Ben mi bencilim yoksa o mu?

Gecmis olsun. Malesef esiniz bencil.

Benimkisi de ilk zamanlar denedi haftada bir maca gitmeyi ama ben surat astim :KK8: Simdi gitmiyor. Arada bir arkadaslariyla bulusuyor sadece. Yarin oburgun cocuk olunca sikinti olur.oyuzden evli insanlarin duzenli etkinlikleri olmasina karsiyim. Bastan o rahatligi verince sonra onunu alamiyor insan malesef.

Bu huyundan nasil vazgecirirsiniz bilmiyorum. Ancak yapmaniz gereken ilk sey haftada zaten 2 gun olan etkinligin 3. Gune cikmasina asla izin vermemek.

Kavga ederseniz sonuç alamazsınız. Şu an sadece sen gidince kendimi yalnız hissettim ben senden destek alıyordum deyin.sakın suçlamayın yada ordayken ona ters konuşmayın, sık aramazsa niye aramadan demeyin. O rahatça gezsin, çünkü şu an arkadaşlarına söz vermiş ve siz suçladıkça savunma mekanizması çalışacak, o yüzden sonuç alamazsınız. Bence gayet güzel sizi annenize bıraksın onu öpün uğurlayın. Ama bundan sonra da eşinize biraz sorumluk verin , onun düşünmesini beklemeyin mesela aşkım ben biraz yoruluyorum bu cuma bana yardım etsen çıkmasan olur mu, yada sen çocuklara bak ben dışarı çıkıcam deyin. Erkekler in aklına malesef gelmiyor o yüzden siz inatlaşmadan tatlı dille sorumluk verip iş yaptırın, hiç kendinizi yıpratmayın herşeye yetişeceğim diye.

Sana muhtacim izlenimi versin yani? İyi de sorumluluklarınin oldugunu bu sekilde nasıl anlayabilir ki?

Diğer tavsiyeleriniz de zaten adamin istedigi seyler. Aramasın, sorunsuz izin versin, rahatsız etmesin. Birde öpüp göndersin mi :KK48: tam körün istedigi bir göz Allah verdi iki göz olur.

Böyle adamın silkelenip kendine gelmesi için, ya madem çok seviyorsun arkadaşlarıni git onlarda kal diye kapi disarı edilmesi lazım, yada konu sahibininde cocuklari esine birakip haftada 3 gün plan yapması lazım ki, adam ne oluyoruz desin.

Kizlar merhaba. Benim iki çocuğum var. Biri 5 yaşında diğeri 4.5 aylik. Eşim her hafta pazartesileri maca gidiyor bir grupla. Cumalari ise baska bir grupla 2 hafta bir gene maça gidiyor. Bunların üstüne bir de balık tutma sevdasi çıktı başıma. Geçen haftasonu tekne ile gideceklerdi ama firtina çıktığı için gidemediler bunun yerine sabahtan akşama kadar piknik yaptilar.
Bu hafta da plan yapmışlar tekne ile çıkmak için. Yalnız ben perşembe gecesi ateşledim. Dun doktora gittim ve bademciklerim iltihaplanmış kendime hala tam anlamiyla gelebilmiş değilim. Büyük çocuğum da ateşlendi ki hala ateşi yükseliyor ve insallah cikmaz ama sanirim bebişte rahatsizlanacak. Demin ateşi 37.2 idi.
Eşim bunları görüyor olmasina rağmen acaba gitmesem mi dedi. Yani aklı hala gitmekte. Ben de o anki saflikla sen gideceksen beni annemgile götür hem ben rahatsizim hem ikisi rahatsizlanirsa tek başıma bakamam dedim. Asil amacim vazgecmesini sağlamaktı ama hadi seni götüreyim dedi. Ve çok bozuldum bu duruma. Üçümüz hastayken gidecekmisin gerçekten dedim. Konuşmadı durdu sadece.
Ya ben çok mu abartıyorum ki bence abartmıyorum o mu çok gamsız bilemiyorum. Bir tarafım plan yapmışlar birak gitsin diyor, diger tarafim biz bu haldeyken nasil gider,bunu nasil teklif eder, hadi gitti diyelim akli bizde kalmaz mi diyor? Sizce gitmemesini istemek bencillik mi oluyor, yoksa onun yaptığımı bencillik?
Haklisiniz malesef erkekler bu konularda cok dusuncesiz olabiliyorlar.Gecmis olsn cabuk iyilesirsiniz umarim.

