ben kızıma ne yaptım ya..

OLSUN ARTIK

iki güzel prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
229
102
103
kızlar bu haberlerde gördüğüm çocuk kaçırma cinsel tacizlerden falan okadar etkilenmiştimki geçen sene kızımı '' tanımadığın insanların yanına gitme ne verirlerse versinler alma onlarla bi yere gitme seni kaçırırlar'' falan diye uyarmıştım kendi korkumla ne kadar üstelediysem yavrum geçen seneden bu yana çok değişti herşeyden korkuyor site içinde oturuyoruz parka gittiğimizde beni göremese bile hemen panikliyor ve ağlamaya başlıyor dünde yine öyle oldu ben bi kaç adım uzaklaştım diye ağlaya ağlaya yanıma geldi bende patladım bağırdım hatta vurdum bile...sonra çok pişman olup kendim ağladım ondan özür diledim hemen affetti tabi cnm bnm..napıcam şaşırmış durumdayım..hastanede çalışıyorum zaten burda çocuk gelişim doktoruna bi danışıcam gerekirse getiricem..sizce ne yapmalıyım kızlar aklınıza ihyiyacım var..

bu arada kızım 5.5 yaşında 2 sene kreşe gitti bu senede yine aynı kreşin anaokuluna gidicek çok zeki akıllı bi kız aslında

yabancılaara karsı dıkkat etmesı gerektıgı bu yolla soylenmez
dersınız kı bırı gelır senınle hıc tanısmamasına ragmen yanında aılen yokken cok samımı olmaya calısırsa
senı bı yere goturmeye calısırsa
senı bı konuda zorlamaya calısırsa ımdat dıye cıglık at
şu şu şu bolgelerın ozel bolgelerdır
benım yanımda doktorun bakması dogru olandır saglık ıcındır
ama baskası bu bolgelere dokunmak ısterse cıglık at yardım ıste ordan uzaklas dıye bılgı vermek lazım
bunları bılmesı yeterlı yahu
psıkolojısını bozmussunuz ustune bıde vuruyorsunuz
kesınlıkle yardım alın pedagogdan

en guzel yontemi bulmussunuz bnce hemen goturun ve uzman kisinin yontemini uygulayin..Bunun disinda Adem Gunesin Mahremiyet Egitimi diye kitabi var onu okumanizi tavsiye ederim..O kitaptan cok sey feyizlenirsiniz bu konuda..En azindan bu sekilde uyararak dglde nasil basklarina karsi kendini savunmasi gerektigini ogretebilirsiniz..bnm en cok aklimda kalan ornek kucukken seni opebilirmiyim yerine gel seni bi opeyim seker vericem demek yani cocuk aslnda istemese bile sekeri almak icin kendini opturuyor..Ve bu ilerde yabanci birinin gel sana sunu vereym.deyip onu dinlemesi gibi..Adem gunesin kitaplarini okumanizi oneririm..Radyo programlari oluyor onlari gecmise donuk dinlemenizi siddetle tavsiye ederm:)

Gerçekten ne yaptınız kızınıza siz? Söylediklerinizden etkilenip ona göre bir davranış biçimi sergilemiş,birde bağırip vurmuşsunuz. Yargılamak için söylemiyorum ama lütfen çocuğunuzla konuşarak çözmeyi deneyin sorunlarınızı.
5.5 yaşında bir çocuğa 'seni kaçırırlar'demeden anlatmanın bir yolu vardır muhakkak. Benim kızım 3 yaşına girecek,bende konuştum tanımadığımız insanlarla konuşmamamız gerekli,sen istemiyorsan benim dahi öpmemi hayır de vb şekilde anlattım, gayette anladı.
Ki sizin kızınız büyük daha mantıklı makul anlatmanın yolları vardır muhakkak. Uzman desteğide iyi olacaktır. Sizde sakin olmaya çalışmalısınız, çocuğun kafasını karıstırmıssınız fazlaca.

Çocuğunuz kendisi bir korku yaşamış olabilir mi? Ona aynı zamanda ne olursa olsun herşeyi anlatabilirsin dediniz mi?

Bize de büyüklerimiz sizin söylediğiniz gibi tembihlerdi. Annem çok evhamlı bir kadındı. Çocuk seviyesine inip daha net anlayacağımız dilden anlatmak o zamanlar yaygın değildi. Ama biz de öyle aşırı bir korku oluşmadı.

