• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi ayıp ettim onlar mı ?

Boyle iki ihtimalli sorularla konu acip da hosuna gitmeyen yorumlar oldukca savunmaya gecen, hatta agresiflesen kullanicilari gordugum zaman bu konularin aslinda fikir alma, farkli bakis acilarini ogrenme amaciyla degil de "İlginc, her zaman olmayacak bir olay oldu, yazayim da herkes bana bravo desin" dusuncesiyle acilmis oldugunu dusunuyorum ister istemez. Belki ilgi cekmek, sesini duyurmak, onaylanmak ihtiyaci varmis gibi geliyor, ama cozulmesi gereken derdi varmis gibi durmuyorsun buradan bakinca, actigin konuyu dert etmis gibi degilsin. Zaten dusuncen fikrin belli, kimin ayip ettigi konusunda gorusun net, onay bekliyorsun sadece. Onay alamayinca da gerilmissin.

Kusuruma bakma, ben boyle goruyorum.

Boyle iki ihtimalli sorularla konu acip da hosuna gitmeyen yorumlar oldukca savunmaya gecen, hatta agresiflesen kullanicilari gordugum zaman bu konularin aslinda fikir alma, farkli bakis acilarini ogrenme amaciyla degil de "İlginc, her zaman olmayacak bir olay oldu, yazayim da herkes bana bravo desin" dusuncesiyle acilmis oldugunu dusunuyorum ister istemez. Belki ilgi cekmek, sesini duyurmak, onaylanmak ihtiyaci varmis gibi geliyor, ama cozulmesi gereken derdi varmis gibi durmuyorsun buradan bakinca, actigin konuyu dert etmis gibi degilsin. Zaten dusuncen fikrin belli, kimin ayip ettigi konusunda gorusun net, onay bekliyorsun sadece. Onay alamayinca da gerilmissin.

Kusuruma bakma, ben boyle goruyorum.
yorumum da belirttim
dedim ki " ELİMDE olmadan savunma yapıyorum galiba , konu kapansın ben tekrar okuyum yorumları sakince diye belirttim okumadınız mı ?

Ne sartta oluraa olsun evden misafiri yollamak hoc hos olmamis
birde isyeri arkadaslariniz ile komsulariniz yanisiyorlar mi keske ayni zamanda cagirmasaydiniz sahsen ben hoslanmiyorum o durumdan

Yapılması gereken oymuş ama herkes yapamaz. Giden derdi ben geldim arkamdan dedikodu ediyorlardır falan die. Gitmesi sizi temize çıkarmış ama fazla acık olmuş. Kibarca uyarsaydın ara çağır arada bişey yok komsuyuz gibi...yok derse icabına baksaydın...

hafta sonu eve misafir davet ettim
iş yerinden arkadaşlar komşular felan
iki komşum hafta içi tartışmışlar haberim yok tabi benim kimsenin de haberi yok muş zaten
bende herkesi çağırdım onları da çağırdım ikiside geldiler ,
sonra biri diğerine bir kaç kere laf sokmuş biz sorunu bilmediğimiz için fark etmedik haliyle ;
sonra ben mutfaktaydım bunlar tartışmaya başladılar , yeter artık ya felan dedi diğeri ne laf sokup duruyorsun dedi , sinirlendi kalktı gitti , şok olduk biz , sonra diğeri anlatmaya başladı hafta içi tartışmıştık felan diye ..
bende hadi canım dedim sende evine git dedim ; kibarca kovdum yani
bana mesaj atıyor çok ayıp ettin bana, çok terbiyesizsin diye !
terbiyesiz olan sizsiniz dedim , neyse derdiniz dışarıda halletseydiniz neden benim evimde kavga ediyorsunuz diye ..
hala ayıp ettin terbiyezsin hiç misafirperver değilsin diye messajlar atıyor hırsını da alamadı hala, bir de taraf tutmakla suçluyor
ben mı ayıp etttim şimdi bu durum da ?

Bakin onlar bir hata etmis o kadar kisinin icerisinde tartismislar..Ancak atesle barut yanyana durursa patlar dimi..Siz bilmeyebilirsiniz ancak tartisdiklarindan itibaren artik biliyordunuz..Bu konuda onlar ayip etmis ama sizde bilirsiniz ki insanlar cok sinirlendiginde tartisma cikabilir ve olabilecek seyleri o an goremeyebilirler..

Misafirinizin biri cikip gitmis ancak digerini kovmamaliydiniz..O an dedikodu yapiyor diye kovmussun ancak sinirlendigi icin paylasmak istemistir..Nasil ki siz sinirlenip, uzulup buraya konu actiysaniz o da size dertlenmek istemis belliki..Kovmak yerine daha hosgorulu olabilirdin..

Cunku su anda isteyerek ya da istemeyerek taraf tutmus gibi gorundun..Yani ilk giden kisi icin onuda kovdugunu dusunup haliyle kirilmistir..Ki o kadar kisinin icinde bu cook rencide edici bir davranis olmus haliyle hazmedemiyor..Bu konuda kovdugun kisi cok hakli...

Taraf tutmayayim diyerek tutmussun cunku simdi kovdugun kisi artik seninle gorusmek istemeyecek ona ozur firsati sunmamis oldun..Ancak oteki ilk giden sakinlestigi icin evden de kovulmadigi icin sizden ozur dileme sansi var ve bu durumda o ozur diledi iyi otekikovulan kotu olacak gozunuzde..

Kovulan kisi adina gercekten uzuldum..Dedikoduya tahammul edemiyorum derken o kisiyi fena bir hale dusurmussunuz..Bence o kisiden ozur dilemeniz lazim..Dedikoduya karsi olan biri eminim bu yazdiklarimi okuyunca istemeden hata yaptigini farkedecektir..

Back
X