Ben Konusurken Dinlemiyorlar

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
4 kisilik bir arkadas grubum var, her sey iyi guzel.

Ama beni konusurken dinlemiyorlar ve bazen cok sinir bozucu oluyor bu. Hitabetimde mi bir sorun var acaba diyorum ama bana herkes konusmamin ve anlatim seklimin guzel oldugunu soylerdi.

Mesela bir sey soyleyecegim, tam lafin ortasinda iki kisi birbiriyle konusmaya basliyor. Bazen konusmaya hic giremiyorum bile. O yuzden artik soylemek istedigim seyi en kisa surede soyleyip bitirmek icin ugrasiyorum.

Mesela sinavda cikacak sorularla ilgili bir sey soylemem lazim, onlari da ilgilendiren bir sey yani. Onu bile dogru duzgun soyletmiyorlar. Soyledigimde de ben seni dinliyorim diyorlar.

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Bunlar eğer özellikle yapan cinslerdense, senin bir şey yapmana gerek yok Allah vermiş belalarını ömür boyu içlerindeki fesatla ayakta kalamazlar.
Bilmeden yapıyorlarsa da, bunu bir tek tepkini ortaya koyarak öğrenebilirsin.
Şurada iki çift laf anlatıyoruz, saygısızlık ediyorsunuz diyebilirsin.

Bu sorunu bence açık açık dile getirmekle başlayabilirsin. Hee anlamıyorlar, sen de aynısını yaparsın mesela sınav sorularını falan soylemezsin madem ihtiyaclari yok demek olur biter hataları bazen yüze carpmak gerekiyor bence

Kendini bu konuda çok kasıyorsun demek ki.

Yani konuşmanın arasına girmeye çalışıp da giremiyorsan sende öz güven sorunu var gibi.

Basit; o kişilerle arkadaşlığımı bitirirdim. Kendini ifade etmekteki zorluğun, seni dinlememelerinden kaynaklanıyor. Bu insanlarla işin ne, arkadaşlık mı şimdi bu ?

Onlar senin arkadaşın sen onların Arkadaşı olamamışsın. Tınlamıyorlar seni.

Ben istemem öyle insanları hayatımda

Salla gitsin.. aynısı bende de olmuştu iki yakın arkadasım aralarında samimi olmaya başlayınca hem çağırıyolardı hemde konuşurken benim dediklerim hava kalıyordu hatta bi gün ölsem gitsem şurda onu bile duymayacaksınız herhalde falan dedim aa biz duymadık tarzında saçmalıklar oldu.. boşver onlar kendi fesatlıklarında birbirlerini gazlasınlar.. sen uzak dur en iyisi, bir şey diyeceksende gel bize de. burada herkes elinden geldiğince yarımcı olmaya çalışıyor evelallah :)

ben olsam naparım
direk beni bir dinleyin yaaa hiç beni dinlemiyorsunuz hep kendiniz konuşuyorsunuz diye çirkefçe söylenirim sonra da gülerim ahhahahah
ama işe yarıyor

Bana da hep oyle yaparlardi o yapanlar da su an arkadasim degil zaten.sen de onlarin lafını kes ya da dinleme laflarinin ortasinda Alakasız bisey söyle

Internetimde problem oldugu icin su an girebildim.

Yorumlariniz icin cok tesekkurler, aslinda tepkimi belli ettigimi saniyordum ama daha sert sekilde tekrar deneyecegim.

Ozguven sorunu degil de aslinda bir sey anlatirken lafin arasina dalip kendi aralarinda konustuklari icin artik ben de sustuklari saliseyi bekleyip lafa girmeye calisiyorum fakat yine olmuyor. Susunca da neyin var diye soruyorlar.

Ama artik biktim yani, herkes bir anisini anlatir mesela sirayla benimki yarisinda bolunur digerleri 3 4 kere anlatir

Ben olsam o arkadaş grubundan çekilirdim.
Sıkılırdım böyle insanlardan çünkü.

Ben de bir konuda yorumda bulununca "off cognitive sen de her şeyi eleştiriyorsun" diyip, lafımı kesiyorlardı. O günden beri bunu söyleyen arkadaşlarım, bir şeyler paylaşınca "ayy üzülme yeaa geçer, hmm olabilir aslında, ayy öyle düşünme en güzeli seni bulacak, ayy bilmem ki..." diye yüzeysel yorumlarda bulunuyorum. İyi yapıyorum.

Son düzenleme:
benim de benzer bir arkadas grubum vardi, bakis açilarimiz, hayat tarzimiz uymuyordu, veya grupta tek benimki farkliydi, ben onlari yargilamiyordum ama onlar beni fikirlerimden dolayi yargiliyorlardi, veya bir baskasinin virgülü noktasi beklenirken benim sözlerime itiraz ediliyor veya tabi o öyle zaten diye yarida kesiliyordu, ben de keskin fikirlerimi ve özel hayatimin detaylarini paylasmaz oluvermisim, sadece esprilere katiliyor, anlatilan konuyla ilgili geyik yapiyorum, bu kendiliginden gelisti, bu sefer de hiç bir sey anlatmiyor oluyorum ama umursamiyorum, içimden ne diye anlatacagim ki haci diyorum, yüzeysel ama benim açimdan daha mutlu bir iliski oldu böylesi, tek arkadas grubum onlar olmadigi için de çok koymuyor be ablacim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…