Ben mi büyütüyorum normal mi?

Ben olsam sosyal medya hesabını bulup -profesyonel hesabıysa tabii işini vs paylaştığı- saydırırdım.

Bugün diyetisyene gittim. 95 kiloyum ve sağlığım için artık kilo vermeye karar verdim. İsim vermeyeceğim ama İstanbul’un gayet bilinen bir semtinde gayet fiyatı yüksek bir diyetisyene gittim. Kesin kararlıyım çünkü bu kez vereceğim daha önce bir denemem oldu ama bırakmak zorunda kalmıştım devam edememiştim. Neyse gittim sabah diyetisyene tartıldım kadın önce oha resmen yüz kilosun ne yaptın sen dedi. Şok oldum. Dışarıda birisi bunu duysa elbette aynı tepkiyi verebilir ama diyetisyenden bunu duymak beni o an çok düşürdü. Daha sonra tatile gidip önceki diyetisyenime ara verdiğimi sonra gitmediğimi ama oldum olası kilolu olduğumu söyledim. Ne yaptın komple tatildeki bütün yemekleri mi yedin dedi. Bende artık dayanamadım sizin beni demotive etmeye hakkınız yok dedim sonra kendine geldi biraz senin iyiliğin için söylüyorum benden yaşça küçüksün sağlığın için dedi. Tamam da bunun söyleme şekli böyle mi olur allah aşkına bir söyleyin. Sinirimden çıkınca ordan ağladım. Paranla rezil olmak böyle bir şey sanırım. Bir diyetisyen bunu yapıyorsa toplumun psikolojik şiddeti çok normalmiş. Şimdi o kadar para verdim zaten listemi yapacağım ama haftaya gidip gitmemek konusunda kararsızım. Şeytan güzel bir kilo ver git diyor bir tarafımda bir daha gitme o kadına diyor ama pes etmek istemiyorum çok istekliyim bu sefer kilo vermeye kimsenin beni yıldırmasına izin vermek istemiyorum. Çok mu duygusal yaklaşıyorum sizce ne yapayım? Sinirim aşırı bozuldu.
Tam da şeytan güzel bi kilo ver diyo demeniz için yapmış 🤗

Para bile vermezdim ben böyle bir doktora.
Size bir şey diyeceğim bende aynı şekilde 80 kg idim. Çok ünlü bir doktora gittim. Ücreti çok çok fazlaydı. İlgilenmek bile istemedi. Bana da manasız şekilde konuştu. İşte sen yapamazsın falan diye.
Bende ücret çıkışta ödeniyor değil mi ? Dedim . Evet dedi . Pekala size ücret ödemeyeceğim dedim, çıktım gittim.
Sonrasında bu kızılayın kilo verme merkezini keşfettim 15kilo verdim.
İnternetten baktim Kızılay kilo verme merkezine öyle bir şey çıkmadı. Yaş ve kilo sınırı var mi annem için soruyorum da cevaplarsaniz sevinirim

Ne diyorsun be sen balondan ibaretmissin her sosyal medyada paylasacagim bunu der çıkardım

Arada samimiyet yok, tedaviye baslanmadi bile. Kadin herhangi bir yöntem denemedi, resmen hakaret etti. Bu diyetisyen zerre iyi degildir. Diyetin, yemek tarzin, hayatin %90i psikolojidir. Hicbir tedavide, psikolojiyi önce yikmak bir yöntem degildir.

Artik body positivity denilen birsey var ancak Türkiyede, imajin hersey oldugu yerde asla yanki bulmaz. Kimse kilolulara yapilan psikolojik siddet'in farkinda degil. Farkinda olunca bile "eh iyiligini icin yapiliyor" deniliyor.

@komsukiziiiiii Sonuna kadar haklisin, asla pes etme. O kadina bir kurus daha harcama. Sadece yemek tarzi önemli degil, sporda önemli. Grup derslere katil. Baska, seni motive edecek iyi bir diyetisyen bul. Baktin olmuyor, gerekirse amelyat ol. Ancak bu kadinin yaptigina üzülme canim, insanliktan nasibini almamis o.

Hayatinin bir bölümünü obez olarak gecirip 40 in uzerinde kilo vermis bir insan olarak bana en buyuk zarari "kilonu hic gostermiyorsun tatlim" "ye gitsin bidaha mi geleceksin dunyaya" "kilo sana cok yakisiyor kadin dedigin balik etli olur" diyenlerin verdigini düşünüyorum. Asil onlarla kilo vermek zor cunku sizi asil amacinizdan saptiriyorlar, zaten obez beyniniz size surekli ye ye ye derken bir de dış seslerle mucadele etmek zorunda kaliyorsunuz.
Beden olumlama kismina gelince, kıl, tüy, kemerli burun, beyaz sac gibi gercekten bizim dogamizda olan ve guzellik algisina dayali degistirmemiz beklenen kisisel ozelliklerimize karsi olusturulan olumlamaya yuzde yuz katilmakta birlikte vki 30-35 lerin hatta 40 larin uzerine çıkmış birine sen her halinle guzelsin demek ciddi bir saglik sorununu guzellik algisiyla karistirip hasir alti etmek gibi geliyor bana.
20 li yaslarda sorun olmayan o balik et, 40 li yaslarda bel-diz- eklem agrilari, ic organ yaglanmalari, kalp damar sorunlari olarak geri dondugunde kimsenin boyle de pek guzelim ama diyip hayatina mutlulukla devam edecegini dusunmuyorum. Kanserin sigaradan sonra ikincil dis nedeni olarak gorulen kilo, dunya saglik orgutune gore cok ciddi bir saglik sorunudur ve beden olumlamaya dahil edilmemelidir.

