Ben mi acımasızım? Ailesi mi düşüncesiz?

Arkadaşınızın nişanlısı neden para istemişti? Sonradan başka talepleri oldu mu?
Anne babasına ev alınsa hadi bir nebze.
İşsiz güçsüz, genç bir erkeğe neden siz ev almak zorunda olasınız ki?
Çalışsın alsın.

Aile çok kurnaz. Asalak çocuk için kendi mallarını feda etmek yerine mülayim evladın parasını harcatıyorlar.

Baştan konuşun her şeyi. Ona göre evlilik düşünün derim.

Eşimin kardeşine de ev yaptıracak değilim.
O otursun diye ev yaptırmak istiyorlarmış. Erkek arkadaşınız o an dememiş mi , e peki ben nerede oturucam diye?

Bir kardeşi var 4 yaş küçük, doğru düzgün işi gücü yok, o otursun diye. Sonra nasıl olsa sizin olacak ev biz ölünde demişler.

Lise mezunu olmasına kesinlikle laf etmem. Ama eli iş tutan çalışkan bir insan değil onu belirtmek istemiştim. Ben de konuşmaya karar verdim kırıcı olmadan açık açık
Ne güzel dünya.
Paşazade kendi evinde sefa sürüp o evi tepe kullanırken, siz borç ödeyip kirada oturacaksınız. 20-30 yıl sonra çökmek üzere olan harabe evle avunacaksınız.

Kurnazlığın boyutuna bakın.

Bugün açık açık konuşacağım, kendi bilir artık
Aynen açık açık konuş. Evlilik hayatınız içinde her ailenin kendi yağıyla kavrulması gerektiğini, sağlık problemleri dışında her büyüklere ait masrafların lüks olduğunu açıkla. Yoksa bu iş bir ömür sürecek ben söyleyeyim

Haklısınız, ama bekar oğulları var. Asıl o otursun diye istiyorlamış. Köy evi pek para etmez ama arazileri büyük şehirde, ne kadar eder bilmiyorum
Hep bekar kalmayacaktir,gunun birinde o da evlenir. Koyden bir hanimi olmazsa kimse kalkip da koye yerlesmek istemez. Sehirdeki hazir evi de her gelin begenip oturmaz. Kisa vadeli dusunmeyin. Araziler de ev de iki kardese kalir ileride. Benim de koyde evim olsa satmak istemem. İhtiyaci olan buyursun gitsin otursun derim. (Tabi ogluma ben ev aicam
Kredi cek bana da demem o ayri mesele)

Merhaba,

1 yıllık çok iyi giden bir ilişkim var. Sevdiğim insan çok düzgün, çok iyi bir insan , çok da seviyorum onu. İşleri ciddileştirme kararı aldık, virüs olayları azaldığında da aileleri tanıştırmayı düşünüyorduk. Ailelere de açtık konuyu. Masraf olmasın diye nikah yapmaya karar verdik çünkü ailelerden bir destek istemek istemedik, iki taraf da maddi olarak aşırı rahat değil. Sevgilim de ben de çalışıyoruz.

Ancak son iki gündür moralimi çok bozan bir konu var. Ailesinin başka bir şehirde köy evi ve arsası var. Ek olarak yaşadıkları büyük bir şehirden ev almak istiyorlarmış. Onlara kredi çıkmamış, sevgilime sen çek demişler. Biz kredi çekmek istemiyoruz çünkü 10 yıl boyunca başka kredi çekemeyeceğiz. Bu arada aylık taksitler de çok yüksek babası çalışıyor ama yaşı var, daha kaç sene çalışabilir ki? Taksitler bizim üzerimize kalacak diye korkuyorum. Sevgilim de kredi çekmek istemiyor ama elindeki arabayı sus payı olarak onlara vermek istiyor. Bu arada erkek arkadaşım daha önce ortak alınan arabayı onlara verdi sattılar parasını aldılar, yarı parasıyla da erkek arkadaşım için kredi çekip araba aldılar; yani onlar arabaya koyduğu parayı tamamen geri almış oldu. Şimdi bu arabayı da onlara vereyim diyor. Bu arada köy evini ya da arsayı kesinlikle satmak istemiyorlarmış.

