Ben mi abarttım?

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Kızlar bunca dert bar da bir de bana yazıverin :KK43: Ihtiyacım var ve sinirliyim çünkü.

Sözlüm geçen sene çok beğenerek aldığı telefonunu kardeşine satmış. Kendisi sattığını söylüyor yani neyse. Biz aralıkta sözlendik ve yüzuklerimiz toplamda 1.100 tuttu. Çok beğendim. Ama onlara pahalı geldi ve onları almadık. Başka aldık. Her neyse zaten bunu olay edecek biri degilim.

Gelelim telefon olayına. Şu an sözlüyüz ve elinde hiçbir birikimi yok. Ki ben bugüne kadar parasıyla ilgili ona hiçbir şey sormuş biri değilim. Bugüne kadar dediği tek şey "biriktireceğim" oldu. Benim patlama noktam da artık 2.500 tl ye aldığı telefon oldu. Zaten bedelli askerliğe de başvurdu ve yatırdı geçenlerde 18 bin lirayı.

Ben de bunların hepsini söyledim. Madem bi telefona bu kadar ödenebiliyor, neden söz yüzüğüm istediğim gibi olmadı dedim, eşyada ya da alınacak hiçbir şeyde gözüm yoktu. Az biraz gözüme hitap etsin yeter derdim kendi kendime. Ama artık her şeyin en iyisini ben de isterim dedim. Ve daha bir sürü şey dedim. .

Haksız mıyım şimdi? Lütfen, çok sinirliyim ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

evlenme teklifi etmişmiydi?

Ayyhhh Allahım Allahımmmm. Sinir kat sayım x2 olacak şimdi. Bu da aklıma geldi. Hayır. Teklif falan olmadı. Ona da hiç sesimi çıkartmadım ve istediğimi de söylemedim. Ve zaten sözlendik. Bazı arkadaşlarım yapar teklif diyorlar ama esprisi kalmadı bence, heves de.

Haksız değilsiniz bence, 3-5 sene sonra yüzüne bakılmayacak bir telefon ve yüzüğü karşılaştıramıyorum. Pahalı gelirse tabi ki alınacak değil ama başka şeylere aktarabilecek parası olduğunda önceliğin ona verilmesi lazım.

Haklısın aynı tepkiyi verirdim sorumluluk sahibi olacak ve evlenmek isteyen insana 2500 liralık telefon neyine 1000 liralık tel neyine yetmiyor ve en sevmediğim şey benim bunları düşünmek zorunda kalmam karşı taraf bilincinde olacak dikkat edecsk

Ayyhhh Allahım Allahımmmm. Sinir kat sayım x2 olacak şimdi. Bu da aklıma geldi. Hayır. Teklif falan olmadı. Ona da hiç sesimi çıkartmadım ve istediğimi de söylemedim. Ve zaten sözlendik. Bazı arkadaşlarım yapar teklif diyorlar ama esprisi kalmadı bence, heves de.
o zaman çok haklısın teklif için yüzük aldıda parayı ona harcadıysa haklı sözlün dicektim ama ayıp etmiş

Benim kafadaymışsın sen yahu.
Aman çalışıp yaparız ne var bir kaçı eksik olsa, ne var daha ucuzu olsa diye yaptırdım her şeyi. Kv takdir eder sağolsun iyi gelinim vesselam.
Aldırmayan kıymetli mi oluyor? hehe tabi.

Haksız değilsiniz bence, 3-5 sene sonra yüzüne bakılmayacak bir telefon ve yüzüğü karşılaştıramıyorum. Pahalı gelirse tabi ki alınacak değil ama başka şeylere aktarabilecek parası olduğunda önceliğin ona verilmesi lazım.

Bana dediği şey de şu; "o zaman yoktu."
Telefonu da kardeşi ısrar etmiş de satın almış ondan. Üstüne para koyup alacağım dedi. Zaten birkaç saat önce de aldı.

Bence haklısınız.Eşimin parası olacakta yüzük almayıp telefon alacak.Bide telefonu kardeşine verecek (satmadığını varsayıyorum) Kendimi değersiz hissederdim sonuna kadar da hakkımı arardım y:KK12: Erkeklerin geneli kadınlara karşı biraz düşüncesiz maalesef ki onada bunu siz öğreteceksiniz

Söz,sahibinden ayrı yürümeyecek.Pahalı diye yüzük alınmıyor ama iki katından fazla para verip telefon alınıyor. Sözlünüz için hangisi daha değerli?

Dalga geçer gibi olmuş,yüzüğe yok da telefona mı var?

Eğer size durumum yok diyerek beğendiğiniz yüzüğü al(a)mıyorsa en azından garrulous kırılır diye düşünüp o telefonu almamalıydı bence.

Canın ne marka ne model pahalı ucuz ne istiyorsa onu al demekki istediğinde para olabiliyor

Onlar kim peki? Yüzüğü alacak olan ailesi miydi?

Sözlümle ikimiz gittik yüzük almaya. Isteseydi alabilirdi diye düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü para hesabı sevmem ve sormam da. Yüzük aldığımız gün annesi nakit de verdi ona. Kartlarına taksit falan bir şekilde alınırdı. Ama alınmadı.

Sözlümle ikimiz gittik yüzük almaya. Isteseydi alabilirdi diye düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü para hesabı sevmem ve sormam da. Yüzük aldığımız gün annesi nakit de verdi ona. Kartlarına taksit falan bir şekilde alınırdı. Ama alınmadı.

Bu konu biraz değişik ben de para hesabı sevmem ama genel olarak ciddi düşünmeye başladığımız itibaren iki tarafında para konusunda şeffaf olması lazım bence. Ondan sonra böyle sorunlar çıkabiliyor, bilmediğimiz şey hakkında da fikir yürütebiliyoruz çünkü. Bilmem neyde gözüm yok diye de düşünmeyin, evlenecekseniz bazı şeyleri sonradan değiştirmek zor oluyor, o yüzden o an istediğinizin arkasında olun, sonrasında sinirini çekmektense.

Yani bence biraz abartı tepki vermişsiniz. Telefonu sattığı/verdiği kişi kardeşi sonuçta. Elinde hiçbir şey olmadan da kardeşini desteklemek istemiş olabilir. Ama size karşı sorumluluklarından kaçmasına bahane olamaz bu elbette.

İki yüzük toplam 1100 TL mi tuttu? Bence de çok yüksek bir meblağ -yüzük için-, ama keşke onun yüzüğünü de siz ödeseydiniz. O zaman da mı alamazdınız? Çok beğenmişsiniz diye söylüyorum; yoksa dediğim gibi bence de çok fazla bir meblağ nişan yüzüğü için zaten.

Yani bence biraz abartı tepki vermişsiniz. Telefonu sattığı/verdiği kişi kardeşi sonuçta. Elinde hiçbir şey olmadan da kardeşini desteklemek istemiş olabilir. Ama size karşı sorumluluklarından kaçmasına bahane olamaz bu elbette.

İki yüzük toplam 1100 TL mi tuttu? Bence de çok yüksek bir meblağ -yüzük için-, ama keşke onun yüzüğünü de siz ödeseydiniz. O zaman da mı alamazdınız? Çok beğenmişsiniz diye söylüyorum; yoksa dediğim gibi bence de çok fazla bir meblağ nişan yüzüğü için zaten.

Biz erkek tarafı gümüş takar sandık, ona göre yanımda para vardı. Ben az bir kısmını verdim, o da geri kalan kısmını. Benim sinirlendigim yok denip de iki katının bi telefona verilebilmesi.

X