• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi anlatamıyorum?

Çalışsın yolun gidişatına değil sonucuna bakın.
İyi biri diyosunuz tek kusuru bu olduysa torun heycanına verin.
Ayrıca niye münakaşaya giresiniz, tartışma tartışmayı neden doğursun. Bir kere söyleyin anlamadı mı kendi bilir sonuçta siz söylemişsiniz.Vakti gelince, sizin istediğinizin olduğunu görünce, yöntemin bu olmadığını anlacaktır.
Öfkenizi bebişleriniz için dindirin.
Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah
Yok hiç öfkeli değilim sadece başından bu tarz bir şey geçen varsa fikir almak istedim.
Çok teşekkür ederim.🌸

Kayınvalideniniz cok merakıysa kendi evine çağırsın insanları. Anlamıyorsa
Anladığı dilden konusun🤷‍♀️ bazen kırmak gerekiyor maalesef
Siz haklisiniz tabii ki kendinize gelmek istiyorsunuz öncelikle.

Yeğenim 40 gün kuvezde kaldı.
Doktor taburcu olurken de annesi dahil herkes dezenfekte olacak 1-2 kişiden başkası yaklaşmayacak odaya dedi.
O kırk gün hastanedeyken kardeşim ve eniştem geldiler gittiler.
Eve Cat kapı sürekli misafir geldi hep ben ilgilendim.
Bebek yoktu sıkıntı olmadı.
Ama bebek eve gelince odadan dışarı cikartmadik.
Babaannesi kapıdan ve camın arkasindan gördü.
Misafirler hiç görmedi.
Ben,eniştem ve kardeşim bebeğe yaklaştık.
Gelen giden için hizmet edecek birisi olursa sizde arada bebeğin yanına gider gelirsiniz çok fazla kalmayacaklarsa eğer.
Ama kucağa vermek,göstermek hiç o riske girmeyin
3 aylık olduğunda sevebildiler yeğenimi 🤷

Ablam anneme hastanede yeni doğurmuş haldeyken kesinlikle bir akraba bile görmek istemediğini, eğer birisini getirecekse eve geçtikten sonra doğumu söyleyeceğini gayet açık bir şekilde söylemişti. Sonuç olarak doğumuna akraba vs gelmedi (çünkü annem de kendi bildigini okuyan birisi, söze kimse gelmesin denmesine rağmen tüm akrabalarını dolusturmustu eve,oturacak yer kalmamıştı. Saçma sapan bir şey olmuştu).
Yani diyecegim o ki çok net ve katı durun. Bir şey olmaz

Herkese merhaba, kısa tutmaya çalışacağım.

Tek yumurta ikizlerine hamileyim, ne olacağı belli olmayan bir süreç yaşıyoruz. Doğum ne zaman, sonrası ne olacak kuvöz vs durumları yani anlayacağınız keyifli bir süreç değil.

Konuma gelecek olursak,
Kayınvalidemi severim Allah için yani herhangi bir tatsızlığımız olmadı bugüne kadar.
Ama bu sürecin başından beri ‘bizi nelerin beklediğini bilmediğimizi, gerekirse hastane ve eve ilk zamanlar kimseyi kabul edemeyeceğimizi’ anlatmama rağmen ısrarla her görüşmemizde sürekli birilerinin çat kapı ya da haberli gelebileceğini söyleyip söyleyip duruyor. Ben de her seferinde bunun mümkün olamayacağını gerekirse kimseyi kabul edemeyeceğimizi söylüyorum. Anlamıyor yani evirip çevirmeden dümdüz de anlatıyorum anlamıyor işine gelmiyor.
Ben istiyorum ki kalpler kırılmasın ama şimdiden beni sıkıntı bastı o günler gelmeden.

Evet bir tek ben doğurmuyorum ama süreç o kadar karmaşık ki erken doğum olacağı net ama sonrası belirsizlik. Belki biri evde biri hastanede olacak ya da ikisi hastanede kuvözde ben insanlarla ve sorularıyla uğraşamam ki. Kuvözden çıkıp eve gelmeleri nasip olursa o düşük bağışıklıkla ben neden riske atayım ki diye diye kendimi yiyorum günler yaklaştıkça.

