- Emoji Skoru
- 452
- Puanlar
- 18
Benim de arkadaşım benden 5 kat titizdir. Evi de daha güzeldir, geniştir. Ben de sizin gibiyim. Orta halli. Ama aramızda arkadaşınızki gibi bir swye hiç rastlamadım. Bence arkadaşınız hayatsız ve metaya çok önem veren biri. Ben olsam o kadar yakın olmazdım. Yorar siziÇocukluk arkadaşım kendisi, küçükken maddi durumları çok iyi değildi. Evlendi ve evlendikten sonra zaman içerisinde maddi durumları iyi oldu ve gitgide değişmeye başladı. O uzun yıllardır evli, ben yeni evli sayılırım. İlk oturduğu ev küçük, eski bir binaydı mesela ama şu an dubleks ev yaptırdılar. Benim oturduğum ev de nezih bir site içinde, konumu ve hizmetleri güzel ama ev eski bir ev. Kiracı olduğum için evin içine masraf yapmak da istemedim.
Daha iyi anlamanız için biraz detaylı yazıyorum uzun olabilir.
Ben normalde bir misafir gelecekse muhakkak wcve banyoyu temizlerim hijyen açısından, ortalığı elimden geldiğince toplarım ama sırf misafir için dip köşe temizliğe girmeyebilirim mesela. Ama mutfak konusunda her zaman çok dikkat ederim hijyene. Sebzeyi, meyveyi, yeşillikleri detaylı ve temiz yıkarım, sirkeli suyla falan. Yemek tattığım kaşığı bir daha kullanmam, maalesef kullanan çok var. Ama mesela sürekli yer silmem ya da dolap içlerini ya da camları; kirlendikçe silerim ya da gözüme kir geldikçe veya canım istedikçe gibi…
Bu arkadaşım da temizlik hastası. Her gün temizlik yapıyor, her telefon konuşmamızda bana sürekli yaptığı temizlikleri detaylı bir şekilde anlatır ve “sen ne yaptın?” diye sorar. “Bak seninki takıntı, aşırı boyutta normal değil, hastalık yani” diyorum ama o hep aynı şeyleri anlatmaya devam ediyor ve ben bu durumdan çok sıkıldım. Uyarmama rağmen değişmiyor çünkü ve üslubu sanki şey gibi; ben çok titizim, temizim, sen değilsin tarzında.
Ne zaman evime gelse kapıları, camları, halıları , koltukları her yeri inceliyor. Duşakabinin içine bile açıp bakmış. Bir de her aldığını anlatır, gösterir. Benim mesela aldığım şeyleri arkadaşlarıma gösterme gibi bir huyum yok, bu da tuhaf geliyor bana. Hani arada bazen insan gösterir ama bu her aldığını abarta abarta göstermesinden de sıkıldım.
Bir şey ikram etsem tabağı inceler. Çay koysam bardağı inceler, havaya falan kaldırıp bakar. Beğendiyse güzel der, beğenmediyse “şu markanınki daha güzel, keşke onu alsaydın” der.
Bu arada maddi olarak ben hep aynıydım; evlenmeden önce de her istediğini alabilen, her zaman kaliteli giyinen, yurt dışına seyahat eden biriydim. Evlendim, eşimle de aynı şekilde hayatımız. Standartlarım değişmedi.
Bu konularda kendisini önce şaka yollu uyardım, sonra daha ciddi söyledim ama davranışları değişmiyor.
Bu arada ben yapı olarak zaten ciddi biriyim, öyle sınır koyamayan, yumuşak yüzlü biri değilim. Konuşmam bazen insanlara sert bile gelebiliyor. Zaten çevremde de çok fazla insan yoktur, herkesle kolay samimi olamam, seçiciyimdir ve hayatımdan çıkardığım insanlar da olmuştur.O yüzden bazen kendimi de sorguluyorum; sorun hep başkalarında mı, yoksa bende mi diye. Hep mi karşıma karakter olarak bana uymayan insanlar çıkıyor yoksa ben mi abartıyorum diye düşünüyorum. Birçok açıdan düşündüm ama sizlerin de yorumlarınızı ve tespitlerinizi merak ettiğim için fikir almak istedim kızlar.
