Ben mi hatalıyım kaynana mı?

eğri oturup doğru konuşmak lazım. kadınların büyük kısmı istiyor ki canı nasıl isterse öyle konuşsun, bağırsın, çağırsın ama adam hiç tepki vermesin. çünkü adam nolursa olsun haksız.
ama kadına eskaza ters baksa adam yerden yere vurulsun.
daha öncede yazmıştım, benim eşim hele ki ailemin olduğu ortamda bana bağırsın, ben bu adamdan daha sert tepki veririm. karı-koca da olsa kimsenin kimseyi rencide etme hakkı olamaz. kimse kimseyi azarlayamaz.
ki bu konuda kavgayı çıkaran da konu sahibi.
yağlı yemeğin hiç mi kolayı yok yahu ? alırsın eline kevgir süzersin yağı. böyle bir şey için adamı mutfağa çağırıp olay çıkarmak çok anlamsız.
bence kv ile başka sorunları var, bu olayı fırsat bilmiş ama haliyle şu an tamamen suçlu durumda.

Esiniz size gelip konusmakla olgun davranmis. Ama hala kuyrugu dik tutmaya calisiyorsunuz. Hic gelmeyebilirdi de. Neden bu kadar kibir?

Kadın misafir haliyle yemek yapmış, eline sağlık demek yerine neler yapmışsınız.

Yemeği yapan eşiniz mi? Direkt eşinizi çağarmışsınız? Kayınvalidenize bunu ılımlı bir şekilde söyleyebilirdiniz. Eşinize çocuk şikayet eder gibi annesini şikayet ediyorsunuz bu hiç doğru bir iletişim şekli değil. Sonra odalara kapanmalar falan bence biraz saygı ve sevgiyle yaklaşın. İletişiminizi kuvvetlendirecek kitaplar, yararlı vidyolar ya da destek görebilirsiniz.

Bunların hepşi ştreşten , arada bir dolaşın hava alın, ama pazartesi gününden itibaren, büyütülecek bir konu değilmiş, yemek yağlıysa yağlı yemeyen kişi uyarsın, ne diye üzerinize vazife edindiniz ki...

Babasi vefat etmiş . Annesi de senede bir kere geliyor. Yemeyin fazla yağını alsaydınız keşke abartı olmuş. Ne kaynanalar var siz kavga ettiğinizde de kadın araya girmiş zaten konuyu ailenize taşımanız da yanlış olmuş

Merhaba
Okuyunca yazmak istedim.biz aile apartmanında oturuyoruz..kayınvalidem 1.jatta ve ben 3.kattayım.oglum doğdu kayinvslidem 3 ay bizde kaldı neden mi çünki şehir dışında yaşayan eltimin tayini çıktı kayinvalidemi evinden etti kadincağız bize çıktı...burayı anlatiyorum çünki kayinvalidemle yaşadık ayni evde bunu bil istedim
5 yıllık evliyim demişsin ben 16 yillık evliyim.eminm benden küçüksündür.
Canım şöyle düşün şimdi kayınvaliden eşinin annesi erkek çocuklar anneye daha bağlı olur.neticede her ne olursa olsun o anne ve sen ondan daha fazla düsünemezsin evladını.yaşlı iinsan unutmuştur yağı fazla eklemistir.yemeği yapmış yani size yemek yapmış bundan daha guzel bi sey var mi?yorulmamışsın...yemeğin yağını süzebilirdin sofrada ve tatlilikla anne bu yemek çok yağlı olmuş ben eşimin sağlığına dikkat etmeye çalışıyorum hasta olusa sende bende üzülürüz diyebilirdin
Diğer bir konu kayinvalidende olsa yani en yakının o insan senin ...evinde misafir... çok ayip misafirin yaninda kavga olmaz..misafirin yaninda kavga etmek ya da ailenden herhangi biriyle yuksek ses tonuyla konuşma misafire GİT demektir.
Bence ilk adımı sen atmalısın esini arayıp ozur dileyip telafi etmelisin

Ben derdim ki oglum olsa gelinimle hicbir sorun yasamam. Ben iyi olursam neden anlasamayalim ki gul gibi gecinir gideriz. Yanildigimi anliyorum.

