Ben mi abartiyorum? Site hayati

Masallah herkes kraliyet ailesi mübarek kimse kapı önüne ayakkabı koymuyor Ama apartmanlarda kapı onleri ayakkabı dolu herkes bu kadar karşı ise kim koyuyor bu ayakkabıları bu da çok ilginç..

Kraliyet ailesine mensup olmayanlar koyuyor olabilir Toplu yaşam kurallarına uymak için kraliyet ailesinden olmaya gerek yok, görgü sahibi olmak yeterli

Kraliyet ailesine mensup olmayanlar koyuyor olabilir Toplu yaşam kurallarına uymak için kraliyet ailesinden olmaya gerek yok, görgü sahibi olmak yeterli

Yani herkes bu kadar karşı ise kim koyuyor onu anlamadım herkes gürültüye karşı herkes halı kilim silkelemeye karşı ama apartmanlar bunlardan geçilmiyor matematik kurallarına aykırı. Müstakil eve kacarak kurtuldum ben şahsen kraliyet ailesi mensuplarından

ama köy evinde evin önünde hiç mi ayakkabı bırakmazsınız. Köylü kelimesini hakaret olarak kullanan sizsiniz. Evin önüne köyde ayakkabı bırakılır benim de annanem köyde yaşıyor eşimin ailesi köyde yaşıyor. Fakirlikle alakası yok. (Annanem fakir ayrıca. Bayağı fakir. Belki ondan mı bırakıyor bilemedim bak.)
Kerpiç evde de oturmuyorlar. Ama kapının önüne ayakkabı bırakabiliyorlar.
Dahası kaynanamın ayakkabılığı kapı önünde. Şehirde bunu yapmak mümkün mü ? değil tabiki. Komşum yapsa olay çıkarırım ama köy yerinde olur. orada gözümü rahatsız etmiyor. O zaman bu köylülük. Ama görgüsüzlük değil. Görgüsüz ve kıro kelimesini siz kullandınız. Fakir ve kerpiç evleri de siz küçümsediniz. Ayakkabı bırakmak köylülüktür bunu şehirde yapıyorsan ayıptır köyde normaldir.

Kaç milyonluk ülkeyi kk'ye indirgediniz ya helal...ama biri sizmissiniz öğrendik!

Anlamadığınız nokta şu ki kraliyet ailesi mensubu diye nitelendirdiğiniz toplu yaşamda uyulması gereken görgü kurallarına uyan insanlardan değil tam aksine apartman hayatını zorlaştıran insanlardan kaçmalıydınız. Neyse ki siz kaçıp kurtulmuşsunuz artık insanlar mı sizden kurtulmuş siz mi onlardan kurtulmuşsunuz bilemem. Bu kadar eleştirdiğinizde göre siz karşı değilsiniz herhalde, birini bulmuş olduk

Bence ayakkabıları kapının önünde bırakmak hiç hoş bir davranış değil. Bizim sitede yasak zaten bırakanlar okuyoru yönetim uyardı kaldırdılar. Hem görsel olarak kötü hem de temizlik yapılacağı zaman site Görevlisi zorlanıyor ayakkabıları kaldır temizle filan bence konulmaması gerekiyor.

ayakkabı bırakmak bence de köylülük. Şehirlilik değil kesinlikle. Bu da alınacak bir şey değil. Yaşadığımız yere uyum sağladığımız sürece problem olmaz.
yok ya bence kulturle alakalı bırsey nerde yasadıgınızla alakalı degıl

kayınpederımın koyu var ağa yanı bıldıgın
adıyaman besnideler ısterse kapısına öküz koyar kımse bırsey demez yanı koy ortamı cunku
cıftlıgı var adamın ınekler ordekler tavuklar bayagı toprak ısıyle ugrasırlar

amaaa...

hıc koydeler dıye kapılarının onlerınde boyle ayakkabı gormedım ne koydekı evınde ne sehırdekı evınde senenın yarısını koyde gecırıyor kayınpederım
esımın amcalarında da hıc oyle bırsey gormedım

ben sehırlıyım merkezde dogdum buyudum
oturdugum muhıtde aılemın yasadıgı muhıtde belırlı standartların ustunde bır yer
ama karsı komsumuz hayvanın dik alası ispatlayabılırım

kapımın onune kadar gelıyor ayakkabıları hatta yetmemıs makına koymus kapı onune
sıtede oturuyorum bu arada
makınası kac gundur duruyor 1 hafta oldu kapı onunde
bazen ayakkabıları oyle saçılmıs oluyor kı tekı ta kapımın onunde
esım ayagıyla kapılarına ıteklıyor

hatta temızlık gorevlımız olmasına ragmen nedendır bılınmez kapı onunu supuruyor ve o supurdugunde cıkan tozu almıyor tam ortada tutuyor ıkı kapı mesafesının tam ortasında
sehrın yerlısı oldukca da zengın ınsanlar imaalatcılar dısarda gorsenız adam sanırsınız
resmını cekıp yukleyesım var gercekten suan manzaranın

dayanamadım buyrun bakın karsı komsumuzun vizyonu bu kulturu bu ahlakı bu

Siz ironiyi anlamamissiniz neyse. Ben müstakil evde oturduğum halde ayakkabı koymam kapının önüne göz zevkimi bozduğu için. Benim elestirdigim benim tepemden aşağı halıları silkeleyenler de lafa gelince çok modern aa ne kadar koyluce hareketler diyen kisilerdi. Ama iş icraate gelince halı da silkelerlerdi girgirda dokerlerdi.neyse iyi günler size

