Ben mi abartıyorum sizce?

Bu ne terbiyesizlik ya zaten kendisi şakasına söylese bile çocuğuna bunu empoze ediyor. Keşke ağzının payını verseydiniz o cahillere. Bu kadar pasif olmayın yoksa daha da çok üstünüze gelirler

Ben 19 haftalık hamileyim. Beş yıl olmadı benim çocuğum ,öyle oldu . Eltimin çocuğu bir buçuk yaşında ve eşime aşırı düşkün, eşim de ona tabi normal olarak yiğeni sonuçta. Eltim hamile olduğumu öğrendiğinden beri sürekli, oğlunun çocuğumu kıskanacağını, hatta onu döveceğini söylüyordu. Bir kaç defa söyledi, evimiz barkımız ayrı görüşmeyiz ollur biter dedim. Sesini kesti ama bugünlerde yine başladı söylemeye. Özellikle öbür eltimin yanında daha çok söylüyor. Dün akşamki olayı anlatıcam, eşim sen abartıyosun şaka yapıyor, ciddi de olsa dövebilir mi, ya da benim onun çocuğunu daha çok seviceğimimi düşünüyorsun diyo. Her neyse dün akşamki olay.
Kvlere gittim. Çocuk amcasını bırakmıyo, bu aarada çocuğu bende çok seviyorum çocuğum olmadığı için çok bağlandım. Çocuk eşime gelip tırmanıyor seviyor falan, kv de dedi ki ay elanur senin çocuğun olunca bırakın babamı dicek ddi. Eltim ordan atlıyo ilk bir seneye kadar bişi olmaz yani yine, eşim çocuğu sever anlamında. Eltimde(çocuğunn annesi) aynennn diyo bastıra bastra. Ben güldüm geçtim. Sonra bana diyoki ay elanur çocuğum vallahi anca döver senin çocuğunu laf arasında diyo. Çok gıcık oldum. Ses çıkarmadım güldüm geçtim. Şunu farkkettim benim sinirlendiğimi görünce aha çok diyo. Fikirlerinizi bekliyorum. Belki ben abartıyorum olabilir.
Senin rahatsızlığını görüp üzerine gidiyor ama en yakının esin bile kötü olanı ard niyetli olduğunu yakistirmiyor çünkü şakaya vuruyor sebebi ise bebeği. Sen niye böyle diyor desen bile aa saçmalama denilir sana. Evet çok görüşmemelisin ama görüştüğüm zaman da altta kalma. Sende şakaya vur. De ki şimdiden kımıl kımıl benim çocuğum siz benimkinden korkun de gül. Yeğenle evlat bir olur mu eşim şimdiden nasıl bağlandı çocuğumuza. Senin çocuk baba sevgisini görünce hasetlenirse ben bilmem de. Çocuğuna aman yapma diyeceğin halde şimdiden aklına sokuyorsun ama çocuğunu şiddete yonlendiriyorsun yarın çocuk seni de döver de. Ne ekersen onu biçersin gibi. Yani anneliginden vur evladından vur ama gülerek şakayla vs. Lafı soyle ama gülerek de laf arasında geçir gitsin lafını. Sonra eşine biraz sirnastigin zamanla beni üzüyor dokunuyor lafı vs de. Bir yaralı ceylan gibi yaralanmissin gibi kocana yaslan. Erkekler kendini aslan gibi hissettiğinde yaralı ceylanı da eşi olduğunda eltine aslan kesilir ve onu ummadığın anda öyle bir susturur ki. Sen de asıl kahkahayı o zaman patlatirsin su an hiç Üzülme hem de hiç.

Bu ne terbiyesizlik ya zaten kendisi şakasına söylese bile çocuğuna bunu empoze ediyor. Keşke ağzının payını verseydiniz o cahillere. Bu kadar pasif olmayın yoksa daha da çok üstünüze gelirler
Kaç defa laf soktum akıllanmıyo

Eşim bunlar sadece laf gerçekten yapabileceğine inanıyormusun diyor
Sizi anlıyorum, hamileliğin vermiş olduğu duygusal dalgalanmalar yaşıyorsunuz zaten bir de böyle sözler duyuyorsunuz, içten içe ne kadar saçma olduğunu bilseniz de yine de etkisinde kalıyorsunuz. Eltiniz akıllı biri olsa 1,5 yaşındaki bebeğe şiddeti telkin etmez, hamile bir kadını strese sokacak laflar söylemez, bir delinin lafına bakıpta canınızı sıkmayın bırakın konuşsun.
Yine kendimden örnek vereceğim. İlk çocuğuma hamileyken aylarca arayıp sormayan kv dem 5 aylık hamileyken çıktı geldi. Bebek doğduğunda o kadar sevecekmiş ki sütten kesip alıp götürecekmiş filan. Ben tabi karşılık verdim ama strese de girdim. Günlerim bitti doğuramıyorum bir türlü dr a gittim 1 haftaya kadar doğum başlamazsa biz başlatacağız dedi. Suyum geldi doğuma gittim saatlerce sancı verildi açılma olmadı rahim bildiğin kilit neden kv dem ya çocuğu alırsa korkusu var içimde.
Eltiniz yine böyle konuşunca salağa bakar gibi bakın yüzüne.

