne de olsa kadin haksiz size dokunmadan bagirip cagirsa anlarm bir anlik panikle yapti diye ama kolunuzu sıkmakta neymiş...!

Senin adına cok uzuldum :KK43: takma kafana eminim isini en iyi sekilde yapmaya calısıyorsundur kizimin dudagi yarildiginda iki yasindaydi devlet hastanesi aciline gittik doktor gelecek bekleyin dediler Allahım bir geldi benim yarı yaşım kadar bir erkek cocugu işine karışmadim cok guzel bi sekilde hem bizi rahatlatti hem cocugumu aglatmadan dikisini attı ne demeliydim sen ne anlarsin cekil kenaramı? sacmalık oyuzden hicc uzulme:KK54:

Ohooo her dengesiz hastaya böyle psikolojin bozulacaksa hiç girme bu işe, manyak çok etrafta başlayınca artık sıradan normal gelecek. Kafanı takma bu kadar ya..
Hasta ile tartışma sana önerim evet çok zor ama olan sana olur bozulan senin sinirin olur, he de al gazını yolla doktora..

bence kişisel algılama sen değil bir baskasida olsaydı o kadın aynı şeyi yapardı diye düşünüyorum.... birde henüz yolun basindasin daha yeni başladık ve meslek hayatın boyunca bu tarz insanlarla sürekli karsilasacaksin kendini buna hazirlaman lazim.

Çalışması en zor sektörlerden birini seçmişsin. Bir kere karşında derdine beklentiyle derman arayan, acı çeken, gerginlikten, acıdan, korkudan, üzüntüden psikolojisi yerinde olmayan insanlar olacak sürekli. Kadının yaptığı kesinlikle yanlış, haksız bir davranış. Ama işin gereği böyle tiplerle çok karşılaşacaksın ne yazık ki. Bunu kişisel algılayıp, ne mesleğe olan hevesinden ne de özgüveninden olma. Orada sen değil de başka bir stajyer olsaydı ona da saldıracaktı o kadın. Muhtemelen ben olsam kadını tutup çamaşır gibi silkelerdim, o yüzden senin mesleğin yapamayacağım işlerin başında geliyor. Çok sabra ihtiyacın olacak orası kesin. Lakin haksızlığa uğradığında hasta psikolojilerine verip hoş görüp, görmezden de gelme. Gidip darp raporu al, şikayet et. Çocuğu hasta olabilir ama bu ona bir başka insana şiddet uygulama hakkını vermiyor. Hepimizin gözünün karardığı anlar var, ne yapalım önümüze gelen ilk insana dalalım o zaman.

Size de minik kuzuya da geçmiş olsun öncelikle.

Bir insanın anne olması, korkmuş olması, paniklemis olması, hiçbir durum şiddeti mazur göstermez. Ben 'anne o, korkmuştur, psikolojisi bozuktur' gibi savunmaları cidden anlamıyorum. Kadın bildiğiniz hastanede o an staj görevinde olan yetkiliye şiddet uygulamış. Bu durumda darp raporu alıp şikayetçi olmak gerekiyor aslında ama öyle kanıksamışız ki 'sen dur, daha başına neler gelecek, boşvermeyi öğreneceksin' diye teselli ediyoruz sizi. Yazık toplum olarak bize, yazık bizim sağlıkçılarımıza, yazık size sahip çıkamayanlara.

Evet daha stajda olabilirsiniz, tecrübesiz olabilirsiniz, ama bunun siz de farkındasınız. Zaten çocukla güreş tutma gibi bir niyetle yaklaşmıyordunuz. En narin ve nazik şekilde fiziki muayenesi yapıp teşhis için bir adım atacakken, hem işleyişi hem eğitimi sekteye uğratan bir ANNE, sırf bu sıfatından dolayı ne güzel korunuyor, siz kolunuzda 5 parmak iziyle, daha yolun başında yıpratılmaya ve aşağılanmaya layık görülürken. Gerçekten çok yazık.

Anne olmakla da bi alakası yok ben de anneyim, oğluma müdahale yapıcak sağlık görevlisini tartakliyim mi kafama göre? Panikti psikolojiydi ne alakası var kadının normal hayatta psikolojisi yerinde olsa şiddet uygulamaz o durumda zaten haysiyetten girip kolunu sıkmaz !!
Oldu o zaman kızı bi de çekip vursun ama o anne diye savunun bari !

Ulan herkes tecrübeli eleman istiyor da, bu stajyerler nerede tecrübe kazanacak? Kitap okuyarak mi? Oldu olacak sadece yetişmiş tecrubelilereri alalım hizmete, eh onların nesli bitince de ortada kalırız bir güzel. Ama olsun bir 20 sene rahatız bakın.
Stajyer baksın istemiyorsan da doktor gelsin bekle de. Ne elin kızına şiddet uyguluyorsun? Millet de tepki demiş. Ne tepkisi be? Kız kolum morardi diyor. Kocası yapsa bosan diyeceğimiz dhareketi amma da normallestirmisiniz.
Kamu çalışanlarını dövmek tepki mepki değildir. Normal hiç değildir.

Üzme tatlı canını. Cahillerle baş edilmez. Bırak bi halt yaptıgını sansın.
Sen kendinden eminsen gerisi önemli değil

Back
X