Otizm ön tanısı ile fizik tedaviye neden yönlendirdiler. Ergoterapi ve duyu butunleme özel egitim dersleri alması lazım. Fiziksel bir sıkıntısı yoksa.Kızlar hatırlarsanız kaynanam yüzünden eşimle tartışmıştık ve eşim buradaki mesajlarımı ailesine gösterdiği için konumu kapattırmıştım. Ama olaylar öyle bir hale geldi ki…Kızımda gelişim geriliği ortaya çıktı, otizm ön tanısı var. O kadar strese girdim ki dünya başıma yıkıldı sanki. Haftanın 5 günü fizik tedaviye gidiyoruz. En az üç ay devam edecek fizik tedavisi. Yaşadığımız şehirdeki doktorlar kızıma normal dediler. Ailem, eş..Ama benim içime sinmeyen şeyler vardı, eşi yalvar yakar Ankara’ya götürmeye ikna ettim ve doktor otizm ön tanısı koydu. İki haftadır eeg, tahliller, tetkikler hem çocuğum hem ben mahvolduk. Eş çalışmadığı zamanlar benimle hastaneye geldi. Büyük oğlumla daha ilgili, vakti olduğunda kızımla da ilgileniyor. Ama aramız hala çok kötü. Sadece çocuklarla ilgili meselelerde konuşuyoruz. Bana şu durumda bile hala kötü davranıyor. Memlekete gittik, kv’nin evinin önünde durdu, ben inmedim arabadan. Kardeşi geldi bizim eve çağırmadım. Terapi alıyorum şu an, terapistim kesinlikle annesinden özür dileme diyor, ailem de bayramda git çocuğunun hatrına diyor. Ben çocuğum yüzünden sağlıklı hiçbir şey düşünemiyorum, sürekli internetten hastalık okuyorum, lütfen bana kızımla ilgili güzel şeyler söyleyin, kendimi bir türlü ferahlatamıyorum. Eş başka ilden iş buldum dedi bana, ben de git apartta kalırsın dedim. Keşke öyle bir şey olsa…Kızımı bu noktada bakıcıya verebilir miyim bu halde bilmiyorum. Offff dua edin lütfen, kızım bir an önce dağlığına kavuşsun. ( kızım kafasını geç tuttuğu için 2 aydır hastanelerdeyiz, göz teması sınırlı, hala oturamıyor, 7 aylık oldu mama sandalyesinden bir şey aşıp yiyemiyor, uyanık olduğu zaman hep onunla ilgilenmeliyim, tek tek cevap yazamayacağım, olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var, bu arada benim dalgınlığımdan kredi kartımdan 45 bin lira çekilmişti, bir de onun üzüntüsünü yaşadım, eş ben öderim, üzülme dedi hatta ama o hafta Kv ve görümce bizim yaşadığımız şehre geldiler ve ben onları arayıp gel demediğim için eş bana tekrar küstü. Banka da paramı geri iade etti. )
Fiziksel sıkıntılarımız var. Oturamıyor, uzattığım şeyleri yeni yeni alıyor. Hipotoni var. Çocuk nöroloji takip ediyor, tetkikler bitince tekrar gideceğiz ve rapor çıkartacağız. Ben yaşadığım ilde bir rehabilitasyon merkezi buldum güvenilir, pazartesi ona gideceğim.Otizm ön tanısı ile fizik tedaviye neden yönlendirdiler. Ergoterapi ve duyu butunleme özel egitim dersleri alması lazım. Fiziksel bir sıkıntısı yoksa.
Öyle, Allah kimseyi evladıyla sınamasın başka her şey gelip geçiyor.Rabbim sağlık versin bebeğinize size .hepimiz imtihandan geciyoruz.son iki yilimi yazsam roman olur o derece ust uste geldi halada geliyor.
