ben mi cok abartiyorum.okurmusunuz.

Dırek soyle
Benım aılem gelınce neden bu kadar ozenmıyorsun de

ne yaparsak yapalım kan bağı faktörünü değiştiremeyiz, geçen ay annemle babam bizdeydi alışveriş yaptık dolabı doldurduk, eşimde bişey demedi ne diyebilirki, onun ailesi geldiğindede aynı şeyi yapıcaz, o yapmazsa ben de yapmam, gıcıklığına değil sadece adaleti sağlamak adına yapmam
eşin adil olamıyosa çık sen al zeytini sende annenle plan yap şunu yapalım buraya gidelim vs diye

eşin gayet taraflı davranıyo bukadarcıks eyden eşinle aranı bozma falanda diyemicem tatlım
git kavga et de demiyorum ama konuş yanlış gördüklerini söyle gerekirse tavrını göster
ne demek kendi ailesiyle senin ailene farklı davranması
bide ne demek kv kendi kafasına göre pişiriyo istiyo falan izin verme neden izin veriyosun ben yaparım de el sürdürme o da bidaha yapmaz

ya zaten kvnin de istediği o. gelsin evimde yayılsın. yediği önünde yemediği arkasında. gelin işe gitsin çalışsın akşama eve gelsin onlara hizmet etsin.

onlarıda yaptı zamanında merak etmeyin ama ben tavrımı koyduğum için dilim fazla uzun olduğu için yemeğimi yapar, evimi temizler. herşeyi yapmaya çalışır kafasına göre.

ya zaten kvnin de istediği o. gelsin evimde yayılsın. yediği önünde yemediği arkasında. gelin işe gitsin çalışsın akşama eve gelsin onlara hizmet etsin.

onlarıda yaptı zamanında merak etmeyin ama ben tavrımı koyduğum için dilim fazla uzun olduğu için yemeğimi yapar, evimi temizler. herşeyi yapmaya çalışır kafasına göre.
oooo senin kv yukarı tükürsen bıyık aşağıya tükürsen sakal durumdaymış
Allah kolaylık versin sana

diyeceğin;ailen geldiğinde "canım geçen annen geldiğinde yaptırdığımı pideden yaptır" diyeceksin .ne eksiğin varsa söyleyeceksin sen söylemezsen ne bilsin adam..senin de hatan var.adam alalım dese bile ben gerek yok derim diyorsun.misafir varken paran da varsa gerekli şeyi aldırman lazım....sakın senin ailen benim ailem hesabı açma konuyu..hiç çaktırmadan şunlar şunlar alınacak dersin....büyük bi mesele değil bu halledebilirsin.

ne yaparsak yapalım kan bağı faktörünü değiştiremeyiz, geçen ay annemle babam bizdeydi alışveriş yaptık dolabı doldurduk, eşimde bişey demedi ne diyebilirki, onun ailesi geldiğindede aynı şeyi yapıcaz, o yapmazsa ben de yapmam, gıcıklığına değil sadece adaleti sağlamak adına yapmam
eşin adil olamıyosa çık sen al zeytini sende annenle plan yap şunu yapalım buraya gidelim vs diye

şöyled ebişey var. eşim bize geldi mi maşallah gitmeyi bile düşünmezler. artık misafirlikten çıkıyorlar. canımız sıkıldı deyip çıkar çıkar gelirler.

benim ailem geldiği ayda yılda bir en fazla bi iki gün kalıp giderler.

