- 17 Ocak 2021
- 26
- 3
- 0
- 27
- Konu Sahibi Ayraninyanindakidoner
-
Yaklasik 10 yillik arkadasligim var çoğuyla anlatma desem olmaz nasil diyeceğim iste onu diyorum bana iliskin hariç her konuda konuşalım ama bu konulara girmeyelim mi demeliyimKimsenin hayatı kimseyi bağlamaz. Bir daha anlattıklarında dinlemeyin. Olsun bitsin
Bu konuda fikirlerimiz ve yaşantımız uyuşmuyor, ben Sana tavsiye veremem deyin.Yaklasik 10 yillik arkadasligim var çoğuyla anlatma desem olmaz nasil diyeceğim iste onu diyorum bana iliskin hariç her konuda konuşalım ama bu konulara girmeyelim mi demeliyim
Hayir mesela anlatıyorlar onlara aaa süper ya ne guzel sevgilisininiz çok yakisiyorsunuz dememizi bekliyorlar
Pekiİnsanların cinsel yaşamından sizene ya?
Anlatıyorlar diye fetva vermek zorunda mısınız?
Sizene milletin cinsel hayatından çok rahatsızsanız kendinize uygun arkadaş ortamı bulursunuz. Benim için evet bu yobazlıktır. Evliyken yapılacak şeyleri yapıyor yok kınamamı anlamasınlar diye dini yönden dem vuruyormuşsunuz. Bende cinsellik yaşamadım yaşayan arkadaşlarıma sizin gözünüzle bir kere bakmadım. Kendi hayatları kendi vücutları istediklerini yaparlar ben yaşamadım diye cinsel hayatın normal olduğu gerçeğini değiştirmez.
Arkadaşlarını olduğu gibi kabul etmelisin. Herkesin kendi hayatı herkes dine aynı şekilde bakmayabiliyor. Ya da insanlar rahatsız olur diye hangi dinde olduğunu açıklamıyor. O yüzden insanları dininize göre yargılamayın. Ayrıca arkadaşların uyarabilirsin ama bunun din boyutuna girmeden yap ve üsteleme. Bir kere uyar sonra söyleme sen sana göre olan arkadaşlık görevini yaptın. Gerisi onu hayatı ve onu ilgilendirir. Ve şu hayatta kimseyi kınama sonra insanın başına geliyor. Sonra diyorsun demek ki büyük konuşmuşum dedirtiyor hayat. Kafana çok takma. Rahatsız oluyorsan ilişkileri hakkında yorumda yapmayabilirsin .
Bile isteye arkadaşlığı devam ettirip sonra hayıflanmak ne mana anlamadım gerçektenDemeyin yani zorla değil. Begenmeyen begenemdigi ortamda durmaz, onlar anormal desek ne olur, siz normal olsaniz ne olur anlamadim ki. Kimse size gore sekil almak veya sizin hosunuza gidecek sekilde zorunda degil.
TeşekkürlerBu konuda fikirlerimiz ve yaşantımız uyuşmuyor, ben Sana tavsiye veremem deyin.
Gülünecek bir şey yokBile isteye arkadaşlığı devam ettirip sonra hayıflanmak ne mana anlamadım gerçekten
Canim cekmisti aklima bu isim geldi :)Doner ve ayran mi?
Sana göre yok, bana göre var.Gülünecek bir şey yok
Aynen asla dedikodu yapmazsın bak inandım suan . ve rahatsizsin galiba ben onların yüzüne bir sey demiyorum kirilmalarini isteyen biri olmadığım için buraya yazip tavsiye istedim aman haram sakin yapmayin demiyorum bana göre uygun olmayan bir şeyi benden onay beklediklerini ve bunun karşısında ne yapmam gerektiğini soruyorum. Siz cevabınızı verdiniz ve hâlâ takılı kaldiysaniz sorununuz var demekkiSana göre yok, bana göre var.
Ben davranışlarından rahatsız olduğum insanla olan arkadaşlığımı bitiririm, arkasından konusunu açıp dedikodusunu yapmam.
Hem arkadaşlığı devam ettirip fetva verip hemde rahatsız olmak çok komik.
Rahatsız oluyorsan neden dinliyorsun? Dinliyorsan neden rahatsız oluyorsun?
