Ben mi abartiyorum? Site hayati

Normalde ben de sevmem ama su corona doneminde ben de bırakıyorum birkaç saat, biraz hosgoruden kimseye zarar gelmez. Baskasinin ayakkabisina dokunmak tuhaf asil. Tutup atarim diyen var saka gibi onun da senin o saygisiz kafani ayakkabiyi atacağın yere sokma hakki var o zaman. Insanlar hic sert kayaya carpmamis anca konusuo.

Bizim kaç milyon milyarlık yepyeni ayakkabımızı çaldıkları için kesinlikle kapı önüne ayakkabı bırakmıyoruz =)))) Bi de eski ayakkabısını koymuş onun yerine =)) ıykk leş gibi de kokuyordu. benim ayakkabımı elleseler ben içeri alırım, mıncıklamasınlar ayakkabımı falan, manyaklar kendilerine başka bi meşgale bulsunlar.

Öncelikle çok merak ettiğim bir mevzu şu köy ve köy hayatına karşı olan saçma sapan bakış açısı nerden geldi de bu insanları kendilerince "görgüsüz" olarak nitelendiren insanlar var.. 🙄

Diğer mevzuya gelince bence bir kez daha yaparsa kapısını çalıp benim ayakkabılarıma bir daha dokunmanızı istemiyorum, korona zamanı siz belki endişelenmeden başkasının ayakkabısına dokunuyorsunuz ama ben istemiyorum benim ayakkabılarıma dokunmanızı belki ayakkabılarımıza korona bulaştırcan ne belli 🤪😂 deyin..

Apartmanda yazılı bir kural olmasına gerek yok ki. Yazı astıklarında aydınlanma yaşayıp evet ayakkabıları içeri almalıyım mı diyeceksiniz? Neden dışarıda ayakkabı bırakılır hiç anlamıyorum, herkesin bırakıyor olması, sizin sadece 3 çift bırakıyor olmanıza rağmen sürekli sizinkilerin düzeltiliyor olması kusura bakmayın bana inandırıcı gelmedi. Apartmanda kapı önüne ayakkabı bırakılmaz bu bir toplu yaşam kuralıdır, nasıl ki camdan bir şey silkelemek hoş değilse ayakkabı bırakmakta hoş değil. Görüntü kirliliğini geçtim koku yapıyor. Ayakkabılarınızı içeri alsanız ortada sorun falan kalmayacak ama siz de inada bindirmişsiniz

Ayakkabılarınız zaten düzgün duruyorsa kim, neyi düzeltiyor da fark ediyorsunuz düzeltildiğini? Gayet fırlata fırlata giriyorsunuz demek ki içeriye.

"Başkasının ayakkabını ellemek iğrenç" diyenler olmuş ama kimse eliyle alıp düzeltmiyordur herhalde 😂 Ayakla ite çeke düzeltiyorlardır işte.
Ortak alandaki ayakkabıyı solumak çok daha iğrenç zaten.

Herkesin kapıya ayakkabı bırakması da pek inandırıcı gelmedi. Birileri rahatsız oluyor demek ki.
Apartmanda böyle bir kural niye olsun zaten?
İlla birinin gelip "şunu yapmayın, bunu yapmayın" demesine mi ihtiyacınız var?
"Yerlere çöp atmayın" yazısını görmediğiniz yerlerde çöplerinizi yere mi atıyorsunuz?
Bazı şeylerin söylenmesine gerek yok. Kapı önüne ayakkabı bırakmak apartman yaşamına uygun bir davranış değil.

Ne cesaret kapıya ayakkabı bırakılıyor onu da anlamıyorum. Çalınmasını geçtim (çalınsa yine iyi çünkü), biri üstüne mi bastı, çocuğun teki içine mi tükürdü (bizim apartmanda olmuştu), içine böcek mi girdi belli değil.
İyi cesaret gerçekten.

o komsu takıntılı oldugundan yapmamıs ama
o yokken baskası da duzeltmıs kım acaba dıyorsunuz :)
gırıste oturuyorsunuz ve asansor yanındasınız
ayakkabılarınız engel oluyormus demek kı :) ayakkabınıza basmamak ıcın ayaklarıyla ıtelemek suretıyle duzeltıyorlardır duzgun olsa zaten duzeltmezlerdı degıl mı :)