Senin rahatsızlığını görüp üzerine gidiyor ama en yakının esin bile kötü olanı ard niyetli olduğunu yakistirmiyor çünkü şakaya vuruyor sebebi ise bebeği. Sen niye böyle diyor desen bile aa saçmalama denilir sana. Evet çok görüşmemelisin ama görüştüğüm zaman da altta kalma. Sende şakaya vur. De ki şimdiden kımıl kımıl benim çocuğum siz benimkinden korkun de gül. Yeğenle evlat bir olur mu eşim şimdiden nasıl bağlandı çocuğumuza. Senin çocuk baba sevgisini görünce hasetlenirse ben bilmem de. Çocuğuna aman yapma diyeceğin halde şimdiden aklına sokuyorsun ama çocuğunu şiddete yonlendiriyorsun yarın çocuk seni de döver de. Ne ekersen onu biçersin gibi. Yani anneliginden vur evladından vur ama gülerek şakayla vs. Lafı soyle ama gülerek de laf arasında geçir gitsin lafını. Sonra eşine biraz sirnastigin zamanla beni üzüyor dokunuyor lafı vs de. Bir yaralı ceylan gibi yaralanmissin gibi kocana yaslan. Erkekler kendini aslan gibi hissettiğinde yaralı ceylanı da eşi olduğunda eltine aslan kesilir ve onu ummadığın anda öyle bir susturur ki. Sen de asıl kahkahayı o zaman patlatirsin su an hiç Üzülme hem de hiç.
Eşim pasif biri değiş ama yspamayacağından çok emin

Ben 19 haftalık hamileyim. Beş yıl olmadı benim çocuğum ,öyle oldu . Eltimin çocuğu bir buçuk yaşında ve eşime aşırı düşkün, eşim de ona tabi normal olarak yiğeni sonuçta. Eltim hamile olduğumu öğrendiğinden beri sürekli, oğlunun çocuğumu kıskanacağını, hatta onu döveceğini söylüyordu. Bir kaç defa söyledi, evimiz barkımız ayrı görüşmeyiz ollur biter dedim. Sesini kesti ama bugünlerde yine başladı söylemeye. Özellikle öbür eltimin yanında daha çok söylüyor. Dün akşamki olayı anlatıcam, eşim sen abartıyosun şaka yapıyor, ciddi de olsa dövebilir mi, ya da benim onun çocuğunu daha çok seviceğimimi düşünüyorsun diyo. Her neyse dün akşamki olay.
Kvlere gittim. Çocuk amcasını bırakmıyo, bu aarada çocuğu bende çok seviyorum çocuğum olmadığı için çok bağlandım. Çocuk eşime gelip tırmanıyor seviyor falan, kv de dedi ki ay elanur senin çocuğun olunca bırakın babamı dicek ddi. Eltim ordan atlıyo ilk bir seneye kadar bişi olmaz yani yine, eşim çocuğu sever anlamında. Eltimde(çocuğunn annesi) aynennn diyo bastıra bastra. Ben güldüm geçtim. Sonra bana diyoki ay elanur çocuğum vallahi anca döver senin çocuğunu laf arasında diyo. Çok gıcık oldum. Ses çıkarmadım güldüm geçtim. Şunu farkkettim benim sinirlendiğimi görünce aha çok diyo. Fikirlerinizi bekliyorum. Belki ben abartıyorum olabilir.
Bence sinirlendirmek için olduğunu sanmıyorum çünkü çocuklar kıskanır ve buna sebep olan şeye zarar verme güdüleri olur bu da çok normal. Kendi çocuğunun durumuna da üzülüyo olabilir. En kötü ihtimalle dediğiniz gibi gorusmezsiniz olur biter. İlk bi seneye kadar bişey olmaz demesinin nedeni de zaten belli çok küçük olacak henüz o tip duygular sizin çocuğunuzda olmayacak ama bir yaşında aşırı bağlanma oluyo sizin yanınızdan ayrılmak istemiyolar. Sonrasında amcasını yengesini paylaşmak diğer çocuk için zor olacak babasını annesini paylaşmak da sizin çocuğunuz için zor olacak demek istemişler ama tabi ısrarla söylenince rahatsız edici olmuştur

