- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Aslında bir dönem üzerinde epey araştırma yapmıştım ve çoğu davranışı da o yöndeydiValla ben böyle şeyleri büyütürüm bunlar büyütülecek şeyler bana göre. İleri de bunlar çok daha büyük bir şekilde karşıma gelebilir paranoid bi durumu var tedavi edilmesi gerekli hatta
Benim eşim de Asker mesleği hakkında asla konuşmaz dışarı çıktığımızda da konuşturmaz. bişey alacağımız zaman ne gerek var der ki bazen erkekler bu konuda haklı çıkıyor. Birde bişey söyleyeceğim sen hiç sokakta Şehit edilen Asker, Polis haberlerini dinlemedin mi daha 3 sene önce istanbulun orta yerinde yemek yerken Şehit ettiler bir Polis 'i, bir kaç ay önce bir Asker 'i sokakta yürürken Şehit ettiler. şehir ,mekan , zaman farketmiyor bu adamlar işini saklamak zorunda çoğu zaman can güvenliği için. bence sen nişanlına bakış acını değiştir "sanırım sanki fbi beyefendi "kulağa hoş gelmiyor o adam senin nişanlın ve yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını bu Vatan için vermeye hazır. aşağılıyorsun gibi olmuş o cümle. bu insanlar hassas , çoğu problemli ama yaptiklari iş hiç kolay değil daha önceki konumda hatalı olduğumu söylemiştiniz demişsin dediğim gibi sen bakış açını değiştir.Arkadaşlar merhaba. Sizinle dertleşmek olaylara sizin bakış açınızdan da bakmak istiyorum. En son konumda gerçekten haksızdım ve sağolun sizde bana gerekli şeyleri söylediniz. O günden sonra nişanlıma gereksiz trip atmadım.
Ama onun brni yoran bazı davranışları olduğunu düşünüyorum. Bunlar gerçekten anormal mi yoksa brn mi büyütüyorum bilmek istiyorum;
Şimdi şöyle : Bir yerdeyiz mesela. Atıyorum bir alışveriş merkezi. Birseyler bakıyoruz fln. Bende aa şu kazak çok güzelmiş fln baksana diyorum. Alalım mı fln ? Hemen yüzünü buluşturarak ya ne gerek var diye gereksiz bir tepki veriyor. Ama normal bir tepki kesinlikle değil. Bunu her yerde yapıyor. O böyle yapınca ne diyeceğimi bilemiyorum.
2 - Mesleği hakkında ( polis ) birsey sorsam hemen beni susturuyor sessiz ol fln diye. Sürekli birilerinin bizi dinlediğini düşünüyor sanırım sanki fba ya beyefendi ya. Sorduğum şey de nasıl yoruluyor musun alıştın mı fln filan? Bu sorularda bir anormallik mi var ?
3 - Bazı konularda takıntıları olması ya da benim öyle düşünmem. Mesela yanıma para almadım diye yani durup dururken yanımda nakit yok diye bana felaket kızması. Lazım fln olmamıştı sadece sordu ve yok deyince sinirlendi. Bir de sürekli kaybolacagimizi düşünmesi. Bu yüzden sürekli bir yere giderken her şeyi birilerine sorması. .
Belki büyütülmez şeyler bilmiyorum ama bunlar beni çok yıpratıyor. Daha ufacık bir sürü şey var. Bilmiyorum ben mi çok tahammülsüzum ona karşı acaba?
Ben onu tehlikeye sokacak bir soru sormuyorum ki.. Yoruldun mu demem de bilmiyorum bana çok tehlikeli gelmiyor. Yoksa olağan tehlikelerin bende farkındayım. Alışveriş durumunda ise en ufak şeyde bile bunu yapıyor. Mesela dalgasına hadi şunu alalım diye gülüyorum ciddi olmadığımı bildiği halde kendini parçalıyor. Bilmiyorum bana tuhaf geliyor işteBenim eşim de Asker mesleği hakkında asla konuşmaz dışarı çıktığımızda da konuşturmaz. bişey alacağımız zaman ne gerek var der ki bazen erkekler bu konuda haklı çıkıyor. Birde bişey söyleyeceğim sen hiç sokakta Şehit edilen Asker, Polis haberlerini dinlemedin mi daha 3 sene önce istanbulun orta yerinde yemek yerken Şehit ettiler bir Polis 'i, bir kaç ay önce bir Asker 'i sokakta yürürken Şehit ettiler. şehir ,mekan , zaman farketmiyor bu adamlar işini saklamak zorunda çoğu zaman can güvenliği için. bence sen nişanlına bakış acını değiştir "sanırım sanki fbi beyefendi "kulağa hoş gelmiyor o adam senin nişanlın ve yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını bu Vatan için vermeye hazır. aşağılıyorsun gibi olmuş o cümle. bu insanlar hassas , çoğu problemli ama yaptiklari iş hiç kolay değil daha önceki konumda hatalı olduğumu söylemiştiniz demişsin dediğim gibi sen bakış açını değiştir.