Çok geçmiş olsun. Bol bol egzersiz yaptırın sadece kuruma bağlı kalmayın. Maddi durumunuz varsa fizyoterapistle anlaşıp evde de ders aldırın. Abimin bu durumda olup sonradan koşan çok öğrencisi oldu. Nefes aldıkça umut hep var sakin kendinizi umutsuzluğa mahkum etmeyin. Uzay terapisi de çok önemli kurumda buna da dikkat edin. Yaşa göre başlanıyor.Fiziksel sıkıntılarımız var. Oturamıyor, uzattığım şeyleri yeni yeni alıyor. Hipotoni var. Çocuk nöroloji takip ediyor, tetkikler bitince tekrar gideceğiz ve rapor çıkartacağız. Ben yaşadığım ilde bir rehabilitasyon merkezi buldum güvenilir, pazartesi ona gideceğim.
Bu konuşmayı yaptım, anne-baba olmak ayrı şey, karı-koca olmak ayrı şey, evladımızın sağlığına odaklanalım, o iyileşince de önümüze bakalım ama bu süreçte lütfen bana kötü davranma dedim. Adam bana hala kötü davranıyor, hastanenin ortasında kaynana görmemişsin sen, yatacak yerin yok diyor bana. Amacı beni yıldırıp ailesini aratmak sanırım, ben de hiç oralı olmuyorum, cevap dahi vermiyorum. Ama evladımın hastalığında destek görememek de beni çok yıprattı.Allah evladiniza sifa versin insallah.
Sizin es iliskiniz bitmis. Oturup karsilikli konusun. Cocugun durumu belliyken bosanma, tasinma isiyle ugrasamayiz evladimiza odaklanmaliyiz. ebeveyn rollerimizi eksiksiz gerceklestirelim, artik eş iliskimiz olmasin diye konusursaniz belki bayramda gelme gitme muhabbeti sona erebilir. Ancak bu konusmayi yaparsanız sonu eninde sonunda bosanma olacaktir. Gerci Bu konuşmayı yapmasaniz bile bosanacakmissiniz gibi geliyor bana. En azindan sınırlarınızı cizmis olursunuz.
Çok teşekkür ederim, kızımın ayaklarında sıkıntısı yok, sadece kollarında ve oturmasında sıkıntısı var. Dilerim bu durumdaki tüm bebekler iyileşirler. Çok zor..Çok geçmiş olsun. Bol bol egzersiz yaptırın sadece kuruma bağlı kalmayın. Maddi durumunuz varsa fizyoterapistle anlaşıp evde de ders aldırın. Abimin bu durumda olup sonradan koşan çok öğrencisi oldu. Nefes aldıkça umut hep var sakin kendinizi umutsuzluğa mahkum etmeyin. Uzay terapisi de çok önemli kurumda buna da dikkat edin. Yaşa göre başlanıyor.
Allah yardımcınız olsun.Cocugunuzla ilgilenmeyenlere gitmeyin bence de.Kızlar hatırlarsanız kaynanam yüzünden eşimle tartışmıştık ve eşim buradaki mesajlarımı ailesine gösterdiği için konumu kapattırmıştım. Ama olaylar öyle bir hale geldi ki…Kızımda gelişim geriliği ortaya çıktı, otizm ön tanısı var. O kadar strese girdim ki dünya başıma yıkıldı sanki. Haftanın 5 günü fizik tedaviye gidiyoruz. En az üç ay devam edecek fizik tedavisi. Yaşadığımız şehirdeki doktorlar kızıma normal dediler. Ailem, eş..Ama benim içime sinmeyen şeyler vardı, eşi yalvar yakar Ankara’ya götürmeye ikna ettim ve doktor otizm ön tanısı koydu. İki haftadır eeg, tahliller, tetkikler hem çocuğum hem ben mahvolduk. Eş çalışmadığı zamanlar benimle hastaneye geldi. Büyük oğlumla daha ilgili, vakti olduğunda kızımla da ilgileniyor. Ama aramız hala çok kötü. Sadece çocuklarla ilgili meselelerde konuşuyoruz. Bana şu durumda bile hala kötü davranıyor. Memlekete gittik, kv’nin evinin önünde durdu, ben inmedim arabadan. Kardeşi geldi bizim eve çağırmadım. Terapi alıyorum şu an, terapistim kesinlikle annesinden özür dileme diyor, ailem de bayramda git çocuğunun hatrına diyor. Ben çocuğum yüzünden sağlıklı hiçbir şey düşünemiyorum, sürekli internetten hastalık okuyorum, lütfen bana kızımla ilgili güzel şeyler söyleyin, kendimi bir türlü ferahlatamıyorum. Eş