şöyled ebişey var. eşim bize geldi mi maşallah gitmeyi bile düşünmezler. artık misafirlikten çıkıyorlar. canımız sıkıldı deyip çıkar çıkar gelirler.

benim ailem geldiği ayda yılda bir en fazla bi iki gün kalıp giderler.

hmmm canım o zaman konuşamıyoruz falan demiceksin arsızlığı ele alıp sayıp dökeceksin, öyle şey mi olur, evlilik ya sinik kadın profiliyle yürüyo ya da öyle böyle dediğini yaptıran kadın profiliyle yürüyo, kadın dominantta olsa genelde erkeğin hakkınıda koruyo ama erkeklere yüz verildimi vicdan falan hak getire

o zaman sende kendi ailen geldiğinde ne var ne yok doldur eve. eşinden bekleme boşver. çalışıyor musun? ben olsam öyle yapardım, ne var ne yok sererdim önlerine..

yada senin onun ailesine karşı incelik yapmadığını düşünüyordur, oda senin ailene yapmıyordur.

evet esınız haksızlık yapıyor ama aslında benım esımde oyle benım aılemınde gelmesını ıstıyor aslında gelsın gıtsınler dıyor ama kendı aılesınden bırı geldıgındekı ızzetı ıkramı aklına getırmıyor okadar..ama soylemelısın bunu eşine

cogunuz bana kizabilir bukadarda olmaz.buyutme diye ama.sormak.istiyorum.esimin benm ailemle.kendi ailesine olan davranislari.

hemen konuya giricem.gecen esimin ailesi geldi.aradan bi kac gun gecti.bi gun aksam.uzeri esim.annesine anne hadi kiymayi cikarttiysan pideyi yaptiripgeleyim dedi.sonra bana geldi ben pide yaptirip gelicem dedi.bende bozuldum.sonucta bufikrimi alip askim aksama pide yaptirp yiyelim mi demesini beklerdim.sanki yaptirmami diyecem.sonucta misafirimiz.bozuldugum.esime sordum iyi karar vermsisin diye.oda dunden dusundum dedi.yani dun dusunmus sonra annesine soylemis.ogle arasi isten eve geldigimde kiyma falan coktan cikmis.

benm ailemde geldi gitti esim hic ben pide yaptirayim.demedi.ki dese bile ben gerek yok diyorum oda israr etmiyor.ama ken

esimin ailesi burdayken evde ne eksik ne alayim.diye annesine aora ben sanki dis kapinin dis mandali.

r.hatta cogu zaman kendi doldurur gelir.benm ailem geldiginde yapmaz.

ageven ailesi burda sabah kalktik bugun bi kral kahvalti yapalim ben ne eksikse alip geliyim.hadi soyle getiriyim ne varsa der. benim ailem burda olunca ekmek mi alincak der sadece.bi ara ailemin yanimda uzun kalmasi gerektiibir ay boyunca zeytin yoktu evde aklina gelipte almadi.

arrik en ufak seyde bile.kiyaslama yoluna gittim.cunku o duruma.getirsi esim sizve hakiszmiyim.boyle bi durumda ne yapmami beklersiniz.

anlam.bozuklugu olabilir kusuruma bakmayin.telefon yaziyrm ve cok gc satta oldugu icin.

haksız değilsin çok haklısın.eşini sen tanıyorsun.eksileri ve artıları ile degerlendir.bu şekilde sadece bir şeye odaklanırsan çok uzulursun.telafi ettirmeye çalış.benim eşim annem ölüyor beni anneme bırak desem bırakmaz öyle biri.bu onun için çok eksi bir şey evet ama artılarını düşününce idare edilebiliyor.

Madem eşin aileni düşünmüyor sen düşün o nasıl sana bile danışmadan planlar yapıyorsa sen de yap. Bugün annemler gelecek şunu yapacam de hatta sen de pide yap geçende annelere yaptırmıştık çok güzel olmuştu tekrar yaptırayım dedim dersin:) ailenin değerini sen yükselteceksin ama sen diyorsunki eşim şunu alalım yapalım dese de zaten ben gerek yok derim. Ailen sendeyken zeytin bitti almadı farketmedi demişsiniz madem sen farkındayım eşine canım ekmek için gittiğinde zeytin bitmiş onu da alırmısın lütfen de. Bu kadar basit

Eğer senin isteklerine karşı ailene yaptıklarına karşı surat asarsa o zaman dersin senin ailen geldiğinde herşeyi düşünüp en iyisini yapıyorsun da benim aileme neden aynı değeri vermiyorsun benim ailem bu değeri haketmiyor mu? diye

