eyer maasin evin size ait olan giderleini hayli hayli geciyorsa haklisin. ABlana yapip sana yapmamalari da ayri bir sey tabi, bir de maddi imkanlarina gore de deyisir sanirim.
Ama ben senin yerinde olsam bana kalan masraflari veririm eve ait kira yiyecek elektrik filan, baska da vermezdim. Ve herseyimi kendim yapardim.
Ben onda bile degilim yani annem gune gidiyor gun parasini veriyorm maasimi babama veriyorm illaki karsiliyordur kirada degiliz cok sukur ama ben maasimi verip laf etmiyorsam aslada etmem
Onlarin boyle aoyleyip kenara attigim 3 kurus icin sen ode demeleri beni uzuyor tepki gosterincede ben bencil
Oluyorm
Bence sakin kendini suclama bencilmiyim falan diye. Annem bana oyle seylet soylese ben cok kirilirdim.Bende buna kiziyorum maasimla zaten size katki yapiyorum biriktirdigim parayada boyle soylemesi uzuyor ki ben annemede soyledim evlendigimde sizin yetmediginiz yerde ben biriktirdigim parayla yapmal
İstiyorm bazi seyleri dedim hatta tamam bilezik yapalm atiyorm
Siz 3 bilezik mi takacaksiniz 2 de ben veririm size 5 bilezik takmis olursunuz dedim
Selam kizlar
23 yasindayim. 1,5 senedir bir firmada calisiyorum. Kazandigim
Maasimi aileme veriyorum. Babam bize hep bir kesemiz olsun demistir ve bende bu sekilde alistim ama ne zaman para istesem babam fazlasiyla verir cok sukur. Kizlar kazandigim maas kadar prim kazaniyorum. Para konusunda iyi bi yerde calisiyorum. Ve bi miktar para biriktirdim anneminde bundan haberi var. Konuya gelirsek annem smdiden soyle ceyiz icin ufak tefek seyler aliyor ve bunu benim odememi istiyor. Ben primimi biriktiriyorum ileride araba alirim yada evlenirken ailemin yetmedigi yerde ben yetmeye calisirim diye kendimce biriktiriyorum bilgisayara ihtiyacim var onu bile alamadim firsat bulamadim. Neyse annemle
Konsuuyoruz parayi altin yapayim dedim annemde bilezik yapalim sana dugununde takariz dedi ve ben sinirlendim ablama herseyi yaptiniz ablam 5ay calisti sadece sonra evlendi. Smdi benim gelecek icin biriktirdigim parayi bilezik yapip bana mi takacaksiniz dedim annemde tamam kendin biriktirdin ama tencere takimini sen odersin dedi. Bu sefer bunada cok bozuldum ben primimden biriktirmeye calisiyorm sizden param yok demiyorm gizlemiyorum maasimi size veriyorum hepsini ama
Bana hala ceyizini sen ode diyorsunuz diye kizdim
Annemde ne kadar bencilsin dedi
Smdi size sormak
İstiyorum ben bencilmiyim kizlar ?
Ben o parayi ileride zor gunumde yetismedigi yerde ben yetisirim diye biriktiriyorum annem bana bilezik yapip dugununde takariz diyor. Maasimi aileme veriyorm yardimco oluyorum ceyizini sen ode diyorlar aldigim prim hep gozlerinde yani boyle soylemek istemiyorum ama cok
Bozuldum ablama herseyi yaptilar bana gelince sen yap diyorlar sizce bencilmiyim ?
babanın tavrı makul.. bizde de öyle idi.. herkesin kazandığı aynı hesaba yatardı ev geçinirdi..
çeyiziniz için birşeyler almanız da makul.. ilerde aileniz yapamayacaklarsa siz başlamış olursunuz şimdiden..
ama size takacakları bileziği almanız o abes geldi.. anne baba kızlarına az ya da çok bi zahmet kendileri biriktirip bişey takmalılar.. işin anlamı güzelliği orada.. etrafa bak taktık işte demek için olmamalı..