Okb'li olmayabilir bu durumda evet ama mesela bir akrabam ciddi yatisli falan okb tedavisi gordu, o belli basli restoranlarda falan yiyip içebiliyordu.OKB'li olsa dışarda yiyip içemez ki?
yani OKB dediğiniz temizlik titizliği böyle eksik arama, yarışma, hasetlik gibi duygularla değil de böyle dürtüsel, hastalık, takıntı gibi yaşayan birini kast ediyoruz diye anlıyorum. öyle olsa dışarda nasıl yiyip içecek? bu nasıl OKB'ymiş dışarda 100 kişinin giridği tuvalete giriyor sonra kızın evinde duşakabine eksik buluor. bilmiyorum oluyo mu öyle?
(arkadaşlar ben hekim değilim, amaç tanı değil, ne diyerek ne anladığımızı tanımlıyorum sadece, polemik olmasın lütfen)
Arkadaşlık bir enerjidir değişebilir, frekanslar tutmayabilir zaman içinde.Duşa kabini açacak kadar da hadsiz birini, hem evimden hem hayatımdan derhal atarım.Ayrıca bu kişiye ve bu konuya sabahın 3 :45 lerinde konu açıp ,bu kadar anlam yüklemem.Ben evlenmeden önce böyle değildi arkadaşlığımız açıkçası. dışarda buluşuyorduk çoğunlukla. Ben evlendikten sonra bana gelmeye başlayınca böyle oldu konularımız.
Konuyu gece açmam tamsmen gece insanı olmamla alakalı geç yatarım genelde zaten ama evet çevremde zaten az insan olduğu için onların da hoşuma gitmeyen davranışlarını bence de fazla takıyorum kafama.Arkadaşlık bir enerjidir değişebilir, frekanslar tutmayabilir zaman içinde.Duşa kabini açacak kadar da hadsiz birini, hem evimden hem hayatımdan derhal atarım.Ayrıca bu kişiye ve bu konuya sabahın 3 :45 lerinde konu açıp ,bu kadar anlam yüklemem.
Okb konusunda net bir bilgim yok benim ama dışarda yeme içmesinde hiç bir sorun yok her yerde rahatlıklıkla yer içer. Hastalık gibi değil zaten üstten bakma tarzında titizliği daha çok. Çünkü başka arkadaslıklarını da temizliği hk anlatmıslıgı var bende oh en güzelini yapıyorlar demiştim.Okb'li olmayabilir bu durumda evet ama mesela bir akrabam ciddi yatisli falan okb tedavisi gordu, o belli basli restoranlarda falan yiyip içebiliyordu.
Gerci bu hanim kizimiz sadece gorgusuz ve muhtemelen evde vakit gecirmeyi beceremediği icin temizlige sariyor.
OKB'li olsa dışarda yiyip içemez ki?
yani OKB dediğiniz temizlik titizliği böyle eksik arama, yarışma, hasetlik gibi duygularla değil de böyle dürtüsel, hastalık, takıntı gibi yaşayan birini kast ediyoruz diye anlıyorum. öyle olsa dışarda nasıl yiyip içecek? bu nasıl OKB'ymiş dışarda 100 kişinin giridği tuvalete giriyor sonra kızın evinde duşakabine eksik buluor. bilmiyorum oluyo mu öyle?
(arkadaşlar ben hekim değilim, amaç tanı değil, ne diyerek ne anladığımızı tanımlıyorum sadece, polemik olmasın lütfen)
Çünkü şu var mesela kapım eski model, boyandı çiziği yok ama sırf modeli eski diye diyor ki ‘durumunuz da iyi çok şükür kapıları niye yenilemiyorsun.’ Ben de ‘kiracı olduğum eve masraf yapmak istemiyorum neden değiştireyim o parayı farklı bir ülke görmeye ayırırım’ diyorum. İçimden de sanane be kadın diyorum.Temizlik hastası insanla ben de anlaşamam da, temizlik hastası olması ile sonradan standartlarının yükselmesinin alakasını kuramadım ben. İkisi iki farklı konu.