Bence sinirlendirmek için olduğunu sanmıyorum çünkü çocuklar kıskanır ve buna sebep olan şeye zarar verme güdüleri olur bu da çok normal. Kendi çocuğunun durumuna da üzülüyo olabilir. En kötü ihtimalle dediğiniz gibi gorusmezsiniz olur biter. İlk bi seneye kadar bişey olmaz demesinin nedeni de zaten belli çok küçük olacak henüz o tip duygular sizin çocuğunuzda olmayacak ama bir yaşında aşırı bağlanma oluyo sizin yanınızdan ayrılmak istemiyolar. Sonrasında amcasını yengesini paylaşmak diğer çocuk için zor olacak babasını annesini paylaşmak da sizin çocuğunuz için zor olacak demek istemişler ama tabi ısrarla söylenince rahatsız edici olmuştur
Olabilir belki ben çok kafama takıyorumdur

Kadın galiba sizin çocuğu kendi kıskanıyor. Yani galibası da kalmamış da neyse.. Sinir olmanız normal. Bence laf sokmakla falan uğraşmayın görüşmeyin temiz temiz. Benim eşimin manevi bir yeğeni var ve şu anda 4 5 yaşlarında. Çocuğa kıskançlık yerine sevgi aşılıyoruz. Ki o eşime aşıktır günde 5 sefer arar, yanına gelir vs. Yine de kendi oyuncaklarını, kıyafetlerini paylaşıyor bana bile yetişkin gibi bebek nasıl filan diye soruyor :) Ne ekersen onu biçersin. Bu sorunlu anneyle çocuğa üzüldüm daha çok. Tabii ki dövmesi mümkün değil ama yetişme şekli içler acısı. Bir daha karşılaşırsanız bu verdiğin örneği arkadaşımın da bebeği olacak, eşinin yeğeni böyle böyle yapıyormuş.. Ne güzel bir anne çocuğunu sevgiyle yetiştiriyor, keşke her anne baba böyle olsa, herkes beceremiyor canım filan deyin eşinize dönüp. Ben de böyle bir anne olacağım, gelişim kitapları okuyorum filan deyip ortama dönüp hatta sana da tavsiye edeyim deyin. Çok güzel cevap olur :)

Hiç laf yapmayı kıskandırmayı ve gülerek laf vurmayı bilmiyorsunuz hanımlar buradaki yorumlar gibi büyük tepki verirsen suçlu sen olursun benimki seninkini döver dediği zaman eltin bir kahkaha patlat bi doğsun kim kimi dövüyor görürsün tabiki babasını elletmez benim oğlum/kızım de geç çok büyütmüşsün

Bence gayet haklisiniz. Ben olsam daha fevri davranabilirdim acikcasi 😁 soyle sacma sapan konusup sacma hareket sergileyen kadinlari hic anlamiyorum ozellikle elti konumunda olanlar. Normal insanlar aslinda ama aile icnde eltilik konumuna girince bi haller oluyor :deli:

Cocuktan cok elti kiskanmis gibi görüyorum. Sanki cocuguna ilgi azalacagindan da o
Korkuyor. Sunu da eklemek isterim: O lafi böyle israrla tekrar edenin agzini öyle bir bükerim ki tekrar etmeye cesaret edemez. Sinir bozucu ezikler ya

Bence de aslında elti kıskanıyor. Siz merak etmeyin hiçbir şey olmaz zaten çocuğunuzu yalnız bırakmazsınız. Eltinizin bu tavırları nedeniyle yeğeninize bilenmeyin, o da daha bebek. Siz olumlu düşünün, yaşları yakin olacak, çok iyi anlasacaklar.

Elti nasil ısrarla bu muhabbeti yapiyorsa siz de niye kavga etsinler, ne guzel birbirlerine arkadaş olacaklar, beraber oynayacaklar diye telkin edin. Annesinden, babasindan görmediği sürece 1-2 yasindaki çocuk şiddeti nerden bilsin deyin. En kötü ihtimalle zaten görüşmezsiniz caninizi sıkmayın.

Sonra neden kadın cinayetleri,kadına şiddet artıyor değil mi? İşte böyle tıpkı sizin cahil eltiniz gibi cahil annelerin yetiştirdiği çocuklar yüzünden..Dövmek marifetmiş gibi bir de utanmadan bununla övünüyor.Hiç demiyor ki “Ne güzel kardeş gibi büyürler biz gelip geçiciyiz birbirlerine sahip çıkarlar dost olurlar..” Anca şöyle kıskanır,böyle döver şöyle yapar eder...Eltiniz çok cahil ve toksik bir insan çok net. Bir daha böyle döver söver tarzı konuşursa “Annesi sensin sahip çıkacaksın çocuğuna” diyip ağzının payını verin.

Belli yani eltiniz cahilin vafizsız birisi güzel güzel konuşsan anlayacak kapatise yok onu kendi silahı ile vur birdaha dövme konusunu açınca hayırdır abla aileye yeni torun geliyor kıskanıyor sun herhalde ilgi benim benim bebeğime kayacak diye kayınvalidem küçük diye benimkini daha çok sevecek kıskanıyor sun yoksa doğmamış bebeğe çocuğuna dövdürmeyi düşünmezdin de çekil kenara sen dert sahibi olacağına karşındaki kıskanç durumuna düşüp dert sahibi olur..

Back
X