Ben mi abartiyorum yoksa sinirlenmekte hakli miyim

Onun farklı bir birey olduğunu,
Siz istediniz diye hiçbir şey yapmak zorunda olmadığını
Buna kırılmamanız gerektiğini anlamanız lazım.

Bir de güleryüzle yanımda dursun diyorsunuz ama adam zevk almıyor, mutsuz.
Değer mi mutsuz etmeye ?

Farklı düşünülen konularda çiftlerden bir taraf fedakarlık etmediği değişmedigi sürece geçim zor..

O zaman belki de siz kendinizi törpüleyeceksiniz. Onsuz da gidebilirim diyecek buna alisacaksiniz...
Yani gereken tavizi belki de siz vermelisiniz..

En azından ilişkinize şans vermek adına siz değişmeyi deneyebilirsiniz..
Belki sizin ona ihtiyacınız olmadığını görünce ters teper de kendiliğinden gelmeye kalkar 😂 ne diyelim insanı ilişkiler zor ..

Geçim için fedakarlık şart...

Evet tabii ama zaten goruyor ihtiyacim olmadigini. Cok sık yaptigim bir seyin daha ozel gunlerde olan versiyonunda bulunmasi lazim sadece. Bilmiyorum, ben sordurtmazdim bile boyle birsey icin, zoruma gidiyor. Fedakarlik yaptigimi dusunuyorum cokca. Kendisi rahatinin bozulmasini sevmez pek... Ben de fedakarligi tadinda birakma taraftariyim cunku gecmiste dehset sekilde somuruldum. Boyle bir konudan hala uyuyamamak da deli sacmasi iste. Ayarlarim bozuldu iyice

Onun farklı bir birey olduğunu,
Siz istediniz diye hiçbir şey yapmak zorunda olmadığını
Buna kırılmamanız gerektiğini anlamanız lazım.

Bir de güleryüzle yanımda dursun diyorsunuz ama adam zevk almıyor, mutsuz.
Değer mi mutsuz etmeye ?

Iste ben de ayni sorulari o kendine sorsun istiyorum benim hakkimda. Haklisiniz ama benim icin cok onemli oldugu icin onun bunlari soylemesi gerektigini dusunuyorum. Kirk yilda bir yapacagi sey icin bu kadar olaya ne gerek var cocuk gibi. Hicbir etkinligimiz zaten yok ben haftanin 7 gunu calisiyorum. Evdeysem de ya yarim saat oyun oynar sonra yemek, temizlik, odev, is ya da uyku modundayim. "Istemiyorum" duymak istemiyorum acikcasi ben her seye kostururken. Agzimi acip bir kere hayir demedim su gune kadar. Ha zorla mi, tabii ki degil. Ama algim bu yonde oldugu icin beklentim de ayni. Keske sizin dediginizi icim alsa da yapabilsem.

'İstemiyorum ama gelirim' diyen eşin o istemediği şeyi sana değer verdiği için yaptığının farkında mısın? Yani ıspanağı sevmiyorum ama sen yaptığın için yerim diyen birine hayır ıspanağı severek yemelisin demek gibi bir şey. İnsanlara bir şeyleri zorla sevdiremezsin. İstediğini yaptıktan sonra neyin öfkesi bu. Eşin istemediğim şeyleri yaptırıyor yaptığım halde tartışma çıkarıyor dese kim onu haksız bulur?
Önce lütfen bardağın dolu tarafını gör. Böyle şeyleri büyütürsen dolu tarafını görebileceğin bir bardakta kalmaz ortada.

İstemiyorum ama gelirim ne demek..
İstemiyorum ama senin için sevişirim.
İstemiyorum ama hadi olsun..
İsteksiz yaptığımız şeyler olur ama isteksiz olduğumuzu belli etmememiz
gerektiğini biliriz bir kere.
İlişkiler ancak böyle yürür.

Yaptığımız her şeyi çok isteyerek mi yapıyoruz ki?

