Ben kötü biri miyim? Yanlış mı yapıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bortecineee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
2.746
5.475
158
Merhabalar, ben 1 yıllık evliyim, eşimle geçinip gidiyoruz ama kendimi sürekli stres altına sokmama sebep olan davranışları var bana karşı. Ne yapsam yaranamıyorum, ne yapsam beğendiremiyorum sanki, bir tek beğendiği şey yemeklerim başka da birşey değil. Kendisi aşırı titiz bir insan, ev temizliği onun istediği gibi olmazsa hep başıma kakar, evimizin yeni evli evi gibi değilde 40 yıllık evli evi gibi olduğunu söyler, çok yavaş ve sakar olduğumu söyler böyle yani. Kendi dağıttığını görmüyor bana laf ediyor. Sürekli bu düşüncelerden artık evde iş yapmak istemiyorum, beğendiremediğim için de hevesim olmuyor, o işler gözümde büyüyor. Bunun dışında hayvanları çok seviyorum, kedi köpek veya kuş beslesem dışarda bana kızıyor ben sana besleme demedim mi, hep dediklerimin tersini yapıyorsun diyor. Yanlış bir şey yapmadığımı düşündüğümü söylediğimde bana kızıyor. Bana sormadan fikrimi almadan benide ilgilendiren konularda kendi başına karar veriyor. Sonra trip atınca haklısın özür dilerim diyor. Anlayamıyorum. Ayrıca kocamın güven problemi var sanki. Benden başka herkesin lafına daha çok inanıyor gibi. Geçenlerde kayınvalidem aradı "şu gün eşin izinli, o gün eltinlere gider orda kalırsınız." diyor, bunu eşime söylemiştim, annenle konuştum bugün bana böyle dedi dedim, eşimde hemen annesini aramış sormuş, kayınvalidem de ben öyle birşey demedim demiş, eşim beni geri aradı annem öyle dememiş diye. Beni yalancı çıkardı. Kocamın karşısında yalancı konumuna düştüm. Daha önce de kurban bayramında aynısı olmuştu. Bize memleketten 5 poşetlşk bir çanta göndermişti, şunu şunu gönderdim vs dedi ben de eşime o dediği şeyler byrda yok dedim. Eşim bana inanmadı annesini aradı. Annesi de ben gönderdim diye inat etti, o gece geri aradı dediğim poşetler burda kalmış vs diye. Yani anlayacağınız güven problemi de var. Evde onun güvenini sarwqcak hiçbir şey yapmıyorum. Anlamıyorum neden böyle, evlendiğimizden beri de sürekli dişçiye, doktora vs gidiyorum. Dişlerimde yıllardırmsorun var tedavisiyle 2 yıldır uğraşıyorum evlenmeden önce 2000 tl evlendikten sonra da 2000 tl ye yakın masraf yaptım dişlerim için, bunun haricinde kadın hastalığından da ameliyat olmak zorunda kaldım sürekli kafama takıyoeum söylediklerini, üzülüyorum ona da söylüyorum aöa anlamıyor, anlamak istemiyor, tüm bu sağlık sıkıntılarımı kafaua takıyorum, düğünden donra 4 kg aldım aldığım kiloya laf ediyor, zayıfla çok kilo alma, çok yiyorsun vs. sağlık sorunlarım yüzünden vitamin ilaçları vs de kullandım onları kullandıktan sonra 60 kg dan 64 65 lere çıktım. Ama vitamin ilaçlarından dolayı aldığımı anlatamıyorum. Bahanr olduğunu söylüyor. Yani kızlar karışık karışık anlattım ama durum böyle işte çok stresliyim çok doluyum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

1-Temizlik sadece sizin işiniz değil, beğenmiyorsa kendi yapsın.
2- Hayvan sevmeyen, beslenmesine karşı olan insanın insanlığından şüphe ederim ben. Vicdansız, merhametsiz adamdan ne koca olur ne baba.(bugün bu cümleyi ikinci kez kuruyorum burada)
3-kayınvalideniz size bir şeyler söylediğinde bana değil eşime söyleyin lütfen deyip kapatmalısınız. Kayınvalide de problemli.
4- çok mu aradınız bu adamı?

Hayvanların beslenmesine karşı olan bir insanda en ufak bir vicdan kırıntısı olduğuna inanmam ben, güvenmem de.
Gerçekten çekilecek tarafı olduğunu düşünmüyorum. ben okurken sıkıldım.
Bir de 'ben kötü biri miyim' diye soruyorsunuz :işsiz:
Siz kimsenin kölesi, hizmetçisi değilsiniz.