Sana muhtacim izlenimi versin yani? İyi de sorumluluklarınin oldugunu bu sekilde nasıl anlayabilir ki?

Diğer tavsiyeleriniz de zaten adamin istedigi seyler. Aramasın, sorunsuz izin versin, rahatsız etmesin. Birde öpüp göndersin mi :KK48: tam körün istedigi bir göz Allah verdi iki göz olur.

Böyle adamın silkelenip kendine gelmesi için, ya madem çok seviyorsun arkadaşlarıni git onlarda kal diye kapi disarı edilmesi lazım, yada konu sahibininde cocuklari esine birakip haftada 3 gün plan yapması lazım ki, adam ne oluyoruz desin.
Tabiki de muhtaç izlenimi vermesin fakat konu sahibi ben istediğimi yaparım , ev de tüm sorumlular ortaktıe kararlılığında biri değil anladığım kadarıyla ile yoksa bu konuyu açmazdı zaten eşi evde sorumlulukları paylaşıyor olurdu. Fakat görüldü üzere konu sahibi bu konularda çok da eşimde sorumlu k almalı eşit olmalıyız diyen biri değil.o neden le bu çift için karşı tarafı suçlamak çözüm getirmez ancak sakinleştirerek bazen doğruyu gösterebilirsiniz.
Yani sizin Anladığınız gibi erkek o istediğini yapar aman sen alttan al demedim bana böyle yapılsa ben zaten çoktan boşanmış olurdum ama konu sahibinin anlattıklarını göre yardımcı olmak istedim
Çünkü burda gaza gelip laf söylese de genel olarak yaşayışı o olmadığı için havada kalacak herşey. Bilmem anlatabildim mi?

Valla kapı dışarı etmesi lazım bence de ama, daha gitme diyemeyip beni anneme bırak diyen biri bunu yapamayacağına göre ona göre çözüm bulmak lazım.yani ben olması gerekeni söylemedim sadece çiftin ilişki biçimine göre öneride bulundum.

Öncelikle çok geçmiş olsun size ve çocuklara.

Sakin karşılamışsınız, benim çocuğum olsa eşim hayatta haftada 3 çıkamaz. Beraber yaptıysak beraber bakacağız yok öyle etkinlik falan.

Oturup konuşma şansınız var mı? Etkinliklere karışma görünümünü vermemek adına bunun ardında yatan sebeplere dayalı bir konuşma yapmanız gerekiyor gibi geldi bana. Hani git/gitme izin almak da sıkıcı ilişkide kimse istemez. Ama konuşup anlatabilirseniz derdinizi, bak iki çocuk var, yıllardır her işin peşinden ben koşuyorum, çocuk sadece annenin değil aynı zamanda babanın bunu beraber yapacaksak aile oluruz şeklinde belki beyefendi bir kendine gelir. Buna cevap vermezse evden gönderme, veya haftada 3 gün çocukları kendisine bırakıp çıkma hakkınız doğar.

Tabiki de muhtaç izlenimi vermesin fakat konu sahibi ben istediğimi yaparım , ev de tüm sorumlular ortaktıe kararlılığında biri değil anladığım kadarıyla ile yoksa bu konuyu açmazdı zaten eşi evde sorumlulukları paylaşıyor olurdu. Fakat görüldü üzere konu sahibi bu konularda çok da eşimde sorumlu k almalı eşit olmalıyız diyen biri değil.o neden le bu çift için karşı tarafı suçlamak çözüm getirmez ancak sakinleştirerek bazen doğruyu gösterebilirsiniz.
Yani sizin Anladığınız gibi erkek o istediğini yapar aman sen alttan al demedim bana böyle yapılsa ben zaten çoktan boşanmış olurdum ama konu sahibinin anlattıklarını göre yardımcı olmak istedim
Çünkü burda gaza gelip laf söylese de genel olarak yaşayışı o olmadığı için havada kalacak herşey. Bilmem anlatabildim mi?
Konu sahibinin mizaci tahmin ettiğiniz şekilde olabilir ama çözümü o değil iste. Burda da normal hayatta da, hicbir zaman kimseyi hirslandırıp, ailevi bir probleme sebep olacak sekilde yazmam yada konusmam. Ama ezildiğini düşundüğüm hemcinsimin hayatın öyle gitmeyecegini, haksızlığa uğradığını gormesi icin, gözünü acmasını isterim.

