Ben mi hatalıyım kaynana mı?

Mesajlarına bakıyorum da neresinden tutsan elinde kalıyor. Haksızsın. Yazdıklarına göre öfke kontrolün yok, aşırı kıskançsın, kendini çok ön plana koyuyorsun. Biraz da belki fazla nazlısın. Çok çok basit bir olayı aşırı abartmışsın. Benim de kayınvalidem aşırı salçalı ve yağlı yapar. Ama sağ olsun ben gittiğimde dikkat eder. Ben de bu ara oğlum seviyor diye yağı salçayı fazla koyuyormuşum, farkında bile değilim. Eşim sohbet ederken söyledi. Tamam dikkat ederim farkında değildim dedim. Konuşmamız normal sohbet şeklindeydi. Yani bu kadar abartacak bir durum yok. Ayrıca eşine de anneni kötülemen, yemeğini göstermen hiç hoş olmamış. Resmen annesini eşine şikayet etmişsin. Çok ayıp gerçekten. Daha yumuşak bir ifade ile söyleseydin ya da kayınvalide ile konuşsaydın şu anda evinde üçünüz gülüp eğleniyor olabilirdiniz. Bir de eşinin argolu konuştu dediğin lafı da tamam söylemese iyiymiş ama abartılacak bir durum da değil.

Baştan sona, a'dan z'ye, tepeden tırnağa haksızsın. Yılda 1 ay gördüğün kadın, kimse kaynanası ile yaşamak istemez ama mecburi olunca yılda 1 ay tahammül edeceksin. Ya karşılıklı iyi olur 1 ayı tatlı tatlı geçirirsin, ya da 1 ayı böyle kendine zehir edersin. Yaptığını ben yapsam, eşim aynı tepkileri verirdi. Eşim benim anneme yapsa ben daha fazla tepki verirdim. Hem ne demek ya bok yemek, yedirmek falan çok ayıp cümleler. Insan eşi ile böyle seviyesizlesmemeli.

Ayrıca ailen seni doldurmaya devam ederse daimi yanlarında kalırsın haberin olsun

Son düzenleme:
Konuşmaların tamamını yazmıyorsunuz..ailesine ne dediniz ki size aileme b..k atma dedi...uslununuz aşırı itici...

Siz jatalisoniz.Ayrica annesinin yaninda bana bagirdi demissiniz.Iyide siz adamin annesinin yaninda onu bagirarak cagirmismisiniz.Ustelik evde bir misafir varken odaya cagirip tartismak cok yanlis.Tamamen siz haksizsiniz.

Eşinize hak verdim kırk yılda bir gelmişse bırakın yağ dolu yapsın gönlü olsun diye bir iki kaşık yiyip bırakılırdı yani bence siz fazla işgüzarsınız hemen mutfağa eşi çağırıp yemeği göstermek falan anlamadım neyi yarıştırıyorsunuz ayrıca eşim bana ailemden birinin yanında hemen gel diye bağıracak üstünlük taslayacak ağzını yumarım orada asla şiddet yanlısı değilim kesinlikle karşıyım ama böyle sürekli annemle benle yarış halinde birini hayatımda istemezdim

Az cok tahmin yuruterek sizin bir karakter analizini yapmak istiyorum, cok buyuk yanilma payim da olabilir ama deneyecegim. Siz bence ezilmekten, haksizliga ugramaktan inanilmaz korkan bir kadinsiniz. Sosyal hayatinizda cereyan eden tum olaylari hakli/haksiz, ezen/ezilen ikiliginde goruyorsunuz. Mesela tartisma cabucak kapacakken esiniz "ona kiymet verdiginizi kabul etsin" diye surekli uzatmissiniz, bir tur hakli cikma takintisi. Kendi kafanizda boyle ama disardan saygisizca, sinir bozucu ve itici gorunuyor...

Veya "esiniz cok da havalanmasin" diye esinize saygisizca davraniyorsunuz yoksa evliliginizde ezileceginizden eminsiniz ki bu da yanlis bir inanis. Kimse uzun vadede kendisine saygisizlik yapan, uslubunu bozan hatta zorbaca davranan birine saygi duymaz. Aksine zamanla o kisi ciddiye alinmaz ve uzun vadede saygi tamamen biter.

