• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi çok takıntılıyım :(

Glemre6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
25
5
1
Meraba kızlar
Çok bunalıyorum kimseye birşey anlatamıyorum hele ki aileme. Üzülmelerini istemiyorum.
Biraz uzun olcak şimdiden okuyanlara ve yardımcı olanlara teşekkür ederim.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim. 1 yıllık da nişanlılık dönemim oldu ve bu dönemde kayınvalidemlerin YAPMADIKLARINI hâlâ unutamadım ve unutamiycak gibiyim.
Şöyle anlatayım
Eşim ilk çocuk ve ilk evlenen.
Kayinvalidemlerin durumu çok iyi. Ankaranin en iyi yerinde evi var
Kayinvalidem haftada en az 3 gün arkadaşlarıyla buluşur ve benim bir ayda harcadığım parayı yer bitirir.
2 tane kaynım var ve küçük olan kolej de okuyo
Büyük de 20 yaşında ve çok lusk bi hayati var.ne okuyo ne çalışıyo altında araba ve kredi kartı...
Ama benim eşim hep aileden ayrı büyüdüğü için bu imkânlar ona verilmemiş kayinvalidemin kendisi anlatir,eşim çocukken haftalığı 20 liraya tuvalet temizlermiş ve hicbir zamanda yakınmamış allaha şükür ki o yüzden bugün ayakları üstünde durabiliyo.
Nese biz düğün hazırlıklarına başladık.
Kayinvalidem takı olarak sadece 2 tane bilezik takti.
Nişan yaptık tüm masrafları kendi ailem karşıladı.
Mobilya beyaz eşya alışverişine çıktık eşim aldı hepsini
Gelinlik kınalık almaya gittik ilk kayinvalidem biz alıyoruz dedi
Geri yine biz ödedik !
Kuafördu gelin arabası suslemesiydi 1 lirasına kadar hepsi eşimin cebinden çıktı.
Kayinvalidemler ne taki istedim ne bilezik.
Sadece masraflara yardım etmelerini bekledim ama nafile.
Kendi ailem kına gececi yapti çok istiyordum, kayinbabam annemlerin yaptığı kınayı bile istemedi (ama çok güzel bi kına yaptık)

Neyse biz evlendik ve allaha şükür çok mutluyuz
Allah var kayinvalidemler evlendikten sonra el üstünde tutuyorlar gelin olduğumu hissettirmiyolar.
Ama bu yaşananları unutamiyorum biz burda onların bize yardım etmediklerinden dolayı borç öderken onlar günlerini gün ediyorlar.
Bazen dilimi tutamıyorum ve eşime başlıyorum anlatmaya.tabi kavgayla bitiyo sonu.
Esimin bi suçu yok bunda ama zamanında hiçbir şekilde ailesine tavrını koymadi.
Eşim ailesine çok düşkün bu yüzden birgün bu konulardan dolayi aramızın çok kötü olacağını biliyorum.
Ama ne yapmam gerek nasıl bunları unutmam gerek bilmiyorum.
Heleki ilerde kaynima düğün yapıp bana yapmadıklarını yaparlarsa benim için herşey yeniden başlar.
Çok uzun oldu biliyorum konular birbirine karıştı ama inanın artık çok bunaldım.
Ne yapmam gerekiyo.nasıl unutcam ben bunlari.:KK43:

(Kızlar bu takılan 2 bileziği az bulmadım eğer az bulsaydım fazlasını istemeyı bilirdim ve kaynımın kolejde okuduğunu deme nedenımde kayınvlıdemlerın durumunun iyi olduğunu anlatmak için.
Biraz önce saygısız bir bayan benim 2 bileziği az buldugumu ve kaynımın kolejde okuduğunu problem ettıgımı düşünmüş o yüzden açıklama yaptım.
Konuyu başka yere çekmeye gerek yok )

Son düzenleme:
Artık takilmayin. Evlenmişsiniz artık. Huzursuzluk yaratmayin. Eşinize bakın. Kayninizda size yapmadığını yaparlarsa bile.Umursamayin. Bırakın onlar düşünsün. Bu şekilde devam ederseniz evliliğinizi yipratirsiniz. Eşinizi sogutursunuz..

Boş vakitlerinizi doldurun bence.
Yazık beyninize ve yüreğinize.
Daha faydalı işler yapın bunları düşünmek yerine.

Artık takilmayin. Evlenmişsiniz artık. Huzursuzluk yaratmayin. Eşinize bakın. Kayninizda size yapmadığını yaparlarsa bile.Umursamayin. Bırakın onlar düşünsün. Bu şekilde devam ederseniz evliliğinizi yipratirsiniz. Eşinizi sogutursunuz..

Haklisiniz, zaten bu konuya her girmem de eşim kendini çekiyo ve uzun bi süre konuşmuyo.
Sizden de fikir almak ve biraz olsun rahatlamak istedim teşekkür ederim.

sız aılenız ve esınız yuvanız ıcın yapmıs
aılende yapmayabılırdı tam tersı olabılırdı sureklı esın basına kalksa hosuna gıdermıydı
gayet huzurluymussun allah bozmasın daha ne
benım kayınvelıdemler herseyın en ıyısını fazla fazla yaptı
ama konusmuyoruz esımde bende mesela bazı seylerınden dolayı...
onemlı olan sıze kotu davranmaması
esını sogutursun
yapma

Haklisiniz, zaten bu konuya her girmem de eşim kendini çekiyo ve uzun bi süre konuşmuyo.
Sizden de fikir almak ve biraz olsun rahatlamak istedim teşekkür ederim.[/QUOTE

Kesinlikle umursamayin. Aynen bakın . Gerek var mi birbirinizi kırmaya. Konusunu bile açmayın. Kötü siz olursunuz. Yapsınlar daha iyisini yapsınlar.. Amaaan.. Ama sizi gördüklerinde akıllarına gelecektir. Onun için dillendirmeyin artık.

