Kızlar merhaba;
Benim sorunum sorun degil ama sadece kafama takılan birsey acaba kendimi cok yüksektemi görüyorum diye düşünmeden edemiyorum. Yaşım 22 tabi evin büyüğü oluncaa cevreden bi kiz sorulduğunda beni öneriyorlar. Komsumuz onermis birine beni. Ben dedim sinavlara hazirlanicam istemiyorum diye ama kadin ille görmek istemiş geldi gördü beğenmiş. Bizden haber bekliyorlarmis. İşini küçümsemek degil tabi ben memur olsun istiyorum. Kendisi güvenlik gorevlisiymis devlet korumalı olarakmis oyle dediler. Belki kizan olacak hersey is mi demek diye. En önemlisi benim için dini yönü ilk olarak ikincide memur olsun istiyorum. Tabi birde neyim, ne istiyorum. Acaba cok mu yüksek düşünüyorum ki.(((
Hayir tabiki yüksek düsünmüyorsun. Isi tabiki önemli. Benim bir arkadasimin 3 nasil desem altin kurali var bir erkekte onalr yoksa bastan hic düsünmez bile. 1. Isi olucak 2. icinde Allah korkusu olucak 3. Meshebi :).
Bu isler birde illa memur olucak doktor olucak ona bakmiyor gönül isleri sonucta. Birde bence senin kendine sorman gereken. Evlenmek istiyormusun? Ikincisi ise böyle görücü usulu biriyle tanistirilmak istiyormusun?
Ben önceden pek hos bakmazdim bu görücü usulu evlenmeye ama suan cok farkli düsünüyorum. Bir arkadasim öyle tanisti ve suan kocasina cok ama cok asik :). Nasip, kismet iste.
bu hayat senin olduğuna göre kriterlerini belirleyecek olan da sensin. kimi aşk ister kimi de senin gibi mantık arar. kimisi de her ikisini. nasıl, neyle mutlu olacağını senden başka kimse bilemez
Tabi kriterlerimi brn belirleyeceğim ve belli kriterlerimde var evliliği suan düşünmüyorum. Aşk evliliğine gelincede aşk evliliği düşünmüyorum dinimizce uygun olani yapmak istiyorum. He tabi görmeye gelecekler ve hemen evet demeyeceğim öncelikle taniyacagim ama öyle sevgili olarak değil. Rabbim hayırlısını versin tabi ama iste kardeşim niye işine göre yorumluyorsun dedi bu küçümsemek değil sadece ileriyi düşünerek birşeyler yapmak istiyorum ve mantıklı olmak istiyorum.
Tabi kriterlerimi brn belirleyeceğim ve belli kriterlerimde var evliliği suan düşünmüyorum. Aşk evliliğine gelincede aşk evliliği düşünmüyorum dinimizce uygun olani yapmak istiyorum. He tabi görmeye gelecekler ve hemen evet demeyeceğim öncelikle taniyacagim ama öyle sevgili olarak değil. Rabbim hayırlısını versin tabi ama iste kardeşim niye işine göre yorumluyorsun dedi bu küçümsemek değil sadece ileriyi düşünerek birşeyler yapmak istiyorum ve mantıklı olmak istiyorum.
Sonuçta hemen evlenecek değilim ki tanıyacak süre olacak tabi hem Rabbim değil mi kalpleri birbirine ısındıran nasibimde kim varsa elbet Rabbim ısıtacaktır kalbimi ona :)))
"dinimizce uygun olanı yapmak" istemenin "aşk evliliğini" neden engellesin ki onu anlamış değilim.
önce sorup soruşturursun mantığına yatar, sonra görür hoşlanırsın, tanıdıkça seversin, sevdikçe aşık olursun.
tam tersi mantığına yatmazsa ya da hoşlanmazsan hadi hoşlandın ama sevemedin bu aşamlarda yapamıyorsan bırakabilirsin.
haa seversin ama aşık olamazsın ki bunu herkes aşık olamıyor işte ama olsun evlenecem yine de dersin olur.
ne demek?tabi ki de erkeğin işi gücü önemli.tek maaşla yaşayacaksanız hele daha da önemli.erkekler kadınlarda güzellik ararken iyi de kadın da erkeğin işine bakınca kötü mü?erkekte en önemli kriterlerden biri budur.
Burada ne demek istediniz anlamadım? Aşk evliliği yapmayın mı diyor dinimiz? Yanlış anladıysam kusuruma bakmayın. Beni ilgilendirmez tabi ama sevmediğiniz insanla mutlu olabilecek misiniz?
evlilik şakaya gelmez vicdanla olmaz ince eleyip sık dokumakta haklısın gönlüne göre olmayanı içine sinmeyeni kabul etme bence bunun kendini üstün görmekle ilgisi yok, önce kanın ısınmalı...