Ben mi abartıyorum sevgilim mi ?

Kendi paranızı istediğiniz gibi harcayabilirsiniz ama sevgilinizin birikim yapma isteğini de haksız bulmadım ben.

Evlenmeyi düşünmüyorsunuz galiba. Yoksa masraflar nereden karşılansın istiyorsunuz?

Bu arada maaşınız sadece kiraya yetiyorsa neden İstanbul’da yaşamak için ısrar ediyorsunuz ki. Maaşınız düşükken lüks harcamalar yapıyorsanız siz de pek ayağınızı yorganınıza göre uzatmıyorsunuz demektir.

Bu saatte dayanamayıp konu açıyorum .içinden çıkamadığım bir konu var .Severek ayrılma nasıl olur diyordum sanırım benim de başıma gelecek .
Sevgilimle para harcama konusunda alışkanlıklarımız çok farklı .bu son zamanlarda tartışma konumuz olmaya başladı . İkimiz de maddi bollukta büyümedik . Bu benim içimde bi şeylerin kalmasına birazda savurganlığa onda kıtlık bilincine neden olmuş gibi .
Analiz de yaptım burada hdhhsh

Ben istanbulda yaşamak istediğim için o da memleketten gelip istanbulda yaşamaya başladı .buranın pahalılığı koşulları onu da etkiledi .daha salaş mekanlara gitmeyi istiyor ama ben biraz daha lüks yerlere gitmek istiyorum .en basit bu konuda zıtlaşıyoruz . Bazen biraz pahalı krem aldığımda abartı biliyor .Yani demek istediğim müdahaleci tavrı var .biz sevgiliyiz evlenince bu durum daha çok artacak farkındayım :KK43:

Evlilik meselesi ayrı belirsizlik konusu .burda yaşamak istemiyor açıkçası .benim maaşımın anca kiraya yetecek olması emeğime üzüldüğünü söyledi.o yüzden adım atamıyoruz .
Özel günler harici bir jest çiçek alışkanlığı yok . İnce düşünceli biri değil o kadar .ama ben de gördüklerime imreniyorum bahsedince de zıtlaşıyoruz onunla .hep elimden gelen bu diyor .

Erkeğin savurgan olanı daha mı makbul bilmiyorum ama sevgilim birikim yapıyor hep altın dolar .ailesinden çok fazla destek görmediği için böyle yapmak zorundaymış.çocuklu adamlar bile bu kadar yarını düşünmüyor
Ne yapacağımı bilemiyorum bu konu çok geriyor beni. abartıyor muyum sizce
Siz “kendinizi” abartiyorsunuz. Geliriniz ancak kiraya yeterken luks mekan isteginiz yersiz. Gencsiniz, o nedenle heveslerinizi normal karsilasam da bunlar sizin hevesleriniz, karsi tarafta da olmasini bekleyemezsiniz. Zaten daha yirmilerinizin basindasiniz. Iliskinizden keyif aliyorsaniz devam edin, almiyorsaniz surdurmeyin. Hayatinizi yasamak, gezmek, eglenmek istiyirsaniz bunu pek ala ev arkadasi/ek is ile kendiniz de saglayabilireiniz. Hayatin sonra karsiniza kimi cikartacagida belli olmaz. Kendinizi ciddi iliski, evlenecegiz biz diye kasmayin.

Kendi paranızı istediğiniz gibi harcayabilirsiniz ama sevgilinizin birikim yapma isteğini de haksız bulmadım ben.

Evlenmeyi düşünmüyorsunuz galiba. Yoksa masraflar nereden karşılansın istiyorsunuz?

Bu arada maaşınız sadece kiraya yetiyorsa neden İstanbul’da yaşamak için ısrar ediyorsunuz ki. Maaşınız düşükken lüks harcamalar yapıyorsanız siz de pek ayağınızı yorganınıza göre uzatmıyorsunuz demektir.
Asgarinin 1.5 katı alıyorum 12 küsür işte . Ailemle yaşıyorum ben . Evlendiğimizi farz edelim diye konuştuk .kiralar zaten en az 10 bin falan neredeyse maaşın kiraya gider dedi sevgilim

Bence ekonomik anlamda aynı bakış açısında olmamak büyük bir sorun olabilir. Ben de hep kendimi geleceğimi güvene almayı seven, lüks, vs. gözü olmayan biriyim, eşim sizin kadar olmasa da daha keyfine düşkündü özellikle başlarda. Tatile gideceğimiz zaman çok lüks otellere bakıyordu mesela, bana düşüyordu “bütçemizi düşün” demek. Böyle olunca da ben çocuk bakıyor gibi hissediyordum.

Konuştuk, şimdi o dikkat ediyor, ben de hobilerine, vs. müdahale etmiyorum.