Valla sormayın düzenli olarak konu açıyorumNişanlın hakkında bu kadar çok konu açacağına ayrılsan ya adam yormuyor mu seni :)
Aslında biri hariç diğer davranışları meslekten öncede vardı tamamen mesleğe bağlamiyorum. Psikolojiden ziyade sanırım kişilik olarak böyle biri benim değiştirmem de zor gibi görünüyor. Çok umudum kalmadıGecen konunu hatirlamiyorum.
Bence buyutulecek cok sey var. Bugunki (nişanlı yada sevgili haldeki) kucuk dedigimiz olaylar evlenince dağ kadar buyuk olarak karsimiza cikiyor. Suan o ters buldugun tavrilari bile daha nisanlisiniz diye dahada bastirilmis hali...
Bence nisanlinizin bira piskolojisi bozulmus. Dugune kadar iyice analiz et iyi dusun. Nisanlilik sureci tanima surecidirm iyice tanimaya calis. Hos davranislar degil.
Meslek grubu ayirmak yada birsey demek istemiyorum ki ben asler ve polis hastasiyimdir. Hele evlenmeden önce bir polis veya asker gorsem durur izlerdim. Hayrandim resmen. Halada severim. Ama oyle izlesme esim bosar beni :) (tabi hayranlik benimki kotu niyetle bakmiyorum) ama genelde polislerle evli olan bayanlar biraz sikayetci hep sanki... genellemiyorum.
Bazilari siddete meyilli oluyor. Piskolojileri bozuk oluyor gecimi zor oluyor.
Haklilarda cok zor meslek yapiyorlar. ALLAH yardimcilari olsun .
Ondan bir tane de bende var ama bana hiç dert gibi gelmiyor bunlar alıştım evlenince ki evlenirsen sende alışırsın. işleri gereği mi böyleler bilmiyorum ama ben eşimin devrelerini ve eşlerini de görüyorum çoğu böyle inan ki .Hani bi laf var ya bu deveyi güdüceksin ya bu diyardan gideceksin .çünkü doguya geldiğin de ki illa ki geleceksin daha zor olacak herşey nişanlın daha agresif olacak benim yaşadığım gibi bir yerde olursan vitrine bakıp şaka yapmayı geç dışarı çıkmayacaksın. Sen bence bu işi enine boyuna bir düşün .çünkü buralarda evlilik, eşler ve hayat çok zor .Ben onu tehlikeye sokacak bir soru sormuyorum ki.. Yoruldun mu demem de bilmiyorum bana çok tehlikeli gelmiyor. Yoksa olağan tehlikelerin bende farkındayım. Alışveriş durumunda ise en ufak şeyde bile bunu yapıyor. Mesela dalgasına hadi şunu alalım diye gülüyorum ciddi olmadığımı bildiği halde kendini parçalıyor. Bilmiyorum bana tuhaf geliyor işte
2.maddede soylediklerinize cevap vericem ilk once . Benim de sevgilim polis . Ve aynen sizin dediginiz gibi . Polislikle alakali bisey desem hemen sus sus biri duyar der . Bende artik kendi kendime dedim o kadar olay yasandi demek ki hakikaten tedirginlesiyo diye . O yuzden de hicbisey sormuyorum.Arkadaşlar merhaba. Sizinle dertleşmek olaylara sizin bakış açınızdan da bakmak istiyorum. En son konumda gerçekten haksızdım ve sağolun sizde bana gerekli şeyleri söylediniz. O günden sonra nişanlıma gereksiz trip atmadım.
Ama onun brni yoran bazı davranışları olduğunu düşünüyorum. Bunlar gerçekten anormal mi yoksa brn mi büyütüyorum bilmek istiyorum;
Şimdi şöyle : Bir yerdeyiz mesela. Atıyorum bir alışveriş merkezi. Birseyler bakıyoruz fln. Bende aa şu kazak çok güzelmiş fln baksana diyorum. Alalım mı fln ? Hemen yüzünü buluşturarak ya ne gerek var diye gereksiz bir tepki veriyor. Ama normal bir tepki kesinlikle değil. Bunu her yerde yapıyor. O böyle yapınca ne diyeceğimi bilemiyorum.
2 - Mesleği hakkında ( polis ) birsey sorsam hemen beni susturuyor sessiz ol fln diye. Sürekli birilerinin bizi dinlediğini düşünüyor sanırım sanki fba ya beyefendi ya. Sorduğum şey de nasıl yoruluyor musun alıştın mı fln filan? Bu sorularda bir anormallik mi var ?
3 - Bazı konularda takıntıları olması ya da benim öyle düşünmem. Mesela yanıma para almadım diye yani durup dururken yanımda nakit yok diye bana felaket kızması. Lazım fln olmamıştı sadece sordu ve yok deyince sinirlendi. Bir de sürekli kaybolacagimizi düşünmesi. Bu yüzden sürekli bir yere giderken her şeyi birilerine sorması. .
Belki büyütülmez şeyler bilmiyorum ama bunlar beni çok yıpratıyor. Daha ufacık bir sürü şey var. Bilmiyorum ben mi çok tahammülsüzum ona karşı acaba?
Iyi dusun tasin oyle karar ver.Aslında biri hariç diğer davranışları meslekten öncede vardı tamamen mesleğe bağlamiyorum. Psikolojiden ziyade sanırım kişilik olarak böyle biri benim değiştirmem de zor gibi görünüyor. Çok umudum kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?