- 20 Temmuz 2015
- 1.391
- 2.000
- 133
- 46
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyi de bunun mahcubiyetle ne ilgisi var?
Yani insanın içinden gelirse altın takar.
Ele güne karşı takı takılmaz.
En azından bizde böyledir.
O yüzden benim ailemden bir kişi sormadı. Almak isteyen takısını alıp takacak bizde.
Zaten ona pişman oldum keşke takı var bizde deseydim.Takısız olmaz bizde nişan anne deyin siz de
Herkes tedarikli gelsin
Zaten nişana çok yakınlar gelir, onlar takıversin bi zahmet takısını.
Bizim düğünümüz hemen olmayacak ve nişanda bilezik takılacağını da sanmam.Şimdi şöyle nisanda bilezik takan biri düğünde de takar mi? Hayır. O yüzden soruluyor. Ya da hiç takmayip düğünde takan olur sadece. Bizde de böyle canım :))
Bu yaz nişanlanıyorum.
Dışarıda küçük bir mekanda en yakınlarımızla müzikli ve yemekli küçük bir kutlama olacak.
Müstakbel kayınvalidem de kendi dediğini yaptırmaya çalışan biri.
Devamlı çok yaratıcı fikirlerle geliyor ve erkek arkadaşım geçiştiriyor.
Her şeyi açık açık sorup konuşuyor, adetleri ve neyi nasıl yaparız gibi. Ki bu gayet güzel.
Bu arada aynı şehirde yaşıyoruz ama onlar buralı değil. Bununla ilgili bir tedirginliği olabilir.
Buraya kadar her şey makul.
Yani hastası değilim kendisinin ama idare ediyoruz.
Sınırları koruduğumuz için sorun yok.
Ama en son bize "Bizim aile soruyor nişanda takı olacak mı?" diye sordu.
Ben şaşırdım çünkü bizde bunun sorulduğuna hiç şahit olmadım.
İsteyen takar istemeyen takmaz gibidir bizde.
Bu arada kendisi bana takmak için kafasına göre bir şey seçip almış, sağolsun.
Ama çok yakınlarımızdan oluşan bir gruba takı var veya yok demek bana tuhaf geldi.
Davetiyeyi verirken takı olmayacaksa bunu belirtmemiz gerekirmiş.
Aileme soruyorum bizde böyle şeylerin konuşulması ayıp, isteyen istediğini takar diyorlar.
Siz ne diyorsunız? Gerçekten arada kaldım ve böyle şeyleri konuşmaktan da çok rahatsız oldum açıkçası.
Dediğim gibi ben takı töreni istemiyorum zaten düğün salonu falan değil. Daha ufak nezih bi yerde yemek yiyeceğiz.rahatsız olunacak bırsey yokkı burda.sormaları daha makul. mısal benım esım tarafımda takı olmazmış nışanda ( tamamen kız tarafına gıtmesın mantığı )...bızde olur. bız salonda takıya kalktığımızda bana takı takılırken esım sap gbı dıkelmıştı yanımda. rezıl olmuştuk yanı...tabıkı bana taktı kayınvalıdemler ama eslerı dostalrı bır akrabaları takmadı.sızde takılıyorsa evet takı var dıyın...ayıp olucak bırsey yok.
İyi niyetinden şüphem yok.konuşulması garip değil bence.biz de konuşmamıştık.daha doğrusu ben,gelinime sormaya çekinmiştim.tıpkı sizin gibi düşünürler, diye.biz takımız taktık, benim akrabalarım,bana sormadan yanlarında tedarikli gelmişler,onlarda kalkıp ufak tefek birşeyler taktılar.
kızın annesi yanımıza gelip,e bize bir şey sormadığınız için,siz bir şey takmayacaksınız diye,biz bir şey getirmedik dediler.biz takmayacağız dediler.takacakları şey kızlarının olacak nihayetinde.siz bilirsiniz dedim.bizimkiler taktı.
her iki taraf içinde böyle şeyler sıkıntı aslında,bir de onların tarafından bakın.size sormasalar,sizin akrabalarınız takıpta,onlar takmasa bu da sorun olacak.bu işler zor işler,iyi niyetle sorduysa,sorun olmamalı bence.
İyi niyetinden şüphem yok.
Ama ben davetiye verirken takı yok diyelim fikrini saçma buldum.
Söylenir mi bu?
Nasıl arzu ederlerse öyle yapsınlar diyebildim ben sadece.
Onların da akrabalarına söylemesi gereken bu.
Çünkü bizde kimse sormaz takı var mı nişanda diye.
Teşekkür ederim, elimden geleni yapıyorum.söylenmesi gerekeni söylemişsiniz.kilit cümle bu;"nasıl arzu ederlerse öyle yapsınlar"
iki tarafı da kırmadan,en az hasarla atlatırsınız inşallah.gerginlikler illa ki oluyor.
takı konuları beni eskilere götürüyor hep.
bizim iki taraf da cimri olduğu için
bizim anneler konuşup takı takılmamasına karar vermişlerdi.
yani ufak tefek takılar okey, limit belirlemişler, birer çeyreklerini alıp gelmişler.
sorulması bana da garip gelmedi, adetler değişikse en baştan konuşmakta yarar var.
bizimkiler de ya çeyrek ya da para takmışlardı,kızın çeyizine katkı olsun diye.asıl takıları,düğüne saklamışlar.ama kızın ailesi bir şey takmadı ne oğluma ne de kendi kızlarına.(gerçi düğünde de oğluma hiç bir şey takmadılar,ne saat ne bir çeyrek,adetleri yokmuş.)aynı şeyi bizim taraf yapsaydı,eminim nişan sonrası büyük kaos çıkardı.
Bizim böyle keskin adetlerimiz yok hanımefendi.Bence sizin dusunceniz ayip.
Kadin sormus cunku sizin adetlerinizi bilmiyor. Siz sizin adetlerinizi sorun ve kadinda bilir tedarikli olur.
Abim icin yengemi istemeye gitmeden once sorduki annem " kizim kahveden snra yuzukleri takarken para veriliyormu makasa" diye. Sorduk ve tedarikli gittik.
Siz guzelce " anne bizde boyle yakinlar atarsa atar" diye anlat. Cunku ornegin yine abimin kinasinda akrabalar bize geldi toreyi sordu, simdimi dugundemi atilicak diye. Ne diyeydik " gelin cevap vermedi bu soruya"mi?
Adetleriniz ya kagida dokun en basta ki, size gore boyle " ayip sorular" yoneltmesinler size, yada sorarlarsa cevaplayin en normali olarak.
Bizim böyle keskin adetlerimiz yok hanımefendi.
Büyükşehirlerde böyle şeyler zamanla azalarak yok oluyor.
Gelinin bir fikri yoksa ailesi de bizde takı konuşmak ayıp isteyen istediğini takar diyorsa, evet gelin cevap vermedi diyecekler.
Kağıda dökülecek aderler yok yani burada.
Olay tamamen maddi imkanlarla, gönlünden kopan şeyle ve görgüyle ilintili yürüyor bizim burada.
Evet normal.Sorması bana tuhaf gelmedi.
Bir de bana takacağı takıyı kafasına göre almış demişsiniz.
Bu da normal bence.