Ama eğer sağda solda görüp özenen bir kişiliğiniz, geleceği düşünüp birikim yapmayı istemeyen bir yapınız varsa bence anlaşamazsınız. Oturup bunu konuşun ve sakince beklentileriniz nedir anlayın. Hem kendinizin hem sevgilinizin mutluluğu için gerekli olan o.

Kavga edip durmakla bu iş çözülmez.

Bu saatte dayanamayıp konu açıyorum .içinden çıkamadığım bir konu var .Severek ayrılma nasıl olur diyordum sanırım benim de başıma gelecek .
Sevgilimle para harcama konusunda alışkanlıklarımız çok farklı .bu son zamanlarda tartışma konumuz olmaya başladı . İkimiz de maddi bollukta büyümedik . Bu benim içimde bi şeylerin kalmasına birazda savurganlığa onda kıtlık bilincine neden olmuş gibi .

Ben istanbulda yaşamak istediğim için o da memleketten gelip istanbulda yaşamaya başladı .buranın pahalılığı koşulları onu da etkiledi .daha salaş mekanlara gitmeyi istiyor ama ben biraz daha lüks yerlere gitmek istiyorum .en basit bu konuda zıtlaşıyoruz . Bazen biraz pahalı krem aldığımda abartı biliyor .Yani demek istediğim müdahaleci tavrı var .biz sevgiliyiz evlenince bu durum daha çok artacak farkındayım :KK43:

Evlilik meselesi ayrı belirsizlik konusu .burda yaşamak istemiyor açıkçası .benim maaşımın anca kiraya yetecek olması emeğime üzüldüğünü söyledi.o yüzden adım atamıyoruz .
Özel günler harici bir jest çiçek alışkanlığı yok . İnce düşünceli biri değil o kadar .ama ben de gördüklerime imreniyorum bahsedince de zıtlaşıyoruz onunla .hep elimden gelen bu diyor .

Erkeğin savurgan olanı daha mı makbul bilmiyorum ama sevgilim birikim yapıyor hep altın dolar .ailesinden çok fazla destek görmediği için böyle yapmak zorundaymış.çocuklu adamlar bile bu kadar yarını düşünmüyor

Sen zaten istanbul'da yaşarken mi tanıştınız? O da kalkıp yanına mı geldi?

Eğer ortada ciddi bir evlilil teklifi yüzük yokken mi bu adam sen istiyorsun diye kalkıp geldi?

Birdd aldığın kremi o ne ara görüp, bu pahalı diyor? Krem paketinin üzerinde faturası, fişi yapıştırılmış olmadığına göre ne ara bunun fiyatını konuştunuz.

Açıkçası ben böyle aldığım şeylerin fiyatına laf eden biriyle yapamazdım

Benim için para konusunda ortak fikir önemlidir evlilikte.

Kocamı çok çok çok seviyorum ama flört döneminde özellikle dikkat ettim huylarına. Tutumlu olması,parasını nereye yatırım yaptığına hep dikkat ettim.

Ben de savurgan adam sevmem.

Evet geldi yanıma

Senin eski konularına da baktım. Daha 23 yaşındasın, çalışıyorsun ama işinin şartlarından hiç memmun olmadığını yazmışsın. Çocuğun ailesine dair de şüphen var. Kendi maddi durumunda iyi değil, yaşında küçük. Hiç evliliğe hazır haliniz yok bir çift olarak. Keşke şartlarınız daha iyi olmadan "ben istanbul'da yaşamak istiyorum"gibi şeyler demeseydin.

Bırak evliliği, sevgili olarak bile ilişkine, sevgiline dair şüphelerin var.

Gördüklerine imrenerek, başkalarının hayatlarına sevgililerinin yaptıklarına imrenip, özenerek sonra bu konularda sevgilinle tartışıyor olmanız kötü bir şey. Çocukla sevgili olmadan önce maddi durumunu biliyorsun, görüyorsun sonuçta. Ee birde bu durumdan hoşnut değilsen evlilik diye ciddi konuşmalar yapmanız çocukça olmuş.

İstanbul pahalı bir şehir, kira zaten inanılmaz pahalı, tek yaşıyorsa zaten böyle kıtlık bilinciyle yaşaması normal, ev arkadaşı varsa bile yine zar zor geçinir.

İstanbul'da evli bir çiftin, kirası, faturaları, böyle gezme isteklerini sorunsuz karşılayabilmeleri için evlerine en az 30 bin lira para girmesi gerekiyor. Ee birde sizin düğün, nişan, ev eşyası masraflanız kredileriniz olacak.

Senin eski konularına da baktım. Daha 23 yaşındasın, çalışıyorsun ama işinin şartlarından hiç memmun olmadığını yazmışsın. Çocuğun ailesine dair de şüphen var. Kendi maddi durumunda iyi değil, yaşında küçük. Hiç evliliğe hazır haliniz yok bir çift olarak. Keşke şartlarınız daha iyi olmadan "ben istanbul'da yaşamak istiyorum"gibi şeyler demeseydin.