Sizce evlilik arefesinde sevgilimin altından arabasını almaları doğru mu? Kredi çek talebiyle gelmeleri doğru mu? Ya da biz bu kadar evlilik borcu altına girip her şeyi kendimiz yapacakken sevgilimin bunu kabul etmesi doğru mu? Hadi bunu kabul ettik diyelim. Kredi çekilmediği için sürekli bize laf ederler mi, ileride başka beklentileri olur mu? Sürekli maddi destek talebiyle gelirler mi. Bana açıkçası köy evini ve arsayı satmayıp böyle bir taleple gelmeleri çok abes geldi? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok acımasızım?

Oğullarının evlenmek istediğini bile bile böyle isteklerde bulunuyorlarsa açıkçası sizi hiç acımasız görmedim.

Kuzenimin eşi de babası ile bekarken ortak araba alıyorlar. Evleniyorlar ve kp arabasını istiyor neymiş yaşlılarmış ve çok lazımmış. Evet yaşlı iken çok lazım ama kuzenim ve eşi evlenecekleri zaman 1 TL bile masraf yapmadılar. Borç içinde bıraktılar, altlarından arabayı da aldılar. Yani demem o ki arabayı alırlar düğün yapmazlar birde onlar ev sahibi olsun diye kredi çekerseniz vay halinize.

Konuştuk erkek arkadaşımla. Ailesiyle konuşmuş kredi çekemeyeceğini söylemiş. Arabayı da vermiyor şu an. Ben de ilerisi için duyduğum kaygıyı belirttim.Öyle ileride para verme gibi bir durum olmayacağın, bana çok değer verdiğini ve aile olacağımızın farkında olduğunu söyledi. Bu şekilde çözülmesine çok sevindim.

Konuştuk erkek arkadaşımla. Ailesiyle konuşmuş kredi çekemeyeceğini söylemiş. Arabayı da vermiyor şu an. Ben de ilerisi için duyduğum kaygıyı belirttim.Öyle ileride para verme gibi bir durum olmayacağın, bana çok değer verdiğini ve aile olacağımızın farkında olduğunu söyledi. Bu şekilde çözülmesine çok sevindim.

Gozun aydin. Umarim hep boyle gider.
Nasil bencil bir aile.. Sen masraf olmasin diye dugun yapmiyorsun ama onlar kredi cektirip diger kardese ev alma ya da altinizdan arabayi alma pesindeler. Ki size en lazim olan zaman.

Nisanlin kardesi icin kredi cekse bir daha 10 yil kendiniz icin cekemeyeceksiniz. Boyle birseyi nasil beklerler akil alir gibi degil.

Bence daima sinirini koru bu insanlarla.

Gozun aydin. Umarim hep boyle gider.
Nasil bencil bir aile.. Sen masraf olmasin diye dugun yapmiyorsun ama onlar kredi cektirip diger kardese ev alma ya da altinizdan arabayi alma pesindeler. Ki size en lazim olan zaman.

Nisanlin kardesi icin kredi cekse bir daha 10 yil kendiniz icin cekemeyeceksiniz. Boyle birseyi nasil beklerler akil alir gibi degil.

Bence daima sinirini koru bu insanlarla.
Teşekkür ederim. Aynen mesafeyi korumakta fayda var. Biz farklı uzak bir şehirde yaşayacağız, o nedenle çok da etkileyemezler diye umuyorum.

Evlenmeden yapmış olduğu birikime çok karışmayın vermek isterse versin ama krediyi asla kabul etmeyin. Sizin hayatınızı da doğrudan etkileyecek bi durum. Aile oğlan evlenmeden son bir para alalım daha vermez mantığında sanırım çok tuhaf.

