• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum yardım edin

O zaman sen de bizde bir ay kalacaksın benim aileme de laf gelir deyin. Ben olabildiğince ılımlı bir insanımdır fakat eşinizin yaptığı tamamen bencillik. Oturun konuşun ve bunları deyin derim ben..

Ben mesela guclu bir kadinim. Haklarimin da yapabileceklerimin de farkindayim. Ama "evlilik" dedigimiz seyin bir imzadan ibaret olmayacagini anlayabilecek olgunluktayim, fark bu sanirim. Karsinizdaki erkek zaten sizi ezmiyorsa, herkesin kendi sirtina koydugu "fazladan" beklentiyi herkese karsi yerine getirmeye calisiyorsa, ben bu durumlarda kostek degil destek olmayi tercih ediyorum.

Konu sahibine; cok sukur 2 yillik evliyim. Daha 1 kere bosanmayi dusunmedim. Esimin aileside dahil kimseye kotu bir izlenim vermedim. Annem -esimin annesi- en iyi bildigi konularda bile fikir danisacak kadar saygi gosterir. Yani bu 1-2 ay icinde evlenip pat diye bosanabilen "ozgur ve guclu" ruhlu abla fikirlerine cok kaptirmayin kendinizi. Esinizin ve ailesinin saygi ve sevgisinden eminseniz, dedigim gibi davranmayi deneyin.
Sizin gibi düşünenlerde evlilik sorumluluğu hep kadına yükleniyor nedense. Adam çok rahat beğenmiyorsan gidersin diyor kadın o muhteşem ve kutsal sorumluluk için boyun eğiyor. Tabi ki düşünmezsiniz boşanmayı bu düşünce eş ne derse kabul eder çünkü neden sorun çıksın ki. Ben de olsam emrime amade biri olsa sevmesem bile evde dursun derim.

Sizin gibi düşünenlerde evlilik sorumluluğu hep kadına yükleniyor nedense. Adam çok rahat beğenmiyorsan gidersin diyor kadın o muhteşem ve kutsal sorumluluk için boyun eğiyor. Tabi ki düşünmezsiniz boşanmayı bu düşünce eş ne derse kabul eder çünkü neden sorun çıksın ki. Ben de olsam emrime amade biri olsa sevmesem bile evde dursun derim.
Bu eslerinin makul isteklerini dinleyen kadinlara dusmanliginiz bana cok komik geliyor. Ya hic sevilmemissiniz yada cok fazla ezilmissiniz. Cunku; bi evin icinde esler birbirinden makul seyler istedigi zaman sorun cikmiyor. Bu yaz mesela 1 ayligina il disina cikiyoruz hep beraber. Sıkıldıgım zaman donmek kaydiyla. Fakat benim bu aklimin ucundan bile gecmiyor gittigimde. Dusunmedigim sey İstanbula donmek degil, esimi birakip donmek. Bu tamamen baglilikla alakali. Kimse "kalicaksin" demez. Ama neden 1 2 haftami esimden ayri gecirmek isteyeyim ki? Su konuda haklisiniz; evlilik boyle yuruyunce cok "kutsal ve muhtesem" oluyor. Tavsiye ederim.

diretmedikçe sonuca ulaşamazsınız
zorla götürdüğünde bile laf mı yapıyor iş yapma
laf yaparsa da ben elimden geleni yaptığım halde laf yapıyorsun benimde insan olduğumu hatırla canım de uzatma ufak çaplı bir tartışma ile konu kapansın

ama diretmeden her istediğini yaparken hiçbirşey elde edemesiniz

Bu eslerinin makul isteklerini dinleyen kadinlara dusmanliginiz bana cok komik geliyor. Ya hic sevilmemissiniz yada cok fazla ezilmissiniz. Cunku; bi evin icinde esler birbirinden makul seyler istedigi zaman sorun cikmiyor. Bu yaz mesela 1 ayligina il disina cikiyoruz hep beraber. Sıkıldıgım zaman donmek kaydiyla. Fakat benim bu aklimin ucundan bile gecmiyor gittigimde. Dusunmedigim sey İstanbula donmek degil, esimi birakip donmek. Bu tamamen baglilikla alakali. Kimse "kalicaksin" demez. Ama neden 1 2 haftami esimden ayri gecirmek isteyeyim ki? Su konuda haklisiniz; evlilik boyle yuruyunce cok "kutsal ve muhtesem" oluyor. Tavsiye ederim.
Ne makulü ya hu, kadın hizmet ediyor eş beğenmiyor bir de laf işitiyor kadın. Bu size makul geliyorsa gerçekten çok ezilmiş olmalısınız ki size hafif geliyor. Ben de size kendinizi güçlü ve ayakları yere basan kadın olup olmadığınızı düşünmenizi tavsiye ederim. Hiç o tanıma uymuyorsunuz.