başka ilden iş buldum dedi bana, ben de git apartta kalırsın dedim. Keşke öyle bir şey olsa…Kızımı bu noktada bakıcıya verebilir miyim bu halde bilmiyorum. Offff dua edin lütfen, kızım bir an önce dağlığına kavuşsun. ( kızım kafasını geç tuttuğu için 2 aydır hastanelerdeyiz, göz teması sınırlı, hala oturamıyor, 7 aylık oldu mama sandalyesinden bir şey aşıp yiyemiyor, uyanık olduğu zaman hep onunla ilgilenmeliyim, tek tek cevap yazamayacağım, olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var, bu arada benim dalgınlığımdan kredi kartımdan 45 bin lira çekilmişti, bir de onun üzüntüsünü yaşadım, eş ben öderim, üzülme dedi hatta ama o hafta Kv ve görümce bizim yaşadığımız şehre geldiler ve ben onları arayıp gel demediğim için eş bana tekrar küstü. Banka da paramı geri iade etti. )
Bu konuşmayı yaptım, anne-baba olmak ayrı şey, karı-koca olmak ayrı şey, evladımızın sağlığına odaklanalım, o iyileşince de önümüze bakalım ama bu süreçte lütfen bana kötü davranma dedim. Adam bana hala kötü davranıyor, hastanenin ortasında kaynana görmemişsin sen, yatacak yerin yok diyor bana. Amacı beni yıldırıp ailesini aratmak sanırım, ben de hiç oralı olmuyorum, cevap dahi vermiyorum. Ama evladımın hastalığında destek görememek de beni çok yıprattı.
Eş anneme söylemedim, kız kardeşime söyledim diyor ama görümce yapmıştır hemen. Bu durumda bile görümce beni aramadı, ben niye arayayım ki onu.Allah yardımcınız olsun.Cocugunuzla ilgilenmeyenlere gitmeyin bence de.
Ortada 7 aylık bebek var.Otizm tanili ve aramiyorlar.Oyle hala ile babannemin insanlığını sorgularim ben.Suratlarina tukurseniz bu bizim yavrumuz demeliler.Eş anneme söylemedim, kız kardeşime söyledim diyor ama görümce yapmıştır hemen. Bu durumda bile görümce beni aramadı, ben niye arayayım ki onu.
Okudum, genetik, metabolik hastalıkları olanı bile okudum. Bizim b12 çok iyi çıktı ama beyne gitmeyebiliyormuş, doktorumuza tekrar söyleyeceğim bu durumu. Karnitin ve b12 iğneleriyle iyileşenler varmış.Kadınlar kulübünde B12 iğnesi iyi geldi demiş biri B12 baktırdınız mı o forumu okudunuz mu
Aynen narsist özelikleri barındırdığı için hiç cevap vermiyorum, kavgadan özellikle kaçınıyorum.Cok konuşmasın. Kocanin icine kaynanan kacmis resmen. Cevap vermemeye devam et bence. Bisure sonra alisir
Terapistim özür dilersen evliliğin iyi gitmesi koşulu kaynanayla iyi geçinmene bağlanır, bu kozu ona verme dedi. Eşten hiçbir beklentim kalmadı, canı ne istiyorsa onu yapıyor, internette günü birlik otelleri aradığını görüyorum hep. Bi ara yüzüne vurdum, gitmeyi bıraktı ama geçen gün yine gitmiş.Bu zor zamanınızda bile geri adım atmamışsınız sizi pasifize etmesine rağmen. Terapistinizi dinleyin aramayın aynen devam edin şu an ruh sağlığınız için Güce ihtiyacınız olduğunuz şu zamanda daha da enerjiniz düşer kendinizi pasif hissedip onlara hizmet etmek zorunda kalırsınız sonraki adımda
Eşiniz insan değilmiş okuyorsa az vicdanlı olmaya çağırıyorum
Dertleri beni yıldırıp özür diletmekti ama özür dilemeyeceğimi anladılar. Ben çocuğumla o kadar uğraştıktan sonra evde yemek yapmama rağmen eş “ annem varken yemek yiyorduk ne güzel, evde yemek de yok artık” diye bas bas bağırdı, ben yine oralı olmadım. Ama kendime bir şey almama bir şey demiyor, seneye de çalışma, kızımıza bak diyor bana.Ortada 7 aylık bebek var.Otizm tanili ve aramiyorlar.Oyle hala ile babannemin insanlığını sorgularim ben.Suratlarina tukurseniz bu bizim yavrumuz demeliler.
