- 17 Şubat 2015
- 8.589
- 23.409
- 548
- Konu Sahibi matteroftime
Masraf olmasın diye nikah yapmaya karar verilmiş,ailelere yük olmamak için. Siz evleneceksiniz, borç ya da birikim ikinize ait olacak. Siz onlardan istekte bulunmuyorsunuz onlar da sizden bulunmamalı. Ev kardeşine alınacaksa o fedakarlık yapsın.Merhaba,
1 yıllık çok iyi giden bir ilişkim var. Sevdiğim insan çok düzgün, çok iyi bir insan , çok da seviyorum onu. İşleri ciddileştirme kararı aldık, virüs olayları azaldığında da aileleri tanıştırmayı düşünüyorduk. Ailelere de açtık konuyu. Masraf olmasın diye nikah yapmaya karar verdik çünkü ailelerden bir destek istemek istemedik, iki taraf da maddi olarak aşırı rahat değil. Sevgilim de ben de çalışıyoruz.
Ancak son iki gündür moralimi çok bozan bir konu var. Ailesinin başka bir şehirde köy evi ve arsası var. Ek olarak yaşadıkları büyük bir şehirden ev almak istiyorlarmış. Onlara kredi çıkmamış, sevgilime sen çek demişler. Biz kredi çekmek istemiyoruz çünkü 10 yıl boyunca başka kredi çekemeyeceğiz. Bu arada aylık taksitler de çok yüksek babası çalışıyor ama yaşı var, daha kaç sene çalışabilir ki? Taksitler bizim üzerimize kalacak diye korkuyorum. Sevgilim de kredi çekmek istemiyor ama elindeki arabayı sus payı olarak onlara vermek istiyor. Bu arada erkek arkadaşım daha önce ortak alınan arabayı onlara verdi sattılar parasını aldılar, yarı parasıyla da erkek arkadaşım için kredi çekip araba aldılar; yani onlar arabaya koyduğu parayı tamamen geri almış oldu. Şimdi bu arabayı da onlara vereyim diyor. Bu arada köy evini ya da arsayı kesinlikle satmak istemiyorlarmış.
Sizce evlilik arefesinde sevgilimin altından arabasını almaları doğru mu? Kredi çek talebiyle gelmeleri doğru mu? Ya da biz bu kadar evlilik borcu altına girip her şeyi kendimiz yapacakken sevgilimin bunu kabul etmesi doğru mu? Hadi bunu kabul ettik diyelim. Kredi çekilmediği için sürekli bize laf ederler mi, ileride başka beklentileri olur mu? Sürekli maddi destek talebiyle gelirler mi. Bana açıkçası köy evini ve arsayı satmayıp böyle bir taleple gelmeleri çok abes geldi? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok acımasızım?
evlenince ailesi sen olacaksın.
Senin ailen de o olacak.