Ben Mi Abartıyorum?

Konuyu okuyunca hak verdim, yorumlara yazdığınız cevapları okuyunca da anlayamadım sizi..

Neyin arada derede kalması, neyin üzülmesini yaşıyorsunuz?
Siz böyle dengesiz ve tavırsız hareket ederseniz yoldan geçen bile çaya kahveye gelir

e musitsen demisler
arayan dusuncesiz de sen "valla anne hic musait degilim baska zaman" diyemiyorsan bu senin problemin
hayir demeyi, bunun normal olduğunu öğrenmelisin
Yok diyorum kuzum. Bazen kabul ediyorum, bazen reddediyorum. Reddettiğim günler de içim sıkılıyor

Mesela bi akrabamı kabul edemedim bi seferinde. 1 hafta sonra tekrar aradılar

Yok diyorum kuzum. Bazen kabul ediyorum, bazen reddediyorum. Reddettiğim günler de içim sıkılıyor
niye icin sıkılıyor ki?
müsait misin demisler hayir dedin. bitti gitti. soruya evet ya da hayir diye cevap verilir. neden cevap verdin diye kötü hissediyorsun ki?
öz ablama bazen "haftasonu geleyim mi, cuma size geleyim mi" derdim "gelme" derdi:)
ne var bunda. soru soruyorsan her cevaba hazirlikli olacaksin.
hayr demeyi ogrensen aslinda hayir dedigin icin uzulmezsin. bence dhaa cok hayir deme pratigi yap:)

Bence tamamen haklısınız

Böyle deyince, hayır diyemeyip, sürekli misafir geliyor gibi anlaşıldı ama öyle değil.

Kardeşimle bizde öyleyiz aslında. Kayınvalidemlere de hayır derim de, acaba bakış açımı mı değiştirmem gerekiyor diye düşünüyordum..

Hayır demeyi ve hayır dedikten sonra suçlu hissetmemeyi öğrenmelisin. Çünkü sınırlarımızı kendimiz belirleriz.
Aslında hayır deyip sınır koyduğum için mutluyum. İçimi sıkan bir şey var, böyle yaptıkça yalnızlaşıyor muyum diye de düşünüyorum

Bizim köyde arayıp gidiyo herkes birbirine çok şaşırıyorum
Kız o hangi köy öyle çatkapı dediğin mesela şöyledir ordan rastgele bir defa geçiyordur ay hadi göresim geldi der bir bakarsın gelmiş bir kahve içmek için uğramış bak hadi bu 1 defa olur ama sizin örnekler çok ilginç. Bay baya oturmaya geliniyor yani 2 çocuklu bir kadın o saatte müsait olamaz

ne var sizin evde?
festival falan mı oluyor her gece.
bir kere reddedilmişsin hala kendin arayıp gelmeye çalışmak yüzsüzlük.
sizin çocuklar kaçta uyuyor?
Evde canı sıkılan akrabalar, gidecek yer arıyorlar, benide yokluyorlar muhtemelen. Değilse çok da eğlenceli değiliz Çocukların uykusu ayrı bir başlık konusu, çok çekiyorum bu konuda

Kabul ettiğim gün oluyor, kabul etmediğim gün oluyor. Bir dönem direkt zile basıyorlardı. Onlara göre bu çok normal. Şimdi ona tepki koydum, bıraktılar Allahtan
Habersiz gelinmesinden rahatsızsanız ki öyle hiç kabul etmeyeceksiniz , iki bebekli eve akşamın köründe gelip gece yarılarına kadar oturmak istemekte ne bileyim , başka bir sosyalleşme alanları yok çok zordalar herhalde.

Mesela bir keresinde kayınvalideme gittik. Tabi ki önceden haber vererek Orda oturuyoruz, hala arıyor ben geliyorum diyor, yenge arıyor evdeyseniz çaya gelecem diyor. Bu şekilde yaşıyorlar genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…