• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi fazla ince düşünüyorum yoksa doğalı mı bu ??

Iste hani o ulaştı ya kucağına aldi ya tamam bitti. Mantık bu herhalde 🤷‍♀️🤷‍♀️ evet bende sinir oluyorum cidden nankörlük ya vallahi insanlar olsun diye neler yapiyor 😔 bu konularda ben cok yaralıyım galiba yaa
Hamilesin sanırım Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
Seni yaralayan insanlara mesafeni koycaksın.Ben düşük yaptıktan bi iki hafta sonra görümcem whatsapp durumda 5 haftalık bebeginin ultrason fotoğrafını paylaşmıştı. O an ki duygumu anlatamam. İçim yandı. Gözüme sokmasına gerek yoktu. Bana mesaj yazıp dese canım bu kadar acımazdı. Ama düşünemiyolar işte anlayamıyolar

lisedeki arkadaşlarımızla sık görüşmek adına gün yapıyoruz tabii covid 19 çıkınca gün ritüelini whatsApp grubu üzerinden devam ettiriyoruz.Bir arkadaşımın bebeği olmuyor tedaviler aşılama tüp bebek derken vakti saati var demek ki bekliyor.Grupta benim hamile olduğum biliniyordu dün akşam 3 arkadaşımız da peşpeşe grupta hamile olduğunu söyledi ben de hamileyim ben de ben de vs.. Kimi dedi yok mu arttıran birbirlerine kaç haftalık olduklarını belirtilerini sıralamaya cinsiyet söylemeye tahmin yürütmeye başladılar.Geçmişte bir kaybım olduğu için o konuda biraz hassasım oldukça dikkat ediyorum tebrik edip geçtim yorum yapmadım kaç haftalıksın ya da cinsiyeti tahmini vs si konularına.Özelden de konuşulabilecek şeyler bence ayıp yıllardır hasret çeken birinin gözüne soka soka bunları konuşmak kızdım açıkçası özelden hepsini uyarmak istedim bana düşmez diye ses etmedim fakat benim bile içim buruldu.Günlerde bir araya gelince de konuşulacak şeyin sadece bebekler olmasından endişe ediyorum açıkçası ben mi fazla detaycıyım bilmiyorum
Çok haklısınız bende olsam sizin gibi düşünürdüm. Uyarın arkadaşlarınızı insanlar cok düşüncesiz gerçekten

Ben fazla ince düşünmek olarak görüyorum bu durumu. Çevremizdeki insanların yaralarına dokunmadan yaşamaya kalkarsak hiç bir mutluluğumuzu yaşayamayız. Herkesin bir yarası bir acısı bir eksik tarafı var çünkü.

rabbim o arkadasınıza tez günde tez vakitte sağlıklı bir evlat versin

tüp bebeğe ihtiyaç kalmasın inşallahhhhhhhhh

Hamilesin sanırım Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
Seni yaralayan insanlara mesafeni koycaksın.Ben düşük yaptıktan bi iki hafta sonra görümcem whatsapp durumda 5 haftalık bebeginin ultrason fotoğrafını paylaşmıştı. O an ki duygumu anlatamam. İçim yandı. Gözüme sokmasına gerek yoktu. Bana mesaj yazıp dese canım bu kadar acımazdı. Ama düşünemiyolar işte anlayamıyolar
Evet canim hamileyim sağol Allah razı olsun. Sende istiyorsun sanirim Rabbim sana da nasip etsin bu güzel duyguları 🤲🤲 Seni cok iyi anlıyorum bide insanın yakın çevresi böyle olursa daha kötü. Simdi bu kizcagiz nasil üzülmüştür kim bilir whatsapta 😔😔 belki de ağladı bile

Evet canim hamileyim sağol Allah razı olsun. Sende istiyorsun sanirim Rabbim sana da nasip etsin bu güzel duyguları 🤲🤲 Seni cok iyi anlıyorum bide insanın yakın çevresi böyle olursa daha kötü. Simdi bu kizcagiz nasil üzülmüştür kim bilir whatsapta 😔😔 belki de ağladı bile
Evet canım istiyorum amin inşallah :dua: Allah isteyen tüm herkese nasip etsin inşallah

Bana seyi hatirlatti. Ben esimden ayrilip eve geldigimde aile dostumuz olan arkadaslarim geldiler anneleriyle bana moral olmak icin.

butun aksam konustuklari sey onlarin evleri, kocalari vs. Kovmak istedim aslinda keske kovsaymissim.

ben olsam ben de grupta hislerini umursadığım biri varsa paylaşmazdım. en fazla, sonradan 'ay hiç de bahsetmeediiiin' tribi çekmemek için laf arasında bahsederdim sonra geçerdim başka konuya. bu empatiyi kurabilmek için çocuk kaybetmiş olamya gerek yok bence.şöyle 20 30 kişilik kalabalık bir grup varsa neyse de, ufak grupta kör göze parmak bence.