Bu da benden gelsin. Karşı komşum doktor kadın. Sol taraftaki de mühendis erkek. İyi bir muhit. Ama gel gör ki öğrenememişler.
Benim annanemin köy evi var kaynanam da köyde. Kaynanamın direk ayakkabılığı kapının dışında ya. Bırakıyorlar yani kime ne köy yerinde. Yazlıkta falan biz de bırakıyoruz terlikleri cümbür cemaat. Müstakil ev kim karışır. Bilmiyorum belki sizinkiler titizdir.

Makinenin orda ne işi var uzun zamandır mı orada yoksa götürülcek diye mi çıkarıldı bekletiyorlar

İlk defa duyuyorum görüyorum bunu ya hangi iğreç düzeltir acaba apartman görevlisimi bizim apartman görevlisi de ayakkabılar kaldıysa temizliycekse kapı önüne meremere koyuyor .Helede şu döndemde aklım almıyor basıl dokunurAma sizde bırakmaamlısınız hiç hoş görüntü değil gerçekten itici bu gözler balkonu olduğu halde çöp poşetini kapıya ağzı açık koyup çöp çıktıkca atanı bile gördü yan komşu bin tane ayakkabı kapıda yakın gerçekten iriteolup ayakabularq tekme atasım geliyor zor tutuyorum

Sizin anlatmaya çalıştığınız şey ile yazdığınız şey o kadar alakasız ki anlaşılmaması normal. Size de iyi günler

Yani site kuralı değil toplu yaşanan yer kuralı bence bu hem kötü görüntü hem de giriş çıkış engelliyor sizinki de asansör yanıymış. Ben de ayağımla iteklerim ortak alandaysa ama düzeltmek nasıl kafa anlamadım Düzeltirse düzeltsin hem niye takıyorsunuz ki

Ayy bızım yan komşumuzda çöp saatı gelmeden çöpünü çıkarıyor bırde tak kemdı kapısına değil bızım kapımızın önüne koyuyor kaç kere iteledım ya da taaa kapısının ılerısıne koyuyor lanet

Makinenin orda ne işi var uzun zamandır mı orada yoksa götürülcek diye mi çıkarıldı bekletiyorlar
1 haftadır beklıyor hep boyleler makına olmaz pazar arabası olur o olmaz genc kızı var onun bısıkletı olur
bısıkletlerı park edebılecegımız alan olmasına ragmen
nefret edıyorum ortak yasam alanlarında saygısız ınsanlardan

Ayakkabılıklar var kapalı çekiyorsun kapaklarını içinden çıkarıp giyiyorsun bunu almak bu kadar zor olmamalı ..
Koymayın ayakkabıları sizde illa kural mi olmasi lazım ??

ıste bence tıtızlıkde degıl kultur meselesı kısının ıcınden gelmelı ınce dusuncelı ınsanlar rahatsızlık verırım dıye dusunur benım kapımın onu dememelı
ıster prof olsun ıster hayvancılıkla ugrassın aynen verdıgınız ornektekı gıbı yasadıgımız dogdugumuz yer degıl kım oldugumuz onemlı

Evet tabiki normal benim şehirdeki müstakil evimdede ben veranda girişine ayakkabılarımı yada terliklerimi bırakırdım. Ama annemler bırakmıyorlar , Bekli evin yapısıyla alakalı ( Üç katlı müstakil ) . Ama bu illaki köy evlerinin hepsinin kapı önünde ayakkabı olmalı diye bir inanıs biçimi olduğunu sanmıyorum . Siz lafı nerden nereye götürüyorsunuz. Zenginlik fakirlik ne alaka ... İlk yorum yapan köylüler için küçümseyici bir tabir kullanmıştı diğer bayan ise onu açıklamasını yaptı ve laflar uzadıkça uzadı....

Benek arabası bısıklet vs o kadar elzem oluyor kı. Geçemıyorsun bıle hadı dıycem yer yok ama uygun bır yer bul bısıkletler bızde otoparkta alanlar var kımse uymuyor. Adamın tekı bıle getırmış bısıkletını bızım araçların dıbıne bızım alanımıza bağlamış arkadaş arıyoruz al alamam orada bağlamcak yer var pahalı çalınır dıyor. Yav bızene bısıklet yerlerı bellı araç yerlerıne nıye koyuyorsun koycaksan kendi araç yerıne koy herkesın araç bölgesi farklı ınat ettı engelli kardeşimin akülü arabasını koyamadık uzun zaman hayır bısıkletı alırken araca bıle zarar verebılır gıt kendı aracının yanına koy. Bır ay uğraştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…