Ben mi çok anlam yüklüyorum

Önce bi olaya bakarım, olayı yaşadığım kişiyle yakınlık dereceme bakarım, sonra bana arkamdan konuşulduğunu iddia eden kişiye bakarım, onunla yakınlık dereceme bakarım, sonra değicek samimiyette birisiyse alır karşıma derim ki "kardeşim sen benim arkamdan bunu bunu söyledin mi?" söyledim derse nedenini sorarım, geçerli neden veya özrü varsa duruma göre affederim. eğer söylemedim derse ikisini yüzleştiririm ki ak koyun- kara koyun ortaya çıksın ;) dedikodular üzerine hayatımı şekillendirmem kısacası ve etrafımdaki herkesin de kafasına bunu karakterimle sokarım. Bi daha da ne arkamdan konuşabilirler ne de mikserler ortalığı karıştırma cesareti gösterebilirler ;)

Ben de yapamıyorum bu yüze gülüp arkadan konuşanlarla samimi olma halini..
Bazı kişiler çok usta bu konuda. Hatta bunun bir tık üstü ortamda alttan laf sokup yine mıçmıç olabilme.

Ben bana bu şekilde davranan insanla görüşmek istemiyorum. Mecburen aynı ortama girersek de pek içten davranamıyorum.
Üstelik sonrasında bu insan demez mi hiç gelmiyorsunuz, görüşemiyoruz diye. İçimden neler geçiyor da dışımdan "geliriz inşallah" diye geçiştiriyorum.
Ben kendim için asla "çok doğruyum kimsenin aekasından konuşmam" demiyorum. Tabi ki mükemmel değilim. Ama ikiyüzlü değilim.

Eşim de bana "sen çok ciddiye alıyorsun takma" diyor. Değer yargılarımı takdir etse de "rahat ol" diyor genelde..
Ve evet ben de yalnızlaştım..

Ben de yapamıyorum bu yüze gülüp arkadan konuşanlarla samimi olma halini..
Bazı kişiler çok usta bu konuda. Hatta bunun bir tık üstü ortamda alttan laf sokup yine mıçmıç olabilme.

Ben bana bu şekilde davranan insanla görüşmek istemiyorum. Mecburen aynı ortama girersek de pek içten davranamıyorum.
Üstelik sonrasında bu insan demez mi hiç gelmiyorsunuz, görüşemiyoruz diye. İçimden neler geçiyor da dışımdan "geliriz inşallah" diye geçiştiriyorum.
Ben kendim için asla "çok doğruyum kimsenin aekasından konuşmam" demiyorum. Tabi ki mükemmel değilim. Ama ikiyüzlü değilim.

Eşim de bana "sen çok ciddiye alıyorsun takma" diyor. Değer yargılarımı takdir etse de "rahat ol" diyor genelde..
Ve evet ben de yalnızlaştım..
Bu dedikoducu insanların hepsi mi aynı olur ya

Değecek bir insansa bu sorun yaşadığım kişi aramdaki sorunu çözer devam ederim.arkadan konuşma dediğiniz yalan bişey değilse unuturum.degmeyecek biri ise bu kişi kendim görüşmek için caba harcamam ama bana geleni de geri çeviremem.ha değer verdiğim biri arkamdan yalan konuşursa o hemen biter benim için.karışık olmamıştır umarım:)

Evim benim özelimdir sevmedigim haz etmedigim birini evime sokmam
Bi olay yasandı ve sogukluk girdiyse soğukluğa devam ederim herkes ederi kadar sonucta istesemde yapmacık olamam zaten

Bu dedikoducu insanların hepsi mi aynı olur ya

Evet genelinin karakteri aynı. Onlar da yakın durmak istiyorlar ki etraflarında çok insan ve malzeme olsun.

Mesela en yakınımda bir örnek, ben daha aralarına yeni girmişken eşimin bir kuzeni öteki kuzenleri hakkında konuştu. Hatta biri hakkında baya ağır laflar etti. Ama yanyana gelince canımlar bebeğimler havada uçtu. Rakı balık sofraları kuruldu kadehler tokuşturuldu.
Ve bu kişi kendini sürekli çok candan, herkesle dost olarak lanse eder.. :işsiz:

Buna şahit olup o insana nasıl güvenip bir şey anlatırsın? Ben mesafeliyim diye tuhaf oldum asıl..
Ortamlarına girmiyor muyum? mecburen giriyorum ama "naber nasılsın?" dan öteye gidemiyor muhabbetim tıkanıyorum..

Evet genelinin karakteri aynı. Onlar da yakın durmak istiyorlar ki etraflarında çok insan ve malzeme olsun.

Mesela en yakınımda bir örnek, ben daha aralarına yeni girmişken eşimin bir kuzeni öteki kuzenleri hakkında konuştu. Hatta biri hakkında baya ağır laflar etti. Ama yanyana gelince canımlar bebeğimler havada uçtu. Rakı balık sofraları kuruldu kadehler tokuşturuldu.
Ve bu kişi kendini sürekli çok candan, herkesle dost olarak lanse eder.. :işsiz:

Buna şahit olup o insana nasıl güvenip bir şey anlatırsın? Ben mesafeliyim diye tuhaf oldum asıl..
Ortamlarına girmiyor muyum? mecburen giriyorum ama "naber nasılsın?" dan öteye gidemiyor muhabbetim tıkanıyorum..
Aylar önce buna benzer bir konu açmıştım dünde güncelledim hatta . Ben 7 yaşından beri tanıştığım insanların dönüştükleri kişilikleri dehşetle izledim. Yeni tanıdığım hayli hayli yapar yani . Ben artık selam bile vermiyorum öylelerine.

Aylar önce buna benzer bir konu açmıştım dünde güncelledim hatta . Ben 7 yaşından beri tanıştığım insanların dönüştükleri kişilikleri dehşetle izledim. Yeni tanıdığım hayli hayli yapar yani . Ben artık selam bile vermiyorum öylelerine.

İşte akraba statüsünde olunca selam vermemek mümkün olmuyor malesef.
Mümkün mertebe görüşmeyi minimumda tutuyorum..

Tabiki hayir bir daha yaklasmaz mesafemi korurudum. Gerckten sevdigim insanlarin arkadaslarin evine gider ve onlari eve davet ederim. Haz etmedigim veya ufak da olsa sorun sikinti yasadigim kisiler le düşman olmam tabiki ama uzaktan bir selam selam nezaket geregi agiz ucuyla hal hatir sorarim ne evime alirim ne evlerine ayak basarim.

İşte akraba statüsünde olunca selam vermemek mümkün olmuyor malesef.
Mümkün mertebe görüşmeyi minimumda tutuyorum..
En iyisi öyle akrabalarımda var ama hiçbiriyle görüşmüyoruz kafamız çok rahat oldu resmen. Böyle akraba eş dostta insanı tüketiyor .

Ben herkesi evime almam davet etmem... az olsun öz oldun sadece emin oldugum dostlarimi davet ederim. Bu dogum günleri özel günleri icinde gecerli... tanidigim nerdeyse herkes cevresinde ne kadar insan varsa davet eder mesela mevlidlere vb bana cok ters geliyor :110: hatasiz arkadas aramam kendime cünkü kendimde mükemmel degil ama dürüstlük cok önemli benim icin ... arkamdan konusan biriyle asla önceki gibi güvenemem samimi olamam ... ama küsmemde :KK54: sadece mesafe koyarim ...

Back
X