Ben mi büyütüyorum nişanlım mı kaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
Merhaba.
Düşünmekten delirmek üzereyim fikir verirseniz sevinirim.
Aslında sorun çok büyük değil olmasa da olur denilecek bir mesele ama aklıma takılıyor.
1 yıldır nişanlıyım parmağımdaki alyanstan başka hiç bir takım yok. Zaten meraklı da değilim altın bilezik gibi şeylere sevmem nişanlıma da hiç lafını etmedim bugüne kadar.
Takı şeklinde değil ama normal birikimlik altın gibi getiriyorlar biz de öylece saklıyoruz. Ama bir düğune giderken insanlar kolunda bir bileklik arıyor fark ediyorum ima ile ya da açık açık söylüyorlar.
Bugün, bahsettiğim getirilen altınlardan bir tanesini bileklik yapmak istediğimi nişanlıma söyledim. Annenden müsaade isteyip bilekliğe çevirsem olur mu şeklinde. Nişanlım aynen şöyle cevap verdi: bileklik yapınca ne yapacaksın kullanır misin ki, hem bileklik yaparsan bana vermezsin, değer kaybeder, kendi altınlarından çevir ( benim kendi birikimlik altınımdan bahsediyor. En dusundurucu cevabı bu bana göre ).

Bana karşı genel tavrı bu şekilde. Mesela konuşuyoruz beyaz eşya araştırıyorum x markayı düşünüyorum nasıl sence diyorum. Beyaz eşyayı sen alacaksın diyor. (Bizim yöremizde adet bu şekilde). Yanı sürekli bir sen ben ayrımı var.

Ben mi çok takiliyorum yoksa düşünceleri gerçekten tuhaf mı? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için .

Oha çok saçma değil mi? Bu adam evliliğin ne olduğunu biliyor mu? Evlendiğinizde "bu patatesleri, soğanları kendime aldım. Bunlardan kendime yemek yapacağım, sen kendine git sebzeni al" deme olasılığı %95.

Ayrıca altınlara da göz koymuş gibi duruyor. Evlenince bana nasıl vereceksin diyerek evlenince altınlarınız ona gidecek yani... Hem altınlar kadının oluyor. Gelip de benim altınlarımdan kullanma demesi saçma.

Sizin de annesinden müsade istemeniz saçma. Altınlar sizin değil mi artık? Sana ait sonuçta. Annesine sormak ne alaka? Bence nişanlın şimdiden kendini belli etmiş. Evliliği bi süre ertele derim.

Altini cevirmede hakli. Deger kaybedecek. Bunu sizin beraber geleceginiz icinmi planliyor yoksa kendi icinmi? Belki ilerde altinlari satip ev fln almayi dusunuyordur.
Dugunde kim neyi yaparda benim fikrim:
Gelin damat beraber calisip beraber dugunu yapar beraber evi kurar.
niyetini ogrenin bence

Nişanlıyken düğüne giderken bilezik takı vs millet görsün diye bunu dert etmem. Zaten takı dediğin bilezik dediğin düğünde takılır. Ama artık düğünde takılıcak olan bileziklerden bi iki tanesini nişanda takıyorlar. Ama sizde sen ben ayrımı var bu çok iğrenç zaten ha sen ha o almış size ait olan bir şeyde direk bu size ait demek mantıken teoride doğru olsada görgüsüzlüktür. Ben olsam tekrar düşünürdüm zira ilerde daha vahim olayları kesin

Bence baştan bir gözlemleyin. Ben göçmen olduğum için bizde altın çok olur ama ben eşimden hiç bir şey istemedim. Herşeyi ortak yaptık. Sen ben lafı asla olmadı. Şimdi düğünler de başladı ben mecburen imitasyon alıp takacağım bizde takmayınca tuhaf gözlerle bakıyor insanlar o yüzden bende böyle bir çözüm yolu buldum. Evlediğimizde gelenleri de bozmuştuk ilerisi için kenarı attık. Sizin nişanlınız sen ben ayrımı yapıyor bu normal bir şey değil, üstelik altın var yani hiç bir şey de istememişsiniz ne olmuş altınlardan bir bileklik yapılsa ? Bence enine boyuna iyice bir düşünün derim.

Ben kibarlık olsun diye sadece nezaketen danışacaktım zaten. Çünkü şimdiye kadar kendilerinin teklif etmesi lazımdı onlar da biliyor adetleri gelenekleri.

Nişanlınız size asla değer vermiyor üzgünüm. Hem kaba hem paragöz.

Ama açık sözlüymüş bakın o güzel. Açık açık diyor takı yaparsak hem değer kaybeder hem de bana vermezsin diyor. Kendini gizlemiyor en azından. Siz de ona göre karar verin bu adam bir ömür çekilir mi düşünün.

Benim eşimde göçmen. Ne bilezik takarım ne birşey. Üzerinize alınmayın sadece benim fikrim. Böyle kibarca kötü duruyor sanki, görmemiş gibi.Çevre zaten illaki konuşacak birşey bulur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…