Ben mi acımasızım? Ailesi mi düşüncesiz?

Babası hayırsızmış. Zamanında çok borç yapmış, ödememiş vs. Şimdi de kredi vermiyorlar. Annesi de çalışmıyor
O zaman herkes bütçesine göre hayal kurup isteyecek. Ayranları yok içmeye taht-ı revanla gider sı... demiş atalarımız.kesin o hayırsız oğullarını da evlendirme derdindeler. En azından evi var diyecekler gelin adayına. Herhangi bir vasfı yok çünkü belli

Ömür boyu maddi anlamda hep hesaplar karışık yaşayacaksınız belli ki.

Bunu kabul etmem mümkün değil
O zaman herkes bütçesine göre hayal kurup isteyecek. Ayranları yok içmeye taht-ı revanla gider sı... demiş atalarımız.kesin o hayırsız oğullarını da evlendirme derdindeler. En azından evi var diyecekler gelin adayına. Herhangi bir vasfı yok çünkü belli
Muhtemelen, en azından kira ödemiyor derler

Herkes kendi ayaklarının üzerinde durmalı kesinlikle

Benden uzun süredir haberdarlar. Evlilik düşüncesi, zamanı, bütün planlarımızdan haberleri var. Yaşlar 26 -28. Gelir durumu orta diyebiliriz, o memur ben özel sektör
Yaslar kucukmus. Ben 30larda diye dusunmustum. Birikmisleriniz var midir peki? Atiyorum erkek arkadasiniz ailesine maasindan bir miktar verse nasil olur? Komple kredi cekmese bile yardim etmek olabilir bence. Koy evini satsan kac lira edecek ki?kimse koydeki arazisini evini satmak istemez, cocuklara birakmak adina. Ve sehirden ev almak artik orta yasi gecen kisiler icin bir zorunluluk haline gelmis olabilir. Bunlari da dusunmek lazim. Ben sahsen 50 yasindan sonra koyde yasamak istemem,hastanesi yok bir seyi yok,basima bir is gelse sehre gelmek uzun surer,vs gibi dusunuyor olabilirler.

Bunu kabul etmem mümkün değil

Muhtemelen, en azından kira ödemiyor derler
Ya hiç unutmam çok yakın arkadaşıma biri talip olmuştu. Kadın fellik fellik peşinde geziyordu kızım. Oğlumla evlen diye. Arkadaşım öğretmen. Öylesine sordu oğlunuz ne iş yapıyır diye. diyalog aynen şöyle:
Ne iş yapıyor??? Evi var.
Heee öyle mi.. peki işi ne?
evi var işte kızım.Kiralar çok pahalı.Kira derdiniz olmaz.
Eee neyle geçinecek?? Sen varsın ya işte. Memur kadınsın. Yeter size... 😂
Sizinki de o hesap. İş bilmez bir oğlana evi var demek için sizi afedersiniz ama yolmak isteyen bir ailesi var. ÜZgünüm ama bunlar zaten kazanır ama küçüğe yazık diye yol yapıyorlar. Bence şimdiden konuşun

Yaslar kucukmus. Ben 30larda diye dusunmustum. Birikmisleriniz var midir peki? Atiyorum erkek arkadasiniz ailesine maasindan bir miktar verse nasil olur? Komple kredi cekmese bile yardim etmek olabilir bence. Koy evini satsan kac lira edecek ki?kimse koydeki arazisini evini satmak istemez, cocuklara birakmak adina. Ve sehirden ev almak artik orta yasi gecen kisiler icin bir zorunluluk haline gelmis olabilir. Bunlari da dusunmek lazim. Ben sahsen 50 yasindan sonra koyde yasamak istemem,hastanesi yok bir seyi yok,basima bir is gelse sehre gelmek uzun surer,vs gibi dusunuyor olabilirler.
Ama demişler ki bekar ve evde yatan erkek kardeşin oturur demişler. O zaman niyet değişiyor işte

Bu sevgilinin evlilik için hazır olup olmadığının imtihanı verdiği kararla ya hayır kredi çekemem arabayida veremem siz ailemsiniz ama ben evlilik arafesindeyim ve sizden bir beklentim yok bu konuda yardımcı olamiycagim der ve evlenilecek erkek olduğunu gösterir ya da kredi çeker araba verir seni borç içinde borca sürer evlenince de aileye yardım eden ve sürekli bu yüzde n kavga eden bir eş adayı olduğunu gösterir imtihanı geçerse evlenirsin geçmese evlenirsen kendine yazık edersin derim

Haklısınız, ama bekar oğulları var. Asıl o otursun diye istiyorlamış. Köy evi pek para etmez ama arazileri büyük şehirde, ne kadar eder bilmiyorum
Ya hiç unutmam çok yakın arkadaşıma biri talip olmuştu. Kadın fellik fellik peşinde geziyordu kızım. Oğlumla evlen diye. Arkadaşım öğretmen. Öylesine sordu oğlunuz ne iş yapıyır diye. diyalog aynen şöyle:
Ne iş yapıyor??? Evi var.
Heee öyle mi.. peki işi ne?
evi var işte kızım.Kiralar çok pahalı.Kira derdiniz olmaz.
Eee neyle geçinecek?? Sen varsın ya işte. Memur kadınsın. Yeter size... 😂
Sizinki de o hesap. İş bilmez bir oğlana evi var demek için sizi afedersiniz ama yolmak isteyen bir ailesi var. ÜZgünüm ama bunlar zaten kazanır ama küçüğe yazık diye yol yapıyorlar. Bence şimdiden konuşun
Bence de öyle
Ama demişler ki bekar ve evde yatan erkek kardeşin oturur demişler. O zaman niyet değişiyor işte
Evet, malesef niyet pek iyi değil