Pedagog a gidince zaten daha netleşir her şey.

Çocuk zaten korkmuş, bir de üstüne sizden dayak yemiş... İçim acıdı yahu. Onun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Korkmuş, size sığınmaya ihtiyacı var ama sizden de darbeyi yemiş. Bu kadar acımasız olmayın.

Kızınıza öğretmeye çalıştığınız şey doğru ama belli ki yöntem yanlış. Karşınıza alıp mantıklı bir şekilde konuşmak başka, korkutarak şunu yap bunu yapma demek başka. Bunu yapamamışsınız, bu saatten sonra pedagog şart. Ama sizin durumunuz da normal değil bence. Dayağın bahanesi yok ama insan zaten korkmuş çocuğuna şiddet uygulayabiliyorsa, onun da bir psikologa görünmesi lazım.

Ben küçüken annem babamda bana bunları söylemişti . Bu yüzden hiç arkadaşım olmadı. Sokakta oynayıp arkadaş olanlara imrenirdim.
Şimdi 17 yaşındayım özgüven eksikliğim var. Hala bunu yenmeye çalışıyorum. Çocukluğumu hep bir apartman dairesinde geçirdim.
Kızınızın bilinç altına tam işlemeden halledin bence.

evet bencede destek alın
cocugu korumak adınada sonrasında hata yapıyorsunuz cunku
cocuk korktu dıye ona vurmakta neyin nesi?

Buarada benım oglumda 5.5 yasında ne anlamsız korkuları var bazen odadan odaya gecmeye korkuyor veya sımarıyor ısıklar acıkken ustelık .eger arastırırsanız bu yas grubundakı cocukların bu tıp korkuları oluyor dıye gorursunuz

kızlar bu haberlerde gördüğüm çocuk kaçırma cinsel tacizlerden falan okadar etkilenmiştimki geçen sene kızımı '' tanımadığın insanların yanına gitme ne verirlerse versinler alma onlarla bi yere gitme seni kaçırırlar'' falan diye uyarmıştım kendi korkumla ne kadar üstelediysem yavrum geçen seneden bu yana çok değişti herşeyden korkuyor site içinde oturuyoruz parka gittiğimizde beni göremese bile hemen panikliyor ve ağlamaya başlıyor dünde yine öyle oldu ben bi kaç adım uzaklaştım diye ağlaya ağlaya yanıma geldi bende patladım bağırdım hatta vurdum bile...sonra çok pişman olup kendim ağladım ondan özür diledim hemen affetti tabi cnm bnm..napıcam şaşırmış durumdayım..hastanede çalışıyorum zaten burda çocuk gelişim doktoruna bi danışıcam gerekirse getiricem..sizce ne yapmalıyım kızlar aklınıza ihyiyacım var..

çocuğu paranoyak etmişsiniz tebrikler
acilen yardım alın bir gelişim uzmanından.

Birde vurdunuz mu? Yahu çocuk belliki göremeyince korkmuş siz birde dövdünüz. Pes arkadaşım

Siz zaten hem kendinizi eleştirmişsiniz hem de çözümü sunmuşsunuz. Pek söylenecek bir soz kalmıyor.
Hem kendinizin nasıl davranabileceğini öğrenirsiniz hem de kızınız rahatlamış olur.
Geçmiş olsun.

Onu olaylara karşı korkutur gibi değil de yetişkin gibi her şeyi onun seviyesinde anlatmalısın. Sohbet havasında..Sen tembihler gibi anlatıyorsan çocuk korkmuştur.
Benim de kızım 5 yaşında. Ben de tedirginim bu tür durumlara karşı. Ama bizim konuşmalarımız sohbet şeklinde, mesela gece yatağında uzanırken.. Hatta o diyor bazen bize sohbet edelim mi diye..Onu korkutmadan, normal bir ses tonuyla anlatmayı dene. "seni kaçırırlar öldürürler" gibi değil. Dünyada artık böyle şeylerin çok olduğunu dikkatli olunması gerektiği gibi...

Sadece annesi uyarmis diye bu kadar korkmasi normal degil bence hanimlar. Bence cocuk birinden bir seyden rahatsiz olmuş. Var bir seyler. Bana da yabancilardan bir sey alma, yeme falan diyorlardi. Net hatirliyorum piknik yaparken bir teyze gel simit vereyim demisti ben de alamam annem izin vermiyor falan demistim yani korkup aglayacak bir durum yok bunda...

Back
X