Ben Mi Abartıyorum?

O zaman artık konu sahibinin ne dediğimi anladığını sanmıyorum
Telefonu açmamak bu demek miymiş şok oldum o zaman ömür boyu misafir ağırlayacak başka yolu yok

Valla artık hayat insanı maddi manevi o kadar yoruyor ki,kimsenin misafir çekecek hali kalmıyor...ikram derdi,habire çay servisi valla angarya..buyurun dediysen 2 saat çekeceksiniz artık,dua edin de yatılı gelmiş olmasınlar

Hımmm gelen eşinin anne babası ise olmaz denilmez tabiki..

Haklısınız. Arayan kişilere müsait olmadığınızı, müsait olduğunuz zaman ne zamansa o zaman gelmelerini söyleyebilirsiniz.

Aslında gündüz haber edip 9da gelseler, o da kabulüm, eşime de ona göre haber veririm. Ama sorun 8 de arıyorlar, ben de kabul etmiyorum, sonra da içim içimi yiyor. İşte evine de misafir kabul etmiyor gibi oluyor. Kendimi haksız hissetmeye başlamıştım

Yatılı olsa bayılabilriim

O zaman artık konu sahibinin ne dediğimi anladığını sanmıyorum
Telefonu açmamak bu demek miymiş şok oldum o zaman ömür boyu misafir ağırlayacak başka yolu yok
Yok canım, telefonu açıyorum, kabul etmiyorum, ev uygunsa kabul ettiğim de oluyor. Düşünce olarak da senin gibi düşünüyorum, hani 'artık ararlarsa açmayacağım' seviyesine geldiğim de oluyor. Bu yüzden sitede çoğunluğun bu şekilde düşündüğüne sevindim. Çevremde bu şekilde konuşsam bana hak vermezler, anlamında dedim

İşte herkese bunu yapıyorlar ve herkes kabul ediyor. Ben kabul etmeyince acaba tuhaf olan ben miyim diyordum

İşte herkese bunu yapıyorlar ve herkes kabul ediyor. Ben kabul etmeyince acaba tuhaf olan ben miyim diyordum
Ben bu konularda şunu gördüm sen kendin gibi oluyorsun etraf sana uyum sagliyor. Lise üniversite hayatım akrabalara aileme yaranmaya onların kurallarına ortamına uyum sağlamak ile geçti. Ne oldu dersiniz ya da nabmadim. Sonra kendim olmaya karar verdim kurallar giyim aklınıza ne gelirse. Ve herkes garip bir şekilde benlendaha iyi. Arkamdan kötü konuşuyor olabilirler ama yüzüme karşı çekiniyorlar benden . Arkamdan konuşmalarında umrumda değil zaten.

Bu akşam gezmeleri çatkapı gelmeler köy hayatında var. Orada bile azaldı gerçi de. İşte herkes birbirine gider o saat ama size gelinmeyecegini bilirler. Daha misafir yokken etrafta söylenmeye başlayın şu saatte gelen olunca çocukların uykunsaati bozuluyor ev topluyorum vs. Ben önceden haber vermeden kimseye gitmem kimseye herkesin bir düzeni var vs. Net olun.

Hımm eşiniz eve geliş saatini ayarlayabiliyorsa olabilir yani

Ben direk söylüyorum mesela kv lere ben 10 gelcem siz 1 geleceksınız die saolsunlar 20 gideriz 1 gelirler

Sizin düşünceniz çok normal canım maalesef bazı insanlar özellikle çocuklu evlere habersiz gidilmeyeceğini anlayacak akılda değil, biz lüzumsuz diyoruz onlara. Benim eşim annesine habersiz gider bana tuhaf gelir annenin evi de olsa kadın müsait değildir evi dağınıktı yatıyodur vs diye. Hele ki çocuğu olan kadınlara 1 2 gün önceden aranır müsaitliğini sorar ama 9 da yine gidilmez yani. Bence direk aradıklarında söyle çocukları uyutuyorum uyku saati diye kabul etme yarın gelin de. Emin olun öyle insanlar ayıp dan da anlamıyor ayıp olur diye düşünmeden direk söyleyin

Kesinlikle haklısınız. Ben ani misafir kabul edebilen kişilere hem şaşırıyorum hem de imreniyorum açıkçası. Ben mi pratik değilim, ben mi eksiğim diye düşünmeye başlamıştım

Hımm eşiniz eve geliş saatini ayarlayabiliyorsa olabilir yani

Ben direk söylüyorum mesela kv lere ben 10 gelcem siz 1 geleceksınız die saolsunlar 20 gideriz 1 gelirler
Benim eşim de kayınvalidemlere gideceğimiz zamana yakın aramak ister. Ben sabahtan aratırım, kadın ona göre kendini hazırlasın diye. Onlar bize aynı anlayışı göstermiyorlar. Belki eski toprak olduklarındandır. Çatkapı gitmeye alışmışlar ama ben alışamadım

Bizim aramızda 3 sokak var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…