Ben mi abartiyorum yoksa sinirlenmekte hakli miyim

ssohn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
198
379
53
Merhaba hanimlar,

Beni gecenin bir yarisi konu acmaya iten bir durum var iliskimle ilgili, uykusuz kaldim onemli bir gun oncesi resmen.

Yurt disindayim, yabanci olan nisanlimla beraber yasiyoruz. Kendisi kocaman kalpli ama ayni zamanda bazi konularda tam bir tas kafadir. Bu konulardan biri de benim onemli parcasi oldugum etkinliklere katilma.

Cok detay vermeyecegim ifsa olmamak adina ama yaptigim isler pek masabasi isi degil. Arkadaslarim zaten ortamda olan ve destek veren insanlar, ailem yanimda yok, Turkiye'de herkes. Bu arkadasin gercekten fiziksel olarak yorucu bir isi var ve herhangi ekstra bir seyde soyleniyor yapmaya. Iki yik oldu artik soylenme dedim cocuk gibi. Kocaman adamsin 7 yasindaki cocuk gibi "istemiyorum ama gelirim" diyip duruyorsun diye cok sinirlendim. Ama oyle boyle sinir degil hani kayniyorum icimde. Duzgun konustum yine ama oldurecek gibiydim. Hala da oyleyim.

Yahu acik acik dedim 1500 kere, destek bekliyorum buyuk etkinliklerde, bana guler yuzle destek olman lazim diye. Gelmek, yapmak istemiyorum deme iste dedikten sonra yine ayni seyi soyluyor artik patladim odadan ciktim yuzune bile bakmiyorum.

Cok hassas degilimdir her konuda ama bunu konduramiyorum. Benim icin buyuk mesele, sonucta hayatim boyle geciyor ve yanimda olmasini bekliyorum istekli bir sekilde her zaman olmasa da. Cok mu abartiyorum? Lutfen akil verin yoksa bu sinirle terk bile ederim :olamaz:

Ekleme: Zorla bir seyler yaptirmaya calismiyorum kesinlikle, kavgam "neden yapmak istemiyorsun" uzerine biraz. Kalbim kiriliyor. Ayrica bu siklikla olan bir sey degil, buyuk emek verdigim islerde yanimda sevdigim insan gulerek isteyerek olsun beklentisi. Ki yilda 3-4 keredir belki.

Son düzenleme:
Bu etkinlikler sizin işinizle ilgili ise ve ondan beklediğiniz destek mesleki anlamda profesyonel destek ise evet siz abartıyorsunuz.

Bu etkinlikler sizin işinizle ilgili ise ve ondan beklediğiniz destek mesleki anlamda profesyonel destek ise evet siz abartıyorsunuz.

Tamamen manevi destek ve sosyal ortamda beraber olmak icin. Beklenti de var is olarak. Onun disinda isimi yapiyorum ben ama dedigim gibi masa basi bir is degil. Onun bazi gunlerde gelip manevi destek vermesini bekliyorum sadece, tabii kendi istegiyle.

Zorla birşeyler yaptırmak da,ne bileyim ..
Zorla yapacaksa hiç yapmasın daha iyi.
Adamı değiştiremezsiniz.

Siz bir bireysiniz öncelikle, birinin desteğine bu kadar ihtiyaç duyuyorsanız kimliğinizi tekrar irdeleyin. Bir sorun var demek çünkü bu.

Iste sorunum da tam bu. Istemiyorum zorla bir sey, butun kavgam bunun icin. Neden buyuyup insan gibi davranmiyorsun diye kizdim bugun. Cok kiriliyorum...

Size gercekten deger verse, söylemenize bile gerek kalmaz. Belki 10 etkinligin 3 ünde yanınızda olur ama öyle bi olur ki diger 7sinde de yanınızdaymış gibi hissedersiniz.
Size deger vermiyor. Bu şekilde kendinizi üzmeyin. Yapılacak şey belli bence... iyi düşünün

Zorla birşeyler yaptırmak da,ne bileyim ..
Zorla yapacaksa hiç yapmasın daha iyi.
Adamı değiştiremezsin.

