Ben mi yanlis düşünüyorum,cok mu negatifim ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
iç savaş yaşayanlar benim kardeşim değil biz asıl kardeşlerimize Türkmenler'e sınır kapısını açmamış bir milletiz ve bu günleri de hak ettiğimizi düşünüyorum o yüzden hayıflanmanın anlamı yok

neyi ekersen onu biçersin demişler,ektiğimizi biçiyoruz hepsi bu

Kendi vatandaşına doğru düzgün eğitim ve sağlık hizmeti veremeyen bir memleket düşünün.. Bir bireyin yoksulluk sınırının asgari ücretin üzerinde olduğu bir ülke. Ülkemiz güzel, 3 tarafı denizlerle çevrili, Asya-Avrupa arasında köprü görevi görüyor, pek de yardımsever ve cömert bir devlet OKEY ama bana merhameti olmayan devletin başkasına gösterdiği merhamet bana dokunuyor. Suriyelilere kızmam, onlar da insan ve politikacılar nazarında birer piyon (bizim gibi). Ben bizi bu hale getirenlere kızarım. Onlar kendilerini iyi biliyor

Valla hiç de negatif değilsiniz. Biz kurtuluş savaşında nasıl çoluk çocuk savaştıysak onlar da ülkelerinde kalıp kanlarının son damlasına kadar savaşmalıydılar. Belki sadece kadın ve çocuklar kabul edilebilirdi ama kalkıp 18-20 yaşında gencecik adama ben neden bakayım. Gitsin cephede ülkesi için savaşsın. Sonra gelip buralarda karımıza kızımıza sarkıyorlar...

Bir arkadaş haberlere yalan demiş de ben bizzat yaşadım özel hastanede Suriyeli'lerin bedavaya bakılıp, benim tonla para döktüğümü. Yardım severlik de bir yere kadar!!! Bizim o kadar aç açıkta insanımız varken, kendi gençlerine, kendi vatandaşlarına sağlamadığın imkanları mültecilere sağlayamazsın!!!

Iki ogrencim erkek ve suriyeli. Oturmak istwmiyor kizlarla. Sebebini sordugumda kizlarin pis oldugunu suriyede boyle birlikte oturulmadigini soyluyorlar.
Ne diyecegimi bilemedim.zorlayamiyorum da ama zoruma gidiyor cocuk sonucta.Sonra olay idareye kadar gidiyor.

Bundan 5 ay önce devlet hastanesin de Doğum yaptım sanki ben Suriye de Doğum yapmış gibiydim kendi mi o kadar yabancı hissettim ki

Bir tek bendim Türk olan. Ki hiç birşeyden memnun olmayıp sürekli tartışıyorlar asıl buna çok şaşırmıştım ben pasiftim yani kendimi öksüz hissettim kendi ülkemde :)
İyileri de vardır Emin’im herkesin iyisi kötüsü var ayırmak istemem asla da ayırmam ama dediğiniz durum beni de işkillendiriyor artık. Ki en en en başta gelmelerine taraftım. Hakkımız da hayırlısı

Konu başlığında da Olduğu gibi ben mi yanlis dusunuyorum acaba dedim.maksadim irkcilik yapmak degil.Sadece ust uste yasadigim s bu olaylar tesaduf mu acaba diye dusunmedim degil.

Irkçılık yaptığınızı düşünmüyorum Bilinç altımıza işkemiş ırkçılıktan bahsediyorum ve çoğul eki kullanıyorum. Bizim farkında olmadan tv den internetten okuldan sokaktan beynimize pompalanan ırkçılıktan... Yani hepimizde olan bir durumdan bahsediyorum...

O zaman devlet büyüklerine kızmanız gerekiyor. Suriyelileri burada tutmak için, Avrupa ya gitmemeleri için anlaşıp para alıyorlar. Kızdıkları zaman da "açarım bak kapıları haa!" diye tehdit ediyorlar. İnsanlara kızmak yerine niye bu durumdayız diye sormak gerekiyor...

Ayrıca bence insab insandır. İnsanın doğduğu yer, inandığı din, kpnuştuğu dil öncelik nedeni değildir. Önce biz sonra onlar düşüncesi çok çirkin geliyor bana nedense. .

Ülkemizde türk tacizci, türk kadın satıcıcsı, şiddet uygulayan erkek yoktu da onlar mı bozdu ahlakımızı? Bazen düşünürken mantık hatalarına düşüyoruz...

Gaziantepte degil sanki Halepteyim.O kadar yani..

Öncelikle bu durumu yaşatanları Allaha havale ediyorum.
Sonralıkla da artık sokağa çıkmak istemediğimi belirtmek gördüğüm örnekleri anlatmak istiyorum ancak içlerinde ahlaklı olanlarını tenzih ederek.
Anneme gidicem otobüse biniyorum bedavaya geçiyorlar, onu geçtim çoluk çocuk eze eze koltuklara oturup kalkmak ne bilmiyorlar yaşlı görseler umurlarında değil.
Pazara gidiyordum 3,4 ay öncesine kadar ama artık eşimle gidiyorum yaşadığım bir durumdan dolayı çünkü pazara kadınları değil erkekleri geliyo 4,5 kişilik gruplar halinde geziniyorlar.
Yolda yürümeyi bilmiyorlar bütün yol kendilerinin gibi sürü psikolojisi yayılıyorlar. Birini geçiyim derken ayağına bastım yanlışlıkla afedersin dedim bana söylendi ne dedi anlamadımda.
Parklar deseniz gençleri oturuyo öyle gelene geçeni kesiyorlar.
Yani yaşadıklarınızı normalleştirmek istemem ama malesef durum bunlardan ibaret. Gelişiyoruz artık daha aydın daha görgülü kültürlü olmalıyız derken bir ileri bir geri işte.

Aynen oyle.malesef..Kadini ınsan ola-rak görmeyen, bu ďusuncesini de ısrarla doğru kabul eden (hanı entegrasyon)diyorlar ya iste böyle bir toplumla yaşıyoruz. Diyorum ya veli oğlum kızla oturamaz diye beni şikayet etti. Bu ne özgüven ne cesaret.cocuk evde kızkardeşleri ile aynı sofraya oturmuyormuş. Çocuğa sebebini soru-yorum. "Kizlar pis"diyor.Ve bunu da aile destekliyor.

Kızıyorum zaten merak etmeyin hatta asıl onlara kızıyorum.

Kendimiz cok matah bi haldeymisiz gibi bir de onlar çöreklendi ülkeye. Evet "mukkemmel" bi dunyada yaşıyor olsaydık hatta hic sınır diye bir sey olmasaydi bütün insanlar aynı şekilde esit sartlarda esit imkanlarda yasasaydı cok güzel olurdu. Ama avrupalılar kimseyi ülkelerine bile kabul etmiyorken en humanist biz olalım tabii alalım herkesi (pardon herkesi degil malum partiye oy verebilecekleri). Ayrıca bu şekildeki azınlıkların ileride ne gibi sorunlar çıkarabileceğinin umarım farkındasınızdır. Hümanist olayım derken kendi ülkenizdeki insanları görmezden gelmeyin lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…