Okuduysanız teşekkür ederim, umarım bu tarz bir şeyde fikir verebilirsiniz. Çünkü peki diyip susmuyorum aslında ama olmuyor o süreçte kırmaktan kırılmaktan korkuyorum çünkü yapabilirim. 🤷🏻‍♀️
neden gelecekle ilgili bu kadar gereksiz kaygılar taşıyorsunuz? biraz akışına bırakın. sakin olun. o zamanlar bi gelsin gerekirse o zaman gerilirsiniz bu konuda. hayır bu kadar sıkıntı yaşıyorsunuz maden kendinize neden ayrıca dert arıyorsunuz hayat sizi böyle perişan eder söyleyim
kızıma hamileyken 2 yıl ücretsiz izin alıp yüksek lisansa başlamayı planlıyordum. pandemi oldu. uzaktan eğitim vs erken başladım yüksek lisans da yalan oldu. şimdiki hamileliğimde de üniversite sınavına girip farklı bir bölüm kazanıp okumayı planlıyordum. kitaplar da aldım ama baş dönmesinden 4 küsür aydır kafamı kaldıramadım. tek bir şeye bakamadım. belki sınava girmem bile. hiçbir şey hatırlamıyorum liseden zaten.
bunlar yakın geçmiş anlatsam bi milyon şey söylerim. velhasıl biraz sükunet ve tevekkül. bırakın bakalım zaman ne getirecek

Böyle insanlardan hiç hoşlanmıyorum ya hiçbir şey olmasa bile ne gerek var anında gelmeye insanlar bi nefes alsa bu ne böyle. Eşiniz biraz keskin şekilde söylesin gerekirse kapımı açmam kimseye gelseniz de almam desin çocuklardan kıymetli değiller

Tek yumurta ikizlerine hamileyim, ne olacağı belli olmayan bir süreç yaşıyoruz. Doğum ne zaman, sonrası ne olacak kuvöz vs durumları yani anlayacağınız keyifli bir süreç değil.

Konuma gelecek olursak,
Kayınvalidemi severim Allah için yani herhangi bir tatsızlığımız olmadı bugüne kadar.
Ama bu sürecin başından beri ‘bizi nelerin beklediğini bilmediğimizi, gerekirse hastane ve eve ilk zamanlar kimseyi kabul edemeyeceğimizi’ anlatmama rağmen ısrarla her görüşmemizde sürekli birilerinin çat kapı ya da haberli gelebileceğini söyleyip söyleyip duruyor. Ben de her seferinde bunun mümkün olamayacağını gerekirse kimseyi kabul edemeyeceğimizi söylüyorum. Anlamıyor yani evirip çevirmeden dümdüz de anlatıyorum anlamıyor işine gelmiyor.
Ben istiyorum ki kalpler kırılmasın ama şimdiden beni sıkıntı bastı o günler gelmeden.

Evet bir tek ben doğurmuyorum ama süreç o kadar karmaşık ki erken doğum olacağı net ama sonrası belirsizlik. Belki biri evde biri hastanede olacak ya da ikisi hastanede kuvözde ben insanlarla ve sorularıyla uğraşamam ki. Kuvözden çıkıp eve gelmeleri nasip olursa o düşük bağışıklıkla ben neden riske atayım ki diye diye kendimi yiyorum günler yaklaştıkça.

Okuduysanız teşekkür ederim, umarım bu tarz bir şeyde fikir verebilirsiniz. Çünkü peki diyip susmuyorum aslında ama olmuyor o süreçte kırmaktan kırılmaktan korkuyorum çünkü yapabilirim. 🤷🏻‍♀️
Önce eşinize havale edin. Arada kalmayın. Olmadı kayınvalidenize deyin ki: Anneciğim bak erken doğum yapma ihtimalim yüksek ve çocuklarım tam sağlıklarına kavuşmadan, bağışıklık sistemleri tam gelişmeden ziyaretçiler yüzünden hastalanırsa bunun vebali sizindir. Torunlarının sağlığı herşeyden önemli. Hatta akraba ziyaretlerinden bile deyin.

