• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış anlıyorum?

ya bırak ya hayatın yalan. senin can sıkıntından kafanda kurduğun şey başkalarının canını alıyor. kına yak.
Ben burayı yeni kullanmaya başladım. Size özel mesaj olarak ustayla önce halledilecek işe dair ona çağırmam ve sonrasında ustanın attığı bayram mesajını yollayacağım. Özel mesajı başkaları göremiyor değil mi?

Aman Allahım inanamıyorum çok korkunç 😢 benim yaptığı televizyonum bir kaç gün önce arıza verdi mecburen tekrar çağırdım dışarıdaki uydudan halletti ben de evimdeydim televizyonum çalıştı zilimi bastı haber verdi televizyon çalıştı mı diye evet dedim tamam bir de içeri geleyim sinyali kontrol edeyim dedi ben de içerisi müsait değil dedim almadım evime şükürler olsun 😧
Yok bana geçmedi konu nick bile fakeyim dio

Siz neden kaydedebilirsiniz diyorsunuz ki niyeti apaçık ortada... eşimle ayrı olduğumuz dönem deprem de sıva çatlakları olduğu için evi boyattım tadilat falan iki gün sürdü 2.gun baktılar eş ortada yok falan eşiniz nerede dediler bende şehir dışında görevlendirmede başka boş günümüz olmadığı için onu bekleyemedim falan dedim..Siz neden her şeyi apaçık söylüyorsunuz ki babam evde annem şimdi gelecek kocam var diye atın yani
Herhalde çok kibar bir insan kaydetmeden önce müsade istiyor diye düşündüm o an ama sonra çok saçma geldi yani. Ve açıkçası bir evde sadece ikimiz olduğumuz için başka bir şey diyemezdim galiba. Haklısınız iyi demişsiniz ama benim evim çok küçük salonun hemen karşısında yatak odam tek kişilik yatağım görünüyor adam salonda işini hallederken orayı da gördü ne bileyim tek yaşadığım çok belliydi :(

Selamlar hanımlar. Kısa süre önce başıma bir olay geldi. Açıkçası benim hiç hoşuma gitmedi bu durum ancak sizin başınıza gelseydi siz ne düşünürdünüz merak ediyorum.

Kısa süre önce bir sorun için eve usta çağırdım, geldiğinde tek mi yaşıyorsun, ne iş yapıyorsun gibi şeyleri dolaylı yoldan sordu öğrenmeye çalıştı ancak cevap vermedim. Evimden tek yaşadığım çok belli ama. Ve işi bittiğinde sizi telefona kaydediyorum müsadeniz olursa falan dedi, halbuki ustasın yani kardeşim ister rehberine kaydet ister kaydetme bu ne saçma sapan bir soru ilk kez böyle saçma bir soruyla karşılaştım. Kaydedebilirsiniz dedim. İşini halledip bitirip gitti sonuçta. Sonrasında da kısa süre sonra bayram geldi ve bayramın 3.günü bana bayram mesajı attı. Açıkçası hiç hoşuma gitmedi ve rahatsız oldum cevap vermeden engelledim. Siz olsanız ne düşünürdünüz ne yapardınız? Bir cevap vermedim bana neden mesaj atıyorsunuz diye siz bir tepki verirmiydiniz?

Yani tek yaşayan genç bir kadın olduğum apaçık ortada bu devirde bundan rahatsız olacağımı düşünmek için bir erkeğin üstün zekalı olmasına gerek yok bence :/

işi bittiğinde sizi telefona kaydediyorum müsadeniz olursa falan dedi,

Kaydedebilirsiniz dedim.

Sonrasında da kısa süre sonra bayram geldi ve bayramın 3.günü bana bayram mesajı attı. Açıkçası hiç hoşuma gitmedi ve rahatsız oldum cevap vermeden engelledim.
Adam telefonunuzu kaydetmek için izin istemiş, siz de izin vermişsiniz. Adam bayram mesajı atınca engellemişsiniz; farklı numaralardan arayıp, iletişim kurmaya da çalışmamış. Görüşmek istemediğinizi anlamıştır.