Güldüm sayende sağol:) banyoya girmişti çıktığında ‘ayy biraz banyonu karıştırdım canım hakkını helal et duşakabinin içini falan açtım merak edip’ dedi. Muhtemelen dolap içlerini belki altlarını falan da incelemiş olabilirSizin evde duş mu alacaktı ne kafayla açtı baktı onuda anlamadım birde siz sıkılmiyormusunuz bu kadar saat temizlik konuşmasindan bayar ya insanı.Hayir kendini öyle iyi hissediyorsa 7/24 yapsın temizlik .Tozun pisliğin bu kadar konuşulacak neyi var ya .Çok bayık muhabbet .Bir kere konuşursun tamam bune böyle çok programlı çok amaçlı kadın temizlik robotuna dönmüş.Birde kimene ya her insanın yoğurt yiyişi farkli derler .Ben böyleyim sen öylesin şimdi teknoloji çağındayız kimin nasil temizlik yapıp yaşadığından kime ne herkesin evi kocası hayatı ayrı .Yapışık ikiz gibi çok gereksiz geldi bu hatun bana
Evet bence de fazla detaya girmişim soneadan farkettim sanki daha anlaşılır gibi olur diye düşündüm ya da öyle dümdüz içimden geldiği gibi yazdım gece gece bilmiyorum. Bu arada tesptileriniz çok doğru. Siz böyle bir arkadaşlık da nasıl davranırdınız peki?Yumurtadan çıktı kabuğunu beğenmiyor tarzı bir rahatsızlığınızda var arkadasınıza karşı ama giristeki villa, site, yurtdışı detayları yine de biraz fazla duruyor.
Arkadaşınız gibi insanların sonradan değiştiğini düşünmüyorum onda hep vardı bu. Başta sizle sizin üst oldugunuz bir iliskisi vardır kıyasını ve yarışını ona göre yapıyordur. Bu aşamada daha çok gözlemde kalır. Evlilik sürecinde size yardıma fazla gelmesi de bu gözlem sürecine dahil. Temizlik de elinde karşılaştırmak için en güçlü özelliğiydi
başka bir alanı yoktu. Şimdi diğer konularda da yarıştırmaya başladı.
Başkalarıyla da diğerinin ast olduğu bir iliskisi olabilir. Kıyası ona göredir. Size de yansımıştır illaki bu. Bu farkı konuşarak dile getiriyorlar. Çünkü kendini huzurlu hissetmek için daha aşağıda konumlandırdığı insanlara vs. de ihtiyaçları var.
Gülünmeyecek gibi de değil yani Aynı zamanda sinir bozucu.Derzlere de bakmismi ? Tavanda örümcek ağlarına falan ? Usta sanki yada mimar .Ben görüşmem bu tiple kavga çıkar kimsenin saçma salak çocuksu hareketlerine rağmen onunla konuşmak zorunda değilim.Yaptiginin terbiyesizlik olduğunun farkında bile değil .Bende onun hizmetlisi değilim evimde para verip kahve içtiği bir yer değil .İşte bu tipler hizmet işinde çalışan insanların da kabusu.Yol verin bunaGüldüm sayende sağol:) banyoya girmişti çıktığında ‘ayy biraz banyonu karıştırdım canım hakkını helal et duşakabinin içini falan açtım merak edip’ dedi. Muhtemelen dolap içlerini belki altlarını falan da incelemiş olabilir
Dedektif gibi evinizi araştırıyorsa iyi yapmışsınız. Sizi pek mutlu etmiyor belli mesafe şart. Aramayın sormayın biraz laçka olmuş muhabbetiniz.Temizlik konusunda falan üstten bakma var. Sen hergün temizlik yapmadan nasıl rahat ediyorsun benim içim asla rahat etmez diyor ,valla çok güzel ediyorum diyorum bende. Sınır koydum artık evimde görüşmüycem beni en sinirlendiren kısmı o çünkü.