Ben mi abartıyorum?

Benim çevremde de var öyleleri. Evi supurdukten sonra yerleri 3 kere siliyor diye o mükemmel, bir kez silip geçen pasaklı.. Kendilerine bakan çocukları da temizlik hastası oluyor, tuvaletten duştan saatlerce çıkmıyor. Sonrada "çocuğum nazara geldi" diye düşünüyorlar. Demiyorlar bizim sacmaligimizi çocuk görüp doğru kabul ettiği için üstesinden gelemiyor..

Bir diğerinin evi Bülent Ersoy tarzı goldlar, maviler, siyahlar ic ice.. ben sade beyaz sevdiğim için dekorasyon bilmiyor oluyorum. özetle bu kafa yapısına "anormal olan sensin"i anlatamazsin.

Benim de arkadaşım benden 5 kat titizdir. Evi de daha güzeldir, geniştir. Ben de sizin gibiyim. Orta halli. Ama aramızda arkadaşınızki gibi bir swye hiç rastlamadım. Bence arkadaşınız hayatsız ve metaya çok önem veren biri. Ben olsam o kadar yakın olmazdım. Yorar sizi

Okb'li olmayabilir bu durumda evet ama mesela bir akrabam ciddi yatisli falan okb tedavisi gordu, o belli basli restoranlarda falan yiyip içebiliyordu.

Gerci bu hanim kizimiz sadece gorgusuz ve muhtemelen evde vakit gecirmeyi beceremediği icin temizlige sariyor.

Temizlik hastası insanla ben de anlaşamam da, temizlik hastası olması ile sonradan standartlarının yükselmesinin alakasını kuramadım ben. İkisi iki farklı konu.

Ben evlenmeden önce böyle değildi arkadaşlığımız açıkçası. dışarda buluşuyorduk çoğunlukla. Ben evlendikten sonra bana gelmeye başlayınca böyle oldu konularımız.
Arkadaşlık bir enerjidir değişebilir, frekanslar tutmayabilir zaman içinde.Duşa kabini açacak kadar da hadsiz birini, hem evimden hem hayatımdan derhal atarım.Ayrıca bu kişiye ve bu konuya sabahın 3 :45 lerinde konu açıp ,bu kadar anlam yüklemem.

Eee kötü yönleri bunlar iyi yönleri ne bu kadının ki daha da hayatınızda
Böyle birinin benim için 5 dk işi olur oda def etmek için
Ki iyi yönlerinin bayağı iyi olması lazım
Arada gündeliğe gel çok temizsen de(miştim ben)

Bu benim kuzenim mi diye okudum
Ben sevmiyorum böyle insanları ya, zaten evimde yok ailemle kalıyorum da, eskiyse eski banane sanane bize ne
Yalnız kalmak istemiyor ama batıyorsa dışarıda buluşun bence

Arkadaşın belli görgüsüz birine dönüşmüş bilemeyiz insanlar neler yaşıyor onunda ne travmaları var bunları kapatmaya çalışıyor. Bizim eski kiracımızda böyleydi be ne aldım ne yaptım ona bakardı evini temizler bana nereyi temizleyip düzenlediyse orayı açar gösterir övgü beklerdi ben de onu överdim. Zor bir hayatı olmuştu biliyordum ama samimi olmadım bana göre bir insan değil. Gerçi artık kimseyle samimi olmuyorum sosyal medyanın insanların psikolojisini bozduğunu düşünüyorum. Ama hiç kimse dört dörtlük değil biz de dahil. Kimseden de bizim istediğimiz gibi olmasını bekleyemeyiz. Ya yalnız kalıcaz ya da arkadaşlarımızın bize göre rahatsız edici huylarını görmezden gelicez idareli olucaz.

Konuyu gece açmam tamsmen gece insanı olmamla alakalı geç yatarım genelde zaten ama evet çevremde zaten az insan olduğu için onların da hoşuma gitmeyen davranışlarını bence de fazla takıyorum kafama.

Sen gayet normalsin arkadaşın evine gelip orayı burayı didiklemek nedir demode kaynana gibi.İçine kaçmış heralde çıkarsin ayrıca onu al bunu al şunu al anne evinde görmediğini eş evinde görmüş görgüsüz.Hem durumu çok iyiyse temizlikçi alsın durumu çok iyi olan temizliğini kendi yapmaz.Ben yapıştırırr lafı geçerim benim bu kadar sığ düşünen kişi arkadaşım olamaz.Bilekde kist çıkıyor çok titiz bilmemne olursan bu kadar seviyorsa temizlik görevlisi olsun hem para kazanır hem sigortası olur boşa da yipranmaz.Bu arada düzenliyimdir ama sevdiğim insanlarda arkadaşlarımda açık aramam ben onlara gidiyorum evleri çok temiz olmak zorunda değil mali durumları da çok iyi olmak zorunda değil .