‘Allah bağışlasın, uzun mutlu ömürler versin çocuklarınıza’

Konuma gelecek olursak,

anlamiyorsa o zaman anlatmaya calisma bence. doktor erken dogabilirler demis, hala neden dogsunlar ki diyor.... yani laf anlamiyor demek. ben sizi biraz stresli gordum, oncelikle biraz rahat olmaya calisin, ikiz gebelik olup 40. haftada da doguran cok. simdiden bence sikinti yapmayin, belki KV de cok yorulacak, kimseyi istemeyecek. eger o tarz birisi ise nazar degecek vs diye korkutabilirsiniz. misafir gelirse de gidin odaniza dinlenin, evde kim varsa o hizmet etsin.

Konuma gelecek olursak,

Kapıdan dönmek isteyen buyursun gelsin, bebekler premetüre olursa kapıyı bile açamam kusura bakmasınlar dersen belki anlar

Öncelikle hayırlı olsun, İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi🙏🏻
Doğumdan önce ve ya sonra bir çok komplikasyon olabiliyor. O yüzden her hamile gibi bunları düşünmeniz gayet normal. Bebekleriniz ikiz diye illa sorun yaşayacaksınız diye bir şey de yok.

İki bebek doğurmuş bir anne olarak söylüyorum ki; ne kadar düşünürseniz düşünün, ne plan yaparsanız yapın, o günü, o günleri önceden tasarlayamıyorsunuz. Şimdi kayınvalideniz tamam dese o gün ne yapacağını zaten bilemeyeceksiniz, belki dinleyecek belki dinlemeyecek. O yüzden size tavsiyem şimdiden bunları düşünmemeniz. Akışına bırakın çünkü elinizde olmayan şeyler olacak. Anı yaşayın, o günü o zaman düşünürsünüz. O gün geldiğinde sana söylemiştim anne maalesef kabul edemeyeceğiz dersiniz. Belki onun da heyecanı o zamana dinmiş olur. Şimdiden bunları düşünmek stresten başka bir şey yaratmayacak😊

Kirmak istemiyorsunuz ama o kadar laftan anlamiyorsa mecbur kiracaksiniz. Cinnet gecirtir insana bu tarz insanlar.

O bakımdan sanslıyım sanırım annemlerin eve atarım kendimi dogursam direk mis 😀😀 Odamızda var esimle benim ne misafir derdi ne yemek ne temizlik bir 10-15 gun prensesler gibi gecirirm 😂😂

Hayıelı doğumlar dılerım 4 yıl once bende aynı durumda olunca yazmak ıstedım ☺ tek yumurta ıkızlerımı 33 haftalıkken sezeryanla dunyaya getırdım 18 gun kuvezde kaldılar. Ben gurbetteydım kımsem yoktu akraba vs o konularla ugrasmadım. Misafir kabul etmeyın. Ben gelmek ısteyen komsuma yenı kuvezden cıktı doktor tembıhledı tekrar kuveze gırebılırlermıs vs deyıp gerı cevırmıstım. Kayınvalıdenızı sevıyorsanız onun gelmesıne ızın verın bence. Cunku ıkı bebek bakmak gercekten zor ozellıkle lohusayken yardımcı olsun. Mısafırıde kabul etmezsınız olur bıter. Ikızler ıcın de hıc merak etmeyın cok kolay toparlıyolar ıyı kı ıkız olmus dıceksınız ☺☺ su an benımkıler oyle ıyı arkadaslar kı kımseyı aramıyolar 😍😍 sakın olun rahatlayın baska seylerı kafanıza takmayın gelıp geçiyor hersey

Benim iki sıkıntılı hamileliğim oldu. Kesin küvöze girer belki haftalarca hastanede kalır derken sapa sağlam bir şekilde kucağımıza verdiler. Olumsuz düşünmeyin. Allah bebeklerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.
Doğum sonrası sıkıntı yaşansa da yaşanmasa da yeni doğmuş bebeklerin kucaktan kucağa gezmesini doğru bulmuyorum. Olması gerekeni defalarca söylemişsiniz zaten. Baskına gelecek halleri yok. Gerekirse bebekleri yatak odasından çıkarmayın. Gelenlere de tekrar aynı izahatları yapın. Darılan darılsın. Alınan alınsın.

