- 1 Mayıs 2017
- 608
- 283
- 23
- 34
- Konu Sahibi Rengarenk kelebekler
-
Çünkü iyilikten maraz doğar. Görev haline döner. Bedava yaşamak alışkanlık haline gelir.Arkadaslar ic savastan kacan kardeslerimiz biliyorsunuz ki ulkemize sigindilar..Allah yardimcilari olsun..Fakat savas bitti hala buradalar ona da amenna...Tabi korkuyor olabilirler ..Psikolojilerini anlayamam ..
Fakat bu rahatlik nerden geliyor .Biz kendi memleketimizde bu kadar rahat degilken size ne oluyor.
Ogretmenim ve cocuklara yardim esyasi dagitildi.Herkese veremiyorum ama adil davranmaya calistim. Kitap , kalem , defter gibi malzemeleri sinifin hepsi aldi fakat 10 tane canta gelmis herkes alamadi. Alamayan Suriyeli ogrencimin velisi bugun beni arayarak sesini yuksellti ve bu konuda sorun cikardi.
Yine bir suriyeli velim cocugunun hemcinsiyle oturmadigini bahane ederek beni idareye sikayet etti.
Yine bir suriyeli velim cocugunun esyalarinin kayboldugunu ve bunun sorumlusunun ben oldugumu soyledi.
ekonomik krizden de sadece biz etkileniyoruz.
Ya bulundugum ilin yarisi suriyeli ve ben kendimi baska bir ulkede gibi hissediyorum. Her zaman insani tarafimla dusunmeye calisiyorum ama burama geldi.Bir de bu sorunlar hep beni buluyor .
Bu sozlerim hepsi icin degil.Gercekten anlayışlı,mukemmelleri de var..Ama Bu ulkede bir suru gocmen var ve ben oncekiler hakkinda hoc bir sorun duymadım..
Halimiz nice olacak..
Konu başlığında da Olduğu gibi ben mi yanlis dusunuyorum acaba dedim.maksadim irkcilik yapmak degil.Sadece ust uste yasadigim s bu olaylar tesaduf mu acaba diye dusunmedim degil.Suriyelilerin aldığı yardımda herkesin gözü de devlet vermiyor ki o parayı. Tüm avrupa devletleri ülkelerine gelmesinler, burada kalsınlar diye veriyor o paraları. Devlet de kabul edip alıyor ki aslında aldığının hepsini de vermiyor. Nerelere gidiyor o paralar belli değil.
Kaç suriyeli ile konuştuysam hepsinin savaş önceesi durumu iyiymiş. Savaş bitti dedeniliyor ama yıkık bir ülke. İnsanlar burada düzenlerini kurmuşlar. O kadar tramva ile savaştan yeni çıkan? Bir ülkeye gitmek istememleri normal. Ayrıca mümkün olsa tc den kaçıp avrupaya yerleşmek isteyenlerin sayısı tc deki Suriyelilerin sayısından fazladır. Haberleri açınca 10 suç olayının 9 u türkler tarfından işleniyor. Ve bizim sostal medyadan gördüğümüz şu kadar para alıyorlar gibi haberler de yalan. Teyit. Org diye bir site var yalan haberleri ayrıştırıyor bakınız derim. Kızılaydan aldıkları para 200 tl bile değil. Bilinçaltımıza işlenmiş ırkçılık gibi geliyor bana bu düşünceler... Bunları almanlar veya avrupalılar türkleriçin söylediklerinde çoğumuz karşı çıkarız amaburada yaşayan mülteciler hakkında rahatça böyle düşünebiliyoruz...
Altına 125888888 tane imza atacaktım ama bulamadım. Herkes hak ettiği gibi yönetilir yaşarmış. Biz de bunu hatta daha beterlerini göreceğiz daha bunlar iyi günlerimiz.Haklisiniz ama yapabilecegimiz bir sey yok. Millet olarak biz sectik bu gunleri.
Evet,simdi sikayet etmemiz anlamsiz yani. Biz de cok farkli degiliz o bahsedilen gruplardan. Sanki ulkeyi gelen multeciler batirmis gibi. Bu topragin sahipleri biziz,bizi de gorduk aha kimlere ne primler verildi. Adam olaydik da izin vermeyeydikAltına 125888888 tane imza atacaktım ama bulamadım. Herkes hak ettiği gibi yönetilir yaşarmış. Biz de bunu hatta daha beterlerini göreceğiz daha bunlar iyi günlerimiz.
Bizim bu insanlara karşı ülkede tavrımız insanlık değil enayilik. Ben birçok ülke gezdim ama böyle saçmalık görmedim. Gördüğün her suriyelinin burada doğmuş en az üç dört bebesi var. Demek ki sıkıntıları falan da yok. Bildiğin beleşçi ve yüzsüzler. Zaten bizde kalanlar hep bunlar. Eğitimli olanları ab ülkeleri kabul ediyor. Anlaşma gereği bunlar da bize kalıyor işte. Yakında azınlık oluruz.Arkadaslar ic savastan kacan kardeslerimiz biliyorsunuz ki ulkemize sigindilar..Allah yardimcilari olsun..Fakat savas bitti hala buradalar ona da amenna...Tabi korkuyor olabilirler ..Psikolojilerini anlayamam ..
Fakat bu rahatlik nerden geliyor .Biz kendi memleketimizde bu kadar rahat degilken size ne oluyor.
Ogretmenim ve cocuklara yardim esyasi dagitildi.Herkese veremiyorum ama adil davranmaya calistim. Kitap , kalem , defter gibi malzemeleri sinifin hepsi aldi fakat 10 tane canta gelmis herkes alamadi. Alamayan Suriyeli ogrencimin velisi bugun beni arayarak sesini yuksellti ve bu konuda sorun cikardi.
Yine bir suriyeli velim cocugunun hemcinsiyle oturmadigini bahane ederek beni idareye sikayet etti.
Yine bir suriyeli velim cocugunun esyalarinin kayboldugunu ve bunun sorumlusunun ben oldugumu soyledi.
ekonomik krizden de sadece biz etkileniyoruz.
Ya bulundugum ilin yarisi suriyeli ve ben kendimi baska bir ulkede gibi hissediyorum. Her zaman insani tarafimla dusunmeye calisiyorum ama burama geldi.Bir de bu sorunlar hep beni buluyor .
Bu sozlerim hepsi icin degil.Gercekten anlayışlı,mukemmelleri de var..Ama Bu ulkede bir suru gocmen var ve ben oncekiler hakkinda hoc bir sorun duymadım..
Halimiz nice olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?