kocanın düşünce yapısını biliyor ve aslında iyi biri olduğunu mu zannediyorsun?
gitme arkadaşım bu yaz hiçbir yere.. kaynananlar da az yesinler de bir uşak tutsunlar

Ne makulü ya hu, kadın hizmet ediyor eş beğenmiyor bir de laf işitiyor kadın. Bu size makul geliyorsa gerçekten çok ezilmiş olmalısınız ki size hafif geliyor. Ben de size kendinizi güçlü ve ayakları yere basan kadın olup olmadığınızı düşünmenizi tavsiye ederim. Hiç o tanıma uymuyorsunuz.
Sizin icin zorluk olmasin, yukarida bir uye benim yorumlarimi toparlamis. Oradan okuyun. Sizi azarlamamak, yeri geldiginde ovmek ve sizinle vakit gecirmek sartiyla diye belirtmistim cumlemde. Cunku, konu sahibi bir yorumunda esim dovmez sovmez ve yardimci olur bana demisti. Ben anlattigim karakterdeki adamla cok mutluyum. Oda benimle mutlu olacak ki hem okuluma devam ediyorum, hem evde kendisinden yardim goruyorum. E bide ek olarak kendi babamdan sonra gordugum en iyi baba. Bu sefer genel yargilariniz tutmadi galiba.

Sizin icin zorluk olmasin, yukarida bir uye benim yorumlarimi toparlamis. Oradan okuyun. Sizi azarlamamak, yeri geldiginde ovmek ve sizinle vakit gecirmek sartiyla diye belirtmistim cumlemde. Cunku, konu sahibi bir yorumunda esim dovmez sovmez ve yardimci olur bana demisti. Ben anlattigim karakterdeki adamla cok mutluyum. Oda benimle mutlu olacak ki hem okuluma devam ediyorum, hem evde kendisinden yardim goruyorum. E bide ek olarak kendi babamdan sonra gordugum en iyi baba. Bu sefer genel yargilariniz tutmadi galiba.
Konu sahibi azarlandığını ve yaptığının beğenilmediğini söylemiş zaten, neyin sabret makul isteklerini karşıla düşüncesi merak ettim. Gitmek istemediği yere bir insan 2 haftada bir zorla götürülmez ayrıca. Konu ile muhteşem evliliğinizin alakasını henüz çözemedim. Siz ayrı bir başlık açıp bizlere muhteşem evlilik nasıl olur diye bilgi verin en iyisi. Paralel değil çünkü bu konu ile. Ayrıca bu kadar harika evlilik yaşarken başkasına sen de şuna katlan aklını vermek pek akıllıca değil.

Konu sahibi azarlandığını ve yaptığının beğenilmediğini söylemiş zaten, neyin sabret makul isteklerini karşıla düşüncesi merak ettim. Gitmek istemediği yere bir insan 2 haftada bir zorla götürülmez ayrıca. Konu ile muhteşem evliliğinizin alakasını henüz çözemedim. Siz ayrı bir başlık açıp bizlere muhteşem evlilik nasıl olur diye bilgi verin en iyisi. Paralel değil çünkü bu konu ile. Ayrıca bu kadar harika evlilik yaşarken başkasına sen de şuna katlan aklını vermek pek akıllıca değil.
Dedigim gibi, hanimefendi kocasinin ayni zamanda cok yardimci oldugunu da anlatmis. Buna karsilik olarak orda olmayi istemediginizi belli eden haretler onu bu tavrin icine sokuyor olabilir, birde dedigim gibi deneyin dedim. Son olarak muhtesem bir evliligin sirri cok basit konuya gerek yok. Dinlemek, anlamak, yersiz muhalefet olmamak. Umarim sizde gonlunuzden gectigi gibi bir hayat yasarsiniz. Bizde burda hos sohbetlerini yapariz.

hay yaşa arkadaşım ya. hep bu muhteşem evliliği olanlar kötü bir evlilik yaşayan kadınlara "sabret, katlan, o senin erin, müthüş bir evlilik böyledir, az ezil ki erin mutlu olsun çünkü eşinin mutluluğu sana yeter," kıvamında telkinlerde bulunurlar ki anlamam:ruh:

hay yaşa arkadaşım ya. hep bu muhteşem evliliği olanlar kötü bir evlilik yaşayan kadınlara "sabret, katlan, o senin erin, müthüş bir evlilik böyledir, az ezil ki erin mutlu olsun çünkü eşinin mutluluğu sana yeter," kıvamında telkinlerde bulunurlar ki anlamam:ruh:
Ciddiye bile almıyorum. Gözümle görmediğime inanmam. Sadece böyle mutluyum şöyle iyiyim, sen de azcık sabret nolcak düşüncesine sinir oluyorum.

