• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Lucifer Morningstar…

Terapist direkt annesiyle görüşme dememistir diye düşünüyorum çünkü direkt davranış yönlendirmesine bulunmuyorlar diye biliyor. O size bir kaç kriter sıralanmıştır bunlar hala sizi kötü hissettiriyorsa görüşme demiş olabilir ancak bazen anneniz ablaniz vs birisinden fikir almakta ezbere yaşanan klasik bir hayatta iyi olabilir. Ailesiyle merhabalasio ayda bir görüşmek ilişkinizi duze cikaracaksa neden olmasın ?
Terapist bana şimdi özür dileme, evliliğinin koşulu olarak annesiyle iyi geçinmen düşüncesini kabul etme, eşinin huyuna git şimdilik dedi, zaten bir seans alabildim sadece, kızımın tetkikleri ve fizik tedavisi yüzünden bu hafta alamadım, yarın tekrar randevum var. Ben gelmesinler demedim zaten, annesi bana küsmüş, ben de gönlünü almıyorum diye eş bana küs.

çocuğunuz şuan 7 aylık ve otizm tanısı mı aldı? Kafasını ne zaman dik tutmaya başlamıştı?
Kafasını 6 aylıkken tutabildi maalesef. Ben tepkileri az diye 5 aylıkken göz doktoruna götürdüm, o normal dedi, gözlerinde şaşılık var biraz. Pediatri muayenesinde doktor bizi çocuk nörolojiye yönlendirdi. Çocuk nöroloji beni tıptaki göz doktoruna yönlendirdi, orada asistanlar baktılar normal dediler. Bu arada eşin çalıştığı hastanedeki tüm çocuk doktorlarına götürdüm, gözleri normalse bu çocuk normal dediler. Benim içime sinmedi, eşe Ankara’ya gidelim bu çocuk normal değil dedim, Ankara’da ünlü bir çocuk nöroloji doktoruna gittik, o da bizi göz doktoruna yönlendirdi ve Ankara’daki göz doktoru otizm ön tanısı koydu. Bu kadar küçükken otizmi düşündürebilecek genetik ve metabolik hastalıklar varmış, metabolik hastalık çıkmadı, genetik hastalıkların belli olması uzun sürdüğü için onun sonucunu bekliyoruz. Bu arada başka bir sürü tahlil de yapıldı. Eko, eeg, vb..işitme testinde sağ kulakta çok az işitme kaybı çıktı, o yüzden tekrar kulak burun boğaza gideceğiz. Gerçekten çok çok zor. O yüzden adamdan destek beklediğimi yazdım. Çocuk da ben de çok yıprandık.

Göz teması çok az ama kahkaha atıyor, gülüyor. Cee yapınca tepki vermiyor, yüzüme bakmıyor ama kucağı, ilgiyi çok seviyor. Ön tanı dendi bize sadece, bu tür davranışlara sebep olabilen metabolik ve genetik hastalıklar varmış. Metabolik testlerde bir şey çıkmadı. Genetik testlerin çıkması bir yıla yakın sürüyormuş, oradan ne gelecek bilmiyoruz şu an, inşallah bir şey çıkmaz.
İnşallah çıkmaz inşallah basit çözümü olan bir şeydir.
Hayır özel konuşmalarımızda oldu. Beklentisi aşırı yüksek bir insan ve tek pencereden yazıyor. Kendisi ztn statü evliliği dedi, sevgim yoktu dedi. Tek taraflı anlattığını düşünüyorum yoksa ztn bitmiş bir evlilikte adamdan teselli beklemek mantıklı gelmiyor. Ztn bütün istediklerini aldı adam kovmadi evliliği kağıt ustunde bitmiyor. Neyse konuyla ilgilenmeyecegim birsey anlatabileceğim düşünmüyorum.
Olabilir mantık evliliği yapan bir sürü insan var. Keşke adam olsaydı da sevgiye dönüştürseydi. Annesiyle üst üste oturmak için diretmeseydi. Biraz karısı da ne istiyor nasıl orta yolu bulurum diye çabalasaydı. Şu durumda kızı hastayken bile kendi uçkurunu düşünebilecek biri sevilmez zaten. Anca böyle mantık evliliği yapılır.