Sürekli senden tavsiye istemeleei garip bu konuda asıl?. ya ben burayi hep okuyordum ama niyeyse böyle konu görmedim hic ondan uye olup soylemek geldi icimden. Merak ediyorum sizler ne düşünüyorsunuz . Biz kirada oturdugumuz icin ortaokuldan bu yana cok ev degistirdik haliyle eve yakin okullara gittim cok arkadasim oldu hepsiyle de görüşürüm wp gruplarimiz falan vardir . ancak belki de yaşımız 22 olduğu icindir yani herkesin görüştüğü bir erkek arkadaşı var ve biz kızlar bilirsiniz anlatmaya bayılırız onlarda iliskilerini gizlimiz saklimiz yok diye anlatıyorlar kimi çoğu zaman da tavsiye istiyor. Grupta sevgilisi arkadasi olmayan benim ve kendi rizamla yok onlari kiskaniyorsun dememeniz icin diyorum fikrimi soruyorlar ama çoğu zina yapiyor (evliyken yapilmasi gereken cogu şey)hani bazi iliskiler bellidir ya sirf cinsellik icin birlikte olurlar bastan belli bunu söyleyince suçlu ben oluyorum bu gecen ay yasandi ve hatta olaya biraz dini yönden söyledim ki onu kinadigimi sanmasin diye sonra çocuk ayrildi ve arkadaşımı kullanmış oldu. Yani birde birliktelik yasayip yeni sevgilisine hic yasamadim diyenler ve afedersiniz zar bozulmasın diye oral yapan vs.cok bıktım bu muhabbetlerden insanlardan soğudum . Sürekli benden tavsiye istiyorlar gunah olduğunu boyle seyler yapmanin olmamasi gerektiğini söyleyince yobaz oluyorum diyeceksiniz e sende konusma onlarla ama hangi birini çıkarsam olmuyor ki gerçekten seviyorum onlarin kötülüğünü de istemiyorum napmaliyim
Çünkü 10 yılı devirdik artik kardes gibi olduk her seylerini taaa ortaokuldan beri biliyorum onları onlardan iyi biliyorum onlarda beni tabi .Sürekli senden tavsiye istemeleei garip bu konuda asıl?
Size ne pardon? Siz gunah olcer misiniz?. ya ben burayi hep okuyordum ama niyeyse böyle konu görmedim hic ondan uye olup soylemek geldi icimden. Merak ediyorum sizler ne düşünüyorsunuz . Biz kirada oturdugumuz icin ortaokuldan bu yana cok ev degistirdik haliyle eve yakin okullara gittim cok arkadasim oldu hepsiyle de görüşürüm wp gruplarimiz falan vardir . ancak belki de yaşımız 22 olduğu icindir yani herkesin görüştüğü bir erkek arkadaşı var ve biz kızlar bilirsiniz anlatmaya bayılırız onlarda iliskilerini gizlimiz saklimiz yok diye anlatıyorlar kimi çoğu zaman da tavsiye istiyor. Grupta sevgilisi arkadasi olmayan benim ve kendi rizamla yok onlari kiskaniyorsun dememeniz icin diyorum fikrimi soruyorlar ama çoğu zina yapiyor (evliyken yapilmasi gereken cogu şey)hani bazi iliskiler bellidir ya sirf cinsellik icin birlikte olurlar bastan belli bunu söyleyince suçlu ben oluyorum bu gecen ay yasandi ve hatta olaya biraz dini yönden söyledim ki onu kinadigimi sanmasin diye sonra çocuk ayrildi ve arkadaşımı kullanmış oldu. Yani birde birliktelik yasayip yeni sevgilisine hic yasamadim diyenler ve afedersiniz zar bozulmasın diye oral yapan vs.cok bıktım bu muhabbetlerden insanlardan soğudum . Sürekli benden tavsiye istiyorlar gunah olduğunu boyle seyler yapmanin olmamasi gerektiğini söyleyince yobaz oluyorum diyeceksiniz e sende konusma onlarla ama hangi birini çıkarsam olmuyor ki gerçekten seviyorum onlarin kötülüğünü de istemiyorum napmaliyim
Aynen asla dedikodu yapmazsın bak inandım suan . ve rahatsizsin galiba ben onların yüzüne bir sey demiyorum kirilmalarini isteyen biri olmadığım için buraya yazip tavsiye istedim aman haram sakin yapmayin demiyorum bana göre uygun olmayan bir şeyi benden onay beklediklerini ve bunun karşısında ne yapmam gerektiğini soruyorum. Siz cevabınızı verdiniz ve hâlâ takılı kaldiysaniz sorununuz var demekki
birlikte olurlar bastan belli bunu söyleyince suçlu ben oluyorum
bu gecen ay yasandi ve hatta olaya biraz dini yönden söyledim
Aynen aynen söylemiyorsun bak bende şuan inandım.Sürekli benden tavsiye istiyorlar gunah olduğunu boyle seyler yapmanin olmamasi gerektiğini söyleyince yobaz oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?