Ben mi abartıyorum insan önce kendine bakmalıymış?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne hastalıklarınız var ?
Ben küçümsemem eklem hastalığı da çok zor adım atamamak yürüyememek basit mi??
Negatif miyim gerçekten söylenenleri ben mi abartıyorum bilmiyorum derecesini bilmediğiniz için belki de
Aşırı negatifsiniz.

78 yaşındaki annemde var aynı hastalık, ne kemik kalmıştı ne kıkırdak dizinde. Sıvı falan hak getire zaten. İki dizi de ameliyatlı, bel fıtığı ve boyun fıtığından da ameliyatlı, ellerinden bile ameliyatlı kadın. Üstelik tansiyonu, şekeri, astımı var. Sizin kadar kapatmadı kendini eve o yaşında. Yazlığa gidiyoruz 3 kat merdiven çıkıyor. Günde 1-2 kere çıkıyor, yavaş yavaş çıkıyor ama çıkıyor. Tatile bizimle geliyor, çarşıya pazara geliyor. Sık oturuyoruz, yavaş yürüyoruz ama kendini o yaşında sizin kadar bırakmıyor kadın.

Siz kendinizi hastalık üzerinden tanımlıyorsunuz, hastalıkla ilgi çekmeye çalışıyorsunuz. Bakış açınızı değiştirmezseniz yukarda da dendiği gibi yalnız kalacaksınız. Kızıyorsunuz ama durum bu.

Ben sizi anliyorum benimde 1 aydir dizim agriyor doktor emar cekti sonuclari bekliyorum ama yurumek bile iskence. Ise gidip geliyorum ama merdiven in cik, toplu tasima ayak ta git agridan ölüyorum. Bugun yakin bir akrabam kahvaltiya davet etti evi 4uncu katta teredut ettim ama yinede gittim yavas yavas ciktim yavas yavas indirm hayatimi kisitlamak istemiyorum evdede oturmak istemiyorum kilo almamak icin. Allah yardimciniz olsun

aslında çok yaygın çevremde çoğu insanda var 27 yaşında yakın arkadaşım uzun zamandır bu konuda fizik tedavi görüyor. melankolik olabilirmisiniz çünkü kendinizi kapatıyorsunuz belliki. Her katta dinlenerek çıkmak mümkün aslında. Gitmek istemiyorum demek daha kolay
Evreye göre değişiyor. Şu an çıkmam yasak ağrı fazla çünkü. Arkadaşınızın evresi nasıl? Çıkmak neyse dedim inmek daha ağrılı oluyor. Keşke melankolik olsaydım da eklemlerim daha iyi olsaydı.

Aşırı negatifsiniz.

78 yaşındaki annemde var aynı hastalık, ne kemik kalmıştı ne kıkırdak dizinde. Sıvı falan hak getire zaten. İki dizi de ameliyatlı, bel fıtığı ve boyun fıtığından da ameliyatlı, ellerinden bile ameliyatlı kadın. Üstelik tansiyonu, şekeri, astımı var. Sizin kadar kapatmadı kendini eve o yaşında. Yazlığa gidiyoruz 3 kat merdiven çıkıyor. Günde 1-2 kere çıkıyor, yavaş yavaş çıkıyor ama çıkıyor. Tatile bizimle geliyor, çarşıya pazara geliyor. Sık oturuyoruz, yavaş yürüyoruz ama kendini o yaşında sizin kadar bırakmıyor kadın.

Siz kendinizi hastalık üzerinden tanımlıyorsunuz, hastalıkla ilgi çekmeye çalışıyorsunuz. Bakış açınızı değiştirmezseniz yukarda da dendiği gibi yalnız kalacaksınız. Kızıyorsunuz ama durum bu.
Keşke 78 yaşında olsaydım o yaşa göre normal benim yaşıma göre normalmi sizce? Düşünün 36 yaşındasınız ve eklemleriniz 60 yaşında gibi. Ve ilerleme riski de var. 78 yaşında ben anneniz gibi bile olamayabilirim yani. Durumu dereceyi bilmiyorsunuz ki dışarıdan söylemek kolay maalesef. Keşke iyi olsaydım da ilgi çekmeye çalışsaydım ah ah.

