- 7 Ocak 2016
- 10.355
- 49.963
- 598
- Konu Sahibi Dea_Tacita15
-
Masallah herkes kraliyet ailesi mübarek kimse kapı önüne ayakkabı koymuyorAma apartmanlarda kapı onleri ayakkabı dolu herkes bu kadar karşı ise kim koyuyor bu ayakkabıları bu da çok ilginç..
Kraliyet ailesine mensup olmayanlar koyuyor olabilirToplu yaşam kurallarına uymak için kraliyet ailesinden olmaya gerek yok, görgü sahibi olmak yeterli
Bak sizde aynı yakıştırmayı yaptınız. Köylülükten ziyade yaşadığı ortama uyum sağlamak aslında. Benim ailemde köyde oturuyor suan ve asla ayakkabıları dışarda olmaz. Siz herhalde köyde yaşayanlar fakir yada kerpiç evlerde oturuyor sanıyorsunuz .
Köy , ilçe yada şehir isimleri nüfus artışıyla belirleniyor , insanların yaşayış şekli yada davranış şekilleriyle degil . Artık kapatalım lütfen şu şehir köy mevzusunu , uzadıkça uzayacak ...
Kaç milyonluk ülkeyi kk'ye indirgediniz ya helal...ama biri sizmissiniz öğrendik!Yani herkes bu kadar karşı ise kim koyuyor onu anlamadımherkes gürültüye karşı herkes halı kilim silkelemeye karşı ama apartmanlar bunlardan geçilmiyor matematik kurallarına aykırı. Müstakil eve kacarak kurtuldum ben şahsen kraliyet ailesi mensuplarından
Yani herkes bu kadar karşı ise kim koyuyor onu anlamadımherkes gürültüye karşı herkes halı kilim silkelemeye karşı ama apartmanlar bunlardan geçilmiyor matematik kurallarına aykırı. Müstakil eve kacarak kurtuldum ben şahsen kraliyet ailesi mensuplarından
yok ya bence kulturle alakalı bırsey nerde yasadıgınızla alakalı degılayakkabı bırakmak bence de köylülük. Şehirlilik değil kesinlikle. Bu da alınacak bir şey değil. Yaşadığımız yere uyum sağladığımız sürece problem olmaz.
Siz ironiyi anlamamissiniz neyse. Ben müstakil evde oturduğum halde ayakkabı koymam kapının önüne göz zevkimi bozduğu için. Benim elestirdigim benim tepemden aşağı halıları silkeleyenler de lafa gelince çok modern aa ne kadar koyluce hareketler diyen kisilerdi. Ama iş icraate gelince halı da silkelerlerdi girgirda dokerlerdi.neyse iyi günler sizeAnlamadığınız nokta şu ki kraliyet ailesi mensubu diye nitelendirdiğiniz toplu yaşamda uyulması gereken görgü kurallarına uyan insanlardan değil tam aksine apartman hayatını zorlaştıran insanlardan kaçmalıydınız. Neyse ki siz kaçıp kurtulmuşsunuz artık insanlar mı sizden kurtulmuş siz mi onlardan kurtulmuşsunuz bilemem. Bu kadar eleştirdiğinizde göre siz karşı değilsiniz herhalde, birini bulmuş olduk
yok ya bence kulturle alakalı bırsey nerde yasadıgınızla alakalı degıl
kayınpederımın koyu var ağa yanı bıldıgın
adıyaman besnideler ısterse kapısına öküz koyar kımse bırsey demez yanı
cıftlıgı var adamın ınekler ordekler tavuklar bayagı toprak ısıyle ugrasırlar
amaaa...