Zaten sen ben demesekte bir yerde tak edip kendisi baş kaldıracak ki, konu sahibi tepkisini göstermiş.
Hic dikkat ettiniz mi, ben genelde gözlemledigim icin yazıyorum. Yeni evliyken ali kıran bas kesen, ele avuca sığmayan adamların esleri belli bir yaştan sonra eyvallahsız olur. Adam idare etmeye, susmaya baslar. Çünkü adı her ne ise, maymun gözünü açmış, bardak taşmış, kadın tırnaklarıni çikarmıştır.

Valla kapı dışarı etmesi lazım bence de ama, daha gitme diyemeyip beni anneme bırak diyen biri bunu yapamayacağına göre ona göre çözüm bulmak lazım.yani ben olması gerekeni söylemedim sadece çiftin ilişki biçimine göre öneride bulundum.
Valla sizin dediginiz gibi biri degilim aslinda ki ona gitme diyememekte degil sorun. Ben ona dolaylı bir sekilde dusundurebilirmiyim diye ugrastim kendimce. Çünkü ben isteyince degil kendi yapınca değeri olacakti benim gozumde. Yani bu kadar asagilayip teselli vermeye çalışmakta ne biliyim. Hakkinizda hayırlısı...

Esiniz evli ama bekar hayatı yaşamaya devam ediyor. Haftada 3 gün tek başına dışarıda olması kabul edilebilir bir şey degil. Siz bunu haftada bir gün bile olsa yapabiliyor musunuz?

Esiniz hasta olsa siz bırakıp gider miydiniz? Bu tarz durumlarda siz ve cocuklarla ilgilenmek annenizin degil esinizin görevi. Onun cocuklari, onun ailesi. Anneniz anaçlığından destek olur o ayrı.
Sadecd hastalık durumu değil, genel anlamda planlarıni abartmaması konusunda uyarın, çabalayın.
Başta durum çok masumaneydi aslinda. Yeni bir okula atanmıştı mudur yardimcisi olarak ve okulunu pek sevmiyordu eskiye gore cok yogun calisiyordu vs. Ogretmen arkadaslari ile mac duzenlediler önce ortama alismaya baslamisti ki bende bu durumdan memnundum. Kaynasmaya başlamıştı Sonucta. Uzun bir sure sonra akrabalariyla mac fikri çıktı ortaya. Yaz donemiydi hocalar yoktu hatta bende gidiyordum onunla maça. Oğlumda mutluydu halisahada kosturup mutlu oluyordu. Gecen ay bu akraba maci tekrar ortaya çıktı üstüne de balik. Zaten gitmeyecek. Amacim tartismadan bu konuyu çözmekti ama yine yapamadim.

Öncelikle çok geçmiş olsun size ve çocuklara.

Sakin karşılamışsınız, benim çocuğum olsa eşim hayatta haftada 3 çıkamaz. Beraber yaptıysak beraber bakacağız yok öyle etkinlik falan.

Oturup konuşma şansınız var mı? Etkinliklere karışma görünümünü vermemek adına bunun ardında yatan sebeplere dayalı bir konuşma yapmanız gerekiyor gibi geldi bana. Hani git/gitme izin almak da sıkıcı ilişkide kimse istemez. Ama konuşup anlatabilirseniz derdinizi, bak iki çocuk var, yıllardır her işin peşinden ben koşuyorum, çocuk sadece annenin değil aynı zamanda babanın bunu beraber yapacaksak aile oluruz şeklinde belki beyefendi bir kendine gelir. Buna cevap vermezse evden gönderme, veya haftada 3 gün çocukları kendisine bırakıp çıkma hakkınız doğar.
Ya ben zaten bu eşlerin birbirini kısıtlayıp evliligi birbirlerine zehir etme olayini sevmiyorum daha dogrusu sevmiyordum. Hoş şuan cok sicak bir fikir gibi geliyor bana da neyse. Amacim onu ben ksiitlamadan onun bazi seyleri dusunmesiydi. Ama ben onu fazla buyuttum gozumde ki böyle şeyleri dusunebilmesini istedim kendilerinden. Hala çok sinirliyim.