Ben sizi anliyorum benimde 1 aydir dizim agriyor doktor emar cekti sonuclari bekliyorum ama yurumek bile iskence. Ise gidip geliyorum ama merdiven in cik, toplu tasima ayak ta git agridan ölüyorum. Bugun yakin bir akrabam kahvaltiya davet etti evi 4uncu katta teredut ettim ama yinede gittim yavas yavas ciktim yavas yavas indirm hayatimi kisitlamak istemiyorum evdede oturmak istemiyorum kilo almamak icin. Allah yardimciniz olsun
Allah razı olsun. Evet ancak yaşayan anlar ve derece de önemli. Yürümekle ağrı olması ayrı çömelince vs olması ayrı sadece. Ben kısıtlamak zorundayım şu an tedaviden dolayı yüklenmem de yasak. 4. kata çıkamam yani. Belki sizinki daha iyi bişey çıkar inşallah.

Hastalığa gülmekte nedir yahu S Siyah Palto
Hoşunuza gitti herhalde güzel bir hastalık mı
yok 65 yaşında iki dizinede protez takılmış 5 senedir sürekli ameliyat olan kanser hastası annem var da onu düşünüp şükrettim mutlu oldum 😀kadının yaşam enerjisi geçti gözümün önünden

yok 65 yaşında iki dizinede protez takılmış 5 senedir sürekli ameliyat olan kanser hastası annem var da onu düşünüp şükrettim mutlu oldum 😀kadının yaşam enerjisi geçti gözümün önünden
ben 36 yaşındayım ama genç yaşta yürüyememek kolay mı? Kimbilir 60 ta ne olucam. Siz yine de gülmeyin bence hiçbir hastalığa

Keşke 78 yaşında olsaydım o yaşa göre normal benim yaşıma göre normalmi sizce? Düşünün 36 yaşındasınız ve eklemleriniz 60 yaşında gibi. Ve ilerleme riski de var. 78 yaşında ben anneniz gibi bile olamayabilirim yani. Durumu dereceyi bilmiyorsunuz ki dışarıdan söylemek kolay maalesef. Keşke iyi olsaydım da ilgi çekmeye çalışsaydım ah ah.
Ruhunuz 100 yaşında zaten. Hadi annem iyi örnek olmamış. Ablamı örnek vereyim size. 27 yaşında diyalize girmeye başladı, diyalize giderken çay içmeye gidiyorum derdi. Hiç bir zaman düşürmedi moralini. Böbrek nakli oldu sonrasında günde 26819 ilaç içiyor. Tansiyonu 18’leri görüyor bazen. Troid nodülleri vardı borderline, onlar ameliyatla alındı. Bitti mi? Bitmedi. 35’inde kanser teşhisi aldı. Alt takımları aldırırız hallolur dedi. Göğsünden kasığına kadar açılan bir ameliyat ve sonrasındaki tedaviler… Yine bitmedi, kullandığı ilaçlar duyma yetisini azalttı, kulaklık kullanıyor. Yine aynı ilaçlar kemik erimesine sebep oluyor. Hala bitmedi geçen kış koluna pıhtı attı, onun tedavisini görüyor. Ha bu arada evliydi, böbrek hastalığı çıkınca eşi kaldıramadı boşandılar. Siz bunları yaşasanız intihar ederdiniz muhtemelen. Benim canım ablam, dünya neşelisi az önce denize gidelim mi diye aradı.

Bi şükredin halinize ya. Dizi ağrıyormuş. Kıyamam. Öpelim hep birlikte geçsin.

siz galiba alıngan bi dönemdesiniz

Kemik iliği yiyin için dizlerinize iyi gelir kuyruk yağı falan sürün
Klasik hastalığıma gülmeniz normal evet ben alınganım peki:)
Sağolun önerileriniz için siz de dikkat edin genetik tabanı da var kendinizde olunca da böyle gülermisiniz bilmem artık.