Eş kv sorunlarınızı bilmiyorum ama evladınızın size çok ihtiyacı var ilginiz sevginiz şefkatinizle onu iyileştireceksiniz güçlü olmak zorundasınızKızlar hatırlarsanız kaynanam yüzünden eşimle tartışmıştık ve eşim buradaki mesajlarımı ailesine gösterdiği için konumu kapattırmıştım. Ama olaylar öyle bir hale geldi ki…Kızımda gelişim geriliği ortaya çıktı, otizm ön tanısı var. O kadar strese girdim ki dünya başıma yıkıldı sanki. Haftanın 5 günü fizik tedaviye gidiyoruz. En az üç ay devam edecek fizik tedavisi. Yaşadığımız şehirdeki doktorlar kızıma normal dediler. Ailem, eş..Ama benim içime sinmeyen şeyler vardı, eşi yalvar yakar Ankara’ya götürmeye ikna ettim ve doktor otizm ön tanısı koydu. İki haftadır eeg, tahliller, tetkikler hem çocuğum hem ben mahvolduk. Eş çalışmadığı zamanlar benimle hastaneye geldi. Büyük oğlumla daha ilgili, vakti olduğunda kızımla da ilgileniyor. Ama aramız hala çok kötü. Sadece çocuklarla ilgili meselelerde konuşuyoruz. Bana şu durumda bile hala kötü davranıyor. Memlekete gittik, kv’nin evinin önünde durdu, ben inmedim arabadan. Kardeşi geldi bizim eve çağırmadım. Terapi alıyorum şu an, terapistim kesinlikle annesinden özür dileme diyor, ailem de bayramda git çocuğunun hatrına diyor. Ben çocuğum yüzünden sağlıklı hiçbir şey düşünemiyorum, sürekli internetten hastalık okuyorum, lütfen bana kızımla ilgili güzel şeyler söyleyin, kendimi bir türlü ferahlatamıyorum. Eş başka ilden iş buldum dedi bana, ben de git apartta kalırsın dedim. Keşke öyle bir şey olsa…Kızımı bu noktada bakıcıya verebilir miyim bu halde bilmiyorum. Offff dua edin lütfen, kızım bir an önce dağlığına kavuşsun. ( kızım kafasını geç tuttuğu için 2 aydır hastanelerdeyiz, göz teması sınırlı, hala oturamıyor, 7 aylık oldu mama sandalyesinden bir şey aşıp yiyemiyor, uyanık olduğu zaman hep onunla ilgilenmeliyim, tek tek cevap yazamayacağım, olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var, bu arada benim dalgınlığımdan kredi kartımdan 45 bin lira çekilmişti, bir de onun üzüntüsünü yaşadım, eş ben öderim, üzülme dedi hatta ama o hafta Kv ve görümce bizim yaşadığımız şehre geldiler ve ben onları arayıp gel demediğim için eş bana tekrar küstü. Banka da paramı geri iade etti. )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?