Ben onun ailesini seviyorum ama calisiyorum ve tatilde ailemi gormek istiyorum çünkü 15 tatilde 1 hafta goruyorum birde denk gelirse 3 gun kaciyorum tatilde de ailemi gormek istiyorum ama bu konu acildiginda hemen kavga çıkıyor bu da beni uzuyor acaba ben mi cok abartiyorum bu olayi diye konuyu açtım çıkış yolu bulamiyorum çünkü

Ben mesela guclu bir kadinim. Haklarimin da yapabileceklerimin de farkindayim. Ama "evlilik" dedigimiz seyin bir imzadan ibaret olmayacagini anlayabilecek olgunluktayim, fark bu sanirim. Karsinizdaki erkek zaten sizi ezmiyorsa, herkesin kendi sirtina koydugu "fazladan" beklentiyi herkese karsi yerine getirmeye calisiyorsa, ben bu durumlarda kostek degil destek olmayi tercih ediyorum.

Konu sahibine; cok sukur 2 yillik evliyim. Daha 1 kere bosanmayi dusunmedim. Esimin aileside dahil kimseye kotu bir izlenim vermedim. Annem -esimin annesi- en iyi bildigi konularda bile fikir danisacak kadar saygi gosterir. Yani bu 1-2 ay icinde evlenip pat diye bosanabilen "ozgur ve guclu" ruhlu abla fikirlerine cok kaptirmayin kendinizi. Esinizin ve ailesinin saygi ve sevgisinden eminseniz, dedigim gibi davranmayi deneyin.
Konu sahibi bu durumdan mutsuz olduğunu ve eşinin anlayışsız, taraflı davrandığını açıkça ifade ediyor. Siz buna rağmen sabır gösterin, iyi niyetlidir, mükafatını Allah verir diyerek karşınızdaki kişiyi olağan bir durum olduğuna ve hatta sindirmeye çalışıyorsunuz bana göre. Konu sahibi bugüne kadar bu duruma dayanmış ki artık birşeyler yapmaya başlaması gerekli. Güçlü kadın imajına gelince herkesin kendine göre kriterleri vardır. Sabır göstereyim, o benim beyim evimin direğidir, Allah razı olur diyen biri bana göre kesinlikle güçlü değildir. Amiyane tabirle "züğürt tesellisidir."
Herkesin yaşamı farklı; sizinde, benimde, konu sahibininde. Ama küçük yaşta koşar adım evlenip, okulunuzu bile bitirmeden çocuk sahibi olduğunuz için yadırgamıyorum düşüncelerinizi. Belli ki hala birşeyler oturmamış sizde, zamana ihtiyacınız var. Bari konu sahibini yanlış yönlendirmeyin.

Son düzenleme:
Cok istiyorum böyle demek ama o zaman da ipleri kopariyor eşim bunun için yuva yikilir mi bilemiyorum pisman olmaktan korkuyorum

Koparsın, ayrıl.
Adam kendi ağzıyla söylemiş çocuk olunca benimle gelip benimle gideceksin demiş. Daha neyin düzelmesini bekliyorsun ki ? Çocuk olursa hiç ayrılamazsın, yol yakınken ailenin yanına dön derim. Yaşam tarzınızın uymadığı, yazlık olayından bile anlaşılıyor zaten. Devam edersen özverili olan ve mutsuzolan hep sen olacaksın.