Evreye göre değişiyor. Şu an çıkmam yasak ağrı fazla çünkü. Arkadaşınızın evresi nasıl? Çıkmak neyse dedim inmek daha ağrılı oluyor. Keşke melankolik olsaydım da eklemlerim daha iyi olsaydı.
Defalarca ameliyat oldu siz düşünün evresini malesef. Size basamak çıkmak tamamen yasak dendiyse evden dışarı çıkamazsınız zaten ne yazık ki. Doktorun yasak dediği şeyi size anneniz zorlamı yaptırmaya çalışıyor ben onu anlamadım. Ben gelmek isterim ama o çıkamıyor cümlesinde bir sorun görmedim çünkü ben ama zorluyorsa yada küçümsüyorsa yasak olduğunu bile bile işte o zaman sorun var demektir. Bu arada diz kapağını komple değiştirdiklerinde bile komple yasak koymuyorlar ameliyat sonrası 6 hafta yürütmüyor sonra başlatıyor. komple yasak varsa başka doktorada görünmekte fayda var sağlığınız için

Pardon ben basitçe sordunuz sandım. Bende de aşınma var. Bende hata da var kendimi de affedemiyorum o ayrı. Şu an tedavi görüyorum. yasak değil tabi dediğiniz gibi hiç çıkmamakta iyi değil. Kaslarım zayıfladı bir ara ağrıdan hareketi azaltınca.Fizik tedavi görüyorum.
Aşınma olmayan insan var mı tr de :) bence abartıyorsun benim bi arkadaşimda da var sıvı kaybindan dolayı haftanın kaç günü spora geliyor dizini zorlamadan hareketler yapıyor yatarak düzelmez onu söylimde ölümcül hastalığın var gibi davranıyorsun konularından öyle anlaşiliyor

Ruhunuz 100 yaşında zaten. Hadi annem iyi örnek olmamış. Ablamı örnek vereyim size. 27 yaşında diyalize girmeye başladı, diyalize giderken çay içmeye gidiyorum derdi. Hiç bir zaman düşürmedi moralini. Böbrek nakli oldu sonrasında günde 26819 ilaç içiyor. Tansiyonu 18’leri görüyor bazen. Troid nodülleri vardı borderline onlar ameliyatla alındı. Bitti mi? Bitmedi. 35’inde kanser teşhisi aldı. Alt takımları aldırırız hallolur dedi. Göğsünden kasığına kadar açılan bir ameliyat ve sonrasındaki tedaviler… Yine bitmedi, kullandığı ilaçlar duyma yetisini azalttı. Hala bitmedi geçen kış koluna pıhtı attı, onun tedavisini görüyor. Ha bu arada evliydi, böbrek hastalığı çıkınca eşi kaldıramadı boşandılar. Siz bunları yaşasanız intihar ederdiniz muhtemelen. Benim canım ablam, dünya neşelisi az önce denize gidelim mi diye aradı.

Bi şükredin halinize ya. Dizi ağrıyormuş. Kıyamam. Öpelim hep birlikte geçsin.
Allah yardımcısı olsun da hastalık mı yarıştırıyoruz anlamadım konu bu mu?
Şu an yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veren de var ona bakarsanız. Ablanızda şükretsin denize gidebiliyor. Kötünün kötüsü her zaman vardır. E kimi de sevgilimden ayrıldım ölüyorum yazmış ben de ona mı diyeyim ruhun 100 yaşında diye?

Psikologların söylediği zor durumda olan kişiye beterin beteri vardır veya şükret demek yapılacak en saçma şeydir. İnsan psikolojisinden zerre anlamadığınız belli. Herkesin derdi acısı kendine büyük. Dalga geçmek hiç hoş değil hiçbir durumda.