Kızlar hatırlarsanız kaynanam yüzünden eşimle tartışmıştık ve eşim buradaki mesajlarımı ailesine gösterdiği için konumu kapattırmıştım. Ama olaylar öyle bir hale geldi ki…Kızımda gelişim geriliği ortaya çıktı, otizm ön tanısı var. O kadar strese girdim ki dünya başıma yıkıldı sanki. Haftanın 5 günü fizik tedaviye gidiyoruz. En az üç ay devam edecek fizik tedavisi. Yaşadığımız şehirdeki doktorlar kızıma normal dediler. Ailem, eş..Ama benim içime sinmeyen şeyler vardı, eşi yalvar yakar Ankara’ya götürmeye ikna ettim ve doktor otizm ön tanısı koydu. İki haftadır eeg, tahliller, tetkikler hem çocuğum hem ben mahvolduk. Eş çalışmadığı zamanlar benimle hastaneye geldi. Büyük oğlumla daha ilgili, vakti olduğunda kızımla da ilgileniyor. Ama aramız hala çok kötü. Sadece çocuklarla ilgili meselelerde konuşuyoruz. Bana şu durumda bile hala kötü davranıyor. Memlekete gittik, kv’nin evinin önünde durdu, ben inmedim arabadan. Kardeşi geldi bizim eve çağırmadım. Terapi alıyorum şu an, terapistim kesinlikle annesinden özür dileme diyor, ailem de bayramda git çocuğunun hatrına diyor. Ben çocuğum yüzünden sağlıklı hiçbir şey düşünemiyorum, sürekli internetten hastalık okuyorum, lütfen bana kızımla ilgili güzel şeyler söyleyin, kendimi bir türlü ferahlatamıyorum. Eş başka ilden iş buldum dedi bana, ben de git apartta kalırsın dedim. Keşke öyle bir şey olsa…Kızımı bu noktada bakıcıya verebilir miyim bu halde bilmiyorum. Offff dua edin lütfen, kızım bir an önce dağlığına kavuşsun. ( kızım kafasını geç tuttuğu için 2 aydır hastanelerdeyiz, göz teması sınırlı, hala oturamıyor, 7 aylık oldu mama sandalyesinden bir şey aşıp yiyemiyor, uyanık olduğu zaman hep onunla ilgilenmeliyim, tek tek cevap yazamayacağım, olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var, bu arada benim dalgınlığımdan kredi kartımdan 45 bin lira çekilmişti, bir de onun üzüntüsünü yaşadım, eş ben öderim, üzülme dedi hatta ama o hafta Kv ve görümce bizim yaşadığımız şehre geldiler ve ben onları arayıp gel demediğim için eş bana tekrar küstü. Banka da paramı geri iade etti. )
Çok geçmiş olsun ama başka doktora da götürün bence. 7 aylık bebeğe otizm ön tanısı nasıl koydular anlamadım.

Yedi aylık bebek için otizim demek çok erken değilimi .benim evladimda böyle bir şüphe vardı ve 18 aylıkken bile tanı koyamislardi.ki zaten biz bu durumu birbucuk sene de bitirdik şükür .uyaran eksikligi imiş .yedi ay çok çok erken ..bu yollardan geçmiş ve kafayı yemek uzere olmuş bir anne olarak tavsiyem evladıniz için cabalamayi bırakmayın .illa karşılığını alıyorsunuz .şuan hergunum düzelen evladım için sukurle geçiyor .ama zor gunlerden geçtik ve sizi de uzun yorucu bir süreç bekliyor.yolunuz Aydınlık olsun inşallah.umudunuzu yitirmeyin

Yedi aylık bebek için otizim demek çok erken değilimi .benim evladimda böyle bir şüphe vardı ve 18 aylıkken bile tanı koyamislardi.ki zaten biz bu durumu birbucuk sene de bitirdik şükür .uyaran eksikligi imiş .yedi ay çok çok erken ..bu yollardan geçmiş ve kafayı yemek uzere olmuş bir anne olarak tavsiyem evladıniz için cabalamayi bırakmayın .illa karşılığını alıyorsunuz .şuan hergunum düzelen evladım için sukurle geçiyor .ama zor gunlerden geçtik ve sizi de uzun yorucu bir süreç bekliyor.yolunuz Aydınlık olsun inşallah.umudunuzu yitirmeyin
Otizm o kadar geniş bir sprektrum ve uzmanlar farklı farklı konuşuyorlar. Kimi bebeklere konulmaz diyor, kimi de sadece çocuk psikiyatri koyabilir diyor. Atipik otizmliler 2 yaşında belli oluyor sanırım. Bizimkine de ancak çocuk psikiyatri karar verebilir ve kontrolümüzden sonra gideceğiz. Ankara’da gelişimsel pediatriyi tavsiye ettiler. Biz gerekli tetkikleri yaptırıyoruz, altta yatan bir sebep mi var diye. Bir şey yoksa sadece hipotoni bile olabilir, inşallah da öyledir.

