Ya şimdi beni çok gaddar bulabilirsiniz, zira hayat şartlarım epey zordu, kendi yağımda kavruldum hep, o yüzden bir insanın isteyince neleri yapabileceğini az çok biliyorum. Düşünün ki anneniz ve kayınvalideniz çok uzakta olsalardı, isteseler de yardıma gelemeselerdi, ne yapacaktınız? Hayatta hep böyle düşünmek, kendi işlerinizi halledebildiğince kendiniz halletmeniz gerekiyor bence.
Yemek yoksa, ekmek peynir, domates yersiniz. Çamaşır asmaya gücünüz yoksa, sadece makinaya atar, eşinizin asmasın beklersiniz. Temizlik yetersizse, sağlıktan önemli değil der, eşinizin boş olduğu gün, biraz ortalığı toparlamasını beklersiniz ya da maddi imkan varsa temizlikçi tutarsınız. Her şey süper olmaz ama olmasına da gerek yoktur böyle durumlarda. Kimse size yardım etmek zorunda değil, etseler harika olurdu elbette ama önemli olan sizin bir beklenti içine girip, bir de insanların sorumluluğunda olmayan işler için onlara bilenmemeniz. İnanın kendi kendine yetmeye çalışmak uzun vadede size çok şey katar. Bir kere birilerinden bağımsız yaşayabilmek, yarın öbür gün işlerinize burnunu sokmak isteyen insanları uzak tutma gücünü de verir size.