- 13 Eylül 2015
- 6.991
- 32.279
- 548
- Konu Sahibi Dea_Tacita15
-
Köylülükle alakası yok yani ne eğitimli insanlar yapıyorda belirtılen ınsanlar yapmıyor. Birde kimin ailesi yani her zaman şehirliydi nerdeyse hepimizin kütüğü köyden gelmedir. Bir şey oldun mu köylü ya demek çok ciğ keko de kıro de ama köylü ne alakaıste bence tıtızlıkde degıl kultur meselesı kısının ıcınden gelmelı ınce dusuncelı ınsanlar rahatsızlık verırım dıye dusunur benım kapımın onu dememelı
ıster prof olsun ıster hayvancılıkla ugrassın aynen verdıgınız ornektekı gıbı yasadıgımız dogdugumuz yer degıl kım oldugumuz onemlı
her cesıt ınsan var ve ınsanları anlamak onlarla ugrasmak gercekten zorBenek arabası bısıklet vs o kadar elzem oluyor kı. Geçemıyorsun bıle hadı dıycem yer yok ama uygun bır yer bul bısıkletler bızde otoparkta alanlar var kımse uymuyor. Adamın tekı bıle getırmış bısıkletını bızım araçların dıbıne bızım alanımıza bağlamış arkadaş arıyoruz al alamam orada bağlamcak yer var pahalı çalınır dıyor. Yav bızene bısıklet yerlerı bellı araç yerlerıne nıye koyuyorsun koycaksan kendi araç yerıne koy herkesın araç bölgesi farklı ınat ettı engelli kardeşimin akülü arabasını koyamadık uzun zaman hayır bısıkletı alırken araca bıle zarar verebılır gıt kendı aracının yanına koy. Bır ay uğraştık
Valla bızde bı tekerleklı sandalye mevcut onuda mecbur koyuyoruz ama alanımız geniş yönetım bı bıze sızın engellı çocuğunuz var. Abla durmadan taşımasın kapısının karşısına koysun dıye bı bıze belirttı. O bıle ortada değil ayakkabı koyma köşede dursun alışkanlık bız ıkı dakıka markete gıderken bıle tak elimize alıp içerı antrede dolaba koyarız. Ama burda çok uymayan var en başta yönetıcının kızıher cesıt ınsan var ve ınsanları anlamak onlarla ugrasmak gercekten zor
mesela ben bebek arabası kullandıgım zamanlar su sekılde yaptım
o bebek arabasını aldım dısardan geldıgımde dırekt balkona koydum
balkonu olmayan bır arkasım vardı yanı daha dogrusu bebek arabası balkondan buyuk
oda tekerleklerıne poset gecırıp evde bır koseye koyuyordu
kapı onu kesınlıkle ısgal edılmemelı yurume alanları gecıs alanları
apartman kapısının tam onune arac park edenlere de ıfrıt oluyorum ya kardesım elımızde pazar posetler olabılır ınsanların hastası olabılır yangın cıkar ıtfaıye gelır ambulans gelır az ıkı adım at hareket et bacagın calıssın oteye park et dımı ama
ozellıkle gırıs kat ve asansor yanında oturanlar ekstra dıkkat etmelı
her katda bır daıre olur onun açık yayla gıbı olur onda bıle dagınıklık olmasın dıye ayakkabılık alır koyarsın gelen temızlık gorevlısı o ayakkabıları toparlamak zorunda bırakılmamalı
ah ah ınsanlar cok zor ya
yonetıcının kızı kurala uymazsa zaten ohooValla bızde bı tekerleklı sandalye mevcut onuda mecbur koyuyoruz ama alanımız geniş yönetım bı bıze sızın engellı çocuğunuz var. Abla durmadan taşımasın kapısının karşısına koysun dıye bı bıze belirttı. O bıle ortada değil ayakkabı koyma köşede dursun alışkanlık bız ıkı dakıka markete gıderken bıle tak elimize alıp içerı antrede dolaba koyarız. Ama burda çok uymayan var en başta yönetıcının kızı
Güvenlikli kuzum burası akülüsü otoparkta o ton ağırlığında gıbı aracımızın yanına yerleştırdık uzerını örttük ne olur olmaz diyeyonetıcının kızı kurala uymazsa zaten ohoo
aman dıkkat edın tekerleklı sandalyenız calınmasın burda bırının kı calınmıstı pahalıda bırsey o sonucta tabırı caızse elı ayagı o cok magdur olursunuz
kaldırmak tasımakta agır olur onu sızın ıcın evde bır yere de koymak zor olur bılemedım calınmasın da
şifa diliyorumGüvenlikli kuzum burası akülüsü otoparkta o ton ağırlığında gıbı aracımızın yanına yerleştırdık uzerını örttük ne olur olmaz diyeama o günlük ucuz fızık tedavıye gıdıp geldiği için surekli onu kullanıyoruz
Keşke kuzum ama imkansızşifa diliyorum
Tüh allah cezalarını versin, insanlar bu kadar mı aciz hale geldiyonetıcının kızı kurala uymazsa zaten ohoo
aman dıkkat edın tekerleklı sandalyenız calınmasın burda bırının kı calınmıstı pahalıda bırsey o sonucta tabırı caızse elı ayagı o cok magdur olursunuz
kaldırmak tasımakta agır olur onu sızın ıcın evde bır yere de koymak zor olur bılemedım calınmasın da
Okuduğunuzu anlamamışsınız hiç. Dedem apartmanda oturuyordu mu yazmışım.Dedenizde mi apartmanda oturuyordu ? Şehir - köy ayrımı yapmaktansa şahsi müstakil yada ortak kullanım diye belirseniz daha iyi olucak sanki
Bende oturuyor mu yazmışım? Bi soru işaretine baksanız önce ... Ayrıca şehirde yaşamak nasıl bişey yada farkı ne ? Canınız nasıl istiyorsa öyle yazın ama başkasını kırmadan yada incitmeden yazın ...Okuduğunuzu anlamamışsınız hiç. Dedem apartmanda oturuyordu mu yazmışım.