Erkek ev işine yardım etmiyorsa karışamaz net cizgini çek hizmetçi değil evin hanımı olduğunu hissetir..seni anlıyorum çünkü benim bir arkadaşımin eside böyle herşey düzen içinde bazen yapmak istemiyorum o zaman da olay oluyor dedi ben de öyleyse koy kapıya ben kimseye bosan demem ama kendi evimin içinde beni huzursuz eden tetikleyici unsur bırakma.. ya kadın tutsun düzenini sağlasın ya da senin işine karışmasına izin verme dedim bu tavsiyem onda ise yaramadı hep tetikte yaşıyor demek ki onun Sabri varmış diyorum ve belki sende işe yarar diyorum

Bu ne yahu çekilmez böyle memnuniyetsiz biri.
Çok titizse kendi yapsın.
Başlıkla, paylaşım ne alaka dedirtiyor. Kötü olan siz misiniz yoksa eşiniz mi?
Beni kötü biriymişim gibi hissettiriyor kızarken verdiği tepkilerden benim bencil olduğumu söylüyor.

Erkek ev işine yardım etmiyorsa karışamaz net cizgini çek hizmetçi değil evin hanımı olduğunu hissetir..seni anlıyorum çünkü benim bir arkadaşımin eside böyle herşey düzen içinde bazen yapmak istemiyorum o zaman da olay oluyor dedi ben de öyleyse koy kapıya ben kimseye bosan demem ama kendi evimin içinde beni huzursuz eden tetikleyici unsur bırakma.. ya kadın tutsun düzenini sağlasın ya da senin işine karışmasına izin verme dedim bu tavsiyem onda ise yaramadı hep tetikte yaşıyor demek ki onun Sabri varmış diyorum ve belki sende işe yarar diyorum
Yardım ediyor misafit geleceği zamanlar vs., merdivenleri vs siler, toz moz alır ama o da sık sık değil.

Hayvanların beslenmesine karşı olan bir insanda en ufak bir vicdan kırıntısı olduğuna inanmam ben, güvenmem de.
Gerçekten çekilecek tarafı olduğunu düşünmüyorum. ben okurken sıkıldım.
Bir de 'ben kötü biri miyim' diye soruyorsunuz :işsiz:
Siz kimsenin kölesi, hizmetçisi değilsiniz.
Kuşlar camları pisletiyormuş kendisi silmek zorunda kalıyormuş o yüzden istemiyormuş beslememi. Ama benşmde kolum yetişmiyor mermer çok uzun camın dışına çıkarsam da düşerim yani.

Sokaktaki sessiz, sevgi dolu pati dostlarımıza bile diyecek bir şey bulmuş. Vicdanı o kadar yok ki "besleme" diyebiliyor. Hayvan sevmeyen insan nasıl sevsin ki?
Siz ailecek hayvanları sevmiyorsunuz, size göre sadece insanlat beslenmeli vs dediğimde bi sen hayvanları seviyorsun zaten bi sen hayvan seversin senden başka düşünen yok filan diyor. Neymiş kendisi de seviyormış ama biz hayvan sevgisini abartıyormuşuz insanlara o kadat değer vermiyormuşuz vs vs.

Biraz fazla mı
Kuşlar camları pisletiyormuş kendisi silmek zorunda kalıyormuş o yüzden istemiyormuş beslememi. Ama benşmde kolum yetişmiyor mermer çok uzun camın dışına çıkarsam da düşerim yani.

Yani ne desem bilemedim. Kafam durdu. Tabi ki camın dışına çıkmayacaksınız, kolunuz yetişmiyorsa yapacak bir şey yok. Çok titizleniyorsa kendisi silecek, silmek istemiyorsa da pis kalacak.
Çok mu sessiz sakin, vur kafasına al lokmasını bir izlenim çiziyorsunuz siz evde? Şöyle bir kendinizi toparlasanız mı acaba?

Siz ailecek hayvanları sevmiyorsunuz, size göre sadece insanlat beslenmeli vs dediğimde bi sen hayvanları seviyorsun zaten bi sen hayvan seversin senden başka düşünen yok filan diyor. Neymiş kendisi de seviyormış ama biz hayvan sevgisini abartıyormuşuz insanlara o kadat değer vermiyormuşuz vs vs.