Dogrudur,belli ki evde yatan kisi ise yaramaz,bir meslegi yok,mecburen bir yerlerde kalacak yani o kisi de. Konu sahibinin erkek arkadasi nasilsa memur olmus kendini kurtarmis,basinin caresine bakar diye dusunmus de olabilirler. Ben adamin yerinde olsam belli bir miktar yardim ederim gerisine karismam, krediyi kime isterlerse ona cektirsinler
Burda çok gördüm malesef. Böyle konularda hep ezilen evlattan kredi bekleniyor. Sonra ödemiyorlar. Olan o evlada ve evliyse onun evliliğine oluyor. Bu yğzden adam aklını kullanıp asla üzerine çekmemeli

Burda çok gördüm malesef. Böyle konularda hep ezilen evlattan kredi bekleniyor. Sonra ödemiyorlar. Olan o evlada ve evliyse onun evliliğine oluyor. Bu yğzden adam aklını kullanıp asla üzerine çekmemeli
Aynen cekmesin. Aileye yardimda bulunabilir elbette,o da durumu elveriyorsa. Olmayani nasil versin? Ama uzerine borc da yaptirtmasin yani bir zahmet. Kocaman adam,bunu da kalkip soyleyemiyorsa evlenmesin otursun ailesiyle. Benim anlamadigim ailesine hayir diyemeyen pısırık tipler evlenince eslerine aslan kesiliyor her naneye hayir diyorlar.

Merhaba,

1 yıllık çok iyi giden bir ilişkim var. Sevdiğim insan çok düzgün, çok iyi bir insan , çok da seviyorum onu. İşleri ciddileştirme kararı aldık, virüs olayları azaldığında da aileleri tanıştırmayı düşünüyorduk. Ailelere de açtık konuyu. Masraf olmasın diye nikah yapmaya karar verdik çünkü ailelerden bir destek istemek istemedik, iki taraf da maddi olarak aşırı rahat değil. Sevgilim de ben de çalışıyoruz.

Ancak son iki gündür moralimi çok bozan bir konu var. Ailesinin başka bir şehirde köy evi ve arsası var. Ek olarak yaşadıkları büyük bir şehirden ev almak istiyorlarmış. Onlara kredi çıkmamış, sevgilime sen çek demişler. Biz kredi çekmek istemiyoruz çünkü 10 yıl boyunca başka kredi çekemeyeceğiz. Bu arada aylık taksitler de çok yüksek babası çalışıyor ama yaşı var, daha kaç sene çalışabilir ki? Taksitler bizim üzerimize kalacak diye korkuyorum. Sevgilim de kredi çekmek istemiyor ama elindeki arabayı sus payı olarak onlara vermek istiyor. Bu arada erkek arkadaşım daha önce ortak alınan arabayı onlara verdi sattılar parasını aldılar, yarı parasıyla da erkek arkadaşım için kredi çekip araba aldılar; yani onlar arabaya koyduğu parayı tamamen geri almış oldu. Şimdi bu arabayı da onlara vereyim diyor. Bu arada köy evini ya da arsayı kesinlikle satmak istemiyorlarmış.

Sizce evlilik arefesinde sevgilimin altından arabasını almaları doğru mu? Kredi çek talebiyle gelmeleri doğru mu? Ya da biz bu kadar evlilik borcu altına girip her şeyi kendimiz yapacakken sevgilimin bunu kabul etmesi doğru mu? Hadi bunu kabul ettik diyelim. Kredi çekilmediği için sürekli bize laf ederler mi, ileride başka beklentileri olur mu? Sürekli maddi destek talebiyle gelirler mi. Bana açıkçası köy evini ve arsayı satmayıp böyle bir taleple gelmeleri çok abes geldi? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok acımasızım?
Yok değilsiniz bence evlenme arifesinde hem çocuğuna yardım etme,hemde iste çok saçma bişey. Ben izin vermem. 10 sene de belki senin acil ihtiyaçların olacak. Bebeğin olacak masraf bitmeyecek. Bencillik etmelerine izin verme. Ev almak isteyen gücü yetiyorsa alsın

Merhabalar bankacıyım ben eğer ki konut kredisi çekiceklerse konut kredisinin şöyle bir durumu var kredi kimin üzerineyse tapuda onuj üzerine olmak zorunda. Yani ilerde ödemeyip size taksitler kalır diye korkuyorsanız bilin ki evde resmi olarak sizin sayılcak.Ödemedikleri takdirde bu kozu kullanıp satar evi kredi borcunu kapatırız dersiniz olur biter hiçbiri müdahele edemez ev nişanlının üzerine olursa.