Çoğu insanda var bu. Konularınızda hastalığınızı abarttığınızı düşünüyorum. Şu an diz kireçlenmesi, bel fıtığı, boyun fıtığı olmayan az insan var.
Şu anda bende olanları yazsam o kadar ağırlık nasıl kaldıriyorsun dersin ama başka kasları geliştirip rahatlatiyorum konu sahibi çok drama queen

Aşınma olmayan insan var mı tr de :) bence abartıyorsun benim bi arkadaşimda da var sıvı kaybindan dolayı haftanın kaç günü spora geliyor dizini zorlamadan hareketler yapıyor yatarak düzelmez onu söylimde ölümcül hastalığın var gibi davranıyorsun konularından öyle anlaşiliyor
Yatmıyorum ki bi fiil tedavi alıyorum. Arkadaşınızın evresi ne ben adım atamıyorum da. Eminim evden çıkamayacak ağrısı olsa pek mutlu olmazdı kimse. Spora gidebilmesi şahane umarım ben de o hale gelirim.

Şu anda bende olanları yazsam o kadar ağırlık nasıl kaldıriyorsun dersin ama başka kasları geliştirip rahatlatiyorum konu sahibi çok drama queen
Sizde de mi var aynı sorun? Keşke drama queen olsaudım da basit bişeyi abartsaydım. Aylardır işe gidemiyorum şöyle oh bir markete gideyim bile diyemiyorum evet drama quenn benim

Allah yardımcısı olsun da hastalık mı yarıştırıyoruz anlamadım konu bu mu?
Şu an yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veren de var ona bakarsanız. Ablanızda şükretsin denize gidebiliyor. Kötünün kötüsü her zaman vardır. E kimi de sevgilimden ayrıldım ölüyorum yazmış ben de ona mı diyeyim ruhun 100 yaşında diye?

Psikologların söylediği zor durumda olan kişiye beterin beteri vardır veya şükret demek yapılacak en saçma şeydir. İnsan psikolojisinden zerre anlamadığınız belli. Herkesin derdi acısı kendine büyük. Dalga geçmek hiç hoş değil hiçbir durumda.
Biz zaten şükrediyoruz, yaşıyor yanımızda diye. Siz biraz şükretmeyi öğrenin diye yazdım.

Hastalık yarıştıran sizsiniz, sürekli ne bilcen ne bilcen ne hastalığın var deyip durdunuz. Ben de iki örnek verdim.

Hastalık psikolojisinden ve kendinizi hastalığınızla tanımlamaktan vazgeçmeniz gerek. Psikologlar bunu da söylüyorlar. En ağır hastalar yaşama bağlı oldukları zaman iyileşiyorlar, kendilerini bıraktıkları anda ölüyorlar.

Defalarca ameliyat oldu siz düşünün evresini malesef. Size basamak çıkmak tamamen yasak dendiyse evden dışarı çıkamazsınız zaten ne yazık ki. Doktorun yasak dediği şeyi size anneniz zorlamı yaptırmaya çalışıyor ben onu anlamadım. Ben gelmek isterim ama o çıkamıyor cümlesinde bir sorun görmedim çünkü ben ama zorluyorsa yada küçümsüyorsa yasak olduğunu bile bile işte o zaman sorun var demektir. Bu arada diz kapağını komple değiştirdiklerinde bile komple yasak koymuyorlar ameliyat sonrası 6 hafta yürütmüyor sonra başlatıyor. komple yasak varsa başka doktorada görünmekte fayda var sağlığınız için
Defalarca ameliyat olması evresi hakkında net bilgi vermez aksine kötü olanı etmiyorlar zaten son aşamaya gelirse protez. Söyleyiş tarzı şöylr gülerek bana her yer Paris te işte o merdiven çıkamıyor. Annem 60 küsür yaşında ben 36.

Sizde de mi var aynı sorun? Keşke drama queen olsaudım da basit bişeyi abartsaydım. Aylardır işe gidemiyorum şöyle oh bir markete gideyim bile diyemiyorum evet drama quenn benim
Sol dizim sorunlu belimde kayma var boyum fıtığım ayrı olay sinirlere baskı yapıyor 44 yaşındayım haftada 7 gün spor yapıyorum 🙋🏼‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X