Konularınızda anlattığınız olaylar gerçekse: insan ilişkilerinizi bir gözden geçirin. Sınır koymanız gereken yerde koymuyor, kalabalık ortamlarda ise otobüs konunuzda olduğu gibi bir insanı kendi kurgularınızla hedef haline getirmeye çalışıyorsunuz.

Yaşadığınız ya da kafanızda kurduğunuz her olayı buraya mı yazacaksınız?
Hanımefendi ben bunun neyini kafamda kuracağım? Siz kafanızda böyle şeyler mi kuruyorsunuz? Siz de istiyorsanız başkaları göremiyor ise özel mesaj’ı size mesajlaşmayı gönderebilirim?

Adam telefonunuzu kaydetmek için izin istemiş, siz de izin vermişsiniz. Adam bayram mesajı atınca engellemişsiniz; farklı numaralardan arayıp, iletişim kurmaya da çalışmamış. Görüşmek istemediğinizi anlamıştır.

Konularınızda anlattığınız olaylar gerçekse: insan ilişkilerinizi bir gözden geçirin. Sınır koymanız gereken yerde koymuyor, kalabalık ortamlarda ise otobüs konunuzda olduğu gibi bir insanı kendi kurgularınızla hedef haline

Olay yalandır gerçektir bilmiyorum ama buradan tavsiye olsun, bir daha aynı tamirciyi çağırmayın ve bir tamirci geleceğinde evde tek başınıza olmayın, bir arkadaşınızdan, güvendiğiniz bir komşunuzdan yanınızda olmasını rica edin. Evin anahtarını kapının üzerinde bırakmayın ve kapıyı hafif aralık bırakın. Telefonunuzda KADES yüklü olsun. Ben de tek başıma iken eve gelen tamirciden korkarım genelde ve bu tarz önlemler alırım. Kimseyi tabii ki zan altında bırakmak doğru değil ekmeğini kazanmaya çalışan temiz insanlar da olabilir ama tersi durumlar da yaşanabiliyor.

Hanımefendi ben bunun neyini kafamda kuracağım? Siz kafanızda böyle şeyler mi kuruyorsunuz? Siz de istiyorsanız başkaları göremiyor ise özel mesaj’ı size mesajlaşmayı gönderebilirim?
Yok ben kurmuyorum, bütün erkekler bana yürüyor şeklinde bir dünyam yok çok şükür.

Gerek yok özel mesajları atmanıza. Ben şimdi size 3 dakikada bir sahte whatsapp mesajlaşması yaratabilirim.

Olayı yaşamışsınızdır kafanızda kurmuşsunuzdur bilemem. Ama düzenli aralıklarla “bi keresinde fi tarihinde adamın biri bana yürürken” temalı konular açmanız normal değil.

Konularınızda anlattığınız olaylar gerçekse: insan ilişkilerinizi bir gözden geçirin. Sınır koymanız gereken yerde koymuyor, kalabalık ortamlarda ise otobüs konunuzda olduğu gibi bir insanı kendi kurgularınızla hedef haline getirmeye çalışıyorsunuz.
Telefon kaydetmenin kötü bir şey olduğunu bilmiyorum. Telefonumu kaydetmeye izin alırken herhalde çok kibar birisi o yüzden izin istiyor diye düşündüm çünkü numara kaydetmek dünyanın en sırada olayı, farklı bir anlama gelebileceğini hiç düşünmedim ki sonra düşündüğümde bu sorusu çok saçma ve anlamsız geldi. Kendi kafasında numara kaydetmeyi farklı bir şey olarak kodlamış ve sizin için de farklı bir anlam içeriyor sanırım. Ki o an sınır koyabilecek bunu reddedebilecek durumum da yok çünkü evde sadece o ve ben vardım.