Valla sizin dediginiz gibi biri degilim aslinda ki ona gitme diyememekte degil sorun. Ben ona dolaylı bir sekilde dusundurebilirmiyim diye ugrastim kendimce. Çünkü ben isteyince degil kendi yapınca değeri olacakti benim gozumde. Yani bu kadar asagilayip teselli vermeye çalışmakta ne biliyim. Hakkinizda hayırlısı...
Kimseyi aşağıladığım yok, ben mi bencilim diye sorduğunuz için yumuşak huylu olduğunuzu düşündüm, İncitme yada aşağılama amacım yoktu. İyi niyetle yardımcı olmaya çalıştım ama değmezmiş. .nasıl kendine böyle yaptırırsun hmene bağır , çağır, boşa demem gerekiyormuş sanırım kusura bakmayın..

Ya ben zaten bu eşlerin birbirini kısıtlayıp evliligi birbirlerine zehir etme olayini sevmiyorum daha dogrusu sevmiyordum. Hoş şuan cok sicak bir fikir gibi geliyor bana da neyse. Amacim onu ben ksiitlamadan onun bazi seyleri dusunmesiydi. Ama ben onu fazla buyuttum gozumde ki böyle şeyleri dusunebilmesini istedim kendilerinden. Hala çok sinirliyim.

Cok haklisiniz, ama sizi şöyle bir yöne doğru çekmek istiyorum: insanlar deneyimledikçe öğreniyor bazı şeyleri. Genelleme yapmaktan hoşlanmasam da gördüğüm kadarıyla erkekler en azından benzer deneyimler olmadan, gözlemlemeden çözemiyor bazı şeyleri. Bizim için biraz daha kolay. Hayatta en çok sevdiğim iki adam babam ve nişanlım, çok zeki ve inanılmaz düşünceli insanlardır. Gel gör ki aynı şeyi onlarda da yaşadım çoğu kez. Sinirlenmek yerine bunun doğal olduğunu, çözümün iletişimden geçtiğini hatırlatın kendinize. Sabır gerekecek evet. Ama eşiniz gözünüzde büyütmeye değer bir insan olduğuna göre bir süre sonra toparlar diye düşünüyorum. Siz akıllı mantıklı halinizi koruyup konuşun sakin sakin.

Cok haklisiniz, ama sizi şöyle bir yöne doğru çekmek istiyorum: insanlar deneyimledikçe öğreniyor bazı şeyleri. Genelleme yapmaktan hoşlanmasam da gördüğüm kadarıyla erkekler en azından benzer deneyimler olmadan, gözlemlemeden çözemiyor bazı şeyleri. Bizim için biraz daha kolay. Hayatta en çok sevdiğim iki adam babam ve nişanlım, çok zeki ve inanılmaz düşünceli insanlardır. Gel gör ki aynı şeyi onlarda da yaşadım çoğu kez. Sinirlenmek yerine bunun doğal olduğunu, çözümün iletişimden geçtiğini hatırlatın kendinize. Sabır gerekecek evet. Ama eşiniz gözünüzde büyütmeye değer bir insan olduğuna göre bir süre sonra toparlar diye düşünüyorum. Siz akıllı mantıklı halinizi koruyup konuşun sakin sakin.
Benim burda canımı sıkan nokta başkasının evliliği hakkında eşini yalniz mi biraksin, daha bebeği küçük bırakıp gelemez diye düşünebilen bu adamın bir bana karşı bu kadar anlayışsız ya da düşüncesiz olabilmesi. Beni ne olarak görüyor Zeyna falan mi?
Sakinlik için artık çok geç. Fazla patladım ve hala kendini haklı çıkarma çabasında. Onun gözünde yine ben suçlu oldum. Çünkü tartışmaları çıkaran hep ben oluyorum ona kalırsa. Sorunlu ama herşeyin üstesinden tek başına gelen bir adet Isisya...

Back
X