Evet oyle gibi yazmisim anlasilan ama gitmeye zorlamiyorum... Neden boyle davrandigini anlayamiyorum ve sinirleniyorum. Zorla bir sey yaptiracak gibi olsam, surati dusse hemen tamam diyip ben cekip gidiyorum acikcasi.

Siz bir bireysiniz öncelikle, birinin desteğine bu kadar ihtiyaç duyuyorsanız kimliğinizi tekrar irdeleyin. Bir sorun var demek çünkü bu.

Bu bahsettigim gunler belki yilda 4 kere falandir bekledigim. Anliyorum ne demek istediginizi ve katilirdim kesinlikle. Ama her hafta yaptigim ise beklemiyorum dogal olarak. Buyuk emek verdigim seylerde sevdigim insani yanimda istiyorum sadece, destek olarak bahsettigim sey bu.

Evet oyle gibi yazmisim anlasilan ama gitmeye zorlamiyorum... Neden boyle davrandigini anlayamiyorum ve sinirleniyorum. Zorla bir sey yaptiracak gibi olsam, surati dusse hemen tamam diyip ben cekip gidiyorum acikcasi.
Yani tek sorun buysa çözülür ,belki adamın yapısı bu şekildedir ; ama aranızda başka sorunlar da varsa yol yakınken dönülür .

Tek sebepten dolayı ilişkinizi yıpratmayın derim ben:) Bazı insanlar alışkanlıklarından vazgeçemiyor 💖

Yani tek sorun buysa çözülür ,belki adamın yapısı bu şekildedir ; ama aranızda başka sorunlar da varsa yol yakınken dönülür .

Tek sebepten dolayı ilişkinizi yıpratmayın derim ben:) Bazı insanlar alışkanlıklarından vazgeçemiyor 💖

Cok tesekkurler. Sorunlarimiz vardi basta, duzelttik. Yiprandim o donemde cokca ama iyiye gitti ilk 6 ay sonrasi. Iyi bir insan olmasa hayatta bu kadar emek vermezdim, ceker giderdim. Onun icin konu actim su noktada ki KK'nin akli selim kadinlari icimdeki deliyi durdursun :stop:

Size gercekten deger verse, söylemenize bile gerek kalmaz. Belki 10 etkinligin 3 ünde yanınızda olur ama öyle bi olur ki diger 7sinde de yanınızdaymış gibi hissedersiniz.
Size deger vermiyor. Bu şekilde kendinizi üzmeyin. Yapılacak şey belli bence... iyi düşünün

Ben de bunu anlatmaya calisiyorum ona ama binbir turlu sey siraliyor deger vermesem bunlari boyle boyle yapar yasar miydik diye. Yani hakli o konuda da ama dediginiz gibi ben de deger vermedigini dusunuyorum boyle davraninca.

Cok tesekkurler. Sorunlarimiz vardi basta, duzelttik. Yiprandim o donemde cokca ama iyiye gitti ilk 6 ay sonrasi. Iyi bir insan olmasa hayatta bu kadar emek vermezdim, ceker giderdim. Onun icin konu actim su noktada ki KK'nin akli selim kadinlari icimdeki deliyi durdursun :stop:
Karşılıklı saygı-sevgi varsa geriye halledilmeyecek birşey kalmaz diye düşünüyorum :) umarım probleminiz çözülür 🤗

Haklısınız..
Sizin için önemli olan gün ve etkinlikler de sizin için yanınızda durup gülümseyebilir.. bu çok zor olmamalı...

Çiftler birilerine destek için vardır. Nerede kaldı beraber hayat geçirme yol yürüme .

Kimisi için basit olabilir ama benim için de böyle bir konu basit olmazdı.. ben eğer bu ortamlarda eşim diye tanitabilecegim yanımda dim dik duran gülümseyerek benimle ilgili olan bir eş istiyorsam hayatımda ki insan o rolü gerçekleştirecek.. ama güzellikle ama güzellikle 😊😊 yoksa hayatımda niye var ki ?

Haklısınız..
Sizin için önemli olan gün ve etkinlikler de sizin için yanınızda durup gülümseyebilir.. bu çok zor olmamalı...

Çiftler birilerine destek için vardır. Nerede kaldı beraber hayat geçirme yol yürüme .

