Ben mi abartıyorum?

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Çok büyük bir dert değil ama birkaç gündür zihnimi meşgul ediyor.
Sözlümün arkadaşının eşi ile ilgili.
Arkadaşı yeni evlendi ve ev ziyaretlerine gittik. Bundan önce de birkaç kez görüştük. Ama ne olduysa o ziyaretten sonra oldu. Arkadaşı sözlüme karşı soğuk, kiz da bana karşı soğuk.
En son kayinvalidemin evinde toplandık. Konu nişan abiyesi ve gelinlikten acildi. Daha önceden kendisi bana aldığı yerden tavsiye etti beğendim diye. Ben de ordan aldim abiyemi. Zaten hem kendisi tavsiy e etmişti hem de sorun etmeyen biri olduğunu söylemişti. Neyse orada da başörtü konusu açıldı ve onun kumaşının aynısını aldigimi söyledim. Orada bulunan kadınlara dönerek "ay bu x beni kıskanıyor mu yoksa" gibi bir cümle kullandı, sahte bir gülümseme ile. Ben ciddi bir şekilde " kıskanmadım, eğer kıskanmış olsam beğendiğimi söylemem ve senden de tavsiye almam" dedim.
Bunun gibi ara ara benle uğraştı.
Gelinliğimi diktireceğim ve fiyat sordular. 3 bin dedim. Ne kadar pahalı olduğunu soyledi. Kendi başıma cikmamam lazımmış. Ayakkabı alsam eşini unuturmuşum bu heyecanla.
Mesela konu içinde benim abiyemin renginin basit olduğunu falan söyledi. Tabi benim üzerimden değil.
Iste böyle ivir zıvır şeyler...
Oysa başta ben çok sevmiştim bu kızı ve o da beni sevmişti, böyle söylemişti de.
O ziyaretten sonra değişti. Sözlüm de arkadaşının soğuklugunun farkında.
Böyle eltili, gorumceli, abiyeli, bilmem nişanlık konuları dert değil biliyorum ve çok boş. Ama bi insanın da yok yere bana karşı böyle olması beni üzdü ve düşündürdü. Sizce ben mi kuruntu yapıyorum ?

Yoo kuruntu degil,bildigin basit tiplerle muhatapsiniz.Ayakkabi alsan eşini unutursun ne demek? Bence sende degilde onda var kisknclik.Abiyenin rengine basit demeler falan bildigin fesat haset bir tipleme var su an karşinda.Bence sizde cizin mesafenizi haddini bilsin.Ekmeginiz suyunuz ondan mi geliyorda dert ediceksiniz.Onlar düsünsün acaba biz bu kiza ne yaptik diye.

Üzülmeyin sözlünüzün arkadaşının eşi, dıdının dıdısı, en fazla görüşmezsiniz olur biter..
Çok yakınlar, hem yakın arkadaşlar hem de çocuğun ablası ile sözlümün abisi evli. Sık görüşeceğimiz insanlar. Bir de o boyle yapınca arkamdan da konusacaklarindan korkmuştum. Ki ben gidince sözlüme sordum konuşmalar olmuş. Kayinbabamin yanında gelinliğimin pahalı olduğunu söylemişler. Gelinliğimi kayinbabam ödeyecek. Boyle ortalik karıştırmak ister diye korkuyorum.

Bilmeden onlari tetikleyecek bir söz ya da haraket yapmissiniz belliki, onlarda siz gittikten sonra iyice kurmuşlar birbirlerini...

Yoo kuruntu degil,bildigin basit tiplerle muhatapsiniz.Ayakkabi alsan eşini unutursun ne demek? Bence sende degilde onda var kisknclik.Abiyenin rengine basit demeler falan bildigin fesat haset bir tipleme var su an karşinda.Bence sizde cizin mesafenizi haddini bilsin.Ekmeginiz suyunuz ondan mi geliyorda dert ediceksiniz.Onlar düsünsün acaba biz bu kiza ne yaptik diye.
Evet samimi davrandı diye ben de samimiydim. Sonra mesafe koymayı dusundum ama acaba ben mi kuruntu yaptım diyordum. Elimden geldiği kadar objektif olmaya çalıştım. Boyle ise mesafe koyarak kendimi korumam lazım. Teşekkür ederim:)

Bilmeden onlari tetikleyecek bir söz ya da haraket yapmissiniz belliki, onlarda siz gittikten sonra iyice kurmuşlar birbirlerini...
Onlar bizim yanımızda spor salonu konusu açtılar. Kızi kandırmış karma değil diye. Ben bir soru sordum ( inanın tam hatırlamıyorum) sonra karma olduğunu öyle öğrendi. Yanımızda tartıştılar. Biz aralarını yapmaya çalıştık hatta kendimi suçlu hissettim ama kiz bana teşekkür falan etti. Bir de çocuk kıza maço tavırlar sergiledi. Kizin gururu kırıldı belki de. Bir de sözlüm orda kendisinden önce bana ikram etti herşeyi buna dikkat etmişler. Bunu da şöyle ogrendim; ben gidince eltim, herkesin icinde "senin bu oğlun x i eliyle yediriyormuş demiş" bunu bilme şansı yok. Demek ki kiz söylemiş.