lisedeki arkadaşlarımızla sık görüşmek adına gün yapıyoruz tabii covid 19 çıkınca gün ritüelini whatsApp grubu üzerinden devam ettiriyoruz.Bir arkadaşımın bebeği olmuyor tedaviler aşılama tüp bebek derken vakti saati var demek ki bekliyor.Grupta benim hamile olduğum biliniyordu dün akşam 3 arkadaşımız da peşpeşe grupta hamile olduğunu söyledi ben de hamileyim ben de ben de vs.. Kimi dedi yok mu arttıran birbirlerine kaç haftalık olduklarını belirtilerini sıralamaya cinsiyet söylemeye tahmin yürütmeye başladılar.Geçmişte bir kaybım olduğu için o konuda biraz hassasım oldukça dikkat ediyorum tebrik edip geçtim yorum yapmadım kaç haftalıksın ya da cinsiyeti tahmini vs si konularına.Özelden de konuşulabilecek şeyler bence ayıp yıllardır hasret çeken birinin gözüne soka soka bunları konuşmak kızdım açıkçası özelden hepsini uyarmak istedim bana düşmez diye ses etmedim fakat benim bile içim buruldu.Günlerde bir araya gelince de konuşulacak şeyin sadece bebekler olmasından endişe ediyorum açıkçası ben mi fazla detaycıyım bilmiyorum
tüp bebek tedavisi olduğunu bile bile konuşmak ayıptır. bunun için kayıp vs yaşamaya gerek yok. belli durum ki tüp bebek yapıyorlar. insanlar cidden patavatsız ve vurdum duymaz... keşke özelden uyarsaydınız yine de.

Bana seyi hatirlatti. Ben esimden ayrilip eve geldigimde aile dostumuz olan arkadaslarim geldiler anneleriyle bana moral olmak icin.

butun aksam konustuklari sey onlarin evleri, kocalari vs. Kovmak istedim aslinda keske kovsaymissim.
sizinkiler bildiğin gün için yer arıyormuş da sizin boşanma bahane olmuş gibi geldi :KK57: :KK57:

Zarifsin. İlk haberdar etmede bunlar konuşulabilir. Sevinç heyecan paylaşılabilir. Ama ilerleyen günlerde ay çocuğuma şunu aldım bunu aldım diye cici şeyler paylaşılırsa can yakıcı olur. O zaman uyarırsın bir daha yapmayın diye.

yok sizin düşünceniz mantıklı olan, çok afedersiniz de görmemişin çocuğu olmuş gibi daha doğmamış çocuk hakkında öyle yarası olan birinin yanında konuşulması çok ayıp.kucağına bir al önce çocuğu sağlıkla , keşke uyarsaydınız özelden eski arkadaşmışsınız da , napıyosunuz siz deseydiniz.ayıp cidden.söyledin hamileliğini tamam ama devamı hiç hoş değil.

Evet gerçekten birşeyin özlemini çeken insanın yanında sürekli bahsetmek çok kötü oluyor bir kabulleniyorsun iki kabulleniyorsun üzücü yakında uzaklaşabilir sizden

Daha dün biri, uzun yıllar çocuk için uğraştıklarından bahsetti. Tedavi görmüşler vs şu an çocukları var.
O dönem kuzeninin eşi hamileymiş ve kendisine söylemediler diye çok kırılmış ve arayıp kavga etmiş. "Bana niye söylemedin, ben senin çocuğuna nazar mı değdireceğim" diye epey bağırmış. Bu yaptığını kendisi anlattı.
Yani bu konu hassas bir konu ama herkesin çevreden beklentisi farklı. Kimisi duymak bile istemiyor, kimisi "tamam söyledin bitti, niye detay verip üzüyorsun" diyor, kimisi de "neden benim yanımda konuşmuyorlar" deyip kırılıyor.
Arkadaşınız ne düşündü bilemeyiz. Tavırlarında bir değişiklik olursa ve diğerleri fark etmezse uygun bir dille uyarabilirsiniz bence.

Burada hamile olmak başarı degil demiştim 1 hafta ban yedim.
Sizin gibi naif insanları görmek sahane ♡♡

Rabbim o arkadaşınıza hayırlı evlatlar versin.Normal olan sizsiniz malesef insanlar çok kalpsiz ve düşüncesiz...

Burada hamile olmak başarı degil demiştim 1 hafta ban yedim.
Sizin gibi naif insanları görmek sahane ♡♡
Kesinlikle değil.Benim mutluluğum başkasının hüznüne sebep olacaksa ben vicdanım rahat bir şekilde uyuyamam.İlk bebeğimizi kaybetmemizin üzerinden az bir zaman geçmişken arkadaşı eşimi bebeğinin beşiğini monte etmeye çağırmıştı öyle içime oturmuştu ki hala aklıma geldikçe ağlarım.. Gerçi empati yapmak için aynılarını yaşamaya gerek yok ben anneler günü kutlarken babalar günü kutlarken de dikkat ederim

Kesinlikle değil.Benim mutluluğum başkasının hüznüne sebep olacaksa ben vicdanım rahat bir şekilde uyuyamam.İlk bebeğimizi kaybetmemizin üzerinden az bir zaman geçmişken arkadaşı eşimi bebeğinin beşiğini monte etmeye çağırmıştı öyle içime oturmuştu ki hala aklıma geldikçe ağlarım.. Gerçi empati yapmak için aynılarını yaşamaya gerek yok ben anneler günü kutlarken babalar günü kutlarken de dikkat ederim
Kesinlikle. Ben hiç çocuğumu kaybetmedim ama o kadar çok arkadaşım var ki. Insallah hepsi çok mut luolsun

Back
X