Yani gorguyu falan gectim de insan bu kadar dusuncesiz olur mu ya , cidden anlayamiyorum bu ayakkabi birakanlari bir baskasi takilip dusebilir , kucağında bebek tasiyan biri gormez ve takilir yani insanlarin bu bencilligi ve saygisizligi beni benden aliyor

bu konuda koy ile kiyaslama yapmanin mantigi nedir? sonradan gormelik resmen, bulundugu yere adapte olabilmek icin yasadigi sikintilari boyle alakasiz konularda icinden atmaya calisiyor bence bazi uyeler.

kapi onune ayakkabi birakilmaz, bu koy ve sehir ayrimi disinda bir gorgu kuralidir. bunun icin yazili kural olmasina gerek yoktur. 3 cift ayakkabi diye kucumsenemez o 3 cift ayakkabi iceri alinmalidir. basit bir cozumu var yani konunun.

Yani gorguyu falan gectim de insan bu kadar dusuncesiz olur mu ya , cidden anlayamiyorum bu ayakkabi birakanlari bir baskasi takilip dusebilir , kucağında bebek tasiyan biri gormez ve takilir yani insanlarin bu bencilligi ve saygisizligi beni benden aliyor
kesınlıkle katılıyorum :KK9:

yarım saatliğine içeri girince de düzeltiliyorsa burada iyi niyet yok demektir. Böyle gözetlenmek beni çok rahatsız eder

Ya zaten çok çirkin durmuyor mu ? Alın içeri yani nedir bu kapıda ayakkabı bırakma merakı ? Ayrıca 3 çift ayakkabı az mı yani 1 olsa anlarım. Komşunun düzeltmesi de çok değil ama senin de ısrarla kapıda bırakman da hoş değil

Herkesin dedigi gibi apartmanda ister kural olsun ister olmasin ayakkabilarin disarida kalmasi o kadar kotu bir goruntu oluyor ki😖 kokuda oluyor ister istemez 🤮 neden baskalarini rahatsiz edeyim. Biraz dusunceli olmak ve empati yapmak gerekiyor bence. Belki kadin size bir mesaj vermeye calisiyor ( al iceri gibi) bilemedim🙄

KAPI ÖNÜNDE AYAKKABI BIRAKILMAZ!!!

Belki anlaşılır böyle 😉

yarım saatliğine içeri girince de düzeltiliyorsa burada iyi niyet yok demektir. Böyle gözetlenmek beni çok rahatsız eder

Konu sahibi giris katta oturuyormus ve asansor varmis kapısının yaninda , kimsenin gozetledigini sanmiyorum , sitede kac kisi girip cikiyordur , insanlar hakli olarak ayaklariyla itiyorlardir o ayakkabilari , iyi de yapiyorlar , saygisizlik resmen insanlarin geçtiği yola ayakkabi firlatmak

Konu sahibi giris katta oturuyormus ve asansor varmis kapısının yaninda , kimsenin gozetledigini sanmiyorum , sitede kac kisi girip cikiyordur , insanlar hakli olarak ayaklariyla itiyorlardir o ayakkabilari , iyi de yapiyorlar , saygisizlik resmen insanlarin geçtiği yola ayakkabi firlatmak
Her asansöre binen bir el atıyor demek ki 😱

Bende olsam ben ayagimla iterim , cok saygisizca birsey bu sekilde ayakkabi birakmak
Bu bir gerçek evet herkes ister oturduğu apartman bal dök yala olsun. Konu sahibi neden özellikle benim ayakkabılarım diyor ya, apartman girişindeki kapı önleri zaten her zaman daha çok dikkat çeker.

Bence ayakkabılarınızın fırlatılmak yerine düzeltiliyor olmasına şükredin. Ben komşularımızın yerinde olsam fırlatır atardım çünkü. Yaptım da. Apartman içerisinde ayakkabı bırakılmaması yazılı olmasa bile bir kuraldır. Her şeyden önce görgü meselesidir. Kimse sizin ayakkabılarınızın kokusunu solumak zorunda değil. Üstelik giriş kat, asansör girişinde oturuyormuşsunuz. Asansöre inip binerken ayaklarına dolanıyordur insanların. Lütfen geldiğiniz yerdeki kuralları(?) geldiğiniz yerde bırakıp biran önce apartman kurallarına uyum sağlayın. Camdan bir şey çırpan, kapı önüne ayakkabı bırakan, çöpü saatleri dışında koyan falan insanlarla toplu yaşam çok zor oluyor gerçekten.

Back
X