Merhabalar bankacıyım ben eğer ki konut kredisi çekiceklerse konut kredisinin şöyle bir durumu var kredi kimin üzerineyse tapuda onuj üzerine olmak zorunda. Yani ilerde ödemeyip size taksitler kalır diye korkuyorsanız bilin ki evde resmi olarak sizin sayılcak.Ödemedikleri takdirde bu kozu kullanıp satar evi kredi borcunu kapatırız dersiniz olur biter hiçbiri müdahele edemez ev nişanlının üzerine olursa.
Konu sahibi bak bu çok güzel bir çözüm önerisi. İlla ki çekecekse konut kredisi çektir. Ev zaten sizin olur. Ters bir durumda da satarsınız evi olur biter.

Konu sahibi bak bu çok güzel bir çözüm önerisi. İlla ki çekecekse konut kredisi çektir. Ev zaten sizin olur. Ters bir durumda da satarsınız evi olur biter.
Ama soylede olabilir evladi evlenmek uzereyken onun masraflari olacakken daha onun evi yokken kardesine ev al diyen de pek sanmiyorum odesin odemedigi gibide o evide sattirmaz sorun cikarttirip evdeki huzuruda kacirabilirler zaten kendi yuvasindan once issiz kardesini dusunup kredi cekende o evi satmaz gecer karisinin karsisina sen ne karisiyorsun onlar ailem gardasim der durur riske atmaya degmez

Ama soylede olabilir evladi evlenmek uzereyken onun masraflari olacakken daha onun evi yokken kardesine ev al diyen de pek sanmiyorum odesin odemedigi gibide o evide sattirmaz sorun cikarttirip evdeki huzuruda kacirabilirler zaten kendi yuvasindan once issiz kardesini dusunup kredi cekende o evi satmaz gecer karisinin karsisina sen ne karisiyorsun onlar ailem gardasim der durur riske atmaya degmez
Tabii ki bu da bir olasılık ama evin tapusunun kp üzerine olup bir de kredi öderlerse çok daha kötü. En mantıklısı kredi çekmemesi tabii ki ama oldu da illa çekeceğim diye tutturursa ve konu sahibi de evlenmek konusunda kararlıysa bu daha makul bir seçenek. Ha ben olsam evlenir evlenmez kendimize ev kredisi çektirir öderdim. Benim borcum var der çıkardım işin içinden. Diğer kardeşte bir zahmet çalışsın.

Tabii ki bu da bir olasılık ama evin tapusunun kp üzerine olup bir de kredi öderlerse çok daha kötü. En mantıklısı kredi çekmemesi tabii ki ama oldu da illa çekeceğim diye tutturursa ve konu sahibi de evlenmek konusunda kararlıysa bu daha makul bir seçenek. Ha ben olsam evlenir evlenmez kendimize ev kredisi çektirir öderdim. Benim borcum var der çıkardım işin içinden. Diğer kardeşte bir zahmet çalışsın.
Hakkinda hayrlisi olsun ya gercekten hayati neden bu kadar zorlastirirlar anlamam

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Ya hiç unutmam çok yakın arkadaşıma biri talip olmuştu. Kadın fellik fellik peşinde geziyordu kızım. Oğlumla evlen diye. Arkadaşım öğretmen. Öylesine sordu oğlunuz ne iş yapıyır diye. diyalog aynen şöyle:
Ne iş yapıyor??? Evi var.
Heee öyle mi.. peki işi ne?
evi var işte kızım.Kiralar çok pahalı.Kira derdiniz olmaz.
Eee neyle geçinecek?? Sen varsın ya işte. Memur kadınsın. Yeter size... 😂
Sizinki de o hesap. İş bilmez bir oğlana evi var demek için sizi afedersiniz ama yolmak isteyen bir ailesi var. ÜZgünüm ama bunlar zaten kazanır ama küçüğe yazık diye yol yapıyorlar. Bence şimdiden konuşun
Ahhahahahahha böylesini de ilk defa öğreniyorum. Allah' ım daha neler göreceğim. Oldu olacak yarın istemeye gelelim sizin oğlanı deseydi arkadaşın. :KK70: 

Back
X