Ben mi anlatamıyorum?

Sakınmıyorum belki sakındığımı düşünüyorlardır kim bilir, diyorum ya bir tek ben doğurmuyorum
Sakinsan ne olacak,tek sen doğursan ne olacak..ben cocugumu kimsenin ölmesine izin vermedim.hatta bazen ellerinde yedikleri şeyleri uzatırlardı ki en nefret ettiğim şeydir.. açık açık opmeyin diyordum..elinizdekini vermeyin diyordum..arkamdam konustularsa da umrumda değil.. hatta bir ara senin çocuk altın mi pırlanta mi diye güya laf sokuyorlardı.. 😁 eşimin yeğeni doğum yaptı..neredeyse altın çocuğun buyun yüzünü öptü ki daha yeni doğmuştu..neyse bana ters..boş ver darılan darilsin

Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.
Erken doğum olsa bile küvözde kalmayabiliyorlar, tam zamanında doğsa da kalabiliyorlar. O açıdan onun kaygısını lütfen yaşamayın.

Çat kapı gelen giden vs olursa da insanlarla siz muhatap olmak zorunda değilsiniz.

İhtiyaç hissediyor insan o dönem yanında birine ama bu daha çok dost, arkadaş oluyor. Bilmem kimin akrabasının saçma sapan sorduğu sorular değil...

Şimdiden kv ikna edip konuyu hiç açmasın kafasındasın ama birçok kv laftan anlamıyor 😂 şimdi he de geç zamanı gelince müsait değilim deyip kabul etmezsin. Bir de herkes yazmış zaten de bizi neler bekliyor bilmiyoruz deyip drama bağlamayın. Herkes hamile kalıyor ve ne olacağını bilmeden her türlü hazırlığı yapıyor sonuçta

İşte doktor bu tarz konuştuğu için ben pozitif enerji yaysam bile bir yanım bu şekilde olabileceğini çoktan kabul etti. Düşük kilolarda gidiyorlar çünkü..
Dediğim gibi aslında kayınvalidemi severim yardımına ihtiyaç duysam da duymasam da insan olarak seviyorum ama beni bu konuda zorluyor.
Ne kadar küçük kilosu
2700 doğdu 36 artı 5 te
Küvöze girm3di
Tabi ikiz değildi ama

35te doğurup küvöze girmeyen var
İçini ferah tut

Gözden bulaşan bir virüs de çıkmış bu ara. Dikkat etmeniz iyi olacaktır. Özellikle çocuklara bulaşıyormuş. Hastanede dr bir arkadaşım söyledi bu akşam. Sonuçta siz istemedikten sonra evinize kimse gelemez. Eşiniz ilgilenebilir bu konu ile siz rahatlamaya bakın.
Ayrıca 34. Haftadasınız 36 haftayı geçerseniz erken doğum sayılmıyor bile belki sorun da yaşamazsınız. Yani umarım.. ama yine de gelmemeleri çok daha iyi olacaktır.

doğum yaptığınızda ilk ay kimseyi kabul edemeyeceğinizi tebrik ve iyi dilekler için teşekkür ettiğinizi sosyal medyadan ve whatsaapdan ayrıca telefon konuşmalarında siz belirtin
buna rağmen gelen olursa bebeği asla çıkarmayın odada kalsın ;) sizde 5 dk yanlarında durup bebeğe bakmam lazım deyip içeri gidersiniz kayınvalideniz el elde baş başta öyle otursun içerde misafirle ;)

şimdiden bunlar için germeyin kendinizi dediğim gibi yapın gitsin sizin canınız sıkılacağına onlarınki sıkılsın böyle böyle öğrenirler en azından daha dikkat ederler

Herkese merhaba, kısa tutmaya çalışacağım.

Tek yumurta ikizlerine hamileyim, ne olacağı belli olmayan bir süreç yaşıyoruz. Doğum ne zaman, sonrası ne olacak kuvöz vs durumları yani anlayacağınız keyifli bir süreç değil.

Konuma gelecek olursak,
Kayınvalidemi severim Allah için yani herhangi bir tatsızlığımız olmadı bugüne kadar.
Ama bu sürecin başından beri ‘bizi nelerin beklediğini bilmediğimizi, gerekirse hastane ve eve ilk zamanlar kimseyi kabul edemeyeceğimizi’ anlatmama rağmen ısrarla her görüşmemizde sürekli birilerinin çat kapı ya da haberli gelebileceğini söyleyip söyleyip duruyor. Ben de her seferinde bunun mümkün olamayacağını gerekirse kimseyi kabul edemeyeceğimizi söylüyorum. Anlamıyor yani evirip çevirmeden dümdüz de anlatıyorum anlamıyor işine gelmiyor.
Ben istiyorum ki kalpler kırılmasın ama şimdiden beni sıkıntı bastı o günler gelmeden.

Evet bir tek ben doğurmuyorum ama süreç o kadar karmaşık ki erken doğum olacağı net ama sonrası belirsizlik. Belki biri evde biri hastanede olacak ya da ikisi hastanede kuvözde ben insanlarla ve sorularıyla uğraşamam ki. Kuvözden çıkıp eve gelmeleri nasip olursa o düşük bağışıklıkla ben neden riske atayım ki diye diye kendimi yiyorum günler yaklaştıkça.

Okuduysanız teşekkür ederim, umarım bu tarz bir şeyde fikir verebilirsiniz. Çünkü peki diyip susmuyorum aslında ama olmuyor o süreçte kırmaktan kırılmaktan korkuyorum çünkü yapabilirim. 🤷🏻‍♀️
Misafirleri kayinvalideniz kendi evinde ağırlasin

Back
X