Yok öyle belirtmicem. Canım böyle yazmak istiyor. Keyfim böyle istedi, böyle yazdım.
Ay en sinir olduğum şeyde şehirli olmayı öğrenin demeleri ... Şehirli olmak ne yani , ne demek ? Farkı ne ? Bir türlü anlayamadım ... Benim yüzüme veya tipime bakan nerden geldiğimi anlayacak mı ? Ya tabi biz köylü olduğumuz için sehrede şalvarla gidiyoruzKöylülükle alakası yok yani ne eğitimli insanlar yapıyorda belirtılen ınsanlar yapmıyor. Birde kimin ailesi yani her zaman şehirliydi nerdeyse hepimizin kütüğü köyden gelmedir. Bir şey oldun mu köylü ya demek çok ciğ keko de kıro de ama köylü ne alaka
Karşıdaki bulaşık makinesimi? O ordaysa ayakkabıların da herbiryerde olmasına şaşmamalıyok ya bence kulturle alakalı bırsey nerde yasadıgınızla alakalı degıl
kayınpederımın koyu var ağa yanı bıldıgın
adıyaman besnideler ısterse kapısına öküz koyar kımse bırsey demez yanı koy ortamı cunku
cıftlıgı var adamın ınekler ordekler tavuklar bayagı toprak ısıyle ugrasırlar
amaaa...
hıc koydeler dıye kapılarının onlerınde boyle ayakkabı gormedım ne koydekı evınde ne sehırdekı evınde senenın yarısını koyde gecırıyor kayınpederım
esımın amcalarında da hıc oyle bırsey gormedım
ben sehırlıyım merkezde dogdum buyudum
oturdugum muhıtde aılemın yasadıgı muhıtde belırlı standartların ustunde bır yer
ama karsı komsumuz hayvanın dik alası ispatlayabılırım
kapımın onune kadar gelıyor ayakkabıları hatta yetmemıs makına koymus kapı onune
sıtede oturuyorum bu arada
makınası kac gundur duruyor 1 hafta oldu kapı onunde
bazen ayakkabıları oyle saçılmıs oluyor kı tekı ta kapımın onunde
esım ayagıyla kapılarına ıteklıyor
hatta temızlık gorevlımız olmasına ragmen nedendır bılınmez kapı onunu supuruyor ve o supurdugunde cıkan tozu almıyor tam ortada tutuyor ıkı kapı mesafesının tam ortasında
sehrın yerlısı oldukca da zengın ınsanlar imaalatcılar dısarda gorsenız adam sanırsınız
resmını cekıp yukleyesım var gercekten suan manzaranın
Eki Görüntüle 2725245
dayanamadım buyrun bakın karsı komsumuzun vizyonu bu kulturu bu ahlakı bu
Boşver genel olarak zaten kimin kütüğüne baksan şehirlerin yerlisi değildir. Çoğu eski şehirler bile köy gibiydi. Bakınız İstanbul Kadıköy ismi nerden geliyor. Osmanlı zamanı kadıların yaşadığı köy bölgesiydiAy en sinir olduğum şeyde şehirli olmayı öğrenin demeleri ... Şehirli olmak ne yani , ne demek ? Farkı ne ? Bir türlü anlayamadım ... Benim yüzüme veya tipime bakan nerden geldiğimi anlayacak mı ? Ya tabi biz köylü olduğumuz için sehrede şalvarla gidiyoruz
Bazı İnsanlar şehirleşmeye ( tas binalarda yaşamaya, gaz kokusuna vs hayatı zorlaşıyorsan birçok seye) fazlaca meraklı sanırım ... oysaki ben şehirden kaçtım her gün işe gidiş dönüş 2 saatimi yolda geçiriyorum sırf köyde yaşamak için ....Boşver genel olarak zaten kimin kütüğüne baksan şehirlerin yerlisi değildir. Çoğu eski şehirler bile köy gibiydi. Bakınız İstanbul Kadıköy ismi nerden geliyor. Osmanlı zamanı kadıların yaşadığı köy bölgesiydi
Ama keşke insan olmayı öğrenseniz. O köylüler sizin gibi şehirlilere bin basarSiz de ayakkabılarınızı içeri alın. Evinizin girişine koyun. Madem aman canım nolcak diyorsunuz, kendi evinizde antrede bırakın.
Ama koyamazsınız. Neden. Çünkü kendi evinizin içi kıymetli. Ortak kullanım alanı kıymetsiz.
Esas saygısızlık dışarda bırakmaktır.
Dedemlerin köydeki evinde biz de dışarıda bırakırdık. Ama şehre gelirken köydeki adetlerinizi bi bıraksanız keşke. Şehirli olmayı öğrenseniz.
Bunun kararını siz vermeyeceksiniz yalnız.Bende oturuyor mu yazmışım? Bi soru işaretine baksanız önce ... Ayrıca şehirde yaşamak nasıl bişey yada farkı ne ? Canınız nasıl istiyorsa öyle yazın ama başkasını kırmadan yada incitmeden yazın ...
Yahu sen insan ol biraz. Çünkü insan olmak bulunduğun yere adaptasyon yeteneğidir aynı zamanda.Ama keşke insan olmayı öğrenseniz. O köylüler sizin gibi şehirlilere bin basar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?