Siz başınıza ne geliyorsa hak ediyorsunuz. Umarım eşiniz en kısa zamanda boşanır sizden. Beş sene nasıl size tahammül edebilmiş en çok ona şaşırdım.
yazmayayım dedim de tutamadım kendimi, kadın haksız olayda ama siz yine ennnn incitici, en ağır, en bir arpa kadar yol aldırmayacak ama can yakacak sözlerinizle buradasınız, şaşırdım görünce, yazayım dedim. bunlar işe yaramıyor, bende de bu tavır işe yaramadı, düzgünce anlatılan düzgünce destek olunan (destek illa "sen haklısın" demek değil) mesajlar işe yaradı, keşke bunu anlasanız, ya da amacınız karşı tarafın sorununda "işe yarar" bir yorum yapmak mı değil, anlamadım...

okumadim ama tek bildiğim kaynanalar her zaman fesat oluyor 1 iyilik yapsa 5 kötü oluyor en iyisi ayda 2 gorusmek , evin mutlaka uzak olmalı, olmuyorsa hiçbir özel mevzu anlaşılmamalı ve kocanla yataktayken , kocacim annenden uzak durmak istiyorum beni lütfen anla diyip kocadan söz alınmalı.

Kesin geçmişten gelen birikmiş birşeyler var.

37 sayfa bu konuya yorum yazılmış. Konu sahibinin kendine yarar sağladığı evet haklısınız ben yanlış yapmışım dediği, bu kadar insan beni hatalı buluyorsa kendimi sorgulamalıyım dediği tek bir tane mesaj gösterebilir misiniz? Gösteremezsiniz çünkü yok.

Burda yazdığım mesajın da arkasındayım. İnsanlar seçimlerinin sonucunu yaşar. Aynı sizin ne olduğu en başından gün gibi ortada bir adamla maddi bir ton masrafa girerek evlenmeniz, bütün yaptıklarına hakaretlerine, şiddetine rağmen kocamı seviyorum diyebilmeniz gibi. Sizde hiçbir tavır işe yaramaz çünkü bağımlı olduğunuz kocanızdan kurtulabilmek için psikolojik destek almanız şart. Boşanma davası açmanın yanında kafanızda bitirebilmeniz asıl önemli olan. Benim de hafızam iyidir üyeleri ve konuları genelde unutmam.

Bu üyeye yazdığım ilk mesaj değil alıntıladığınız. Konu sahibinin yarar sağlamak gibi bir isteği yok zaten. Öyle olsaydı dinler ikinci bir konu olan ama ben özür dilemek istemiyorumu daha dün açmazdı.

Yorumlarımda hakaret etmeden istediğimi yazmakta özgürüm. Eğer okumak istemiyorsanız mesajlarımı görmemek gibi bir seçeneğiniz mevcut madem o kadar kinlenmişsiniz bana size önerim mesajlarımı engelleyin.

Son düzenleme:
Size kinli değilim inanın, sadece beni anlamanızı istiyorum. Bu tavrınız "en doğru olan" olabilir teoride. Ama pratikte işe yaramıyor. Aynı bana söylenen yüzlerce "en doğru" mesaja rağmen hala "kocamdan ayrılınca acı çekeceğim gerçeği" gibi.
İlk terapimi aldım bu arada. Şu anda psikoloğumun verdiği ödevi yapıyorum. Bağlanma diye bir kitap okuyorum. Kaygılı bağlandığım için başıma gelmiş ne geldiyse. İlginizi çekerse okuyun derim, baya büyük aydınlanma yaşadım çünkü.

Ben sizi anlayamıyorum kusura bakmayın, anlamaya çalışıyorum ama mantığım almıyor kendinize yaşattığınız bu durumu. Sizin yerinize kendimi koyduğumda acı çekmek bir yana kurtulduğuma şükrederdim. Terapi almanıza çok sevindim umarım eşinizi arkanızda bırakabilirsiniz.

Ağzınızımı tuttu demek ki iş daha da büyüse fiziksel şiddete kadar gidebilir.Kaynananın kendi evi varken 1,5 ay sizde kalmasıda garip Misafirlikler en fazla 2 haftayı aşarsa sonuç böyle oluyor işte... Kaynananız acaba hiç demiyor mu bu kadar uzun kaldım gelinimi bıktırdım oğlumla arasını açtım yuvalarını bozdum diye düşünmüyor mu

Kusura bakmasn kimse ama ne kadar boş bir insansn sen ya

Yataktaykenmi her isinizi yaptiriyorsunuz herif ucusa gemis evetmi eveeettt tamammi taamammmmmm ahahahahahah yuhhhhhh cüssss

bence bi annenin evladına verdiği kıymeti yemeğin yağı ile ölçmeyin bu sizin üstünüze vazife olmamalı yoksa daha çoook sorun yaşarsınız eşinizle

Eşiniz haklı sonuna kadar!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…