Bazı şeyler karşı taraf için, sevdiğimizi, değer verdiğimizi göstermenin
zorunlu olduğu durumlar için yapılır.
İstemiyorum da denmez bile.
Yani karşı tarafın duyacağı şekilde denmez :)

Ona aynen bunları söyleyin..

Bence haklısınız.
İnsan değer verdiği insanla böyle mutlu günlerde yan yana, omuz omuza durmak ister.
Tek başıma geçiriyorsam o günleri, hayatımda özel biri yok demektir aslında.

'İstemiyorum ama gelirim' diyen eşin o istemediği şeyi sana değer verdiği için yaptığının farkında mısın? Yani ıspanağı sevmiyorum ama sen yaptığın için yerim diyen birine hayır ıspanağı severek yemelisin demek gibi bir şey. İnsanlara bir şeyleri zorla sevdiremezsin. İstediğini yaptıktan sonra neyin öfkesi bu. Eşin istemediğim şeyleri yaptırıyor yaptığım halde tartışma çıkarıyor dese kim onu haksız bulur?
Önce lütfen bardağın dolu tarafını gör. Böyle şeyleri büyütürsen dolu tarafını görebileceğin bir bardakta kalmaz ortada.

Bu bir karakter veya dünya görüşü farklılığı olabilir o zaman. Bana göre değer veren insan sevmediği halde yapacaksa da her fırsatta “sevmiyorum, istemiyorum ama yapıyorum” demez. İnsanın sinirleri bozuluyor. Büyük bir gün gelecek olursa benim önemli bir rol oynadığım aklıma gelen ilk şeylerden biri adamın tavrı oluyor resmen. 1 hafta kala tabii gelirim diyen adam 2 gün kalınca nazlanmaya başlıyor. O kadar işim gücümün arasında bir de onunla uğraşıp planlamam gerekiyor yani. Yaşı küçük olsa tamam ama otuzlarında beyefendi.

Düşünüyorum ki “Eşimin ... etkinliği var, gitmek istemiyorum, kavga ediyoruz” demesi lazım başkasına anlatırken. Ben ağzımı açmasam kılını kıpırdatmayacak. Yapıyor da sinirleniyor değilim maalesef.

İstemiyorum ama gelirim ne demek..
İstemiyorum ama senin için sevişirim.
İstemiyorum ama hadi olsun..
İsteksiz yaptığımız şeyler olur ama isteksiz olduğumuzu belli etmememiz
gerektiğini biliriz bir kere.
İlişkiler ancak böyle yürür.

Yaptığımız her şeyi çok isteyerek mi yapıyoruz ki?

Bazı şeyler karşı taraf için, sevdiğimizi, değer verdiğimizi göstermenin
zorunlu olduğu durumlar için yapılır.
İstemiyorum da denmez bile.
Yani karşı tarafın duyacağı şekilde denmez :)

Ona aynen bunları söyleyin..

Bence haklısınız.
İnsan değer verdiği insanla böyle mutlu günlerde yan yana, omuz omuza durmak ister.
Tek başıma geçiriyorsam o günleri, hayatımda özel biri yok demektir aslında.

Söyledim... İstemiyorum duymak artık “istemiyorum ama gelirim” diye. İki dakika sonra yine söyledi. Neyin kavgası bu anlamıyorum dedim. Kadınları anlamıyoruz diyorlar, yüzlerine söylüyoruz. Yine anlamıyorlar. Bu kadar zor olmamalı istemiyorum dememek.

Bundan sonra ben kendi işime gücüme bakacağım, bana ne yaptıysa aynısını olduğu gibi deneyimlesin. Yoruldum çünkü. İlişki emek ister vs. tamam iyi hoş da böyle şeylerde olmaması lazım bence. Ha derseniz hep böyle o zaman gideyim ben tek başıma mutlu mesut yaşayayım hayatımın geri kalanında boş işlerle uğraşmadan.

Back
X