Madem eşin aileni düşünmüyor sen düşün o nasıl sana bile danışmadan planlar yapıyorsa sen de yap. Bugün annemler gelecek şunu yapacam de hatta sen de pide yap geçende annelere yaptırmıştık çok güzel olmuştu tekrar yaptırayım dedim dersin:) ailenin değerini sen yükselteceksin ama sen diyorsunki eşim şunu alalım yapalım dese de zaten ben gerek yok derim. Ailen sendeyken zeytin bitti almadı farketmedi demişsiniz madem sen farkındayım eşine canım ekmek için gittiğinde zeytin bitmiş onu da alırmısın lütfen de. Bu kadar basit

Eğer senin isteklerine karşı ailene yaptıklarına karşı surat asarsa o zaman dersin senin ailen geldiğinde herşeyi düşünüp en iyisini yapıyorsun da benim aileme neden aynı değeri vermiyorsun benim ailem bu değeri haketmiyor mu? diye

canım zeytin meselesine gelince hep beraber kahvaltı ederken sordu. yok mu diye bende söyledim olmadığını. aradan haftalar geçti hala almadı. unutur çünkü sürekli. bi şeyi aldırabilmek için gün içinde bi kaç defa söylerimki alsın. bu normaldede böyledir.

ama ailesi varken iki eli kanda bile olsa gider alır. hiç bişeyide unutmaz.

geçen kv memleketteyiz. biz eşimle dışarıya çıktık. annesi giderken bişye istedi bizden. kaç saat sonra döndük eşim onu unutmadı. ben söylerim muhakkak unutur. çünkü önemsemez. elli kere tembihlerim bak muhakkak al laazım unutma dersem ancak öyle alır.

birde ben çalıştığım halde kendi muhtelif ihtiyaçlarımı bile alırken bin bir türlü surat yapar. geçen mesela çarşıya gittik. benim ihtiyacım olan bişey vardı. 30 TL civarında. aradım benim şuna ihtiyacım var. alıcam diye. sonra alırız da para yokta. çok pahalıymışta. sen nerden buluyon sanki o kadar parayıda.neler neler saydı. neyse aradan zaman geçti. market alışverişi için markete girdik. orda ailesini ilgilendiren bişey gördü. 27 TL fiyatıda. hiç fiyatına bile bakmadan aldı. kasaya gittik. ödedi aa çok pahalıymış ben bu kadar pahalı olduğunu bilmiyodum dedi. aldık. yolda yürürken lafımıda söyledim. ben çok ihtiyacım olan bişeyi alamıyorum ama sen ailenle ilgili bişey alırken parasına bile bakmadan alıyosun dedim. geri veririm ne olacak falan dedi. bi kaç gün sonra geri iade etti aldığımız şeyi.

cnm evin iradesini senın alman lazım.zeytin bitmişse bunu eşin düşünecek değil ya...siz haftalık ya da aylık alışveriş yapmaz mısınız? sen haftalık eksikleri yaz eline ver gitsin alsın....ben burda eksikliği sende gördüm.tabi eşinin ayrımcılık yaptığı aşikar ona sözüm yok...ama ipleri eline al cnm sende biraz

belkıde yaptıgı yanlısın farkında degıldır . Kendı aılesı gelınce cırpınıosa senınde kendı aılen ıcın yapacagını dusunuyordur belkıde. Ama eger kasıtlı yapıyorsa cok kotu bır durum.

Bende katiliyorum, belki farkinda degildir gercekten, sonucta insan kendi aylesine his ettikleri farklidir bence.. onlarla bir omur gecirdin, kendi kendine belkii heycanlaniyodur istemiyerek oluyodur,, Eyerki bilerek yapiyosa ozaman tbki saygisizlik ama bide bununda nedenleri olabilir, belki senin aylenle bir sorun yasadi yada bi sekilde fazla isinamadi en dogrusu konusman olur bence.