Bana bir fenalık bastı... :kızgın:
Tamam madem öyle sizin besleyip sevmenize neden karışıyor ki? Hangi hakla yani merak ettim açıkçası.
Evet birçok insandan daha fazla yaşamayı hak ediyor hayvanlar ve çocuklar.Bunu aklı almıyor mu acaba?
Kayınvalideniz de bir garip zaten. Anasına bak oğlunu al..
Ayrıca ev işlerini sadece siz yapmak zorunda değilsiniz. Yapıyorsanız da buna laf etmeye hakkı yok. Resmen sizi her konuda eleştirip manipüle etmiş.
Siz de gram suç yok. Tek suçunuz böyle bir adamı sevip onunla evlenmek.
Adamlardaki tavırlara bak ya, bunlar iyice azıttı. :olamaz:

Kendisi insanlara çok mu değer veriyormuş? Kendi karısına değer vermeyi becerememiş adam daha.

hayvan beslemenden ona ne?dışarıdakileri beslemenin ona Ne zararı var?bu tek başına ondan soğuma sebebi.

Başlığa yorum yapıyorum, hayır kötü biri değilsiniz. Evet, hata yapıyorsunuz.
Taviz tavizi doğurur. Hayatın her alanında, taviz tavizi doğurur bunu unutmayın.
Eşinize karşı daha dik durmanız öneririm, kavga etmek değil söylediğim şey. Size duyduğu saygının artması lazım.

İnsanlara karşı, hayvanlara karşı, yakın çevrenize karşı vs... kötü biri değilsiniz. Kendinize karşı kötü birisi olabilirsiniz. Çünkü saydığım şeylere değer verirken kendinize değer vermiyormuşsunuz gibi geldi bana. Yaşadığınız şeylere rağmen üzülmek dışında bir şey yapmamışsınız. Hep alttan almak, susmak veya kendinizden ödün vermek nereye kadar ve ne kadar bir şeyleri çözebilir? Kendinizi tüketmeyin bu şekilde. Hevesinizi, özgüveninizi ve kişiliğinizi koruyun. Artık birisi beğensin diye bir şeyler yapmayın. İnsanların takdiri sizden önemli değil. Takdir görmek tabiki çok önemli ama önce size saygısı olmayan insan sizi takdir edemez ne yazıkki. Bunun bir sonraki evresi gösterdiğiniz fedakarlıklar karşısında göreceğiniz vefasızlıklar, nankörlükler, dargınlıklar. Ya acilen yaptıklarınızı yapmayı bırakın, ya da ne yapıyorsanız kendiniz için yapın. Kimseye nasıl olmuş, olmuş mu tarzı beklenti içeren şeyler sormayın. Zaten siz elinizden gelen her şeyi olabildikçe iyi yapıyorken hala daha sizde kusur aranıyorsa karşı tarafa rahat batıyordur net. En iyisi bir şeylerden vazgeçin ve boşverin, kendinizi özletin.

Psikolojik istismara uğradığınızın, kendinizi suçlayıp bos yere değersizleştirildiğinizin ve anksiyete/kaygı bozuklugu vs sorunların kapıda oldugunun farkında olun:( Lütfen uyanın lütfen.. Erkek cocuk ebeveynleri lütfen çocugunuza empati ve merhameti 0-12 yas arası aşılayın.. Kız cocuk ebeveynleri siz de cocugunuza kendine deger vermeyi, gercek sevgiyi öğretin:( Toplumsal cinsiyet yeterince asimile ediyor zaten bizleri. Toplum bilinci de değişmeye ancak aileden başlar. İş işten geçmiş olan kadınlarımız lütfen silkelenin. Kardesim, yakında fiziksel siddet ve ihanet baslıklarını okicaz eğer bu duruma bi son vermezsen:( Kendine her seyi hak gören, merhametsiz adamların yaşattığı son budur..

Eşimle geçinip gidiyoruz cümlesindeki geçinme kısmı konunun neresinde? Bence sadece gidiyorsunuz, hem de iyi bir yere değil. Eşiniz saygısız, hadsiz, sizi çok ciddiye almayan, üstüne manipüle eden ruh hastası bir herif. Bu adamla niye ve nasıl evlendiniz ki? Daha bir yıl olduğuna göre birdenbire böyle hödükleşmemiştir herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X