Hayatinin bir bölümünü obez olarak gecirip 40 in uzerinde kilo vermis bir insan olarak bana en buyuk zarari "kilonu hic gostermiyorsun tatlim" "ye gitsin bidaha mi geleceksin dunyaya" "kilo sana cok yakisiyor kadin dedigin balik etli olur" diyenlerin verdigini düşünüyorum. Asil onlarla kilo vermek zor cunku sizi asil amacinizdan saptiriyorlar, zaten obez beyniniz size surekli ye ye ye derken bir de dış seslerle mucadele etmek zorunda kaliyorsunuz.
Beden olumlama kismina gelince, kıl, tüy, kemerli burun, beyaz sac gibi gercekten bizim dogamizda olan ve guzellik algisina dayali degistirmemiz beklenen kisisel ozelliklerimize karsi olusturulan olumlamaya yuzde yuz katilmakta birlikte vki 30-35 lerin hatta 40 larin uzerine çıkmış birine sen her halinle guzelsin demek ciddi bir saglik sorununu guzellik algisiyla karistirip hasir alti etmek gibi geliyor bana.
20 li yaslarda sorun olmayan o balik et, 40 li yaslarda bel-diz- eklem agrilari, ic organ yaglanmalari, kalp damar sorunlari olarak geri dondugunde kimsenin boyle de pek guzelim ama diyip hayatina mutlulukla devam edecegini dusunmuyorum. Kanserin sigaradan sonra ikincil dis nedeni olarak gorulen kilo, dunya saglik orgutune gore cok ciddi bir saglik sorunudur ve beden olumlamaya dahil edilmemelidir.

Yanliz çok uç örnek gösteriyorsun. Hele bir profesyonelden yardim istediğinde onun "sorun yok" demesi elbette doğru değil.

Ancak obezite bir hastaliktir. Hastaliktan kurtalmak için hakarete başvurulamaz. Evet sorun çözülmeli, ancak bu demek değil ki kilolu insana dahada yüklenilsin. Ters etki yapiyor. Kiloluda olsan, zayifta olsan kendini sevme hakkin var. Var olma hakkin var! Body positivity budur zaten.

Neticede nice zayif insan var yemeğine dikkat etmeyen, spor yapmayan,.. Ayni şekilde nice kilolu insan var yemeğine dikkat eden, spor yapan. Kimse o kötü yemek alişkinliklari olan zayifi yadirgamiyor ama!

Benim dedigim, toplum olarak yargilamayi biraksak, bu aşiri derecede diş görünüşe önem vermeyi biraksak, zaten baze şeyler daha çabuk yoluna girer.

Bende eskiden çok kilolu ve şimdi zayif olarak biri yaziyorum. Halen özgüven sorunum var. Yani bu aşağlamak, hakaret etmek gerçekten hiçbir işe yaramiyor. Ömür boyu travma yaratiyor sadece.

Demek ki isinin ehli biri degilmis. Bir diyetisyenin oha resmen 100 kilosun demesi hem gulunc hem de amatorluk. 300 kilo bile olsan bu tepkiyi veremez,vermemeli. Kaldi ki100 ve civarinda kilosu olan bir dunya insan var. Sanki uzayli gormus gibi sasirmasi cok komik. Sanirim bu bir taktik,yani sen diyeceksin ki diyetisyen bile sok olduysa demek ki durumum vahim vs vs. Oraya bir daha kesinlikle gitmeyin. Devlet hastanelerinde diyetisyenleri de deneyebilirsin. Ayrica buradaki diyet topiklerinde de cok guzel kilo veren kadinlar var,bir bakin isterseniz.

Bu diyetisyeni deşifre edin. Ben olsam ederim. Geri zekalı, zaten sağlıklı kiloda olsam ya da fazla kilom olsa ama bunu dert etmesem, senin yanında işim ne? Nasıl bir hastaya "oha" der. Yaşının küçüklüğü ne alaka? Profesyonel bir doktor hastalarına eşit saygısı gösterir. Yaptığı şey terbiyesizlik. İyiliğiniz için konuşacaksa, bilimsel gerçekler yetermiş. Tatildeki bütün yemekleri mi yedin diye dalga geçmek nedir? Hadsiz. Şikayet edin bu dangalağı.

Back
X