Bırak evliliği, sevgili olarak bile ilişkine, sevgiline dair şüphelerin var.

Gördüklerine imrenerek, başkalarının hayatlarına sevgililerinin yaptıklarına imrenip, özenerek sonra bu konularda sevgilinle tartışıyor olmanız kötü bir şey. Çocukla sevgili olmadan önce maddi durumunu biliyorsun, görüyorsun sonuçta. Ee birde bu durumdan hoşnut değilsen evlilik diye ciddi konuşmalar yapmanız çocukça olmuş.

İstanbul pahalı bir şehir, kira zaten inanılmaz pahalı, tek yaşıyorsa zaten böyle kıtlık bilinciyle yaşaması normal, ev arkadaşı varsa bile yine zar zor geçinir.

İstanbul'da evli bir çiftin, kirası, faturaları, böyle gezme isteklerini sorunsuz karşılayabilmeleri için evlerine en az 30 bin lira para girmesi gerekiyor. Ee birde sizin düğün, nişan, ev eşyası masraflanız kredileriniz olacak.
Haklısınız hayatımın her alanı problemli maalesef .çok fazla beklenti içerisindeyim bu yüzden memnuniyetsizliğim

Valla İstanbul'da bende para harcayamam herhalde Paris mübarek. Bilmiyorum ben normalde '' cimriğğ kaç '' derdim :D Ama sevgiliniz haklı bence. Sizin harcamalarınıza karışmasından ziyade İstanbul da yaşamak gerçekten zor ikincisi kendiniz söylüyorsunuz lüks mekanları seviyorum diye nereye kadar lüks yerlere gideceksiniz ki bu pahalılıkta? Sevgilinizin de durumu ortalamanın üstünde olsa neyse ama oda kendini geçindirmeye çalışmış birikim yapmaya çalışıyor. Sizin aldığınız, gezdiğiniz yerlere ettiğiniz masrafla onun düşüncesi ile ne düğün yapılabilir ne ev alınır. İlerisini düşünüyor. Bende harcamayı severim bu arada ama evlenmeyi düşünüyorsan bence bi tık dikkat etmende fayda var :)

Kadınları anlamak zor. Bazısı eşim çok savurgan borç içinde yüzüyoruz, birikim yok ele güne muhtaç olduk der. Kimisi ben lüks restoranda yemek yemek istiyorum ama o gelmiyor der. Ortasını bulmak lazım.
Cimrilik başka bir şey ona tahammül edilmez ancak adamın para yönetimi, birikim yapmaya çalışması sizi rahatsız etmemeli. Hayat çok pahalı adam da haklı. Bir eve 10bin lira verilmez, sonra napacağız kolonları mı kemirelim?

Bana sorsanız tommy'den aşağı giyinmek istemem ama polo giyiniyoruz yani.

Ne güzel birikim yapan geleceği düşünen bir sevgiliniz var. Sevgiliniz cimri degil sorumluluk sahibi

Açıkçası ben erkek arkadaşınızın haksız bulmadım. İnsanlar neden İstanbul’da yaşamak konusunda ısrarcılar hiç anlamam İstanbul’da doğdum büyüdüm bu arada. Pahalı, kalabalık, yorucu bir şehir. Herkes ister lüks yerlere gitmek ama bir de hayatın gerçekleri var. Erkek arkadaşınız çok zengin olsa harcamak istemese size hak verebilirdim ama gayet orta halli maaşlı çalışan biri. Tutumlu olmak başka cimri olmak başka. Kazandığınız paranın tamamını kiraya vermeniz gerçekten yazık emeğinize. Hayat artık o kadar pahalılaştı ki özellikle evlenmeyi düşünen birinin birikim yapması, harcamalarına dikkat etmesi olması gereken. Anlaşamıyorsanız ayrılın bence çünkü bu ciddi bir sorun ve bir gün evlenirseniz aranızda hep problem olacak

Ben sevgilinizin cimri olduğunu düşünmedim bana tutumlu biri gibi geldi. Siz ailenizle yaşıyorsunuz o yüzden kira fatura derdiniz yok o yüzden lüks restoran da yemek, pahalı kremler almak sizi çok düşündürmüyor ancak sevgiliniz siz istediğiniz için İstanbul a geldiyse muhtemelen kira ödüyordur o yüzden harcamalarına dikkat etmek zorundadır.

Sevgiliniz dışarıda yemek yemeyelim demiyor sadece daha uygun mekanlar da yemek yemek istiyor cimri olan yemek bile yedirmez dışarıda. İlişkiniz devam eder evlilik sürecine girerseniz bu sefer eşya, altın beklentisine gireceksiniz şimdi yiyip içen adam o zaman bunları ne ile alacak. Belki aileniz bile yıllardır çalışıyor niye birikim yapmamış diye sorgulayacak sevgilinizi. Beklentilerinizi düşürün yada size istediğiniz gibi bir hayat sunacak bir insan ile birlikte olun

Back
X