Simdi siz herseyi biz yapicaz ailelere masraf yaptirmayacagiz diyorsunuz ya cokta guzel bir dusunce takdir ettim ama onlar daha simdiden kredi cek kardesine ev alalim demisler biz oderiz demisler mumkunati yok o krediyi odemezler odeyecek olan kendi imkanlari ile kendi ustune borc yapar ogluda olsa bir baskasina degil bir de oteki oglani evlendirirken yine size gelirler siz bir de oteki oglanla gelinin dugununu yaparken bulursunuz kendinizi bu arada cok fedakar olmayin tavsiyemdir ay allah razi olsun gonlu ne bol demezler afedersiniz salak yerine koyup ustune birde kendi masraflarini kitlerler tecrube ile sabit tabiki tutup altin dugun o bu su isteyin demiyorum ama siz ailenize herseyimi kendim yapicam diyebilirsiniz birakin sevgiliniz be yaparsa yapsin ister kendi halletsin ister ailesinin basinin etini yesin siz hic karismayin bakin daha dk bir gol bir hemen sen kredi cek demisler muhtemelen sevgiliniz konustugunuz bu konuyu ailesine acti sizleri zora sokmak istemiyoruz herseyi ikimiz yapicaz dedi onlarda firsattan istifade arada kaynar diye hemen gelmis bir istek yarin obur gun evlenjnce kesilir sanmayin bu sefer kardesin borc yapmis kredi cek yada altinlari verin eve haciz gelecek kardesin issiz ona yardim et bu liste uzar gider bastan acikca konusun en azindan sizi bilsin oda ona gore kararini versin

Bence kaç kurtul. Sorun sadece onun ailesi degil, sevgilinde. Diyorsun ya, kardesi otursun diye o evi istiyorlar. Eminim o kardesi bir çigit vermiyordur ailesine. Sevgilin ise ikinci arabayi vermeye hazir. Ve kardesi parasiz eve sahip olacak, sevgilin ise arabada verir, altinda verir ve asla degeri olmaz.

Böyle bencil bir aileye gelin gitme sakin. Aile evlilikte çok önemli oluyor. Evlendiginizden sonrada böyle farkli farkli talepler ile gelecekler. Sen istemeyeceksin ve esin seni kötü bilecek.

Bu sevgilinin evlilik için hazır olup olmadığının imtihanı verdiği kararla ya hayır kredi çekemem arabayida veremem siz ailemsiniz ama ben evlilik arafesindeyim ve sizden bir beklentim yok bu konuda yardımcı olamiycagim der ve evlenilecek erkek olduğunu gösterir ya da kredi çeker araba verir seni borç içinde borca sürer evlenince de aileye yardım eden ve sürekli bu yüzde n kavga eden bir eş adayı olduğunu gösterir imtihanı geçerse evlenirsin geçmese evlenirsen kendine yazık edersin derim
Bugün açık açık konuşacağım, kendi bilir artık
Ailesi art niyetli. Sınırınızı belli etmezseniz arkası gelir.
Haklısınız

Nisanliniza evlenince kendimizin oturacağı bir ev alırız kredi cekmesine izin vermeyin,aracıda vermeyin kabul etmezse evlenmeyin bu aile sirtinizdan düşmez, engel olmazsaniz bu böyle devam eder

Aile çok bencil artniyetli.. Daha evvel araba vermiş sevgilin ve yine sus payı verecek.. Burada sevgilin malesef istemsizce ele geçirilmiş görünüyor.Sizi büyük problemler bekliyor gibime geldi ve üzüldüm. Olaylar ciddi ve aile olduğunuzda bu işler daha içinden çıkılmaz hal alabilir..

Dogrudur,belli ki evde yatan kisi ise yaramaz,bir meslegi yok,mecburen bir yerlerde kalacak yani o kisi de. Konu sahibinin erkek arkadasi nasilsa memur olmus kendini kurtarmis,basinin caresine bakar diye dusunmus de olabilirler. Ben adamin yerinde olsam belli bir miktar yardim ederim gerisine karismam, krediyi kime isterlerse ona cektirsinler

Ailenin talepleri bana pek doğru gelmedi ve muhtemelen huyları bu olduğu için ileride de devam edecek. Ama malesef sizin şuan söz hakkınız yok. Sadece sevgilinize krediyi kendimiz için çeksek bizim geleceğimiz için bu daha önemli tarzında bişey söyleyebilirsiniz. Malesef aranızda bir resmiyet yok, sizi ailesinden öne koyup istediğinizi yapmasını beklemek biraz yersiz olabilir. Zaten mantıklı ve ilişkinizi önemseyen biriyse kendi kendine onlara kredi yada arabayı vermemeyi düşünür.

Back
X