Selam kizlar
Maasimi aileme veriyorum. Babam bize hep bir kesemiz olsun demistir ve bende bu sekilde alistim ama ne zaman para istesem babam fazlasiyla verir cok sukur. Kizlar kazandigim maas kadar prim kazaniyorum. Para konusunda iyi bi yerde calisiyorum. Ve bi miktar para biriktirdim anneminde bundan haberi var. Konuya gelirsek annem smdiden soyle ceyiz icin ufak tefek seyler aliyor ve bunu benim odememi istiyor. Ben primimi biriktiriyorum ileride araba alirim yada evlenirken ailemin yetmedigi yerde ben yetmeye calisirim diye kendimce biriktiriyorum bilgisayara ihtiyacim var onu bile alamadim firsat bulamadim. Neyse annemle
Konsuuyoruz parayi altin yapayim dedim annemde bilezik yapalim sana dugununde takariz dedi ve ben sinirlendim ablama herseyi yaptiniz ablam 5ay calisti sadece sonra evlendi. Smdi benim gelecek icin biriktirdigim parayi bilezik yapip bana mi takacaksiniz dedim annemde tamam kendin biriktirdin ama tencere takimini sen odersin dedi. Bu sefer bunada cok bozuldum ben primimden biriktirmeye calisiyorm sizden param yok demiyorm gizlemiyorum maasimi size veriyorum hepsini ama
Smdi size sormak
Ben o parayi ileride zor gunumde yetismedigi yerde ben yetisirim diye biriktiriyorum annem bana bilezik yapip dugununde takariz diyor. Maasimi aileme veriyorm yardimco oluyorum ceyizini sen ode diyorlar aldigim prim hep gozlerinde yani boyle soylemek istemiyorum ama cok
Bozuldum ablama herseyi yaptilar bana gelince sen yap diyorlar sizce bencilmiyim ?
Bence Anne haksızlık yapıyor ablana ne yaptıysa sana da aynısını yapsinSelam kizlar
Smdi size sormak
Bence annenin dediğinde anormal bir şey yok. Evet bilezik takacaksa kendi alıp takmalı ama çeyizini kendi biriktirdiğin paradan ödemen normal. Sonuç olarak onların evinde kalıp, onların yemeğini yiyorsun. Çalışmaya başlayana kadar tüm harcamalarını da onlar karşıladı. Yemeğin, yatağın, eğitim masrafların hepsi onların kesesinden çıktı. Şu andan sonra on sene çalışıp tüm maaşını versen yine de maddi yönden sana yaptıkları masrafı karşılamış olmazsın. Yani evet bence bencilce düşünüyorsun.
Evet, benim için bir problem yok :)Anladim. Buna raziysaniz problem yok zaten, sadcee merak etmistim.
Sonucta ben de calistigimdan beri kendi giderlerimi kendim oduyorum. Ailemle kalsam ailem istemezdi belki ama, masraflarin bir kismini ustlenirdim.
Yani yazlık olmasa da olur bir şey zaten bence :) Ama bir mallarını satmayı düşünüyorlarsa bence sıkıntı içindedirler.Yani
Cok sukur evimiz var ve aldigimiz 3 kira var 4 kiz kardesiz arabamiz ve yazligimiz var durum suan kotu ama dusmus durumda degiliz babam yazligi satmayi dusunuyormus !! Annem
Boyle soyledi
Ailenin hakki odenmez o
Cok baska bir konu benimde ileride evladim
Olursa allahin izniyle bende onu okutup buyutup emek vericem
O benim evladim bnu yapmak zorundayiz zaten o zaten cocuk
Dunyaya getirmenin anlami yok is hak ka girerse cok baska olur ben asla haklarini odeyemem sadece yasladiklarinda onlara cocugum gbi bakip maddi yada manevi destek olarak belki
Onlarin bana yaptiginin ufacik bi kismina karsilik vermis olurum. Demek
İstedigim ben elimden geldiginde yardmci olup
Maasimi veriyorm ama kendimden kisip
Biriktirdigim paraylada bana ceyizini al diyorlarsa bu hos degil bana gore cnku ablama bu sekilde yapilmadi
Ben asla maasimi veriyorm
Paramo veriyorumda degilim ailem
Yani tabiki vericem ve su zamana kadar asla laf etmedim
Onlara karsi ama boyle soylemesi cok
Zoruma
Gitti ben kendimce harcamam gereken parayi kenara atip biriktirme bilincindeysem bana boyle soylememesi gerekmez mi. Ceyizimi yaparlar shine biz suna yetisemedik kzim derler bende benim param var baba yapariz derim ama den ode demelerine
Bozuldum
Acikcasi
Selam kizlar
Smdi size sormak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?