Mesela baska bir yanlisiniz kufretmek. Esinizin dedigi "aileme b.. atma" sozu argo bir deyim, aileme surekli kusur isnat etme manasinda. Eger b.. demesinden hoslanmadiysaniz "lutfen duzgun konus, o kelimeyi kullanma" der gecersiniz, cok saygin, duzgun bir uslupla. "Sana o b..u yediririm" ise, esinizin soylediginden kat kat daha saygisiz, daha da sok edici, argo degil tamamen hakaret, kufur. Iste o anlik uste cikma hirsinizla, ofkenizle siz bunu gorememissiniz. Esiniz dusmaninizsa, butun kopruleri yikmak, hem kendinizin hem esinizin psikolojisinin dibine dinamit dosemek istiyorsaniz aynen boyle devam edin. Ama severek evlendigim bir insan, dusmanim degil, diyorsaniz neden dusmanca davraniyorsunuz? Esinizin ne soyledigine kulak verin, az sakin olun, dinleyin, suclamadan, yapici konusun. Bunlari yapmadiginiz icin yorum yapanlar sizi olgun bulmamis, haklilar da.

Bir de baslikta ben mi hakliyim kaynana mi diyor. Kaynananin olayla hicbir alakasi yok ki. Olay esinle senin aranda. Kadin bi yemek yapmis yaranamamis.
Ayrica senin esini dusundugun falan yok, sadece kendini dusunuyorsun. Bu ne yuksek bir egodur yazik

Sen haksizsin hic kv tarafi tutmam ama sen haksizsin.Kadin kendini ne kadar kotu hissetmistir bırak nasil yapıyosa yapsin laf arasinda aman anne bana yagsiz yap diosun yaptigina bak diyebilirdin.Esin olayi buyutmus saygısız davranmis ama sende az degilmissin.Özur dilemek suan zoruna gidecek ama kendin bu fırsatı vermissin.

Takacağım bilezikleri başka bir model beğendiğim halde, kızlarının istediği modelden kayınvalidem seçti, aldı ve geldi. Taktım.
Beyaz eşyalarımın modeline kayınvalidem karar verdi, beyaz olmasın demiştim, gönlüm beyaz istemiyordu,en azından rengine karar vereyim dedim ama beyaz olsun dedi, bir şekilde oldu, o eşyaları aldım.
Benim alacağım yatak odası takımının yatak başlığını başka beğenmiştim, zorla farklı bir başlık aldırıldı, aldım.
Oturacağım evi kayınvalidem görmüş beğenmiş, daha önce beğendiğim iki evi de engelledi, bugün elimde başka seçenek kalmadığı için mecburen o evi tuttum.
Şu süreçte bir tek bir kolyeyi onun onayı olmadan severek aldım, ona da burun kıvırdı. Beğenmedi bile..
VELHASIL, ŞARTLAR SENİ ÖYLE BİR HALE GETİRİYOR Kİ, HAKLI BİLE OLSAN, CEVAP VERMİYORSUN, İTİRAZ ETMİYORSUN, SIRF KONU UZAMASIN DİYE.
ÖZETLE; YA BU DEVEYİ GÜDECEKSİN, YA BU DİYARDAN GİDECEKSİN.
Hakkında hayırlısı olsun, Allah hayırlı kararlar verdirsin inşallah..

Kaç yaşındasınız ? 5 yaşında ki çocuk gibi hareketlerde bulunmuşsunuz. O ne ya köpek çağırır gibi bağırmalar vs bok ye demeniz de ayrı bir olay çok kıymetliymiş eşiniz cidden. Bu arada kv yi oğluna şikayet ederken bir şey yok ama durumu ailenize anlattı diye sinir olmanızda ayrı bir ironi

Ettiğin sorun yağlı yemekten daha fazla zarar vermiş eşinize size annesine

Tabini sen haksızsın hem adamı tahrik et , hemde kaynananayı kadın geldiğine geleceğine pişman olmuştur Emin’im . Az değilsin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…