Ben mi alınganım acaba siz olsanız ne yapardınız

Ne kadar sinir bozucu tavırlar bunlar,hem çalışacağım,hem de kayinvalideme hizmet etmeye gideceğim hem de baklava açacağım.Başka arzuları varmiymiş acaba?Görümce ayrı kıl,kayınvalide ayrı,kayınpeder ayrı.Kendijizi hiç ezdirmeyin,iki günlük aile ziyaretinde kapı cam silmek ne alaka?Böyle zamanlar ailece vakit geçirmek içindir.

ah görümceeee görmeyeyim ömrümce:ruh:

vallahi hiçbir işe kalkışmak zorunda değilsiniz elin kızısınız, üstüne de çalışan birisiniz. ayrıca orda canınız çektiği için bizim orda yapıyorlar size alırım demişsiniz daha ne işte? yeterince düşünmüşsünüz bence😂 gerisini o birsürü boş vakitlerinden birinde görümceniz yapsın. eşinize de söyleyin sizi savunsun, o zaman bu kadarına bile kalkışamazlar.

Kadınlara köle muamelesi yapıp bunuda normal görmekten ne zaman vazgeçicez acaba toplumca.Çalışmıyor olsanız dahi gidip eşinizin ailesinin evini temizleme gibi bir göreviniz yok, toplanılmışsa herkes bir işin ucundan tutar ,biri yemek yapar diğeri başka birşeyi öyle halledilir.Erkekler oturup keyif yaparken kadından sürekli hizmet beklenmesi ayrı dert zaten.Kadın işte çalışır para kazanır, ama evin temizliği, yemeği, misafir ağırlaması da kadının görevi olarak görülür.çocuk olur çocuğun yüzde 90 sorumluluğu kadındadır, baba bir saat ilgilense lütufta bulundu olarak görülür.O kadar çok gördümki arkadaşlar doğum izninden dönüyorlar, sabah uykusuz işe geliyorlar bütün gece çocuk bakmışlar, eve gidip yemek hazırlıyorlar, evin temizliğini yapıyorlar (temizlik için bile yardımcı almayanlar var) tüm bunlara karşılık çoğu erkek işten gelir yatar çünkü çok yorulmuşlardır !! Konu sahibi sizde lafı olursa verin cevabını, kendi evinizde eşiniz bir iş yapıyor mu?çocukla ilgileniyor mu? Misafir geldiğinde hizmet ediyor mu? Yapmıyorsa tüm bunları sayıp sus otur istersen deyin, ev kadını bile olsanız başkasının evinde iş yapmak zorunda değilsiniz

Merhaba,

kayınvalidemlere geldik onlar kasabada oturuyorlar biz şehirdeyiz. Görğmcemlerde şehır dışında oturuyorlar. Eşiyle birlikte Onlarda geldiler 2-3 gündür beraberiz. Neyse görümcem geldiğinden beri evi toparlıyor o çalışmıyor çocuğuda yok full enerji. Ben yoğun bir işte çalışıyorum ve gerçekten hafta içi mahvoluyorum neyse . Geldiğinden beri dolap siliyor kapı siliyor ama böyle Tripli tripli. Bende süpürge yaptım. Yemeği beraber hazırlıyoruz falan. Tatlı yapıyor şimdi yine tripli. Eşimde sordu ne tatlısı yapıyorsun diye babam tatlı istedi ondan yapıyorum dedi. Az öncede kayınpeder kayınvalide oturuyoruz işte kayınpederimin işi çok rahat yarım gün çalışıyor gibi bişey . TV de midyee baklava çıktı. Off falan yaptık ne güzel görünüyor dedik. Bende dedim ki baba bize gelince ben sana çok güzel bi baklava alayım bizim evin orda yapıyorlar dedim. Bana demesin mi yap alma 🙄 ben her şeyimi kendim yapıyorum dedi tatlımı tuzlu mu dedi. Ben baklavayı yapamam dedim diğer şeyler neyse de dedim. Geleceğime pişman oluyorum haftasonum var bi dinlenmelik demiyorlar ki dinlen yoruluyorsun . Eşimde gelmiş diyor sen ortada dolan iş yapmasan da yapıyormuş gibi yap 😬😬😬 hazır kıta mı bekliyim napim anlamadım. Ki benim evime geldiklerinde ben onları güzelce ağırlıyorum yani. Görümcmde ayrı ayar oluyorum zaten sanki bana yapıyor temizlik babasına annesine yapıyor 🙄