Çok yakınlar, hem yakın arkadaşlar hem de çocuğun ablası ile sözlümün abisi evli. Sık görüşeceğimiz insanlar. Bir de o boyle yapınca arkamdan da konusacaklarindan korkmuştum. Ki ben gidince sözlüme sordum konuşmalar olmuş. Kayinbabamin yanında gelinliğimin pahalı olduğunu söylemişler. Gelinliğimi kayinbabam ödeyecek. Boyle ortalik karıştırmak ister diye korkuyorum.
Eşinizle yakın arkadaşlarsa eşiniz görüşür yine siz kadinla yakin olmak zorunda değilsiniz zaruri durumlarda bir araya gelirsiniz. Bu nisan düğün zamanlarında herkes herşeye yorum yapar zaten,ayrıca o para gelinlik için çok değil :)

Eşinizle yakın arkadaşlarsa eşiniz görüşür yine siz kadinla yakin olmak zorunda değilsiniz zaruri durumlarda bir araya gelirsiniz. Bu nisan düğün zamanlarında herkes herşeye yorum yapar zaten,ayrıca o para gelinlik için çok değil :)
Haklisiniz aslinda benim tek istediğim madem beni sevmedi hakkımda konuşmasın yeter. :)

Yinede görüşmek zorunda değilsiniz ki.. Yani ben sevmediğim insanları kan bağı olsa dahi evime sokmam. Allaha yakın benden uzak olsunlar. Kadın sizi küçük düşürmeye çalışıyor. Böyle cahillerle uğraşmak hem boş hem zaman kaybı. Mesafeli olun yinede

Yinede görüşmek zorunda değilsiniz ki.. Yani ben sevmediğim insanları kan bağı olsa dahi evime sokmam. Allaha yakın benden uzak olsunlar. Kadın sizi küçük düşürmeye çalışıyor. Böyle cahillerle uğraşmak hem boş hem zaman kaybı. Mesafeli olun yinede
Haklisiniz.
Yani nasıl desem hiç beklemedigim anda herkesin icinde kıskançlıkla itham edilmek ağır geldi sanki.

Çok takıyorum ben sozlum umursamaz ayni sizin gibi ama ben cok etkileniyorum belki de sorun budur. :)
Benim gibi değil işte, ben de çok takarım da o yüzden dedim :)) Gerek yokmuş takmaya, hele ki nişan düğün zamanı sevdiğinle en güzel şekilde geçirilmesi gereken zamanlar. O dönemlerde kafaya takıp vakit harcadığım insanlarla şu an görüşmüyoruz mesela.

Onlar bizim yanımızda spor salonu konusu açtılar. Kızi kandırmış karma değil diye. Ben bir soru sordum ( inanın tam hatırlamıyorum) sonra karma olduğunu öyle öğrendi. Yanımızda tartıştılar. Biz aralarını yapmaya çalıştık hatta kendimi suçlu hissettim ama kiz bana teşekkür falan etti. Bir de çocuk kıza maço tavırlar sergiledi. Kizin gururu kırıldı belki de. Bir de sözlüm orda kendisinden önce bana ikram etti herşeyi buna dikkat etmişler. Bunu da şöyle ogrendim; ben gidince eltim, herkesin icinde "senin bu oğlun x i eliyle yediriyormuş demiş" bunu bilme şansı yok. Demek ki kiz söylemiş.

Sozlunuzun kendinden once size ikram etmesi tamamda eliniz musaitse, sozlunuzun elle yedirmesi fazla olmuş, cidden itici bir durum. Dikkat edilmeyecek gibi degil. Bazen eşimde dalginlikla agzima uzatir yiyecegi ama ben elinden elimle alirim baska insanlarin bulundugu masada filan.

Buna benzer gosterisci baska konusma ve hareketleriniz olduysa sogumustur. Ben de samimi bulmazdim acikcasi.

ay onlara neymiş be aaa. kendi ucuz insan diye heralde ucuz giyiniyor demekki senin gelinliğin de pahalı gelmiştir

Bu arada gelinliğin fiyatı pahalı değil. Kapalı gelinlik olduğu için ücreti daha fazla oluyor. Benimki 4 yıl önce 2500'e dikilmişti.

Bence de basit bir tipmiş.
Hele o dönüp ay bu da beni kıskanıyor mu demesi zaten akolında bence böyle bir şey olduğunu gösteriyor.

Sozlunuzun kendinden once size ikram etmesi tamamda eliniz musaitse, sozlunuzun elle yedirmesi fazla olmuş, cidden itici bir durum. Dikkat edilmeyecek gibi degil. Bazen eşimde dalginlikla agzima uzatir yiyecegi ama ben elinden elimle alirim baska insanlarin bulundugu masada filan.

Buna benzer gosterisci baska konusma ve hareketleriniz olduysa sogumustur. Ben de samimi bulmazdim acikcasi.
Yok eli ile yedirmedi ama yenge bunu abartmak için öyle söylemiş.

Back
X