canım zeytin meselesine gelince hep beraber kahvaltı ederken sordu. yok mu diye bende söyledim olmadığını. aradan haftalar geçti hala almadı. unutur çünkü sürekli. bi şeyi aldırabilmek için gün içinde bi kaç defa söylerimki alsın. bu normaldede böyledir.

ama ailesi varken iki eli kanda bile olsa gider alır. hiç bişeyide unutmaz.

geçen kv memleketteyiz. biz eşimle dışarıya çıktık. annesi giderken bişye istedi bizden. kaç saat sonra döndük eşim onu unutmadı. ben söylerim muhakkak unutur. çünkü önemsemez. elli kere tembihlerim bak muhakkak al laazım unutma dersem ancak öyle alır.

birde ben çalıştığım halde kendi muhtelif ihtiyaçlarımı bile alırken bin bir türlü surat yapar. geçen mesela çarşıya gittik. benim ihtiyacım olan bişey vardı. 30 TL civarında. aradım benim şuna ihtiyacım var. alıcam diye. sonra alırız da para yokta. çok pahalıymışta. sen nerden buluyon sanki o kadar parayıda.neler neler saydı. neyse aradan zaman geçti. market alışverişi için markete girdik. orda ailesini ilgilendiren bişey gördü. 27 TL fiyatıda. hiç fiyatına bile bakmadan aldı. kasaya gittik. ödedi aa çok pahalıymış ben bu kadar pahalı olduğunu bilmiyodum dedi. aldık. yolda yürürken lafımıda söyledim. ben çok ihtiyacım olan bişeyi alamıyorum ama sen ailenle ilgili bişey alırken parasına bile bakmadan alıyosun dedim. geri veririm ne olacak falan dedi. bi kaç gün sonra geri iade etti aldığımız şeyi.

ay yok ya pinti koca çekilmez arkadaş...sizin buna bir çare bulmanız şart...açıkca konusun ya ne olacaksa olsun.deli etti bu adam beni:47::47::47:aldığınız maaşı bir araya getirin hesap yapın kk da bazı forumlarda vardı böyle bır konu....mesela ;
aylık mutfak ihtiyacı:400 tl
eletirk:150 tl gibi hesaplayın harçlığınızıda alın kafanızı rahat ettirin;):kkk:

Eşine söyle bunu içinde daha çok büyütürsün yoksa

erkekler böyle olabiliyor bazen malesef...ama eşiniz abartmış olayı o halde siz aileniz geldiği zaman şu eksik bu eksik diye çıkıp alın eşinize hiç sormayın,onun ailesi geldiğindede hiç umursamayın...benim kızkardeşlerim biara olayı abartmıştı evlerimizin arası 5 dakika annemlerle geliyoruz yemek yap yemek varmı yemek varsa gelicez oturmaya falan diye arayıp soruyolardı...eşimde bu konuşmalarda hep yanımda olurdu ve en sonunda patladı bu eve yemek yemeğe geliyo bu insanlar falan diye çıkıştı haklıydı çok doğruydu söylediği ama ben yinede ağzına laf vermemek için bastırdım konuşturmadım fazla...eşimle evde yemek yapıcağımız zaman hadi annenide çağır yada kızkardeşlerinide çağır der mesela asla gözüne gelmez ama ben kızkardeşlerime hala anlatamadım yaptıklarının yanlış olduğunu...

ben3 yillik evliligim boyunca sunu ögrendim
erkeklerin her yaptiginin altinda bir neden aramayacaksin
bizim gibi degiller
düz mantik onlar
ayrica evde alisveris vs gibi seyler kadindan sorulur
sen cok rahatsiz oluyorsan senin ailen geldigi zaman sen de sunu yapalim bunu yapalim alalim vs ki zaten senin demen gerek
evin hanimisin
yerinde olsam esime kizmam
eger cok zoruma gidiyorsa tatli dille bak sen böyle böyle yapiyorsun eminim bilincli yapmiyorsun ama ben üzülüyorum gibi mesela

anası babası gelince şımaran kocalara sinir olurum ne eksik diye niye ona soruyor yaa sende bana niye sormuyosun annenmi bu evin hanımı de ikisde duysun

Back
X