Neyse sonra kayınpeder ben her şeyimi yapıyorum diyince bende eşime döndüm dedim ki sen niye babana çekmedin. Hemen kayınvalide çıktı orda çok geç geliyor nasıl yapsın . Dedi

Dünde eşim bana onların yanında diyor ki herkes bişey yapıyor sen ne yapacaksın, beraber yapıyoruz işte dedim. Bende bak herkes bişey yapıyor asıl sen ne yapacaksın dedim. Kayınpeder ordan diyor ki annesi yapar onun yerine . Bende benim annemde benim yerime yapar dedim

Eşim nasıl çalışıyorsa bende aynı çalışıyorum canım çıkıyor

Bu kişilere nasıl davranayım şimdi akşam döneceğiz eve hiç birinin yüzünü görmek istemiyorum
Bence ortamda kalabalik kalınıyorsa herkes birseylere el atmalı diye dusunuyorum.
Biz toplandigimizda kendimizce is bölümü yapariz.

Bence ortamda kalabalik kalınıyorsa herkes birseylere el atmalı diye dusunuyorum.
Biz toplandigimizda kendimizce is bölümü yapariz.
Zaten yemek bulaşıkları çay bulaşıklarını beraber yıkıyoruz süpürgede yaptım iki gün . Ama ben dip bucak temizlik yapamam kendi evimle ilgilenemiyorum yoğun bi iş hayatım var

Görümcem annesinin evini temizledi bizim deil 😅
Görümcen kendi annesinin evini temizliyor ..bu yüzden ister seke seke temizlesin ,ister homurdanarak ..sizlik birşey yok..bakalım kendisi kayınvalidesine gitse ne yapıyor! Ama kayınpederine " isteyince tatlı tuzlu herşeyi elcağızınızla yapıyormuşsunuz ..konu bana gelince en ünlü tatlıcıdan alacağım baklavayı beğenmiyorsunuz madem ne diyeyim siz yapın da ben yiyeyim o vakit" dersin

Eşimle yine kavga ettik görümce yüzünden . Eve gelince kardeşin niye böyle yapıyor dedim. Dinledi dinledi cevap vermedi. Bende kızdım hep o doğru di mi diye. Bana demesin mi herkes görevini bilsin diye 😳 elim ayağım titriyor sinirden. Yok senin annende bunu diyo diyerek bana saçma muhabbetler açıyor. Bende babasının annesinin adını söyleyerek onların evlatları bunlar bunalrın görevi kapı silmek dedim 🙄 sen kendi anne baban yerine koymuyorsun bizimkileri diyo çıldırcam ya. Sen niye silmedin kapıları madem dedim. Sinirden ağlıyorum uğraştığım gerzekalı şeylere bakın

Huzurlu olmuyorsa ne gerek var bu buluşmalara bütün hafta çalışıp hafta sonu da laf sokturamıycam kendime zaten işte her türlü insanla uğraşıyoruz böyle yapçaklarsa ben gelmiyorum deyin olsun

Baktınız görümcenizin morali bozuk tripli iş yapıyor seslenin x gel sende otur dinlen yoruldun sanırım yüzünden düşen bin parça annen eşimin yerine yaparmış biraz da senin yerine yapar bir şey olmaz deyip keyfinize bakın.
Bir daha size bir şey diyebileceklerini sanmam.

Back
X