Otobüs konusunda ise kendi kurgularımla onu hedef haline getirdiğimi siz söylüyorsunuz, oysa o konumda bana hak verenler de oldu normal olarak görenler de. Adamın bunu ne niyetle yaptığını bilemeyeceğim. Ancak size göre yabancı bir erkeğin size dokunması olağan ve normal bir durum, saygı duyarım.

Herhalde çok kibar bir insan kaydetmeden önce müsade istiyor diye düşündüm o an ama sonra çok saçma geldi yani. Ve açıkçası bir evde sadece ikimiz olduğumuz için başka bir şey diyemezdim galiba. Haklısınız iyi demişsiniz ama benim evim çok küçük salonun hemen karşısında yatak odam tek kişilik yatağım görünüyor adam salonda işini hallederken orayı da gördü ne bileyim tek yaşadığım çok belliydi :(
Aynen hatta komodin üzerindeki vibratörü de gördü mü

Yok ben kurmuyorum, bütün erkekler bana yürüyor şeklinde bir dünyam yok çok şükür.

Gerek yok özel mesajları atmanıza. Ben şimdi size 3 dakikada bir sahte whatsapp mesajlaşması yaratabilirim.

Olayı yaşamışsınızdır kafanızda kurmuşsunuzdur bilemem. Ama düzenli aralıklarla “bi keresinde fi tarihinde adamın biri bana yürürken” temalı konular açmanız normal değil.
Sahte whatsapp mesajlaşmaları çok basit anlaşılabiliyor.

Bu fi tarihinde değil bayramdan çok kısa süre önce oldu ve 2.konum.

Bütün erkekler bana yürümüyor, ben bu olanları normal olarak bilmiyorum görmüyorum, belki benim çok dar bir bakış açım vardır diye size danışıyorum. Sizin normaliniz olabilir.

Olay yalandır gerçektir bilmiyorum ama buradan tavsiye olsun, bir daha aynı tamirciyi çağırmayın ve bir tamirci geleceğinde evde tek başınıza olmayın, bir arkadaşınızdan, güvendiğiniz bir komşunuzdan yanınızda olmasını rica edin. Evin anahtarını kapının üzerinde bırakmayın ve kapıyı hafif aralık bırakın. Telefonunuzda KADES yüklü olsun. Ben de tek başıma iken eve gelen tamirciden korkarım genelde ve bu tarz önlemler alırım. Kimseyi tabii ki zan altında bırakmak doğru değil ekmeğini kazanmaya çalışan temiz insanlar da olabilir ama tersi durumlar da yaşanabiliyor.
Olay maalesef gerçek. Bahsettiğiniz önlemler önemli teşekkür ederim çok dikkat etmiyordum kapıdaki anahtara falan artık ona da dikkat edeceğim. Zaten usta çağırmadan Google Maps’ten internetten ciddi şekilde araştırıyorum aslında önceki ustalar çok iyiydi abi gibilerdi yüzüme bile bakmamışlardı hiç rahatsızlık duymamıştım artık daha dikkatli olacağım teşekkürler.

Tamirci numaranızı kaydetmek istediğinde hayır istemiyorum, gerek yok diyebilirdiniz aslında. Engelleyip tv bozulunca sonra tekrar çağırmışsınız. Sınır koyma şekliniz çok yanlış. Bir eşya bozulunca başka tamirci çağırın bundan sonra. Bu da size tecrübe olsun. Yine birisi numaranızı isterse ve konuşmak istemiyorsanız, rahatsız hissediyorsanız numaranızı vermeyin.

Evet haklısınız. Televizyonu yapan bu adam olduğu için tekrar bu adamı çağırdım para almayacak çünkü kendi yaptığı için almadı da. Başka tamirci çağırsam para alacaktı. Ama candan önemli bir şey yok tabi ki haklısınız bir daha çağırmayacağım.
Şaka gibisiniz, size aleni asılan adamı niye tekrar çağırıyorsunuz?