Kimisi için basit olabilir ama benim için de böyle bir konu basit olmazdı.. ben eğer bu ortamlarda eşim diye tanitabilecegim yanımda dim dik duran gülümseyerek benimle ilgili olan bir eş istiyorsam hayatımda ki insan o rolü gerçekleştirecek.. ama güzellikle ama güzellikle 😊😊 yoksa hayatımda niye var ki ?

Bunu boyle guzel anlatabilsem belki bu kadar sorun olmazdi :) Aynen bu sekilde dusunuyor ve hissediyorum.

Bence haklısınız. Sonuçta komşunun düğününe götürmeye çalışmıyorsunuz.
İnsan kendisi için önemli olan anlarda sevdiğini yanında ister.

Bunu boyle guzel anlatabilsem belki bu kadar sorun olmazdi :) Aynen bu sekilde dusunuyor ve hissediyorum.

Yalnız gitmeyi Bir dener iki dener üçüncü de hayır yaa ben yanımda birini istiyorum diye krizlere girerdim..

Bunu anlamak zorunda. Aksi ilişkinizi ciddi çıkmaza sokacagini bilsin.
Ve evet sevgi aşk bunlar önemli şeyler.. lakin bir yere kadar... İnsan bazen de uyum istiyor.. denklik.. aynı hayat görüşü.. fedakarlık..
Olgunluk...
Basit gibi görünen ama önemli dertler bunlar aslında.. sizin hayatınız belli..
Mesleğiniz belli..

Böyle bir hayata uyum saglayamayacaksa size destek yerine köstek olacaksa hayatınız da olmasın..

Bunu ona çok ciddi izah edin..
Anlamıyor da değildir işine gelmiyordur!
Keyfi de bilir demek lazım !

Sadecebirisiyim Sadecebirisiyim Hurma_agaci Hurma_agaci
Peki nedir bunun cozumu? Zorla yapsin istemiyorum, daha da sinirlenirim oyle bir sey olursa. Bazi seyleri goze mi almaliyim? Uyum cok onemli tabii, cok iyi arkadasiz vakit gecirmeyi cok seviyoruz ama hayatimin yonu belliyken simdiden yasam stilinin oturmasi gerekmez mi?

Cok uzuluyorum boyle. Sanirim kaybetme korkusu pek yok. Cok sey kaybetmis gecmiste, ne kadar sevse de hayatinin devam edecegini biliyor beni kaybedince. Bu sekilde hissediyorum. Ben de olurum biterim demiyorum tabii, insanlar neler neler yasiyor, ama seviyorum ve istemiyorum kaybetmek. Kuruntuyla hissiyatin ince cizgisini kestiremiyorum su anda kendi icimde.

Sadecebirisiyim Sadecebirisiyim Hurma_agaci Hurma_agaci
Peki nedir bunun cozumu? Zorla yapsin istemiyorum, daha da sinirlenirim oyle bir sey olursa. Bazi seyleri goze mi almaliyim? Uyum cok onemli tabii, cok iyi arkadasiz vakit gecirmeyi cok seviyoruz ama hayatimin yonu belliyken simdiden yasam stilinin oturmasi gerekmez mi?

Cok uzuluyorum boyle. Sanirim kaybetme korkusu pek yok. Cok sey kaybetmis gecmiste, ne kadar sevse de hayatinin devam edecegini biliyor beni kaybedince. Bu sekilde hissediyorum. Ben de olurum biterim demiyorum tabii, insanlar neler neler yasiyor, ama seviyorum ve istemiyorum kaybetmek. Kuruntuyla hissiyatin ince cizgisini kestiremiyorum su anda kendi icimde.

Farklı düşünülen konularda çiftlerden bir taraf fedakarlık etmediği değişmedigi sürece geçim zor..

O zaman belki de siz kendinizi törpüleyeceksiniz. Onsuz da gidebilirim diyecek buna alisacaksiniz...
Yani gereken tavizi belki de siz vermelisiniz..

En azından ilişkinize şans vermek adına siz değişmeyi deneyebilirsiniz..
Belki sizin ona ihtiyacınız olmadığını görünce ters teper de kendiliğinden gelmeye kalkar 😂 ne diyelim insanı ilişkiler zor ..

Geçim için fedakarlık şart...

Back
X