hıc kapılarının onlerınde boyle ayakkabı gormedım ne koydekı evınde ne sehırdekı evınde senenın yarısını koyde gecırıyor kayınpederım
esımın amcalarında da hıc oyle bırsey gormedım
ben sehırlıyım merkezde dogdum buyudum
oturdugum muhıtde aılemın yasadıgı muhıtde belırlı standartların ustunde bır yer
ama karsı komsumuz hayvanın dik alası ispatlayabılırım
kapımın onune kadar gelıyor ayakkabıları hatta yetmemıs makına koymus kapı onune
sıtede oturuyorum bu arada
makınası kac gundur duruyor kapı onunde
bazen ayakkabıları oyle saçılmıs oluyor kı tekı ta kapımın onunde
esım ayagıyla kapılarına ıteklıyor
hatta temızlık gorevlımız olmasına ragmen nedendır bılınmez kapı onunu supuruyor ve o supurdugunde cıkan tozu almıyor tam ortada tutuyor ıkı kapı mesafesının tam ortasında
sehrın yerlısı oldukca da zengın ınsanlar imaalatcılar dısarda gorsenız adam sanırsınız
resmını cekıp yukleyesım var gercekten suan manzaranın
Eki Görüntüle 2725245
Makinenin orda ne işi var uzun zamandır mı orada yoksa götürülcek diye mi çıkarıldı bekletiyorlaryok ya bence kulturle alakalı bırsey nerde yasadıgınızla alakalı degıl
adıyaman besnideler ısterse kapısına öküz koyar kımse bırsey demez yanı
amaaa...
hıc kapılarının onlerınde boyle ayakkabı gormedım ne koydekı evınde ne sehırdekı evınde senenın yarısını koyde gecırıyor kayınpederım
oturdugum muhıtde aılemın yasadıgı muhıtde belırlı standartların ustunde bır yer
kapımın onune kadar gelıyor ayakkabıları hatta yetmemıs makına koymus kapı onune
makınası kac gundur duruyor 1 hafta oldu kapı onunde
hatta temızlık gorevlımız olmasına ragmen nedendır bılınmez kapı onunu supuruyor ve o supurdugunde cıkan tozu almıyor tam ortada tutuyor ıkı kapı mesafesının tam ortasında
sehrın yerlısı oldukca da zengın ınsanlar imaalatcılar dısarda gorsenız adam sanırsınız
Eki Görüntüle 2725245
dayanamadım buyrun bakın karsı komsumuzun vizyonu bu kulturu bu ahlakı bu
Siz ironiyi anlamamissiniz neyse. Ben müstakil evde oturduğum halde ayakkabı koymam kapının önüne göz zevkimi bozduğu için. Benim elestirdigim benim tepemden aşağı halıları silkeleyenler de lafa gelince çok modern aa ne kadar koyluce hareketler diyen kisilerdi. Ama iş icraate gelince halı da silkelerlerdi girgirda dokerlerdi.neyse iyi günler size
Ayy bızım yan komşumuzda çöp saatı gelmeden çöpünü çıkarıyor bırde tak kemdı kapısına değil bızım kapımızın önüne koyuyor kaç kere iteledım ya da taaa kapısının ılerısıne koyuyor lanetyok ya bence kulturle alakalı bırsey nerde yasadıgınızla alakalı degıl
adıyaman besnideler ısterse kapısına öküz koyar kımse bırsey demez yanı koy ortamı cunku
amaaa...
hıc koydeler dıye kapılarının onlerınde boyle ayakkabı gormedım ne koydekı evınde ne sehırdekı evınde senenın yarısını koyde gecırıyor kayınpederım
makınası kac gundur duruyor 1 hafta oldu kapı onunde
Eki Görüntüle 2725245
dayanamadım buyrun bakın karsı komsumuzun vizyonu bu kulturu bu ahlakı bu
1 haftadır beklıyor hep boyleler makına olmaz pazar arabası olur o olmaz genc kızı var onun bısıkletı olurMakinenin orda ne işi var uzun zamandır mı orada yoksa götürülcek diye mi çıkarıldı bekletiyorlar
Evet herkesin günlük kullandığı ayakkabıları kapısının önünde. Buna karşı komşum da dahil. Diğer ayakkabılarımız icerde ayakkabılıkta. Dediğim gibi taş çatlasın 3 çift ayakkabı oluyor kapının önünde. Cogu zaman o bile olmuyor. Bir de benim kapım asansöre yakın olduğu icin zaten ekstra dikkat ediyorum. Asansöre biniş ve iniş lerde kimseyi rahatsiz etmesin diye.