Çok geçmiş olsun ama başka doktora da götürün bence. 7 aylık bebeğe otizm ön tanısı nasıl koydular anlamadım.
Metabolik ve genetik hastalıklar bu aylarda otizme benzer belirtiler verebilirmiş, şu an buna bakılıyor. Serebral palsiden şüphelenmiştim ben asıl, o da ayaklarda hareket var, ellerini tutunca kafa geri gitmiyor diye ondan şüphelenilmedi ama mr da çekilecek, onda daha belli oluyormuş.

İnşallah çıkmaz inşallah basit çözümü olan bir şeydir.

Olabilir mantık evliliği yapan bir sürü insan var. Keşke adam olsaydı da sevgiye dönüştürseydi. Annesiyle üst üste oturmak için diretmeseydi. Biraz karısı da ne istiyor nasıl orta yolu bulurum diye çabalasaydı. Şu durumda kızı hastayken bile kendi uçkurunu düşünebilecek biri sevilmez zaten. Anca böyle mantık evliliği yapılır.
Bencilin önde gideni. Keşke kızım iyi olsaydı da kendime yeni bir hayat kurabilseydim, bdv’deki nafakaları okuyunca insan gerçekten korkuyor. Oğlumun o kadar güzel bir çevresi ve imkanları var ki, beni bırakır mı diye çok korkuyorum. Yurt dışı olsaydı bağlarımız da tamamen kopardı ne güzel. ielts’e bile girdim, yurt dışındaki özel okullarda çalışabilmek için ama kızımın durumu yüzünden çalışamadım. Yine de başvuracağım, ne olur ne olmaz.

Bencilin önde gideni. Keşke kızım iyi olsaydı da kendime yeni bir hayat kurabilseydim, bdv’deki nafakaları okuyunca insan gerçekten korkuyor. Oğlumun o kadar güzel bir çevresi ve imkanları var ki, beni bırakır mı diye çok korkuyorum. Yurt dışı olsaydı bağlarımız da tamamen kopardı ne güzel. ielts’e bile girdim, yurt dışındaki özel okullarda çalışabilmek için ama kızımın durumu yüzünden çalışamadım. Yine de başvuracağım, ne olur ne olmaz.
Yurtdışına çıkabilmek için çocukların iki ebeveyninin de izni olması gerekiyor. Eşini, ( o zaman eski olduğunda) yasal olarak izin verir mi gitmenize?

Olsun tekrar denersin kızın iyi olacak inşallah güzel sonuçlar alırsın. O zamana kadar eşini sallama. Duymazdan gel. Boşver onun kendine hayrı yok eksik kalsın desteği.

Ay evet. 😂😂 Okumaz inşallah 😂😂
Bi tane üyenin kocası gelip döşemişti. Bu adam gelirse direkt söver. 😂😂
Konu sahibi kızmasın bana ama tutarsız bir tavrı var.
Önceki konu geride kaldı,bir sürü şey yazılmıştı orada. Eşim hesabı buldu diye apar topar kapattı konuyu. Şimdi de Başlıkta ben oyum diye yazıyor. Bilemedim yani ne yapmaya çalışıyor.

Konu sahibi kızmasın bana ama tutarsız bir tavrı var.
Önceki konu geride kaldı,bir sürü şey yazılmıştı orada. Eşim hesabı buldu diye apar topar kapattı konuyu. Şimdi de Başlıkta ben oyum diye yazıyor. Bilemedim yani ne yapmaya çalışıyor.
Zaten okumuş ekran kaydı da almış ailesine de okutmuş o yüzden artık korkmuyor olabilir geçmiş iş işten. Zaten biraz da ondan tavırlılar yoksa o Kv yine barışır gelirdi kendi kendine.

Back
X