4 yıldır evliyim ailemden 8 saat uzakta yaşıyorum eşimin ailesine 1 saat uzaktayiz 2 hafta evimizde kaliyor diger hafta mutlaka onun ailesinin yanina gidiyoruz her gitmemuzde de elimden gelen hizmeti yapmama ragmen eşim bir turlu tam olarak tatmin olmuyor yok pilavi yapmadin yok cay koymadin surekli birşeylerden söyleniyor simdi uzun tatile cikicaz ama bir sy gene onun ailesinin yaninda kalicaz sonra ki bir ay benimkilerin yaninda ama o sadece 10 gun durup gidecek ben de siz de az durayim diyorum olmaz diye kiyamet kopuyor ailemi ozlemekten yoruldum eşim cok iyi ama bu konularda cok anlayışsız ailesine laf gelirmiş ben orda az kalirsam kavga ettim olmadi guzellikle soyledim olmadi ağladım olmadi ne yapmam lazim kizlar bu arada çocuğum yok ve eşim cocuk olunca benimle gidicen benimle gelicen ben cocugumundan ayrı kalamam diyor cok üzgünüm :KK43:((
Valla bana ikinizde biraz abartıyorsunuz gibi geldi arkadaş kaç yaşında evli barklı insanlar bu kadar aile çzlemi niye anlamadım çok sık görüşüyorsunuz bence ... kendiniz ayrı aile oldunuz artık daha çocuk yokken bu kadar ailelerle beraberseniz çocuk olunca siz kaynanangille bir yaşarsınız söyleyim...

Ailemin yazligi var oraya gidiyoruz eşim denizi sevmiyor ayri tatil yapmiuoruz o yuzden kayinvalidem birakmiyor ozluyorum diyor eşimin arkadaslari orada gelmek istemiyor tstili evimizde gecirmemiz imksnsiz onlara gore okullar tatil olsa hemen ariyorlar orada ne yapicaksiniz sıkılacaksınız buraya gelin eşim gudelim mi diye siruyor bana yok desem kavga cikacak el mahkum gidiyorum ama sinirden kendimi yiyorum
hep taviz vermişsin ve taviz tavizi doğurmuş.
eşim kızacak diye ...eşim küsecek diye... vs vs.

onun ailesi aile ise sen de ağaç kavuğundan çıkmadın!

çocuklu biri olarak şunu söyleyebilirim ki bebekle -cocukla sık sık oraya yatılı gitmek çok zor olacak. iyi düşün.

Valla eğriye eğri doğruya doğru demek gerekir. Eşiniz bence hatalı. Sizde çok fedakarlık yapmışsınız. Ne demek uzak olduğunu bilerek geldin. Herkes severek isteyerek evleniyor. Kimse bilmem kaç senedir kendisine emek veren ailesini sonradan tanıdığı bi kişi için bu eşi bile olsa görmekten mahrum kalmak istemez. Nedir yani. Evlilikte sabır et diyen üyelerde kendi eşine söylesin bi bakalım sabır et diye edecekler mi? Ben olsam giderim ailemin yanına iki hafta kal diyosa eşim hiç sorun çıkarmam. Kalırım. Dönüşte annem babam kardeşim kim varsa bilet alır onlarla evime geri gelirim. 1-2 ay da böyle kalırım. 3 günün 5 günün hesabını yapan kocamda görür gününü.
Bu nedir yahuuu kimse kaya kavuğundan çıkmadı

Konu sahibi bu durumdan mutsuz olduğunu ve eşinin anlayışsız, taraflı davrandığını açıkça ifade ediyor. Siz buna rağmen sabır gösterin, iyi niyetlidir, mükafatını Allah verir diyerek karşınızdaki kişiyi olağan bir durum olduğuna ve hatta sindirmeye çalışıyorsunuz bana göre. Konu sahibi bugüne kadar bu duruma dayanmış ki artık birşeyler yapmaya başlaması gerekli. Güçlü kadın imajına gelince herkesin kendine göre kriterleri vardır. Sabır göstereyim, o benim beyim evimin direğidir, Allah razı olur diyen biri bana göre kesinlikle güçlü değildir. Amiyane tabirle "züğürt tesellisidir."
Herkesin yaşamı farklı; sizinde, benimde, konu sahibininde. Ama küçük yaşta koşar adım evlenip, okulunuzu bile bitirmeden çocuk sahibi olduğunuz için yadırgamıyorum düşüncelerinizi. Belli ki hala birşeyler oturmamış sizde, zamana ihtiyacınız var. Bari konu sahibini yanlış yönlendirmeyin.
Dediginiz sey zugurt tesellisi degilde inanc meselesi. Sizi yargilayamam o yuzden. Dediginiz gibi sizde beni sizin tabirinizle kosar adim evlendigim ve cocuk yaptigim icin, benim tabirimle hayatimi dolu yasadigim ve kendime guvenim oldugu icin yargilayamazsiniz. Bosanma davalarina katkinizida, avukatsaniz cani gonelden tebrik ederim. Hanimefendi sizler kadar itiraz etmedi. Dertli olan oydu halbuki. Sizlerde bir konu acin sizin dertlerinize de cozum arayalim.

Back
X