Görüntü kirliliği ,koku vs olabilir miKıme ne kı benım ayakkabılarımdan.Sitelerdekı bu ayakkabı dısmanlıgı neyse
ıste bence tıtızlıkde degıl kultur meselesı kısının ıcınden gelmelı ınce dusuncelı ınsanlar rahatsızlık verırım dıye dusunur benım kapımın onu dememelıEki Görüntüle 2725246
Bu da benden gelsin. Karşı komşum doktor kadın. Sol taraftaki de mühendis erkek. İyi bir muhit. Ama gel gör ki öğrenememişler.
Benim annanemin köy evi var kaynanam da köyde. Kaynanamın direk ayakkabılığı kapının dışında ya. Bırakıyorlar yani kime ne köy yerinde. Yazlıkta falan biz de bırakıyoruz terlikleri cümbür cemaat. Müstakil ev kim karışır. Bilmiyorum belki sizinkiler titizdir.
Evet tabiki normal benim şehirdeki müstakil evimdede ben veranda girişine ayakkabılarımı yada terliklerimi bırakırdım. Ama annemler bırakmıyorlar , Bekli evin yapısıyla alakalı ( Üç katlı müstakil ) . Ama bu illaki köy evlerinin hepsinin kapı önünde ayakkabı olmalı diye bir inanıs biçimi olduğunu sanmıyorum . Siz lafı nerden nereye götürüyorsunuz. Zenginlik fakirlik ne alaka ... İlk yorum yapan köylüler için küçümseyici bir tabir kullanmıştı diğer bayan ise onu açıklamasını yaptı ve laflar uzadıkça uzadı....ama köy evinde evin önünde hiç mi ayakkabı bırakmazsınız. Köylü kelimesini hakaret olarak kullanan sizsiniz. Evin önüne köyde ayakkabı bırakılır benim de annanem köyde yaşıyor eşimin ailesi köyde yaşıyor. Fakirlikle alakası yok. (Annanem fakir ayrıca. Bayağı fakir. Belki ondan mı bırakıyor bilemedim bak.)
Kerpiç evde de oturmuyorlar. Ama kapının önüne ayakkabı bırakabiliyorlar.
Dahası kaynanamın ayakkabılığı kapı önünde. Şehirde bunu yapmak mümkün mü ? değil tabiki. Komşum yapsa olay çıkarırım ama köy yerinde olur. orada gözümü rahatsız etmiyor. O zaman bu köylülük. Ama görgüsüzlük değil. Görgüsüz ve kıro kelimesini siz kullandınız. Fakir ve kerpiç evleri de siz küçümsediniz. Ayakkabı bırakmak köylülüktür bunu şehirde yapıyorsan ayıptır köyde normaldir.
Benek arabası bısıklet vs o kadar elzem oluyor kı. Geçemıyorsun bıle hadı dıycem yer yok ama uygun bır yer bul bısıkletler bızde otoparkta alanlar var kımse uymuyor. Adamın tekı bıle getırmış bısıkletını bızım araçların dıbıne bızım alanımıza bağlamış arkadaş arıyoruz al alamam orada bağlamcak yer var pahalı çalınır dıyor. Yav bızene bısıklet yerlerı bellı araç yerlerıne nıye koyuyorsun koycaksan kendi araç yerıne koy herkesın araç bölgesi farklı ınat ettı engelli kardeşimin akülü arabasını koyamadık uzun zaman hayır bısıkletı alırken araca bıle zarar verebılır gıt kendı aracının yanına koy. Bır ay uğraştık1 haftadır beklıyor hep boyleler makına olmaz pazar arabası olur o olmaz genc kızı var onun bısıkletı olur
bısıkletlerı park edebılecegımız alan olmasına ragmen
nefret edıyorum ortak yasam alanlarında saygısız ınsanlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?