Okb konusunda net bir bilgim yok benim ama dışarda yeme içmesinde hiç bir sorun yok her yerde rahatlıklıkla yer içer. Hastalık gibi değil zaten üstten bakma tarzında titizliği daha çok. Çünkü başka arkadaslıklarını da temizliği hk anlatmıslıgı var bende oh en güzelini yapıyorlar demiştim.

Temizlik hastası insanla ben de anlaşamam da, temizlik hastası olması ile sonradan standartlarının yükselmesinin alakasını kuramadım ben. İkisi iki farklı konu.
Çünkü şu var mesela kapım eski model, boyandı çiziği yok ama sırf modeli eski diye diyor ki ‘durumunuz da iyi çok şükür kapıları niye yenilemiyorsun.’ Ben de ‘kiracı olduğum eve masraf yapmak istemiyorum neden değiştireyim o parayı farklı bir ülke görmeye ayırırım’ diyorum. İçimden de sanane be kadın diyorum.
Tülümü inceleyip bu kumaştan almasaydın keşke ben de yeni diktirdim z kumaş daha iyi diyor. Ben bu tarz şeylere çok kafa yoran biri değilim kimsenin ne aldığına bakmam bile evinde. Ya daha çok şey var da neyse. Ay ne biliyim burada böyle detaylı yazdıkca gercekten iyice soğudum ben bu arkadaslıktan sinirlendim hatta biraz neden katlandım diye. Ama yazdıkca aklıma geliyor tabi hepsi bir günde olmadı yani konuşulanların sizin nezdinizde toplu cevap olsun.

Sizin evde duş mu alacaktı ne kafayla açtı baktı onuda anlamadım birde siz sıkılmiyormusunuz bu kadar saat temizlik konuşmasindan bayar ya insanı.Hayir kendini öyle iyi hissediyorsa 7/24 yapsın temizlik .Tozun pisliğin bu kadar konuşulacak neyi var ya .Çok bayık muhabbet .Bir kere konuşursun tamam bune böyle çok programlı çok amaçlı kadın temizlik robotuna dönmüş.Birde kimene ya her insanın yoğurt yiyişi farkli derler .Ben böyleyim sen öylesin şimdi teknoloji çağındayız kimin nasil temizlik yapıp yaşadığından kime ne herkesin evi kocası hayatı ayrı .Yapışık ikiz gibi çok gereksiz geldi bu hatun bana

Güldüm sayende sağol:) banyoya girmişti çıktığında ‘ayy biraz banyonu karıştırdım canım hakkını helal et duşakabinin içini falan açtım merak edip’ dedi. Muhtemelen dolap içlerini belki altlarını falan da incelemiş olabilir

Yumurtadan çıktı kabuğunu beğenmiyor tarzı bir rahatsızlığınızda var arkadasınıza karşı ama giristeki villa, site, yurtdışı detayları yine de biraz fazla duruyor.

Arkadaşınız gibi insanların sonradan değiştiğini düşünmüyorum onda hep vardı bu. Başta sizle sizin üst oldugunuz bir iliskisi vardır kıyasını ve yarışını ona göre yapıyordur. Bu aşamada daha çok gözlemde kalır. Evlilik sürecinde size yardıma fazla gelmesi de bu gözlem sürecine dahil. Temizlik de elinde karşılaştırmak için en güçlü özelliğiydi
başka bir alanı yoktu. Şimdi diğer konularda da yarıştırmaya başladı.

Başkalarıyla da diğerinin ast olduğu bir iliskisi olabilir. Kıyası ona göredir. Size de yansımıştır illaki bu. Bu farkı konuşarak dile getiriyorlar. Çünkü kendini huzurlu hissetmek için daha aşağıda konumlandırdığı insanlara vs. de ihtiyaçları var.

Şu arkadaşları arkadaşlıkları çok kafaya takıyorsunuz ya

Engelle bitsin gitsin ne kafa yorcan çekcen idare etcen

Evet bence de fazla detaya girmişim soneadan farkettim sanki daha anlaşılır gibi olur diye düşündüm ya da öyle dümdüz içimden geldiği gibi yazdım gece gece bilmiyorum. Bu arada tesptileriniz çok doğru. Siz böyle bir arkadaşlık da nasıl davranırdınız peki?

Gülünmeyecek gibi de değil yani Aynı zamanda sinir bozucu.Derzlere de bakmismi ? Tavanda örümcek ağlarına falan ? Usta sanki yada mimar .Ben görüşmem bu tiple kavga çıkar kimsenin saçma salak çocuksu hareketlerine rağmen onunla konuşmak zorunda değilim.Yaptiginin terbiyesizlik olduğunun farkında bile değil .Bende onun hizmetlisi değilim evimde para verip kahve içtiği bir yer değil .İşte bu tipler hizmet işinde çalışan insanların da kabusu.Yol verin buna

Sıkıysa kahve içtiği kafenin mutfağına da temizlik kontrolü yapsinda göreyim yaka paça atarlar onu deli diye .

Dedektif gibi evinizi araştırıyorsa iyi yapmışsınız. Sizi pek mutlu etmiyor belli mesafe şart. Aramayın sormayın biraz laçka olmuş muhabbetiniz.

`