- 20 Mart 2024
- 2.759
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.955
- 53
Yok diyorum kuzum. Bazen kabul ediyorum, bazen reddediyorum. Reddettiğim günler de içim sıkılıyore musitsen demisler
arayan dusuncesiz de sen "valla anne hic musait degilim baska zaman" diyemiyorsan bu senin problemin
hayir demeyi, bunun normal olduğunu öğrenmelisin
Mesela bi akrabamı kabul edemedim bi seferinde. 1 hafta sonra tekrar aradılarYani kayınvalide ile sorun yoksa , çok sık gelmiyorlarsa torunlarını görmek istemeleri normal ama tabi ki haber verilmeli uygun saatlerde gelinmeli
Ama sanırım siz KV sevmiyorsunuz ufak bir serzenişte de bulunmuşsunuz
Diğer çat kapı gelen akrabalara da ya açık açık konuşun yada ima da bulunun
niye icin sıkılıyor ki?Yok diyorum kuzum. Bazen kabul ediyorum, bazen reddediyorum. Reddettiğim günler de içim sıkılıyor
Bizim akrabalar 12 den önce gitmezler. Kayınvalidemler daha erken kalkarlar ama
Bence tamamen haklısınızMerhaba hanımlar. Ben mi abartıyorum, haklı mıyım, haksız mıyım? Haksızsam bakış açımı değiştirecek şeyler söyleyin lütfen.
Bizim bazı akrabalar var, akşam 8-9 gibi arayıp, 'müsaitsen sana geleceğiz' derler. O saatler bizim evin tam kaos olduğu saatler. Eşim işten yeni gelmiş, onun sofrası koyulmuş, bulaşığı ortada olur. Biri 3 yaşında, biri 9 aylık çocuğum var. Onları doyurup, uyku moduna geçirme vakti gelir. Ben zaten ev kıyafetimle, tamamen ev kafasında olurum. Ani bir şekilde, çatkapı arayan kişileri çoğu zaman kabul etmek istemem. Gündüzden haber etseler, en azından evi falan toplar, ikramlık hazırlarım.
Bugün de akşam 9da kayınvalidem aradı. Bizim yaşadığımız ilçeye gelmişler, 2 gündür eltimde kalıyorlarmış. Beraber bize geleceklermiş. 2 gündür beraber yiyorlar, bizi davet eden yok, sonra da akşam çatkapı bize geliyorlar. Bizim çocuklar hasta, ev halimiz perperişan.
Bilmiyorum ben mi abartıyorum ama ben kimseyi arayıp, 'şimdi sana geliyorum' diyemem de demem de. Çok yakın arkadaşıma bile önceden haber ederim. Kimsenin günü gününe uymaz ki. Belki eşimle tartıştım, moralim bozuk, belki çocuklar yordu, sadece uzanmak istiyorum..
Eğer haksızsam, beni rahatlatacak, bakış açımı değiştirecek şeyler söyleyin lütfen hanımlar. Misafir ağırlama, ama özelinde bu ani durumlar beni çok geriyor
Böyle deyince, hayır diyemeyip, sürekli misafir geliyor gibi anlaşıldı ama öyle değil.Konuyu okuyunca hak verdim, yorumlara yazdığınız cevapları okuyunca da anlayamadım sizi..
Neyin arada derede kalması, neyin üzülmesini yaşıyorsunuz?
Siz böyle dengesiz ve tavırsız hareket ederseniz yoldan geçen bile çaya kahveye gelir
Kardeşimle bizde öyleyiz aslında. Kayınvalidemlere de hayır derim de, acaba bakış açımı mı değiştirmem gerekiyor diye düşünüyordum..niye icin sıkılıyor ki?
müsait misin demisler hayir dedin. bitti gitti. soruya evet ya da hayir diye cevap verilir. neden cevap verdin diye kötü hissediyorsun ki?
öz ablama bazen "haftasonu geleyim mi, cuma size geleyim mi" derdim "gelme" derdi:)
ne var bunda. soru soruyorsan her cevaba hazirlikli olacaksin.
hayr demeyi ogrensen aslinda hayir dedigin icin uzulmezsin. bence dhaa cok hayir deme pratigi yap:)
Mesela bi akrabamı kabul edemedim bi seferinde. 1 hafta sonra tekrar aradılar
Kayınvalidemler çok gece kalmazlar ama bazı akrabalar 12yi bulur kalkmalarıGündüz aranır, müsaitlik durumu sorulur, akşam gelinir. Akşam 8-9 gibi arayan kaçta gelip de kalkıyor ki, çok saçma.
Bizim köyde arayıp gidiyo herkes birbirine çok şaşırıyorumBence tamamen haklısınız
Sizin reddetmeniz değil, onların yaptığı ayıp. Hiç takmayın kafanıza. Boşverin şarkı paylaşın siz sjdjjdKayınvalidemler çok gece kalmazlar ama bazı akrabalar 12yi bulur kalkmaları
Aslında hayır deyip sınır koyduğum için mutluyum. İçimi sıkan bir şey var, böyle yaptıkça yalnızlaşıyor muyum diye de düşünüyorumHayır demeyi ve hayır dedikten sonra suçlu hissetmemeyi öğrenmelisin. Çünkü sınırlarımızı kendimiz belirleriz.
Kız o hangi köy öyleBizim köyde arayıp gidiyo herkes birbirine çok şaşırıyorum
Evde canı sıkılan akrabalar, gidecek yer arıyorlar, benide yokluyorlar muhtemelen. Değilse çok da eğlenceli değilizne var sizin evde?
festival falan mı oluyor her gece.
bir kere reddedilmişsin hala kendin arayıp gelmeye çalışmak yüzsüzlük.
sizin çocuklar kaçta uyuyor?
Şarkılar da olmasa...diyorumSizin reddetmeniz değil, onların yaptığı ayıp. Hiç takmayın kafanıza. Boşverin şarkı paylaşın siz sjdjjd
Habersiz gelinmesinden rahatsızsanız ki öyle hiç kabul etmeyeceksiniz , iki bebekli eve akşamın köründe gelip gece yarılarına kadar oturmak istemekte ne bileyim , başka bir sosyalleşme alanları yok çok zordalar herhalde.Kabul ettiğim gün oluyor, kabul etmediğim gün oluyor. Bir dönem direkt zile basıyorlardı. Onlara göre bu çok normal. Şimdi ona tepki koydum, bıraktılar Allahtan
Mesela bir keresinde kayınvalideme gittik. Tabi ki önceden haber vererekKız o hangi köy öyleçatkapı dediğin mesela şöyledir ordan rastgele bir defa geçiyordur ay hadi göresim geldi der bir bakarsın gelmiş bir kahve içmek için uğramış bak hadi bu 1 defa olur ama sizin örnekler çok ilginç. Bay baya oturmaya geliniyor yani 2 çocuklu bir kadın o saatte müsait olamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?