İşte ben kabul etsem bile kafam kaldırmaz daha şimdiden neden 35. Haftada doğuracaksın ki sorularına maruz kalıyorum. Neden normal doğum yapmıyorsun? İlk ikiz olduğu öğrenildiğinde aaaa kimde var ki? Tüp bebek mi? Gibi gibi bir sürü soruyla karşılaştım hem de gereksiz bir çok kişi tarafından soruldu bu sorular. E doğup bu süreci yaşarsak neden kuvöz, neden az kilo, neden neden? Kafam kaldırmaz gerçekten. E bir de neden risk alayım değer mi? Değmez.
Bütün bu sorulara maruz kalmış bir ikiz annesiyim🙃
Hele bi doğsunlar sorulara sorular eklenecek, saçları boyları kiloları kıyaslanacak daha birçok şey.
Ben de erken doğum yaptım ve epey uzun bir kuvöz süreci geçirdik, siz o eşiği de atlatmış sayılırsınız şükür.

Benim çevremdeki kimse gelemedi zaten bebekler kuvozde diye. Çıktıklarında da gelmediler bebekler büyüsün diye, sağolsun kimse sorun çıkarmadı.
Ama siz madem böyle bir valideye sahipsiniz direkt kestirip atın, o istediği kadar konuşsun. Daha doğmamışlar bile, bunun stresini şimdiden yüklenmeyin.
Doğsunlar bakalım, ondan sonra hayatın akışına göre reddedersiniz. Anlık cümlelerle. Belki insanlar gelmeyecek bile😉
Bazı şeyler yaşanırken daha kolay oluyor, eşinize falan atarsınız topu, hallolur bir şekilde. Hem o zamanki psikoloji ile daha kolay sert konuşursunuz 😄

Sağlıklı doğumlar dilerim. Bebeklerinizi sağ salim kucaklayın ve evinize götürün inşallah.
İkiz büyütmenin zorluğu ve güzelliği bir arada olacak size sabır kolaylık ve mutluluk dilerim 💐

Bende ikiz doğurdum. Gelmek isteyene doktor kesinlikle yasakladı dedim. Bizim doktorumuz gerçekten yasakladı. "Grip atlatmış olsalar bile bebekler hasta olur, eğer hasta olursa bir aydan önce çıkartmam" dedi. Daha ikisi de hastanedeydi. Eve kimse gelmesin dedi. Dediği gibi oldu kimse gelmesin dedik, gelmediler.

Okurken sinirlendim. Taviz vermeyin, gelenler zaten arayıp da gelmek isterler, telefonda kabul edemeyeceğinizi söylersiniz. Kayınvalideniz kadar anlayışsız değillerdir, kabul edilmedikleri yere gelecek değillerdir. Hastanede ziyaretçi istemiyorsanız öncesinde hemşire ile konuşup gelenleri göndermesini isteyebilirsiniz, eğer size sormadan gelecek olanlar olursa.

Ve olumlu düşünüp hamileliğinizin tadını çıkarmaya bakın. Hiçbir şey düşündüğünüz kadar kötü olmak zorunda değil. Siz hamileliğinizde ne kadar huzurlu olursanız, bebekleriniz de doğduklarında o kadar sakin olacaklar.

Bende ikiz doğurdum. Gelmek isteyene doktor kesinlikle yasakladı dedim. Bizim doktorumuz gerçekten yasakladı. "Grip atlatmış olsalar bile bebekler hasta olur, eğer hasta olursa bir aydan önce çıkartmam" dedi. Daha ikisi de hastanedeydi. Eve kimse gelmesin dedi. Dediği gibi oldu kimse gelmesin dedik, gelmediler.
Ben de gelmek isteyenlere doktor yasakladı dememe rağmen, doktor yasaklamaz deyip gelenler olmuştu 🤣

Back
X