Odanın kapısı neden açık arkadaşım? Evde yalnızken tamirci falan çağırmayım, yanınızda ya bir arkadaşınız olsun ya da bir kadın komsunuzdan destek isteyin, gelip 2 dakika yanınızda dursun

Tamirci numaranızı kaydetmek istediğinde hayır istemiyorum, gerek yok diyebilirdiniz aslında. Engelleyip tv bozulunca sonra tekrar çağırmışsınız. Sınır koyma şekliniz çok yanlış. Bir eşya bozulunca başka tamirci çağırın bundan sonra. Bu da size tecrübe olsun. Yine birisi numaranızı isterse ve konuşmak istemiyorsanız, rahatsız hissediyorsanız numaranızı vermeyin.
Aslında şöyle, numaram zaten onda vardı, çağırmadan önce whatsapptan arızanın resmini attım ve konuştuk. Numaramı istemedi yani zaten kendisinde olan numaramı kaydetmeyi sordu saçma bir şekilde. Ücret almayacağı için çağırdım maalesef:( tekrar çağırmayacağım zaten, dışarıdan televizyon arızasını halletti televizyonum çalıştı ama yine de içeri gelmek istedi sinyali de kontrol edeyim dedi reddettim. Daha sert davranmak lazım haklısınız tecrübe oldu, ben işçi emekçi insanlara çok kaba davranamıyorum aslında üzülüyordum ama kibar normal hayattaki gibi bir insan olmaya gerek yok bence de.

Odanın kapısı neden açık arkadaşım? Evde yalnızken tamirci falan çağırmayım, yanınızda ya bir arkadaşınız olsun ya da bir kadın komsunuzdan destek isteyin, gelip 2 dakika yanınızda dursun
Odanın kapısını kapatmıştım aslında konumumu atmıştım yağmur başladı o sırada, ben de yağmurdan sonra gelin dedim tamam dedi, sonra gelecekti aslında yani ancak haberim olmadan yağmur varken geldi ben de kapıyı kapatmayı unuttum maalesef öyle kaldı:( bir daha öyle yapacağım. Daha önce hiç bir ustadan böyle bir davranış görmedim o yüzden biraz önlemsizmişim bunu anladım.

Daha geçen polis ihbar için gittiği evdeki kadına tecavüz etti bu adamın yürüdüğünü anlamamak için sosyal zekanın -37373727 olması lazım bence başka tamirci mi yok bi de tvlerde anten mi kaldı

Aslında şöyle, numaram zaten onda vardı, çağırmadan önce whatsapptan arızanın resmini attım ve konuştuk. Numaramı istemedi yani zaten kendisinde olan numaramı kaydetmeyi sordu saçma bir şekilde. Ücret almayacağı için çağırdım maalesef:( tekrar çağırmayacağım zaten, dışarıdan televizyon arızasını halletti televizyonum çalıştı ama yine de içeri gelmek istedi sinyali de kontrol edeyim dedi reddettim. Daha sert davranmak lazım haklısınız tecrübe oldu, ben işçi emekçi insanlara çok kaba davranamıyorum aslında üzülüyordum ama kibar normal hayattaki gibi bir insan olmaya gerek yok bence de.
Daha önce onu aradığınız için numaranız zaten rehberdeydi onu anladım. Ama müsaadeniz olursa kaydedebilir miyim dediğinde "hayır kaydetmenize gerek yok,teşekkür ederim. " demeniz yeterli böyle durumlarda. Bazen musluk bozulur bazen elektrikte sorun olur, banyodan su akıtır tavanda bir şey olur, çamaşır ya da bulaşık makinesi bozulur vs bunlar olabilecek şeyler. İnsanlara karşı nazik olmak güzel bir şey ama herkese aynı mesafede olamayız. Bazı durumlarda gerekeni yapmak lazım. Kaba olmanıza da gerek yok aslında. Numarayı kaydetmeyin deseydiniz bu kabalık olmazdı bana göre. Asıl sorun sizin engelleyip tekrar çağırmanız. Dünyada türlü türlü insan var. Her erkek çalışan aynı değil elbette. Bundan sonra o kişiyi aramazsınız, daha dikkatli olursunuz olur biter. Ücret verin, sonra başınız ağrımasın.

Back
X