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Evliliğim ve eşim için unutmam gerekiyo evet.sağolun.

Eşin neden tepki vermiyor , ben bir ayrım görsem bozulurdum herhalde . Ama sizi ilgilendiren bir durum yok gibi eşiniz bile sorun etmiyorken .

Evet hep kötü ben oluyorum o yüzden artık dediginiz gibi herseyi bosvermem gerek

Eşin neden tepki vermiyor , ben bir ayrım görsem bozulurdum herhalde . Ama sizi ilgilendiren bir durum yok gibi eşiniz bile sorun etmiyorken .

Eşim bekarken olanlar beni ilgilendirmez haklisiniz
Ama evlendikten sonra olanlar beni düşündüren.
Esimin de tepki vermeme nedeni "kendi evimi kendim kurdum benim kimseye ihtiyacım yok " düşüncesi

Yapmak zorunda değiller ki.Kocaman insanlarsınız kendi hayatınızı çalışarak sürdürebilirsiniz.
Size para verirse belki arkadaşlarıyla görüsemeyecek,belki kendi istediği birşeyi alamayacak. Biz hep fedakar olmaya alışmışız kendi için yaşayan insanları yadırgıyoruz.

Senin kendi ailenin yaptığı bu durumda fedakarlık degil ki. Adet adi altinda kina ve nişan genellikle kiz tarafindan karsilanir.
Esinin ailesi demekki adetleri uygulamayi tercih etmemis.
Kv den 2 bilezik takmis onu bile begenmemissin. Sonucta esin bu sorumluluklarini yerine getirebilecek kapasite de. Ne guzel.
Kardesinin gittigi koleji bile diline dolamissin. Cok enteresan geldi bana kusura bakma.

:)
Ole yaptık ve yapıyoruz şu anda ben onlardan hiçbirşey beklemiyorum beklemem de.
Onlar teklif etse eşim istemez
Bende öle düşünüyorum doğrusu
Bize eger düğünde yardım etselerdi cafeye gidemeyeceklerdi

:)
Ole yaptık ve yapıyoruz şu anda ben onlardan hiçbirşey beklemiyorum beklemem de.
Onlar teklif etse eşim istemez
Bende öle düşünüyorum doğrusu
Bize eger düğünde yardım etselerdi cafeye gidemeyeceklerdi

Sende mi oyle düşünüyorsun. Guldum. Bu konuyu da ben açtım zaten. Neyse iyi gunler.

Senin kendi ailenin yaptığı bu durumda fedakarlık degil ki. Adet adi altinda kina ve nişan genellikle kiz tarafindan karsilanir.
Esinin ailesi demekki adetleri uygulamayi tercih etmemis.
Kv den 2 bilezik takmis onu bile begenmemissin. Sonucta esin bu sorumluluklarini yerine getirebilecek kapasite de. Ne guzel.
Kardesinin gittigi koleji bile diline dolamissin. Cok enteresan geldi bana kusura bakma.

Eğer o 2 bileziği begenmeseydim gider istediğim kadar takmalarını söylerdim.
İkincisi konuya nerden baktınız bilmiyorum o koleji dilime dolamadım kaynım 13 yaşında ve çok severim. Siz konuyu farklı bi yere çekiyorsunuz.
Benim koleji derkenki düşüncem maddi durumlarının elverişli olmasi.

Eğer o 2 bileziği begenmeseydim gider istediğim kadar takmalarını söylerdim.
İkincisi konuya nerden baktınız bilmiyorum o koleji dilime dolamadım kaynım 13 yaşında ve çok severim. Siz konuyu farklı bi yere çekiyorsunuz.
Benim koleji derkenki düşüncem maddi durumlarının elverişli olmasi.

Evet sen soylerdin kesin.
Kizdirmak istemiyorum seni. Iyi yorumlar.

Merhaba arkadaşm aynı durum bizde de oldu gerçekten insanın zoruna gidiyor eşinin onemsenmedigini düşünüyor insan.. esin de bu olanların farkındadr ve senden daha çok üzülüyordur bu duruma o yüzden sessiz kalmayi tercih ediyor olabilir ,sen hiç söyleme güzel gunlerinizin tadını çıkar borçlarınız da biter ama kırgınlıklar unutulmaz gerek yok birbirinizi kirmaya zaman geçtikçe artık o sana söyler böyle böyle yapmışlardi diye ama sen hiç bu konuyu söyleyip onuda üzme kendinide..

Evet sen soylerdin kesin.
Kizdirmak istemiyorum seni. Iyi yorumlar.

Canım benim sen kendini burda yorma hadi işine git senin kendini bilmez cevaplarinla kızacak biri değilim görmezden geliyorum hadi canim güle güle :)

Back
X