- 24 Şubat 2020
- 100
- 69
- 98
- 31
- Konu Sahibi Araftaki35
-
bakın benim annem ve babam da böyle oturup dert paylaşıp ortak bir yol bulamayacağım insanlar ama onlara da kızmıyorum çünkü onlar da bunu görmediler ne olduğunu bilmiyorlar suçlamak doğru olmaz. size yaşatılmayan ya da hiç görmediğiniz bir şeyi kimseden beklememek lazım onlar içinde zordur muhakkak. dönem çağ farkı var ister istemez farkılıklar olur.Estağfurullah had aşmak ta ne demek fikirleriniz tecrübeleriniz değerli.
Işte ben de küçücük durumda bile ben böyle istiyorum desem bile herkeste bi idare edelim nasılsa geçici böyle düşünüp davranıyor gibi duruma düşmek.
1 yıl önceki hayatımla kıyaslarsam tabiki şuan daha huzurlu mutluyum çünkü alkolik es ve tutarsizlillardan hakaretlerden kurtuldum ama ben istiyorum ki herkes nasıl kendi fikrini söyleyip uygulayabiliyorsa bende öyle yapabileyim.suan bile kimse kızmasın kırılmasın diye sabrediyorum ama sabrım tamamen bittiğinde herkesi yıkıp tek başıma hayat kuracağım.insallah ailem beni anlar onları kırmak ezmek asla istemem.
Söz konusu olan mutluluğunuz ve ruh sağlığınız ise ailenizin direktiflerini dinlemek zorunda değilsiniz.Düzenli
Ailem ayrı ev tutmama malesef karşı çıktı onları dinlemeyip tutabilirdim o zaman da tamamen deli muamelesi görürdüm gibi geliyor.bazen haklı bazen haksız diyebilirim.
Mesela 7 yıldır alıştığım uyku düzenim var ama ailemle olunca onların istediği saatte yat kalk kahvaltı vs bunlar en küçük saçma durumlar ama benim kendi içimde savastiklarim olduğundan bana çok büyük geliyor.kafama birşey takılmış uyuyamamisimdir ya da k gün kahvaltı yapmak istemiyorumdur...gayet insancıl istekler ailenin yasam düzeniyle çakışınca probleme dönüşüyor.tabi bende patliyorum artık en ufak şeye çünkü anlıyormuş gibi görünüp anlamadıklarını idare ettiklerini biliyorum.
Keşke herkes sizin gibi geniş bakabilse herşey daha güzel olurdu.Yaşadıklarımız ve olumsuz tecrübelerimiz bizi değiştirir bu normal. 10 seneki önceki halimizle hangimiz aynıyız ki ? Duygularimiz,düsüncelerimiz,hayattan beklentilerimiz... Siz değişince insanlardan beklentileriniz de farklı oluyor bu çok doğal. Ayrıca kim olursa olsun insanlar hayatiniza müdahale etmeye çalışırsa kırıcı olma hakkiniz var bunun için kendinizi suçlamayın.
Keşke öyle olsa..maddi açıdan yardım almasam da düzenli maaşım olmadığı için ayrı eve çıkmam zor şu sıralar.Söz konusu olan mutluluğunuz ve ruh sağlığınız ise ailenizin direktiflerini dinlemek zorunda değilsiniz.
Evet jenerasyon farkimizin olduğunu onlarında elinden geldiği kadar anlayışlı olmaya çalıştığını biliyorum.bakın benim annem ve babam da böyle oturup dert paylaşıp ortak bir yol bulamayacağım insanlar ama onlara da kızmıyorum çünkü onlar da bunu görmediler ne olduğunu bilmiyorlar suçlamak doğru olmaz. size yaşatılmayan ya da hiç görmediğiniz bir şeyi kimseden beklememek lazım onlar içinde zordur muhakkak. dönem çağ farkı var ister istemez farkılıklar olur.
bir çok derdinizden kurtulmuşsunuz çok şükür. sabrınızın bitmesine kırıp dökmeyi beklemeyin. kendinizi maddi ve manevi açıdan iyi hissetiğinizde karar verin ve yapın ister kalmak ister gitmek. kırıp dökerek gitmeyin kimsenin yanından hele ki ailenizse. elbet gelecektir o günler yalnız kalacağınız günler. kendinşze de ailenize de zaman tanıyın.
bazen durup etrafı izlemek gerekiyor bence. hiç tepki vermeden. bu süre boyunca söylenilen kötü cümleler yapılan yanlışlıklara gözünüzü kapatın bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. başka türlü üstüne giderseniz olmaz daha çok yıpranırsınız. eğer gideceğinz bir yer varsa ki istedikten sonra neden olmasın elbet gidersiniz. nasıl gittiğiniz önemli. ve eğer gidecekseniz onunda zamanı gelecektir. içiniz rahatlatmaya bakın. ne bileyim evinizin semtinizin hayalini kurun. telefonunuza bir uygulama indirin meditasyon için ben kullanıyorum o kdar etkili ki. nefes alıp vermek bile etkiliyor meditasyondayken. az da olsa rahatlatıyor. saçma gelebilir ama inanın çok rahatlıyor insan.
kendinizi teslim etmeyin kötü durumlara
yok kesinlikle haklısınız. sizin de dinlenmeye anlaşılmaya çok ihtiyacınız var hele ki şu sıralar belki de en çok sizin ihtiyacınız var. benliğinizi kaybetmeyin. istemediğiniz şeyleri bu süreç içerisinde yapmayın tabi ki. kendinize öyle ya da böyle bir alan oluşturun. herkes zamanla öğrenir yeter ki siz isteyin. alışırlar öğrenirler yapacak bişey yok. kırıla kırıla da olsa öğrenecekler hakkınız sizinde. içinizden nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın. boyun eğmeyin en fazla ne kadar değişmiş derler desinler ne olacak sanki. isterlerse başka şeyler de desinler umursamamaya çalışın. inşallah patlama noktasına kadar getirmezler. biraz diş göstermenin zararrı olacağını düşünmüyorum. her şey gönlünüzce olur umarımEvet jenerasyon farkimizin olduğunu onlarında elinden geldiği kadar anlayışlı olmaya çalıştığını biliyorum.
Bi örnek vereyim bi yere gidecekler ev müşavirliğine diyelim.ben gelmek istemedigimi defalarca söylerim ikisi de ısrar eder sonra bağırmak kırmak zorunda kalırım susarlar kendileri giderler ve bu beni anlamak idare etmek olur.oysa gitmek istemiyorum dediğimde ısrar etmeseler bende beni anlamaları için sesimi yukseltmem onlarda bu durumu psikolojisi bozuk o yüzden bağırıyor durumuna düşmem.30 yaşındayım onlarla kalıyorum diye bu haldeyken misafirliğe gitmek istemiyorum.sobali olduğu için trk odada geçirdik bu kışı annem sıcak olduğu için benimle odada uyudu özel hayat desem evde bizden başka kim var ki rahatsız oluyorsun diyorlar diğer odada yatsam üşürsün diye kavga edip zorla getiriyorlardı ben mi değiştim bu şekil de mi olmalı yani anne baba 30 yaşında kadın 4 ay tek odada aynı saatte uyu kalk yemek ye onlar nereye giderse git...Ben mi çok şey istiyorum acaba abartiyirmuyum haklılar mi diye de çok düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?